Србија или Београд - одлучите сами

Pogledaj rezultate ankete: Да ли сте зато да се Београд дислоцира широм Србије?

Glasova
32. Ne možete glasati na ovu anketu
 • Да

  24 75,00%
 • Не

  8 25,00%
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 75

Tema: Србија или Београд - одлучите сами

 1. #1
  Primećen član Parsifal (avatar)
  Učlanjen
  08.04.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kažu da se zove Srbija
  Poruke
  998
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Србија или Београд - одлучите сами

  Већ смо на пар тема дискутовали о проблему концентрације новца и моћи у Београду, и о последицама које из тога произилазе по државу, но нисмо дошли до неког јаснијег закључка који би изнедрио одговарајућу акцију. Зато ћу овде дати основне поставке теме, па они који мисле да их треба коментарисати нека учине то, а они којима све јасно, нека само гласају.

  Као прво, Београд је изграђен - а и даље се гради, новцем читаве Србије, што многи београђани сматрају лажљу, већ им се чини да је Београд самодовољан, а да му "остатак Србије" представља непотребан терет и трошак. Ово се најјасније рефлектује у односу српске аристократије према Космету, Војводини, Санџаку и српском националном интересу у целини, (али и у односу према високом криминалу и распродаји српске привреде), при чему је очигледно да су склопили договор да неће правити проблеме, током њиховог отцепљења.
  С обзиром да је српска аристократија основни проблем нашег друштва, као његово решење сама од себе се наметнула потреба да се ослаби и измести њихова моћ.Релна процена њиховог броја износи 480.000-500.000 припадника, од чега се њих 80% налази у Београду. Ово не значи да су у питању 80% београђана, већ само њих 400.000.

  С обзиром на изнето, као неопходно решење постојећег проблема, наметнула се дислокација Београда широм Србије.
  Из Београда у Србију треба изместити: привредне објекте, научне, културне и образовне инситутције (пре свега факултете), нека министарства и државне институције, спортске објекте, културне приредбе... али ово треба радити смишљено, како измештање не би ослабило њихово функционисање, и подразумева се да морају бити информатички умрежени на нивоу читаве земље. Чињеница је да овакв потез увек са собом носи додатне инвестиције: градњу станова, путева, тржних центара, вртића и сличних пратећих објеката.

  Кадровска политика је посебна ставка и можда најважнији део дислокације, јер треба направити процену да ли тамо где се објекат/институција измешта постоји кадар довољно оспособљен за њихово квалитетно функцонисање, и ако то није случај, како решити тај проблем (ангажовањем пензионисаних кадрова ради обуке почетника, давањем станова потребним кадровима и сл.).

  Као други део кадровске политике треба водити рачуна да се пре свега запошљавају српски интелектуалци, уместо српске аристократије, јер у супротном то неће дати никаквог ефекта. За оне који не знају разлику између ове две категорије даћу кратак опис:

  Особине Српске Аристократије:
  - привилегије
  - лична корист
  - сладак живот
  - моћ


  Особине Српске Интелигенције:
  - власт је одговорност, па тек онда привилегија
  - интерес народа, је увек изнад твог личног интереса
  - национални интерес је важнији од било које идеологије
  - увек постоји паметнији од тебе, нађи га, образуј у припреми да те замени

  Да напоменем да у категорију "српске интелигенције" спадају и сви они који нису Срби, али Србију сматрају својом државом и мисле јој добро.


  Чињеница је да ово о чему смо говорили у претходном делу теме није особина само српске аристократије, већ се дешава и код других народа, и неко основно психолошко објашњење ове појаве, могло би бити следеће:
  Психијатрија се бави великим бројем поремећаја људске психе и добар део њих су толико уобичајени у друштву, да се више и не сматрају болешћу. Осећај "више расе" спада у ту групу, a можемо га сматрти психичким поремећајем зато јер нема своје упориште у стварности. Ако погледате људе који се на овоm форуму или нашем друштву, отворено или прикривено декларишу као "аристократе", видећете да су то особе просечне или испод просечне интелигенције и образовања (или су високо образовање стекли за 8-10 година студирања), које нису успеле да код себе развију људске и интелектуалне потенцијале, те стога читав свој систем вредност заснивају на припадности "вишој раси" - Београдској, Европској или некој трећој..

  Зато јер не поседују основни сет моралних норми (или сматрају да су оне "безвезе"), најчешће успевају да се наметну друштву као владајућа елита, како би га пљачкали без милости. Зато је сада у државном апарату запошљен вишак од 22.000 аристократа, при чему сваки од њих прима плату од 750 евра! А Србија умире!

  Стога је неопходно да се изврши дислокација Београда, те да се уместо полуписмених аристократа запошљавају интелектуалци, који ће знати да Србију подигну из блата, у којe ју је овај режим бацио.
  Poslednji put ažurirao/la Parsifal : 09.03.2009. u 22:40 2. #2
  Legenda
  Učlanjen
  02.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Malo Orašje
  Poruke
  60.269
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  E ali vlada se uz pomoc shtapa i shargarepe...a ne pomocu mozga.

 3. #3
  Elita NEPOBEDIVO SUNCE (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  internet
  Poruke
  21.886
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  E i ti svasta ocekujes od sinova i unuka BANDITA CRVENIH ??!!
  Sve je ovo laz pa cak i to !!!

 4. #4
  Elita
  Učlanjen
  02.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  у легенди
  Poruke
  20.525
  Tekstova u blogu
  63
  Reputaciona moć
  249

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  први проблем Србије је корупција, а ово је други проблем Србије.По вама Београђанима као да не постоји ништа друго , не само у Србији него на целом белом свету осим вашег Београда.То у нама свима другима ,који нисмо из Београда буди жељу да Србију поделимо на два дела:
  1.Србија
  2.Независни Београд
  пс.позивам Србију да недозволи двојно дежављанство са Независним Београдом и обавезно уведе визни режим за Независне Београђане.
  Зашто Независан Београд? Па када је био у опасности опстанак Србског народа ,Београд нам је дао 9.март и бојкоте мобилизације,када смо митинговали 2001-2005.6 из Београда су летеле саксије и јаја по нашим провинцијским главама ,када је кренула прича о помирењу СПС ,ДС из Београда стиже списак непожељних.Погледајмо саставе скупштине Србије у задњих пар сазива 65-75% су Београђани.Значи да је Београд већ независан од воље остатка Србије па што би вам ми остали онда сметали?Можете ви лепо да живите без струје из Колубаре,без жита из Војводине,без млека из Шумадије,без пршута са Златибора,без флаширане воде са југа Србије,без малина из Пожеге,без фармерица из Новог Пазара без...У осталом ви већ лепо живите и без Косова ,Крајине... Ви лепо живите у Београду и вас наши животни проблеми неинтересују. Вас интересује Београд а мене Србија.И што се тиче исфрустрираности ,може се пре рећи да ви Београђани имате компелкс више вредности у односу на остатак Србије,а то је оно што треба лечити или Србија оде у распадање.
  Од стране искомплексираног провинцијалца Хвала за комплиметнт, сматрајте да су узвраћени.Лично, немам проблема са било ким од било где,али схватите "Београд" није персонификација "Београда града" него Боградизације комплетне политичке и економске сцене Србије и понављам још једном СРБИЈЕ(нигде нисам спомињао Војводину),и баш због тога што не желим више ниједну сецесију буджетско-економски односи у Србији се морају спустити на ниво округа и општина,а не да о кишној канализацији или о асфалтирању сеоске улице од 100м одлучује неки апартчик који нема појма шта значи газити по блату сеоске улице у провинцији,и не интересује ме да ли је тај апартчик у Београду или у Новом Саду.
  Цитат
  Ma daj pročitaj te komentare, sastav skupštine Srbije je Beogradski, mi kao pijemo tuđu vodu i zloupotrebljavmo Novo Pazarce što nosimo njihove farmerke a i popismo svo mleko iz Šumadije pa nas treba izolovati u nezavisni Beograd sa ograničenom slobodom kretanja. Eto to ti je prost prevod stavova Zone a ti sada vidi da li je to sve OK.
  Не Београђани за вас се то ради другојачије, свако од нас Србијанаца плаћа пдв или порез на доходак на све то произведено ,сви приходи иду на један жиро рачун и онда се одатле намирује цела држава Србија ,али је увек најбитније прво намирити Београд и купити социјални мир претстонице,и то не само кроз плате у јп,погледајте колике су плате глумаца у провинцијски позориштима,колике су разноразне донације министарстава културним установама Београда а колике провинцијским,па (ја сам Звездаш)држва финансира и фудбалси и кошаркашки тима Црвене Звезде док се стотине аматерских клубова провинције гаси јер немају чиме да плате воду и струју.Колико провинцијских ТВ или Радио станица је добило националну фреквенцију,зашто сва предузећа морају да имају централу у БГ?
  А све ово што сам навео у посту који је Бранко парафразирао је једини разлог зашто се Београђани сете да постоји провинција.Бранко ми из провинције то наводимо да би Београђани схватили да вас ми хранимо,појимо и одевамо, а ви преко скупштине , владе и врхова партија који су великом већином Београђани управљате нашом судбином за коју баш нешто и нисте заинтересовани.
  Да ,то су викали Шиптари, па се десило све што се десило.Потом су то викали Чанковићи па ме то није бринуло,али када слично чујем од велике већине обичног света и велике већине не Срба него Србенди са великим С, онда се ја забринем и почнем да мислим "Због чега то одједном причају Шумадинци,Војвођани ...?". Проблем је што се ви упште нисте запитали" Да ли су ти људи у праву?", него сте одмах осули паљбу о сецесији Војводине Србске. Било би лепо да понекад почнете да размишљате ван круга двојке, да небуде после "е јбга",али нека,нека буде шта буде, све је за људе. Само немојте после да тражите двојно држављансто Србије, останите и даље затворени у свом "најлепшем"кругу двојке.
  пс ЕКС да ли се сећаш како је изгледао и у каквом је стању био пут који је повезивао Београд и Приштину,да ли занш у какви су условима живели Срби на Шари и Брезовици?
  Да ли си до рата знао да у Туђманији и Алијазији има Срба?
  Да ли те је неко обавестио да Србија није само Београд?
  Да ли ти је јасно да је Војводина Србска?
  Да ли имаш представу колико села у Србији одумире и колико сељака Србских нема доктора или учитеља?
  Да ли знаш да се Срби у Црној Гори осећају издани од стране Београда,и Црно Гораца Београђана?
  Да ли хоћеш да се тако осећају и Срби у Војводини?
  Politika je vestina moguceg,njom sе bave drugorazredni umoviGenijima se vise dopada izazov nemoguceg

 5. #5
  Buduća legenda C0NSIGLIERI (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Yukon
  Poruke
  26.871
  Reputaciona moć
  1308

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  Citat Original postavio pinki borac Pogledaj poruku
  Rako je najjaci
  A Mari usque ad Mare

 6. #6
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  Citat Original postavio Parsifal Pogledaj poruku
  Већ смо на пар тема дискутовали о проблему концентрације новца и моћи у Београду
  Само их Брате....врни, одакле су дошли...Лика, Барања, Кордун и Крајина...и решио си проблем...ем више Срба у РСК...ем мање комуниста у БГ-у.
  “Mors tua, vita mea”

 7. #7
  Primećen član Parsifal (avatar)
  Učlanjen
  08.04.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kažu da se zove Srbija
  Poruke
  998
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  Marty Misterija
  Само их Брате....врни, одакле су дошли...Лика, Барања, Кордун и Крајина...и решио си проблем...ем више Срба у РСК...ем мање комуниста у БГ-у.
  Нема потребе требити жито од кукоља, јер у њему има Срба, Хрвата, Црногораца, Крајишника, Босанаца, Муслимана и сви они упорно и заједно раде против интереса народа.

 8. #8
  Primećen član Vilajet (avatar)
  Učlanjen
  04.08.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  626
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  Citat Original postavio Marty Misterija Pogledaj poruku
  Само их Брате....врни, одакле су дошли...Лика, Барања, Кордун и Крајина...и решио си проблем...ем више Срба у РСК...ем мање комуниста у БГ-у.
  Sigurno je rekla neka me trazi i vidi da me nema,ta zena sa rukama deteta,koju volim
  to dete koje je zaspalo ne obrisavsi suze koje budim.
  http://www.youtube.com/watch?v=mjNB5c6OkNs

 9. #9
  Veoma poznat manje_zlo (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  царева гарда
  Poruke
  12.178
  Reputaciona moć
  157

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  Е пацијенти једни... Кад би изместили посланике, бирократију и мишковићеве директоре просечна плата београђанина била би на нивоу сваког другог града у Србији. А њих нисмо ми(београђани)тражили.
  Србија никада није ратовала са највећом светском силом. Русија је наш пријатељ.

 10. #10
  Primećen član Vilajet (avatar)
  Učlanjen
  04.08.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  626
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  Citat Original postavio manje_zlo Pogledaj poruku
  Е пацијенти једни... Кад би изместили посланике, бирократију и мишковићеве директоре просечна плата београђанина била би на нивоу сваког другог града у Србији. А њих нисмо ми(београђани)тражили.
  Zasto im rusis sneska?
  Sigurno je rekla neka me trazi i vidi da me nema,ta zena sa rukama deteta,koju volim
  to dete koje je zaspalo ne obrisavsi suze koje budim.
  http://www.youtube.com/watch?v=mjNB5c6OkNs

 11. #11
  Veoma poznat Fixa (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  12.814
  Reputaciona moć
  1033

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  ako će da se dislociraju i ovi što su sa njive došli u bg glasam za DA.

 12. #12
  Legenda
  Učlanjen
  20.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  55.149
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  Kada se asfaltira metar trotoara ispred tržnog centra u Beogradu, jedna ulica ostane neasfaltirana u mom gradu, pa ja gazim blato...
  Ništa...da i ja dođem u Beograd, da ne gazim blato...da svi odemo u Beograd...

 13. #13
  Elita
  Učlanjen
  02.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  у легенди
  Poruke
  20.525
  Tekstova u blogu
  63
  Reputaciona moć
  249

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  Citat Original postavio Fixa Pogledaj poruku
  ako će da se dislociraju i ovi što su sa njive došli u bg glasam za DA.
  A da odeš ti malo u štslo da raniš goveda,da se setiš od čega ti je deda živeo
  Politika je vestina moguceg,njom sе bave drugorazredni umoviGenijima se vise dopada izazov nemoguceg

 14. #14
  Ističe se
  Učlanjen
  22.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.053
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  Citat Original postavio Fixa Pogledaj poruku
  ako će da se dislociraju i ovi što su sa njive došli u bg glasam za DA.
  u beogradu bas tako postoje oni koji su dosli sa njiva, to su srpski domacini sa srpskim drzavljansvom i postoje ljudi sa kamena sa stecenim drzavljanstvom koje je izvedeno iz jugoslovenskog ili bez drzavljanstva, kao i 300 000 autenticnog beogradskog stanovnistva.
  kojoj grupi ti pripadas?

 15. #15
  Veoma poznat Fixa (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  12.814
  Reputaciona moć
  1033

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  ajde ne patetiši. taj metar trotoara je plaćen od poreza tog tržnog centra.

 16. #16
  Veoma poznat Fixa (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  12.814
  Reputaciona moć
  1033

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  Citat Original postavio pinki borac Pogledaj poruku
  A da odeš ti malo u štslo da raniš goveda,da se setiš od čega ti je deda živeo
  pa svratim ja u selo, da se setim od čega mi je askurđel živeo.

 17. #17
  Elita
  Učlanjen
  02.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  у легенди
  Poruke
  20.525
  Tekstova u blogu
  63
  Reputaciona moć
  249

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  е пун ми је вас шмекера ,а папци сте не опевани,
  Politika je vestina moguceg,njom sе bave drugorazredni umoviGenijima se vise dopada izazov nemoguceg

 18. #18
  Veoma poznat Fixa (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  12.814
  Reputaciona moć
  1033

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  al ipak hoćeš da se družiš sa nama

 19. #19
  Zainteresovan član maxigirl (avatar)
  Učlanjen
  13.01.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  424
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  Citat Original postavio Parsifal Pogledaj poruku
  Marty Misterija
  Нема потребе требити жито од кукоља, јер у њему има Срба, Хрвата, Црногораца, Крајишника, Босанаца, Муслимана и сви они упорно и заједно раде против интереса народа.
  bolesnik

 20. #20
  Buduća legenda Brajan Koen (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.449
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  795

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  vec imamo sve to u Vojvodini, jos samo da se otcjepimo od Beograda
  Nuclear Ganja

 21. #21
  Legenda
  Učlanjen
  20.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  55.149
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  Citat Original postavio Fixa Pogledaj poruku
  ajde ne patetiši. taj metar trotoara je plaćen od poreza tog tržnog centra.
  ne patetišem...aj se menjamo...
  ...i nemoj si bukvalista...

 22. #22
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.246
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  662

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  dokle vise frustracije o bgdu

  ajmo lepo da razvijemo privredu sirom srbije, ali sirom

  deo ljudi se , ipak, doseljava sto mora. niti vole bgd niti bgd voli njih, ali nisu zato manje vredni

  jaka (i velika) srbija jedini izlaz, ovako kako je sad mrak i tiha okuipacija
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 23. #23
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  53.983
  Reputaciona moć
  1312

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  Citat Original postavio gradac5 Pogledaj poruku
  u beogradu bas tako postoje oni koji su dosli sa njiva, to su srpski domacini sa srpskim drzavljansvom i postoje ljudi sa kamena sa stecenim drzavljanstvom koje je izvedeno iz jugoslovenskog ili bez drzavljanstva, kao i 300 000 autenticnog beogradskog stanovnistva.
  kojoj grupi ti pripadas?
  Bas tako.

  Red bi bio da ostatak Srbije takodje preuzme i svoj deo crvenih crnogorskih generala, njihovih lezbejskih sceri, umirovljenih penzionera OZNE velikijeh brkova i jos kojecega drugog cime je Beograd takodje isuvise privilegovan.
  Poslednji put ažurirao/la Победоносцев : 09.03.2009. u 21:55
  no longer at ease here, in the old dispensation

 24. #24
  Buduća legenda Derer (avatar)
  Učlanjen
  03.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lepo mi je dok nekome trujem chaj
  Poruke
  42.806
  Tekstova u blogu
  18
  Reputaciona moć
  754

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  josh jedna tema o tome kako gologuzija van BG kuka shto njihovo selo nije Chikago i za to im kriv BG
  ALL THESE WORLDS ARE YOURS EXCEPT EUROPA. ATTEMPT NO LANDINGS THERE.

 25. #25
  Veoma poznat Fixa (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  12.814
  Reputaciona moć
  1033

  Podrazumevano Re: Србија или Београд - одлучите сами

  Citat Original postavio 27E Pogledaj poruku
  ajmo lepo da razvijemo privredu sirom srbije, ali sirom
  deo ljudi se , ipak, doseljava sto mora. niti vole bgd niti bgd voli njih, ali nisu zato manje vredni
  pa kažem jesam u potpunosti za to. al da vidimo ko će da se vrati sa privredom u svoje zavičaje.

Slične teme

 1. Odgovora: 51
  Poslednja poruka: 12.12.2007., 01:11
 2. Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 05.06.2005., 14:41

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •