C++ tutorial
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 37

Tema: C++ tutorial

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    10.05.2004.
    Lokacija
    centar sveta
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano C++ tutorial

    ima li neko ili mozda zna gde ima tutorial za C++ na srpskom. Ako neko ima neka posalje na dirga@ptt.yu



  2. #2
    Veoma poznat
    Učlanjen
    07.12.2003.
    Lokacija
    bg
    Poruke
    11.980
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C++ tutorial

    Citat Original postavio dirg@
    ima li neko ili mozda zna gde ima tutorial za C++ na srpskom. Ako neko ima neka posalje na dirga@ptt.yu
    proshetaj do etf-a

  3. #3
    Guest

    Podrazumevano

    Pa posto si ti sa Etf-a zanima me da li si starija godina pa to predlazes ili ne. Grad? Ako je Beograd pretpostavljam da predlazes knjige Lasla Krausa. I da li po tebi je to sasvim dovoljno znanje koje sticete ili ne. I ako si starija godina da li mislis da vi imate bolje programiranje od brucosa????????

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.12.2003.
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    120
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Anonymous
    Pa posto si ti sa Etf-a zanima me da li si starija godina pa to predlazes ili ne. Grad? Ako je Beograd pretpostavljam da predlazes knjige Lasla Krausa. I da li po tebi je to sasvim dovoljno znanje koje sticete ili ne. I ako si starija godina da li mislis da vi imate bolje programiranje od brucosa????????
    koliko pitanja.....ajde jagodice sad da te vidimo

  5. #5
    Guest

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Anonymous
    Pa posto si ti sa Etf-a zanima me da li si starija godina pa to predlazes ili ne. Grad? Ako je Beograd pretpostavljam da predlazes knjige Lasla Krausa. I da li po tebi je to sasvim dovoljno znanje koje sticete ili ne. I ako si starija godina da li mislis da vi imate bolje programiranje od brucosa????????
    naravno da imam kad ste vi klinci hi hi hi

  6. #6
    Guest

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Anonymous
    Pa posto si ti sa Etf-a zanima me da li si starija godina pa to predlazes ili ne. Grad? Ako je Beograd pretpostavljam da predlazes knjige Lasla Krausa. I da li po tebi je to sasvim dovoljno znanje koje sticete ili ne. I ako si starija godina da li mislis da vi imate bolje programiranje od brucosa????????
    pa dovoljno je u smislu da ti daje informacije kako koji jezik izgleda, ali bas te ne teraju mnogo da programiras, tako da moras sam da radis ako hoces bas da znas ali misilm da je entuzijasta malo. doduse ne znam kako je na 5. godini. Ono sto ima u Laslu ima i u C++ izvorniku, imam obe knjige, samo je Laslo bez nekih primera i tako to, a jeftiniji je sigurno. a programiranje verovatno imamo isto posto su isti profani (samo sto smo mi ucili fortran ) evo ja se sada mucim s nekim programom ne znam kako da organizujem klase

  7. #7
    Veoma poznat
    Učlanjen
    07.12.2003.
    Lokacija
    bg
    Poruke
    11.980
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C++ tutorial

    ja se sada nerviram :I
    pocela sam da pishem program, i napisala sam ga u nekom bangavaom c++ znaci nije lepo sve ubacheno u klase, imam mnogo nekih pokazivaca na sve strane, ali logicki je OK. kompajliranje - prodje, ako idem da izvrsava naredbu po naredbu - ispise sta treba, ali ako kazem Run, odlepi :I
    ja sam izgubila malo strpljenje ali u stvari ne znam kako da sredim program, pretpostavljam da bi neko sredjivanje sredilo stvar. moguce da negde ne unistim neki pokazivac sa delete, ali ne mogu da trazim sada sta :I
    sta da radim kako da napravim te klase, u stvari to je demonstracija algoritma, pa mi treba Red i Liste, ali ne vidim u glavi celinu
    eto sada sam sve priznala ali vise me nervira i sada sam se izjadala malo pa cu mozda znati...kako vi to radite kada nije ocigledno sta je sta

  8. #8
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    Hehe, zagrej stolicu
    Dok XxXxXxXx puta ne kreshira program i bar 5 puta ne zaglavish celu mashinu, nema vajde

    Kad preslishash Lasla i sve te "pochnite C++" knjige, baci se na jachu literaturu - bilo koja Meyers-ova i Sutter-ova knjiga za pochetak. Naravno, "Design Patterns" "Velike chetvorke" je obavezno shtivo.
    Bilo koja "biblija" koja opisuje algoritme i strukture se podrazumeva, naravno

    A do tada, konkretna pitanja mozhesh da postavish i ovde

  9. #9
    Veoma poznat
    Učlanjen
    07.12.2003.
    Lokacija
    bg
    Poruke
    11.980
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    ma dobar je bre Laslo
    ne znam ni sta da pitam :I
    sta da radim sa Redovima koji za clanove imaju Liste

  10. #10
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    Ma super je Laslo... :?

    sta da radim sa Redovima koji za clanove imaju Liste
    A shta bi htela da radish s njima, pa ne ide? Deder pojasni...

  11. #11
    Veoma poznat
    Učlanjen
    07.12.2003.
    Lokacija
    bg
    Poruke
    11.980
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Lord British
    Ma super je Laslo... :?

    sta da radim sa Redovima koji za clanove imaju Liste
    A shta bi htela da radish s njima, pa ne ide? Deder pojasni...
    da ih uredno spakujem u neku celinu :I
    imam jedan algoritam..A* se zove i treba da ga napravim..ma uradila sam ali ne znam kako da budu onako profi klase.. :I
    sta fali laslu

  12. #12
    Veoma poznat
    Učlanjen
    07.12.2003.
    Lokacija
    bg
    Poruke
    11.980
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Lord British
    Bilo koja "biblija" koja opisuje algoritme i strukture se podrazumeva, naravno
    hehheh,,,,, 'strukture podataka'
    ali to mi valjda sada ne treba

    nekako ne nzam kako se razmislja ovde, kako da organizujem i postavim probelm d abude pregledan

  13. #13
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    A* ? Fino, time se smaram vec 2 godine
    U osnovi, taj algoritam i ne zahteva preterano "motanje" u OOP, treba ti heap-red za "open" kolekciju i bilo koja lista za "closed" kolekciju nodova.
    Shta je konkretno problem, pa da reshavamo?

    PS
    Laslu shta fali? Pa... pochetak, kraj i sredina

  14. #14
    Guest

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Lord British
    A* ? Fino, time se smaram vec 2 godine
    U osnovi, taj algoritam i ne zahteva preterano "motanje" u OOP, treba ti heap-red za "open" kolekciju i bilo koja lista za "closed" kolekciju nodova.
    Shta je konkretno problem, pa da reshavamo?

    PS
    Laslu shta fali? Pa... pochetak, kraj i sredina
    ufff ocu sama da se muchim josh malo : ) pa imam i red i listu u stvari ja sve imam ali ne znam kako da sklopim. ali ajde mucicu se sama posto ne znam sta da pitam :I
    ja sam pocela u c-u alli vise ne znam zasto presla sam na C++ :I pa valjda bi moglo i tako da se izgura.
    zasto se desavaju ti kolapsi? da li ga nervira nesto tipa a->b->d->g ili neki pokazivac nisam unistila (to je ono kad kazu 'nepredvidive posledice' :I)
    mozes li preciznije, sta fali laslu? to i nije knjiga koja te uci cakama, nego ti daje pregled jezika.

  15. #15
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    Bez uvida u sors teshko da ti neko mozhe bilo shta reci na temu "shta ne valja ovde". Narochito to vazhi za A*, jer se taj algoritam mozhe implementirati na mali milion nachina. Zato, postuj ovde parche koda za koje mislish da stvara probleme.

    PS
    Laslo - ne svidja mi se stil, pretrchavanje i deklarativno navodjenje osobina jezika. Za tako neshto mozhesh da uzmesh i C++ Standard, na treba ti Lazlo.

  16. #16
    Veoma poznat
    Učlanjen
    07.12.2003.
    Lokacija
    bg
    Poruke
    11.980
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    ne znam meni su te knjige slicne samo laslo ima manje primera koliko se secam :I imam neku debelu C++
    nema dela koda koji ne valja morala bih da ti posaljem ceo kod :I kompajliranje on prodje

  17. #17
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    Pa dobro, poshalji ceo sors, pa polako...

  18. #18
    Guest

    Podrazumevano

    zapetljan je

  19. #19
    Guest

    Podrazumevano

    zasto ovo nije ok? linker mi javlja gresku:
    "undefined symbol lista::glava"
    nemoj da vas mrzi : )

    #include <iostream.h>
    class Lista {

    static Lista *glava;
    int a;
    Lista *next;

    Lista (int b) { a=b; next=0; }
    public:
    static void dodeli (int b) {
    glava=new Lista(b);
    cout<<glava->glava;
    cout<<glava->a; };
    };
    int main() {

    Lista::dodeli(10);


    }

  20. #20
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    Na prvi pogled, zato shto je "glava" static, i ta promenljiva mora biti eksplicitno inicijalizovana, shto nije u tvom sluchaju, pa linker ne zna gde da je potrazhi. Inache, statichkim promenljivama uvek pristupaj sa Klasa::varijabla jer one ne pripadaju ni jednoj instanci klase.

    Inache, savet je da ipak napravish 2 klase : ListElement i List, lakshe se dishe kad je sve zasebno i fino

  21. #21
    Veoma poznat
    Učlanjen
    07.12.2003.
    Lokacija
    bg
    Poruke
    11.980
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    :?
    uopshte nemam zivaca da sredjujem ovo

  22. #22
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    Tvoj primer, ali ispravan, za pochetak :

    class Lista
    {
    int a;
    Lista *next;

    static Lista *glava;

    public:

    Lista (int b) { a=b; next=0; }

    static void dodeli (int b)
    {
    glava=new Lista(b);
    cout<<glava->glava;
    cout<<glava->a;
    };


    };

    Lista * Lista::glava = 0;

    int main()
    {
    // ...
    }


    A ti sad dopuni ovu listu tako da ima neku funkcionalnost, jer trenutno ovo nije lista...

  23. #23
    Veoma poznat
    Učlanjen
    07.12.2003.
    Lokacija
    bg
    Poruke
    11.980
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    znachi samo to =0

    odustajem od onog shto sam napisala izludjuje me :I
    tamo nemam static
    mozhda je ok stablo za A* i bolje je...ali ne mogu sada

  24. #24
    Veoma poznat
    Učlanjen
    07.12.2003.
    Lokacija
    bg
    Poruke
    11.980
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    ej hvala

  25. #25
    Veoma poznat
    Učlanjen
    07.12.2003.
    Lokacija
    bg
    Poruke
    11.980
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    izludjuje me ovo moje..kao sve je OK a nece
    i sada ja tu kopam da vidim da li mogu da ga sredim
    uf i onda odem na krstu

Slične teme

  1. php tutorial
    Autor zdrinko u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 24.01.2009., 04:04
  2. New Age tutorial
    Autor Sentimentalna budala u forumu Zanimljivosti
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 03.08.2008., 13:06
  3. C Tutorial
    Autor mindopener_ u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 11.12.2007., 13:21
  4. Tutorial
    Autor JovanT u forumu Web dizajn
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 22.08.2004., 21:44

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •