Министарство вера на (не)делу
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Министарство вера на (не)делу

 1. #1
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Министарство вера на (не)делу

  У посети јеховиним сведоцима


  Помоћник министра вера др Драган Новаковић посетио је данас седиште Јеховиних сведока – Хришћанске верске заједнице.


  Ова посета једна је од планираних посета представника Министарства верским заједницама у Србији како би се стекао свеобухватан увид у каквим условима оне раде и у којој мери могу несметано да остваре верска права која су им загарантована Уставом Србије, објаснио је Новаковић.

  Изражавајући задовољство што су односи између државе и свих цркава и верских заједница у Србији добри, а проблеми који се јављају решавају се отвореним разговорима и ставом Министарства да за сваки проблем може да се нађе прихватљиво решење, помоћник министра вера је нагласио да је између цркава и верских заједница и државе успостављено поверење, тако да цркве и верске заједнице изражавају спремност да своје духовне потенцијале употребе за демократски развој нашег друштва.

  Он је потврдио да су међуконфесионални односи у Србији стабилни, да је евидентна обострана спремност на отворен дијалог, што није остало непримећено у Европи и свету, тако да је све мање примедаба из међународне заједнице које говоре о угрожавању верских слобода у нашој земљи. Најновији извештај Форума 18 из Осла потврђује да је број инцидената, од вербалних до физичких напада на мале верске заједнице, у претходној години смањен за 30 процената.

  Упркос томе, у Министарству вера се не пориче да у свакодневном животу свих цркава и верских заједница с времена на време дође до проблема, у чије ће се решавање ово министарство укључити свим средствима која су му на располагању, рекао је др Новаковић, интересујући се који су конкретни проблеми с којима се сусрећу припадници Јеховиних сведока.

  Представници Службеног одељења ове Хришћанске верске заједнице подсетили су, поред осталог, на инцидент који се пролетос догодио у Бајиној башти, али да га представници ове верске заједнице нису изнели пред ОЕБС у Стразбуру, не сматрајући да је потребно прозивати државу или Министарство вера због непримереног реаговања појединаца из локалне средине према припадницима Јеховиних сведока.

  Министарству вера упућено је, поред осталих, и директно питање зашто одбија да упише Јеховине сведоке у Регистар цркава и верских заједница, кад је то учињено у свим околним државама, а јуче и у Македонији, на шта је помоћник министра вера др Драган Новаковић рекао да је неспорна потреба да се неке ствари из досадашње праксе мењају, због чега се с посебном пажњом проучавају ефекти примене Закона о верским заједницама, иако се он примењује тек две године.

  Образлажући неке од кључних разлога због којих Јеховини сведоци нису уписани у Регистар цркава и верских заједница, Новаковић је подсетио да је Устав најзначајнији правни акт у земљи, а њиме је свим верским заједницама које не угрожавају државу дозвољено да делују слободно, без обзира да ли јесу или нису унете у поменути регистар.

  Не поричући да у свакодневном животу има проблема условљених тиме што нека верска заједница није уписана у регистар за који је надлежно Министарство вера, Новаковић је подсетио да су главни разлози досадашње неке врсте неспремности да Јеховини сведоци буду унети у регистар забрана члановима ове верске заједнице да примају трансфузију крви, као и начин на који проповедају своју веру идући од врата до врата.

  Представници Службеног одељења на то су одговорили да је питање трансфузије, захваљујући развоју науке и медицине, престало да буде актуелно, јер постоје апарати који омогућавају и најсложеније операције без потребе за трансфузијом, што се већ примењује у више медицинских центара у Србији. А што се тиче начина мисионарења, Јеховини сведоци на исти начин мисионаре у целом свету, што не значи да на тај начин врбују нове вернике, већ разговором желе да људима скрену пажњу да почну да размишљају и о питањима која се не тичу само стицања новца и материјалног благостања, већ да размишљају о суштини живота и постојања.


  извор: www.mv.sr.gov.yu
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота. 2. #2
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  НОВОСТИ 20.2.2009.  БОЈАНА, помозите нам! Живимо у Панчеву и имамо проблема са ћерком. Постала је сатаниста. Знамо да сте ви преживели несрећу. Верујемо да нас можете одбранити од те секте!
  Ових неколико реченица, али и друге поруке и позиве све чешће добија Бојана Алфиревић, мајка Горана Алфиревића, који је пре скоро две године у Батајници ножем убио свог деду, а потом себи одузео живот.
  После ове трагедије, када се у медијима говорило да је Горан био члан сатаниста, његова мајка је наставила битку против секти. Написала је и књигу „Како им се одупрети“, у којој износи истину о деловању сатаниста у Србији. Сада родитељи забринути за своју децу од ње траже да им открије ко су српски сатанисти, да им каже макар добар савет, јер ретко где могу да га нађу.
  - Панчево је један од центара сатанизма. Нисам у могућности да свима помогнем, пошто нисам социјални радник. Али, људима који имају проблема са опасним верским удружењима причам шта сам ја доживела, ште може њима да се догоди и како да се понашају - прича Бојана, која живи сама у својој кући у Батајници и објашњава: - Мој син је био момак испраног мозга и програмиран човек. Сатанистичка секта је од њега направила зомбија. Живео је у неком свом свету изолован од свих, пун мржње према онима који су га највише волели.
  И, све што је чинио било је унапред планирано и предвиђено. Када је пре суицида узвикнуо да је он Алистер Кроули, вођа ОТО реда, послао је поруку сатнистима да им и даље припада.
  - Ја се са тим нисам помирила и нећу. Београдски сатанисти су ми убили сина, а желелели су и мене да униште - наставља Бојана Алфиревић, док нам показује писма која је њен син Горан добијао од чланова секте „Ордо темпли оријентис“.
  Њен син је све до 1993, када је отишао на служење војног рока, био фино дете и одличан ђак. У војсци га је заврбовао старији војник, иначе, професор математике. Учланио га је у секту ОТО.
  - Ишао је на тајне састанке у Београду, Панчеву и Вршцу. Септембра 1994. на равнодневицу, која је сатанистички празник, мој син је на Вршачком брегу инициран у ову сатанистичку секту. Да би био примљен у ОТО као члан нултог реда, Горан је морао да научи напамет „Књигу закона“, лидера ове секте Алистера Кроулија и да је на ритуалу понавља док не падне у транс. На
  моје очи, моје дете, које је било пуно живота, енергије, идеја, знања, љубави, постајало је непомично и празно као биљка. - признаје Бојана Алфиревић.
  Својевремено, Бојана се обратила и полицији:
  - Открила сам да полиција зна да је сатанисте у Београд довео један словеначки наркоман, који је и данас шеф ОТО у Србији. У нашој земљи има око 20.000 чланова и обожавалаца сатанизма. Центре имају у Београду, Панчеву, Вршцу, Нишу, Убу, Трстенику, Шапцу, Новом Саду, Суботици, Зрењанину и чак селу Мартиновци у Срему. После овог открића почела сам да добијам претње од непознатих људи да скрнавим њихову веру у изабране и да ћу бити кажњена. На моје искрено казивање сину да га волим и да желим да му помогнем, Горан је реаговао новим претњама.
  - Убићу те једног дана! - рекао ми је, а онда напустио кућу и одселио се код деде Бошка - прича мајка.
  И, тада се догодило оно најгоре.
  - Постао је насилан и опасан. Убио је деду и себе, јер му је тако налагао сатанистички вођа. Успела сам да окупим групу родитеља чија деца су жртве сатаниста и да поднесемо тужбу против ОТО. Али, нико из МУП-а, Министарства одбране, Министарства правде, Министарства здравља, Министарства вера није хтео да нам помогне. Ми смо се зато окренула Српској православној цркви, Римокатоличкој цркви, Удружењу „Истина“ и Центру за природњачке студије. Уз њихову помоћ успели смо да отворимо питање деловања сатаниста у Србији, али и да покренемо процес спасавања заведене деце - каже Бојана Алфиревић.
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 3. #3
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Можда ће неко из Министарства да посети и овог ОТО Словенца не би ли држава показала како брине и о њима, као што брине о пЕдерима.
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 4. #4
  Zainteresovan član 78186 (avatar)
  Učlanjen
  06.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Пећина
  Poruke
  289
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: Министарство вера на (не)делу

  Да су васпитавали (млатили) децу кад је било време данас не би имали проблема. Сад кад су већ направили ту организацију пропалих родитеља треба да помлате те сатанисте (јелте знају где састанче, ко им је вођа...). Све се да средити кад се хоће

Slične teme

 1. Фабијанци - права вера???
  Autor eremita u forumu Religija
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 29.08.2011., 11:03
 2. ВЕРА ХРИШЋАНСКА
  Autor Сале! u forumu Religija
  Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 16.08.2010., 22:07
 3. Министарство вера на (не)делу
  Autor Koschei.Besmertnii u forumu Religija
  Odgovora: 53
  Poslednja poruka: 23.02.2009., 16:47
 4. Odgovora: 27
  Poslednja poruka: 01.07.2007., 20:04

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •