Poziv na saradnju
FIST 05 Off program

Kolege,
u novembru 2009. godine održaće se peti po redu Festival Internacionalnog Studentskog Teatra na Fakultetu dramskih umetnosti. Organizatori festivala su studenti katedre za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture i studenti drugih katedri Fakulteta dramskih umetnosti. Pored svoje misije da dovode studentske predstave iz celog sveta, još jedna bitna stvar za organizatore festivala je i uključivanje što većeg broja studenata, prvenstveno Univerziteta Umetnosti u Beogradu, u proces kreiranja festivalskih sadžaja.
Festival se sastoji iz tri programa. Glavni program je nosilac festivala, u njemu se trudimo da prikažemo što više različtih pristupa izučavanja pozorišne umetnosti kroz postavljanje studentskih predstava sa pozorišnih akademija iz sveta; edukatvni program se sastoji iz radionica, tribina i predavanja koja studentima pružaju priliku da se susretnu sa znanjima koja nisu pokrivena u nastavnim programima njihovih fakulteta.

Off program dopunjuje glavni program, predstavlja programsku podcelinu koja je u jasnoj vezi sa ovogodišnjim konceptom festivala. Forme koje su zastupljene u Off programu su žurke, izložbe, koncert, performansi, filmske projekcije...
Ovom prilikom bismo želeli da pozovemo studente Istorije umetnosti da učestvuju u selekciji radova i osmišljavanju izložbi koje će se održati tokom festivala. Svi oni koji su zainteresovani da budu deo tima neka nam se jave radi daljih razgovora o mogućoj saradnji. Sve informacije o obavezama, aktivnostima i konceptu ovogodišnjeg FIST-a možete dobiti do 25. marta 2009. godine.


Andrija Stojanović, producent Off programa Ivana Zdravković, vizuelni program
andrija.d.stojanović@gmail.com evepera@yahoo.com
mob: 064 258 46 50 mob: 064 221 41 80