C# problem-kordinatni sistem
Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2

Tema: C# problem-kordinatni sistem

  1. #1
    Primećen član
    Učlanjen
    07.03.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    540
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano C# problem-kordinatni sistem


    Ako bi mogla pomoc.Ucim C# i hocu napravim kordinatni sistem,tako da kada ukucam u text box kordinate x,y nadje mi tu tacku.Evo kod kako izgleda :

    Kod:
            void crtajKS(Graphics g, int x, int y, int x1, int y1, int debljina)
            {
                Pen olovka = new Pen(Color.Black, debljina);
                g.DrawLine(olovka, x, y, x1, y1);
            }
    
            void koordinate(Graphics g,int x,int y,int r)
            {
                SolidBrush cetka = new SolidBrush(Color.Black);
                g.FillEllipse(cetka, x, y, r, r);
            }
    
            private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                koordinate(pictureBox1.CreateGraphic(), textBox1.Text, textBox2.Text, 4);
            }
    
            private void pictureBox1_Paint(object sender, PaintEventArgs e)
            {
                crtajKS(e.Graphics, pictureBox1.Width / 2, 0, pictureBox1.Width / 2, pictureBox1.Height, 1);
                crtajKS(e.Graphics, 0, pictureBox1.Height / 2, pictureBox1.Width, pictureBox1.Height / 2, 1);
    
            }
    za ovaj deo koji sam boldovao podvuceno mi je crveno i dole u eroru pise:

    Error 1 'System.Windows.Forms.PictureBox' does not contain a definition for 'CreateGraphic' and no extension method 'CreateGraphic' accepting a first argument of type 'System.Windows.Forms.PictureBox' could be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)
    Ja nista ne razumem ovo sta znachi.Ako bi neko mogao da mi objasni u cemu je problem,i takodje kako da razumem ovaj bag sto mi je izbio.
    Hvala!



  2. #2
    Primećen član
    Učlanjen
    07.03.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    540
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: C# problem-kordinatni sistem

    hahahaha boze...
    graphic nisam ni video da fali s..
    Ja mislio da sam napravio neku ko zna kakvu gresku.Sada program radi

Slične teme

  1. sistem
    Autor Navar u forumu Politika
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 27.10.2008., 01:22
  2. Sistem restore problem
    Autor goran78 u forumu Operativni sistemi
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 01.02.2006., 02:57
  3. 5.1 Sistem do 60-tak Eur-a
    Autor alesandro u forumu Hardver
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 31.12.2005., 17:44
  4. sistem
    Autor mexiko u forumu Ostali sportovi
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 21.12.2003., 13:06

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •