Министарство вера на (не)делу
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 54

Tema: Министарство вера на (не)делу

 1. #1
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Министарство вера на (не)делу

  У посети јеховиним сведоцима


  Помоћник министра вера др Драган Новаковић посетио је данас седиште Јеховиних сведока – Хришћанске верске заједнице.


  Ова посета једна је од планираних посета представника Министарства верским заједницама у Србији како би се стекао свеобухватан увид у каквим условима оне раде и у којој мери могу несметано да остваре верска права која су им загарантована Уставом Србије, објаснио је Новаковић.

  Изражавајући задовољство што су односи између државе и свих цркава и верских заједница у Србији добри, а проблеми који се јављају решавају се отвореним разговорима и ставом Министарства да за сваки проблем може да се нађе прихватљиво решење, помоћник министра вера је нагласио да је између цркава и верских заједница и државе успостављено поверење, тако да цркве и верске заједнице изражавају спремност да своје духовне потенцијале употребе за демократски развој нашег друштва.

  Он је потврдио да су међуконфесионални односи у Србији стабилни, да је евидентна обострана спремност на отворен дијалог, што није остало непримећено у Европи и свету, тако да је све мање примедаба из међународне заједнице које говоре о угрожавању верских слобода у нашој земљи. Најновији извештај Форума 18 из Осла потврђује да је број инцидената, од вербалних до физичких напада на мале верске заједнице, у претходној години смањен за 30 процената.

  Упркос томе, у Министарству вера се не пориче да у свакодневном животу свих цркава и верских заједница с времена на време дође до проблема, у чије ће се решавање ово министарство укључити свим средствима која су му на располагању, рекао је др Новаковић, интересујући се који су конкретни проблеми с којима се сусрећу припадници Јеховиних сведока.

  Представници Службеног одељења ове Хришћанске верске заједнице подсетили су, поред осталог, на инцидент који се пролетос догодио у Бајиној башти, али да га представници ове верске заједнице нису изнели пред ОЕБС у Стразбуру, не сматрајући да је потребно прозивати државу или Министарство вера због непримереног реаговања појединаца из локалне средине према припадницима Јеховиних сведока.

  Министарству вера упућено је, поред осталих, и директно питање зашто одбија да упише Јеховине сведоке у Регистар цркава и верских заједница, кад је то учињено у свим околним државама, а јуче и у Македонији, на шта је помоћник министра вера др Драган Новаковић рекао да је неспорна потреба да се неке ствари из досадашње праксе мењају, због чега се с посебном пажњом проучавају ефекти примене Закона о верским заједницама, иако се он примењује тек две године.

  Образлажући неке од кључних разлога због којих Јеховини сведоци нису уписани у Регистар цркава и верских заједница, Новаковић је подсетио да је Устав најзначајнији правни акт у земљи, а њиме је свим верским заједницама које не угрожавају државу дозвољено да делују слободно, без обзира да ли јесу или нису унете у поменути регистар.

  Не поричући да у свакодневном животу има проблема условљених тиме што нека верска заједница није уписана у регистар за који је надлежно Министарство вера, Новаковић је подсетио да су главни разлози досадашње неке врсте неспремности да Јеховини сведоци буду унети у регистар забрана члановима ове верске заједнице да примају трансфузију крви, као и начин на који проповедају своју веру идући од врата до врата.

  Представници Службеног одељења на то су одговорили да је питање трансфузије, захваљујући развоју науке и медицине, престало да буде актуелно, јер постоје апарати који омогућавају и најсложеније операције без потребе за трансфузијом, што се већ примењује у више медицинских центара у Србији. А што се тиче начина мисионарења, Јеховини сведоци на исти начин мисионаре у целом свету, што не значи да на тај начин врбују нове вернике, већ разговором желе да људима скрену пажњу да почну да размишљају и о питањима која се не тичу само стицања новца и материјалног благостања, већ да размишљају о суштини живота и постојања.


  извор: www.mv.sr.gov.yu
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота. 2. #2
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  НОВОСТИ 20.2.2009.  БОЈАНА, помозите нам! Живимо у Панчеву и имамо проблема са ћерком. Постала је сатаниста. Знамо да сте ви преживели несрећу. Верујемо да нас можете одбранити од те секте!
  Ових неколико реченица, али и друге поруке и позиве све чешће добија Бојана Алфиревић, мајка Горана Алфиревића, који је пре скоро две године у Батајници ножем убио свог деду, а потом себи одузео живот.
  После ове трагедије, када се у медијима говорило да је Горан био члан сатаниста, његова мајка је наставила битку против секти. Написала је и књигу „Како им се одупрети“, у којој износи истину о деловању сатаниста у Србији. Сада родитељи забринути за своју децу од ње траже да им открије ко су српски сатанисти, да им каже макар добар савет, јер ретко где могу да га нађу.
  - Панчево је један од центара сатанизма. Нисам у могућности да свима помогнем, пошто нисам социјални радник. Али, људима који имају проблема са опасним верским удружењима причам шта сам ја доживела, ште може њима да се догоди и како да се понашају - прича Бојана, која живи сама у својој кући у Батајници и објашњава: - Мој син је био момак испраног мозга и програмиран човек. Сатанистичка секта је од њега направила зомбија. Живео је у неком свом свету изолован од свих, пун мржње према онима који су га највише волели.
  И, све што је чинио било је унапред планирано и предвиђено. Када је пре суицида узвикнуо да је он Алистер Кроули, вођа ОТО реда, послао је поруку сатнистима да им и даље припада.
  - Ја се са тим нисам помирила и нећу. Београдски сатанисти су ми убили сина, а желелели су и мене да униште - наставља Бојана Алфиревић, док нам показује писма која је њен син Горан добијао од чланова секте „Ордо темпли оријентис“.
  Њен син је све до 1993, када је отишао на служење војног рока, био фино дете и одличан ђак. У војсци га је заврбовао старији војник, иначе, професор математике. Учланио га је у секту ОТО.
  - Ишао је на тајне састанке у Београду, Панчеву и Вршцу. Септембра 1994. на равнодневицу, која је сатанистички празник, мој син је на Вршачком брегу инициран у ову сатанистичку секту. Да би био примљен у ОТО као члан нултог реда, Горан је морао да научи напамет „Књигу закона“, лидера ове секте Алистера Кроулија и да је на ритуалу понавља док не падне у транс. На
  моје очи, моје дете, које је било пуно живота, енергије, идеја, знања, љубави, постајало је непомично и празно као биљка. - признаје Бојана Алфиревић.
  Својевремено, Бојана се обратила и полицији:
  - Открила сам да полиција зна да је сатанисте у Београд довео један словеначки наркоман, који је и данас шеф ОТО у Србији. У нашој земљи има око 20.000 чланова и обожавалаца сатанизма. Центре имају у Београду, Панчеву, Вршцу, Нишу, Убу, Трстенику, Шапцу, Новом Саду, Суботици, Зрењанину и чак селу Мартиновци у Срему. После овог открића почела сам да добијам претње од непознатих људи да скрнавим њихову веру у изабране и да ћу бити кажњена. На моје искрено казивање сину да га волим и да желим да му помогнем, Горан је реаговао новим претњама.
  - Убићу те једног дана! - рекао ми је, а онда напустио кућу и одселио се код деде Бошка - прича мајка.
  И, тада се догодило оно најгоре.
  - Постао је насилан и опасан. Убио је деду и себе, јер му је тако налагао сатанистички вођа. Успела сам да окупим групу родитеља чија деца су жртве сатаниста и да поднесемо тужбу против ОТО. Али, нико из МУП-а, Министарства одбране, Министарства правде, Министарства здравља, Министарства вера није хтео да нам помогне. Ми смо се зато окренула Српској православној цркви, Римокатоличкој цркви, Удружењу „Истина“ и Центру за природњачке студије. Уз њихову помоћ успели смо да отворимо питање деловања сатаниста у Србији, али и да покренемо процес спасавања заведене деце - каже Бојана Алфиревић.
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 3. #3
  Zainteresovan član 78186 (avatar)
  Učlanjen
  06.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Пећина
  Poruke
  289
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Да су васпитавали (млатили) децу кад је било време данас не би имали проблема. Сад кад су већ направили ту организацију пропалих родитеља треба да помлате те сатанисте (јелте знају где састанче, ко им је вођа...). Све се да средити кад се хоће

 4. #4
  Ističe se onisifor (avatar)
  Učlanjen
  30.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.160
  Tekstova u blogu
  62
  Reputaciona moć
  60

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Citat Original postavio 78186 Pogledaj poruku
  Да су васпитавали (млатили) децу кад је било време данас не би имали проблема.

  Stvarno misliš da bi to pomoglo?
  Sve što hoćete da čine vama ljudi, činite i vi njima

 5. #5
  Petorka nije na forumu
  Razmisljam o mom milion i prvom rodjendanu!
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  25.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  449
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Не поричући да у свакодневном животу има проблема условљених тиме што нека верска заједница није уписана у регистар за који је надлежно Министарство вера, Новаковић је подсетио да су главни разлози досадашње неке врсте неспремности да Јеховини сведоци буду унети у регистар забрана члановима ове верске заједнице да примају трансфузију крви, као и начин на који проповедају своју веру идући од врата до врата.

  Представници Службеног одељења на то су одговорили да је питање трансфузије, захваљујући развоју науке и медицине, престало да буде актуелно, јер постоје апарати који омогућавају и најсложеније операције без потребе за трансфузијом, што се већ примењује у више медицинских центара у Србији. А што се тиче начина мисионарења, Јеховини сведоци на исти начин мисионаре у целом свету, што не значи да на тај начин врбују нове вернике, већ разговором желе да људима скрену пажњу да почну да размишљају и о питањима која се не тичу само стицања новца и материјалног благостања, већ да размишљају о суштини живота и постојања.

  Postoji mnogo dublji razlog zbog koga vlasti ne zele da registruju Jehovine Svedoke, sto se iz prilozenog i vidi. Znaci vise nije u pitanju transfuzija krvi a jos manje propovedanje od kuce do kuce. Ta dva razloga vise "ne piju vodu". Koji je, ili koji su to razlozi???


 6. #6
  Iskusan
  Učlanjen
  21.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  5.460
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Citat Original postavio Petorka Pogledaj poruku
  Postoji mnogo dublji razlog zbog koga vlasti ne zele da registruju Jehovine Svedoke, sto se iz prilozenog i vidi. Znaci vise nije u pitanju transfuzija krvi a jos manje propovedanje od kuce do kuce. Ta dva razloga vise "ne piju vodu". Koji je, ili koji su to razlozi???

  Mozda taj sto su JS sekta koja konstantno promasuje u prorocanstvima?Ili je mozda razlog sto je Rusel bio mason?
  Ko ce ga znati..
  U svakom slucaju ministarstvu vera bi bilo bolje da pokrene neku odlucniju akciju protiv sekti koje se munjevitom brzinom sire po Srbiji i stetno uticu na mlade,koji jos uvek nisu pronasli sebe.Obicno se ustreme na decu koja imaju probleme u skoli,kuci..i kao lesinari vrebaju da ih dokusure...Uzas..

 7. #7
  Domaćin Electric eXecutor (avatar)
  Učlanjen
  12.06.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.074
  Reputaciona moć
  73

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Citat Original postavio zvezdana zvezda Pogledaj poruku
  Obicno se ustreme na decu koja imaju probleme u skoli,kuci..i kao lesinari vrebaju da ih dokusure...Uzas..
  Ja mislio svim religijima su potebni takvi vernici?

  @tema: Sa sektama se narano treba obrachunati, sramota shto drzhava nishta ne radi.
  Shto se tiche jehovinih svedoka, oni su jedina religija za koju znam da idu od kuce do kuce i pokushaju da vrbuju nove sledbenike, mislim da je to najveci ralzog zashto ih ne registruju.
  My father told me not to get old. Should have listened to him.

 8. #8
  Legenda
  Učlanjen
  17.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  spotless mind
  Poruke
  56.043
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  cekajte malo; vama smeta najobicnije...misionarenje
  i to amatersko...u usporedbi sa aktivnostima "standardnih" hriscanskih... organizacija po svijetu...
  narocito tamo gdje se hriscanstvo nije sluzbeno tako...skladno...zapatilo?

 9. #9
  besmrtna nije na forumu
  I still remember the sun always warm on my back somehow it seems colder now ✿✿✿
  Buduća legenda besmrtna (avatar)
  Učlanjen
  05.08.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Field Of Innocence
  Poruke
  29.700
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Citat Original postavio Electric eXecutor Pogledaj poruku
  Ja mislio svim religijima su potebni takvi vernici?

  @tema: Sa sektama se narano treba obrachunati, sramota shto drzhava nishta ne radi.
  Shto se tiche jehovinih svedoka, oni su jedina religija za koju znam da idu od kuce do kuce i pokushaju da vrbuju nove sledbenike, mislim da je to najveci ralzog zashto ih ne registruju.
  izvini a kako to vrbuju jel lasom i konopcem

  a to sto drugi koriste medije i ispiraju tako mozak masama to nikom nista

 10. #10
  Moderator Borac za prava zivotinja (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Šambala
  Poruke
  50.719
  Tekstova u blogu
  96
  Reputaciona moć
  4355

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Vrlo konstruktivan predlog, nema šta.

  Citat Original postavio 78186 Pogledaj poruku
  Да су васпитавали (млатили) децу кад је било време данас не би имали проблема. Сад кад су већ направили ту организацију пропалих родитеља треба да помлате те сатанисте (јелте знају где састанче, ко им је вођа...). Све се да средити кад се хоће
  Tuđa mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

 11. #11
  Domaćin Electric eXecutor (avatar)
  Učlanjen
  12.06.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.074
  Reputaciona moć
  73

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Citat Original postavio Immortal_girl Pogledaj poruku
  izvini a kako to vrbuju jel lasom i konopcem

  a to sto drugi koriste medije i ispiraju tako mozak masama to nikom nista
  Shto i vi ne koristite , je taj sadrzhaj ionako ne gledam.
  Nijedna druga religija u Srbiji koliko znam ne ide od vrata do vrata.
  My father told me not to get old. Should have listened to him.

 12. #12
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Vrbom vrbuju

  Treba priznati da većina ljudi nema razrađen aparat odbrane svojih stavova, prepoznavanja smicalica, a žrtve su obično i previše pristojne, da ne kažem submisivne, pa su lak plen.
  Tako da se aktivista u crnom po prirodi stvari postavlja u nadmoćan položaj.
  Laso nije uvek potrebno. Ili preciznije, slatkorečivo propovedalo može mnogo postići i bez lasa.

 13. #13
  besmrtna nije na forumu
  I still remember the sun always warm on my back somehow it seems colder now ✿✿✿
  Buduća legenda besmrtna (avatar)
  Učlanjen
  05.08.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Field Of Innocence
  Poruke
  29.700
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Citat Original postavio Electric eXecutor Pogledaj poruku
  Shto i vi ne koristite , je taj sadrzhaj ionako ne gledam.
  Nijedna druga religija u Srbiji koliko znam ne ide od vrata do vrata.
  pa nije to hriscanski nacin .. mediji namecu....

  mi nudimo ko zeli i to od vrata do vrata je svugde tako u svetu... sta ima veze kako je u Srbiji...

  tako je Isus radio...

  to je hriscanski nacin i dokaz delovanja svetog duha...

 14. #14
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Isus nije išao od vrata do vrata.

 15. #15
  besmrtna nije na forumu
  I still remember the sun always warm on my back somehow it seems colder now ✿✿✿
  Buduća legenda besmrtna (avatar)
  Učlanjen
  05.08.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Field Of Innocence
  Poruke
  29.700
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Citat Original postavio Zazijavalo Pogledaj poruku
  Isus nije išao od vrata do vrata.
  ne nego od kuce do kuce

  a jel te kuce nemaju vrata

 16. #16
  Buduća legenda Jacob (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  48.935
  Reputaciona moć
  688

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Pripadnnik sekte moze postati samo neko bez ikakvog stava ili karaktera.

  Slabi i ranjivi,koji su podlozni spoljasnjim uticajima.

  U ovom pogledu nisu nista drugacije od ostalih verskih grupa i grupica.

  Zabrana je nemoguca jer dok god nekog ne ugrozavaju imaju pravo na ispoljavanje svoj stavova.

  Ako bi se zabranile sekte po istom arsinu bi se mogle zabraniti i sve ostale religje - SPC,RKC,Islam ....
  Tek kad ti komarac sleti na jaja, shvatis da se nesporazumi mogu resiti nenasilnim putem

 17. #17
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  za bresmrtnu:
  Aman! Zavodi te njegova osnovna profesija.
  On je išao napred, a narod za njim.
  Gde piše da se šunjao od kuće do kuće?
  - Dobarveče. Ja sam Isus i imam izvanredan večni život za vas. cena? Prava sitnica! Možete ga probati petnaest dana i onda ga vratiti ako vam ne odgovara. Garantovano 100%

 18. #18
  Legenda
  Učlanjen
  17.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  spotless mind
  Poruke
  56.043
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Citat Original postavio Zazijavalo Pogledaj poruku
  za bresmrtnu:
  Aman! Zavodi te njegova osnovna profesija.
  On je išao napred, a narod za njim.
  Gde piše da se šunjao od kuće do kuće?
  - Dobarveče. Ja sam Isus i imam izvanredan večni život za vas. cena? Prava sitnica! Možete ga probati petnaest dana i onda ga vratiti ako vam ne odgovara. Garantovano 100%

  aman Zazi ne radi se to tako vec vako;

  "Dobar dan ja sam Sv Petar; imamo izvanrednu ponudu za vas...zivotno osiguranje;
  ulozite u svoju buducnost i buducnost...najmilijih...platjajte sada i ne razmisljajte...ikada...
  onda ono standardno; bla, bla..."

 19. #19
  Moderator Borac za prava zivotinja (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Šambala
  Poruke
  50.719
  Tekstova u blogu
  96
  Reputaciona moć
  4355

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Još jedan spam, i slede kazne.
  Tuđa mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

 20. #20
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.476
  Reputaciona moć
  2079

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Citat Original postavio Koschei.Besmertnii Pogledaj poruku
  НОВОСТИ 20.2.2009.  БОЈАНА, помозите нам! Живимо у Панчеву и имамо проблема са ћерком. Постала је сатаниста. Знамо да сте ви преживели несрећу. Верујемо да нас можете одбранити од те секте!
  Ових неколико реченица, али и друге поруке и позиве све чешће добија Бојана Алфиревић, мајка Горана Алфиревића, који је пре скоро две године у Батајници ножем убио свог деду, а потом себи одузео живот.
  После ове трагедије, када се у медијима говорило да је Горан био члан сатаниста, његова мајка је наставила битку против секти. Написала је и књигу „Како им се одупрети“, у којој износи истину о деловању сатаниста у Србији. Сада родитељи забринути за своју децу од ње траже да им открије ко су српски сатанисти, да им каже макар добар савет, јер ретко где могу да га нађу.
  - Панчево је један од центара сатанизма. Нисам у могућности да свима помогнем, пошто нисам социјални радник. Али, људима који имају проблема са опасним верским удружењима причам шта сам ја доживела, ште може њима да се догоди и како да се понашају - прича Бојана, која живи сама у својој кући у Батајници и објашњава: - Мој син је био момак испраног мозга и програмиран човек. Сатанистичка секта је од њега направила зомбија. Живео је у неком свом свету изолован од свих, пун мржње према онима који су га највише волели.
  И, све што је чинио било је унапред планирано и предвиђено. Када је пре суицида узвикнуо да је он Алистер Кроули, вођа ОТО реда, послао је поруку сатнистима да им и даље припада.
  - Ја се са тим нисам помирила и нећу. Београдски сатанисти су ми убили сина, а желелели су и мене да униште - наставља Бојана Алфиревић, док нам показује писма која је њен син Горан добијао од чланова секте „Ордо темпли оријентис“.
  Њен син је све до 1993, када је отишао на служење војног рока, био фино дете и одличан ђак. У војсци га је заврбовао старији војник, иначе, професор математике. Учланио га је у секту ОТО.
  - Ишао је на тајне састанке у Београду, Панчеву и Вршцу. Септембра 1994. на равнодневицу, која је сатанистички празник, мој син је на Вршачком брегу инициран у ову сатанистичку секту. Да би био примљен у ОТО као члан нултог реда, Горан је морао да научи напамет „Књигу закона“, лидера ове секте Алистера Кроулија и да је на ритуалу понавља док не падне у транс. На
  моје очи, моје дете, које је било пуно живота, енергије, идеја, знања, љубави, постајало је непомично и празно као биљка. - признаје Бојана Алфиревић.
  Својевремено, Бојана се обратила и полицији:
  - Открила сам да полиција зна да је сатанисте у Београд довео један словеначки наркоман, који је и данас шеф ОТО у Србији. У нашој земљи има око 20.000 чланова и обожавалаца сатанизма. Центре имају у Београду, Панчеву, Вршцу, Нишу, Убу, Трстенику, Шапцу, Новом Саду, Суботици, Зрењанину и чак селу Мартиновци у Срему. После овог открића почела сам да добијам претње од непознатих људи да скрнавим њихову веру у изабране и да ћу бити кажњена. На моје искрено казивање сину да га волим и да желим да му помогнем, Горан је реаговао новим претњама.
  - Убићу те једног дана! - рекао ми је, а онда напустио кућу и одселио се код деде Бошка - прича мајка.
  И, тада се догодило оно најгоре.
  - Постао је насилан и опасан. Убио је деду и себе, јер му је тако налагао сатанистички вођа. Успела сам да окупим групу родитеља чија деца су жртве сатаниста и да поднесемо тужбу против ОТО. Али, нико из МУП-а, Министарства одбране, Министарства правде, Министарства здравља, Министарства вера није хтео да нам помогне. Ми смо се зато окренула Српској православној цркви, Римокатоличкој цркви, Удружењу „Истина“ и Центру за природњачке студије. Уз њихову помоћ успели смо да отворимо питање деловања сатаниста у Србији, али и да покренемо процес спасавања заведене деце - каже Бојана Алфиревић.

  Сатанисти су далеко најопаснији од свих секти, али колико могу да уочим сви учесници их на овој теми прескачу.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 21. #21
  Iskusan
  Učlanjen
  21.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  5.460
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Сатанисти су далеко најопаснији од свих секти, али колико могу да уочим сви учесници их на овој теми прескачу.
  Naravno.Oni su najvece zlo..
  Nije nam dosta sto su drzavu godinama razarali ratovi,sankcije i razne nevolje,pa su sada sekte koje propovedaju obozavanje satane ,one koje pozivaju clanove na ubistva ,samoubistva..
  Sekti ima svuda na svetu,ali je svaka drzava raznim zakonima zastitila svoje gradjane od delovanja istih.Najpre raznim informacijama,kao u Rumuniji na pr. gde policija brzo i efikasno deluje.
  U Srbiji,iako se zna da iza pojedinih ubistava,samoubistava,skrnavljenja grobova,crkvi,stoje satanisti..policija skoro da i nista ne preduzima..prvenstveno iz straha od osvete,neznanja..
  Evo kako se to u Francuskoj i Americi resava:
  "За разлику од нас, неке друге земље сагледале су опасност од сатанизма и том проблему приступају са пуном одговорношћу и озбиљношћу. У томе предњаче САД и Француска; тако, на пример, у њиховим полицијама се, поред одељења за сузбијање наркоманије, проституције и сл., обавезно налази и одељење за борбу против разорних делатности верских секти, нарочито сатаниста. Полицајци који раде у том одељењу пролазе кроз посебну обуку. И неке мање земље сатанизму умеју да се супротставе на прави начин. Као пример може да послужи Јужна Африка, где је у полицијској централи у Преторији шеф одељења за сузбијање окултизма (сатанизма) лично пуковник Кобус Јонкер. Он је, иначе, скупио упечатљиву збирку експоната којима се сатанисти и црномагијаши служе да би другима нанели зло; поред осталог, то су: људски фетус, женска менструална крв, прашина са гробова самоубице (тзв. "вештичја земља"), људске кости и лобање. Ко још увек потцењује опасност од сатанизма, могао би над овим дубоко да се замисли!"

 22. #22
  Legenda
  Učlanjen
  17.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  spotless mind
  Poruke
  56.043
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  u Pretoriji ni manje ni vise : )
  to je bas...za usporedbu + utjesno...

  http://www.saff.ukhq.co.uk/ttorso2.htm

  "Thirteen years ago the same misdirections, created by fundamentalist Christians and picked up by the media and the police created the first Satanic Panic which destroyed the lives of 84 children and wasted 20 million pounds worth of taxpayers money on a five year long wild goose chase of epidemic proportions.

  It was all much ado about nothing. A complete fabrication by an alliance of non-mainstream therapists, social workers and fundamentalist trouble-makers who sought to evangelise our society through fear. At that time the police went along with the flow but soon saw that the social workers who had instigated the mass-lifts were running a witch-hunt, not an investigation.

  The police were, at that time, the attenuating factor in the hysteria and the SAFF consistently applauded their workmanlike approach to the Satanic Abuse accusations. Today the situation is dangerously different. The Met. has fallen headlong into the trap set for them by the satan hunters and are actively pursuing phantom ritual killers. "

 23. #23
  Buduća legenda Jacob (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  48.935
  Reputaciona moć
  688

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Nekako ne vidim razliku izmedju sekti ma kako se zvale:

  http://www.independent.co.uk/news/world/asia/former-nun-tells-of-sex-and-suffering-inside-indian-convent-1627077.html

  Former nun tells of sex and suffering inside Indian convent
  Catholic Church stung by autobiography recounting harassment and abuse


  By Andrew Buncombe in Delhi
  Friday, 20 February 2009

  A former nun's tell-all story which details illicit relationships, sexual harassment and bullying in the convent where she spent three decades is causing ructions in the Catholic Church in the south Indian state of Kerala.

  In Amen – an autobiography of a nun, Sister Jesme says when she became a nun she discovered priests were forcing novices to have sex with them. There were also secret homosexual relationships among the nuns and at one point she was forced into such a relationship by another nun who told her she preferred this kind of arrangement as it ruled out the possibility of pregnancy.

  "I did not want to make this book controversial. I want to express my feelings and to explain what happened to me... I want people to know how I have suffered," she told The Independent last night, speaking from the town of Kozhikode. "People say that everything is OK, but I was in the convent and I want them to know what goes on. I have concerns for others."

  Sister Jesme, who quit last year as the principal of a Catholic college in Thrissur, alleges senior nuns tried to have her committed to a mental institution after she spoke out against them.

  In her book, she says that while travelling through Bangalore, she was once directed to stay with a purportedly pious priest who took her to a garden "and showed me several pairs cuddling behind trees. He also gave me a sermon on the necessity of physical love and described the illicit affairs that certain bishops and priests had". The priest took her to his home, stripped off his clothes and ordered her to do the same.

  She also alleges that while senior staff turned a blind eye to the actions of more experienced nuns, novices were strongly punished, even for minor transgressions. She was not allowed to go home after she learnt her father had died. "I was able to see [the body of] my father barely 15 minutes before the funeral," she writes. "The [response] of the superiors was that the then senior sisters were not even lucky enough to see the bodies of their parents."

  When she resigned as a college principal, she claimed convents had become "houses of torture", saying: "The mental torture was unbearable. When I questioned the church's stand on self-financing colleges and certain other issues, they accused me of having mental problems. They have even sent me to a psychiatrist. There are many nuns undergoing ill-treatment from the order, but they are afraid of challenging it. The church is a formidable fortress."

  The allegations are not the only controversy to rock the Catholic Church in Kerala. Last summer, a 23-year-old novice committed suicide and left a note saying she had been harassed by her Mother Superior. Reports suggest there have been a number of similar suicides. And in November, police in Kerala arrested two priests and a nun in connection with the killing of Sister Abhaya in a notorious 1992 murder.

  Last night, a spokesman for the Syro-Malabar order of the Catholic Church, Dr Paul Thelakkat, dismissed Sister Jesme's allegations as a "book of trivialities". "It's her experiences, but these are things that might creep into a society of communal living," he said. Asked if the church would be shocked by the allegations, he replied: "Absolutely not. The church knows about these things."
  Tek kad ti komarac sleti na jaja, shvatis da se nesporazumi mogu resiti nenasilnim putem

 24. #24
  Iskusan
  Učlanjen
  21.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  5.460
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Citat Original postavio Vragana Pogledaj poruku
  u Pretoriji ni manje ni vise : )
  to je bas...za usporedbu + utjesno...

  http://www.saff.ukhq.co.uk/ttorso2.htm

  "Thirteen years ago the same misdirections, created by fundamentalist Christians and picked up by the media and the police created the first Satanic Panic which destroyed the lives of 84 children and wasted 20 million pounds worth of taxpayers money on a five year long wild goose chase of epidemic proportions.

  It was all much ado about nothing. A complete fabrication by an alliance of non-mainstream therapists, social workers and fundamentalist trouble-makers who sought to evangelise our society through fear. At that time the police went along with the flow but soon saw that the social workers who had instigated the mass-lifts were running a witch-hunt, not an investigation.

  The police were, at that time, the attenuating factor in the hysteria and the SAFF consistently applauded their workmanlike approach to the Satanic Abuse accusations. Today the situation is dangerously different. The Met. has fallen headlong into the trap set for them by the satan hunters and are actively pursuing phantom ritual killers. "
  Kada si se vec potrudila da stavis ovaj odlomak trebala si ga staviti na srpskom,jer nego vidis mozda i ne zna engleski
  Sta si ovim htela reci?Da su neki okoreli (jer mi stvarno smesno da postoje fundamelisticki hriscani ),upropastili zivote ljudi tvrdeci da su neki satanisti,a nisu?
  To znaci da je policija u Americi glupa

 25. #25
  Iskusan
  Učlanjen
  21.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  5.460
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Da da Jacobe ...to smo svi znali vec poodavno da u Vatikanu ima perverznjaka koliko hoces.
  Otkrio si toplu vodu'
  Daj nesto sto nismo znali...iznenadi me ,mozes ti to i bolje kad se potrudis.
  Mislim da ti je glavna fora to sto je ovo sve na engleskom,a ?

Slične teme

 1. Фабијанци - права вера???
  Autor eremita u forumu Religija
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 29.08.2011., 11:03
 2. ВЕРА ХРИШЋАНСКА
  Autor Сале! u forumu Religija
  Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 16.08.2010., 22:07
 3. Министарство вера на (не)делу
  Autor Koschei.Besmertnii u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 21.02.2009., 05:20
 4. Odgovora: 27
  Poslednja poruka: 01.07.2007., 20:04

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •