kum nije dugme

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Homoljac

Domaćin
Poruka
3.155
11serbia-span-600.jpg


Dojučerašnji prvi čovek radikala u zemlji Tomislav Nikolić ispričao je gostujući na RTS-u kako se razišao sa liderom stranke Vojislavom Šešeljem, koji ga je optužio da mu je „zabio nož u leđa”.

Poslednji čin raskida, koji je ustvari počeo u maju prilikom njihovog susreta u Hagu, dogodio se kad je Nikolić novinarima u Skupštini Srbije saopštio da će poslanici Srpske radikalne stranke glasati za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, pošto je prihvaćen njihov amandman o Kosovu kao delu Srbije.

Nikolić tvrdi da postoji najmanje 20 svedoka da je lično Šešelj, na sastanku u julu, „blagoslovio” takav pristup, ako amandman bude prihvaćen, jer je dogovorio bio - „ići ćemo u Evropu, ali uspravno”:

„Izašao sam pred novinare i rekao - glasaćemo za sporazum. Posle 15 minuta, Šešelj mi je rekao - Nećemo glasati i sad ćeš ti to da kažeš. Rekao sam: Neću!”

Po mišljenju Nikolića, radikali su „došli do zida, koji će ili da se preskoči, ili da se kod njega stane”. Založivši se „dvoje vrata u kući”, za saradnju i sa EU i sa Rusijom, Nikolić je upitao „ko danas može da sarađuje samo sa Rusijom” i primetio da „ni Rusija ne može sama da proizvodi i sebi prodaje naftu”.

Kad je pošao u Hag, Šešelj je Nikoliću rekao da vodi stranku, jer će mu „biti pomućena svest”. Nikolić kaže i da su Šešelj i on ovih šest godina, otkad je lider radikala u pritvoru Sheveningenu, „bili prilično saglasni”: „Kad nismo bili saglasni, ja bih se povlačio… dok nije postalo lično.”

A postalo je lično posle jedne sednice Saveta Evrope u Strazburu: na dnevnom redu je bio izveštaj Tonija Lojda o Haškom tribunalu, a Nikolić je podneo dva amandmana - da se briše rečenica u kojoj je navedeno da bi „Slobodan Milošević bio sigurno osuđen da nije umro” i da se ukaže da je Šešelj već 4,5 godine u pritvoru, a suđenje mu još nije počelo.

„Lojd je dao sličan amandman, koji je prihvaćen, ukazano je da se krše ljudska prava. Dragan Todorović i ja smi izašli kao pobednici, svi su nam čestitali. To veče me Šešelj nazvao i rekao: Ti si mi zabio nož u leđa, nisam spreman za suđenje”, ispričao je Nikolić.

U maju, prilikom poslednjeg susreta Šešelj-Nikolić u Hagu, lider radikala je ponovio da mu je Nikolić „zabo nož u leđa”. „Tad sam rekao neću više voditi stranku. On me zamolio za još godinu dana. Obećao sam mu. U petak mi je rekao: Reč te ne obavezuje”, ispričao je Nikolić.

Nikolić je dodao i da je spreman da nastavi kontakte sa Šešeljem i njegovom porodicom, ali dodao: „Ali, ja poznajem Vojislava Šešelja. Mislim da je knjigu sa razgovorima sa mnom zatvorio zauvek.” (Mondo)

izgleda da za njih nevazi KUM NIJE DUGME.

a dojucerasnji saveznici i kumovi se sada pljuju.


a nekad je bilo:
http://2.***************/_RkKp2rF8cvg/R1cG1PIsSFI/AAAAAAAAAFY/VwmE0mj9erc/s200/NIKOLIC+TOMA+-+SEDNICA+SKUPSTINE.jpg
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top