Molba
Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Molba

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    26.05.2004.
    Lokacija
    Doboj
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Molba

    Cao.Posto se prvi puta loginujem,ne znam da li sam na pravom mjestu,ali imam pitnje.Bavim se access-om duze vrijeme i otprilike sve svoje zahtjeve zadovoljavao sam radom u macro-ima.Medjutim,zelio bih ici malo dalje pa bih trebao neki savjet koju knjigu da kupim,tj.kojim programskim jezikom da nastavim.I jos jedno pitanje, macro-om RunApp ne mogu da pokrenem aplikaciju u Word-u iako sam joj zadao tacan put.Stalno dobijam da nisam taj path dobro napisao.Unaprijed zahvalan.McI_R :shock:



  2. #2

    Podrazumevano Re: Molba

    Citat Original postavio mci_r
    Cao.Posto se prvi puta loginujem,ne znam da li sam na pravom mjestu,ali imam pitnje.Bavim se access-om duze vrijeme i otprilike sve svoje zahtjeve zadovoljavao sam radom u macro-ima.Medjutim,zelio bih ici malo dalje pa bih trebao neki savjet koju knjigu da kupim,tj.kojim programskim jezikom da nastavim.I jos jedno pitanje, macro-om RunApp ne mogu da pokrenem aplikaciju u Word-u iako sam joj zadao tacan put.Stalno dobijam da nisam taj path dobro napisao.Unaprijed zahvalan.McI_R :shock:
    MS Access-ov makro jezik se zove Visual Basic for Applications (kraće VBA). To je zapravo Visual Basic sa odgovarajućim modifikacijama za upotrebu u MS Access-u. Što se programiranja tiče, koju god knjigu nađeš na tu temu, moći ćeš nešto da naučiš.

    Ako si savladao VBA do tančina, onda ti je sigurno poznato da u VBA možeš da "import-uješ" funkcije is DLL-a (Dynamic Link Library). Dakle, za sve što ti dodatno treba, a nema u VBA, treba da napišeš DLL sa odgovarajućim funkcijama i da ih jednostavno koristiš.

    Pošto si Visual Basic programer, pretpostavljam da če ti najbolje ići učenje Visual Basic-a. Ja nisam VB programer, ali verujem da i iz VB mogu da se prave kako statičke (*.LIB), tako i dinamičke (*.DLL) biblioteke. U krajnjem slučaju, iz C++ možeš sve!


    Što se putanje u RunApp tiče, da li si naveo relativnu ili apsolutnu putanju? Ako je relativna, proveri u dokumentaciji u odnosu na koji folder treba navesti relativnu putanju. To ne mora biti lokacija mdb fajla! Ako je apsolutna putanja, onda nemam ideju.

Slične teme

  1. molba
    Autor banegad u forumu Muškarci
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 08.10.2006., 19:34
  2. Molba za sve vas
    Autor Mirka šizika u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 11.08.2006., 06:32

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •