Izložba dizajnerskih rešenja premijerno u Novom Sadu

Otpad, ljubav, trud, i još ponešto, a svakako mnogo toga, ugrađeno je u moderne višenamenske prototipove nameštaja i elemente enterijera studenata Beogradskog Šumarskog fakulteta, odseka Prerada drveta - Projektovanje nameštaja i enterijera, a u sklopu prve vannastavne inicijative na temu održivog dizajna koja se već 4 godine uspešno sprovodi u organizaciji Šumarskog fakulteta u Centru za mašine i alate, pod rukovodstvom docenta mr Jelene Matić, i uz podršku prof. dr Dušana Skakića, prof dr Zdravka Popovića, Laboratorije za ispitivanje kvaliteta nameštaja, Ministarstva za Nauku Vlade Republike Srbije i firme Tarkett koja donira materijal.
Elegantno i promišljeno prilazeći problematici projektovanja i realizacije mladi stvaraoci, budući stručnjaci za održivi dizajn i drvnu industriju, pomeraju granice modernog oblikovanja industrijskih proizvoda, enterijera i urbanih prostora u skladu sa društevnim, ekonomskim i ekološkim načelima a sa ciljem da se isti uspešno održe na tržištu i u domovima budućnosti.
U skladu sa kreativnom porukom, na poziv uprave Novosadskog Sajma najuspešnije ideje realizovane u okviru ove značajne inicijative studenti će premijerno demonstrirati na predstojećem 18. međunarodnom salonu nameštaja i opreme za enterijere “Ambijenta” (hala 4), od 12. do 17 marta u Novom Sadu. Posetioci sajma će imati priliku da premijerno isprobaju višenameska rešenja napravljena od industrijskog drvnog ostatka nastala u radionici održivog dizajna Rest Wood Design kojom se svake godine uspešno podstiče i promoviše održivo stvaralaštvo u regionu, a takođe i rešenja koja su doživela izuzetan međunarodni uspeh na Milanskoj izložbi mladih talenata Salone Satellite 2008.

Za više informacija o projektu i radovima zainteresovani mogu posetiti blog http://universityofbelgrade.blogspot.com ili se obratiti rukovodiocu projekta, docentu mr Jeleni Matić, (E-mail: design@jelenamatic.de tel. 011.30.53.835 mob. 064.281.78.64) i koordinatoru projekta, studentu Urošu Vitasu, (E-mail: vitas@tesla.rcub.bg.ac.yu Mob.063.785.14.87)