Astrologija
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 50

Tema: Astrologija

 1. #1
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Astrologija

  Planeti
  Sunce
  Sunce je aktivno načelo, poriv, energija i sposobnost da kao pojedinci ostavimo trag, izrazimo kreativnost i dobijemo priznanje od drugih. Ono je kreativno individualno načelo. U osobnom je horoskopu mjesto gdje prirodno isijavamo energiju i autonomiju. Ono je autoritet koji nastaje od radosti individualnog postojanja i izričaja. Vlada našom slikom o sebi i razinom samopoštovanja. Predstavlja oca kao uzor za samoprojekciju i postignuće. Govori o razini vitalne energije. Sunce je načelo egocentričnosti.
  Mjesec
  Pasivno načelo, način kako se intuitivno i energijski usklađujemo s okolinom i svijetom u širem smislu, a koji smo prvotno naučili iz odnosa sa majkom. Zato opisuje i majku. Vlada osjećajnom prirodom i izražavanjem osjećaja. Mjesec sam po sebi nema zaštite i otvoren je za svakovrsne izvanjske utjecaje. Predstavlja potrebu za skrbi i emotivnom sigurnošću.
  Merkur
  Mentalno načelo, poriv za govornom ili pisanom komunikacijom. Opisuje prirodu i kakvoću uma te misaonih procesa. Način razumijevanja svijeta oko nas, dijelom putem instinktivnog funkcioniranja mozga, dijelom putem obrazovanja kojim rafiniramo naša osnovna intelektualna sredstva. Merkur opisuje pristup učenju, način apsorpcije znanja.
  Venera
  Vlada svakovrsnim odnosima. Ona govori o sposobnosti primanja i materijaliziranja onoga što želimo. Simbolizira želju da upoznamo druge, uspostavimo sklad sa njima putem onoga što nam je zajedničko i doživimo zadovoljstvo u zajedničkim interesima. Planet je prvenstveno povezan s potrebom da privučemo šarmom i fizičkom privlačnošću. Venera vlada i materijalnim sredstvima i novcem te vrijednostima. Planet je estetike, umjetnosti i odnosa.
  Mars
  Vlada samonametanjem, instinktom preživljavanja i porivom da zahtijevamo i osvojimo ono što zadovoljava naše potrebe, porivom da se obranimo od potencijalnih napadača. On daje hrabrost da se založimo za svoja prava i ostvarimo svoj utjecaj, unatoč opozicije i kritike. Opisuje prirodu i kvalitetu naše volje, ono prema čemu osjećamo strast te koliko ćemo biti uspješni u postizanju naših ciljeva. Simbolizira prirodu želje i libido, daje sliku onoga što nas seksualno uzbuđuje i inhibira.

  Jupiter
  Simbolizira grupnu svijest koja vlada vjerom, moralnim kodeksom i potrebom da se pridržavamo određenih zakona življenja. U najvišem nas smislu izaziva da nadrastemo slijepo samopouzdanje i neutemeljeni optimizam radi razumijevanja univerzalnog zakona i načela uzroka i posljedice. On uči da se bogatstvo i sreća ne postižu uzimanjem nego davanjem, da je velikodušnost snažan stvaratelj osobnog izobilja. Probleme vezane s Jupiterom obično sami stvaramo. Prirodno širenje.
  Saturn
  Predstavlja kakvoću discipline i samokontrole, izvršava civilizirajući utjecaj na čovječanstvo, sileći ga da drži pod kontrolom antisocijalne, anarhističke instinkte. Ova planetarna energija održava društveni zakon i red i daje nesklonost ponašanju koje će dovesti do nagle promjene i ugroziti etablirani poredak. Kao takav bitan je za očuvanje stabilnog socijalnog poretka potrebnog za konkretna postignuća i razvoj čovječanstva u svim sferama života. Bez Saturna manjkala bi nam strpljivost, koncentracija i organizacija potrebne za materijalizaciju naših ciljeva. U negativnoj polarnosti Saturn predstavlja reakcionarnu vladajuću silu, suprotstavljenu svemu što je novo, nekonvencionalno i imaginativno. Ograničava ljudska postignuća na održavanje socijalnog položaja, donosi ambiciju, rigidnu samokontrolu i radoholiju. Izazov Saturna odnosi se na odgovornost. On je kristalizirajući utjecaj.
  Uran
  Uran predstavlja slobodu. Oslobađa nas pretjerane zaokupljenosti dužnostima kojima nas zatrpava Saturn. Uran sprječava da zaglavimo u rutinu; on daje stimulus da tražimo nova iskustva i eksperimentiramo s onim što je različito. Uran nema vremena za status quo. On ruši konvencije i sa zadovoljstvom narušava konzervativizam. Nagoni nas na izražavanje individualnosti bez obzira je li drugima prihvatljiva ili ne. Oslobađa nas konformizma, omogućava nam da se izrazimo inventivno i originalno u svim podučjima života. Simbolizira izvor iz kojega nastaju sve »nove« ideje. Tolerancija spram svih načina postojanja i življenja.
  Neptun
  Od planeta Neptuna potječe sve što uzdiže, plemenito je, altruistično i nesebično u ljudskoj pririodi. On je rafinirajuća sila koja nas uzdiže iznad materijalnih i egoističnih problema; simbolizira naš duhovan identitet. Pod utjecajem Neptuna svjetovne stvari gube svoju privlačnost i počinjemo posezati za iskustvima koja zadovoljavaju dušu i koja dotiču samu srž našeg bića. Kad je Neptun snažno položen u našem horoskopu treba nam razina emotivnog zadovoljenja koju je teško postići u trodimenzionalnom svijetu. U biti tražimo osjećaj jednosti s univerzumom jer tek kad sebe doživimo kao dio veće cjeline zadovoljavamo duhovnu glad. Neptunovska žeđ za ekstazom teško se gasi, osim mističnim praksama poput meditacije i joge, ili muzikom, dramom i umjetnošću koje uzdižu svijest i rastapaju naš identitet u nečemu većem od nas samih. Neptun daje idealizam koji je zadovoljan samo sa najfinijim u životu i u nama. Neptun vlada empatijom.
  Pluton
  Najsnažnija sila dobrog i lošeg na Zemlji – to je planet Pluton. Povezan je s krajnostima –osjećaja, stavova i ponašanja, s dubinama depresije, frustracije i gorčine, kompulzivnom željom za moći zbog nesigurnosti i straha od gubitka te najokrutnijim djelima radi ostvarenja vlastitih ciljeva, uništavanjem svega što se nađe na putu. No vlada i najvišim razinama emotivnog i spiritualnog blagostanja, veselim pristupom životu u očekivanju da će naše potrebe biti zadovoljene i spremnošću da sve upotrijebimo za iscjeljenje i izobilje planeta kao cjeline. Pluton vlada preobrazbom. Cjelovitost i dobrobit povezane s Plutonom ovise o sposobnosti da odbacimo negativne osjećaje i stavove koji oduzimaju mnogo vitalne energije. Tek kad se negativnost odbaci dostupna nam je obnavljajuća životna sila, koja može iscijeliti sve bolesti i pretvoriti tamu u blještavo svjetlo. Valja shvatiti strahove i njihov izvor; valja spoznati kontrolirajuće, manipulativne tendencije i priznati da defanzivnost i nedostatak povjerenja priječe naše potpuno otvaranje kao ljudskih bića. Pluton vlada podsviješću, evolucijom i najintenzivnijim razinama pročišćenja.
  Hiron
  Mitološki je Hiron utjelovljenje paradoksa i sinteze; i konj i čovjek, i smrtnik i božanstvo i učenik i učitelj, i ranjena duša i iscjeljujući dodir. Hiron i Pluton u horoskopu označavaju najintenzivnije planetarne sile, ponekad i najteže. Hiron simbolizira iscjeljenje, prepoznavanje posebnog dara koji nam je dan za ovaj život, našeg prinosa kulturi u kojoj živimo. Hironska dilema u horoskopu jest osobna spremnost na veliku količinu patnje radi otkrivanja najdublje esence; on prema nekim autorima vlada intenzivnim i mističkim iskustvima; spiritualnom ekstazom.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО. 2. #2
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Znakovi
  Znak Ovna
  Vladajući planet Mars
  Kardinalni, vatreni, muški znak
  Vlada glavom, mozgom
  Prva astrološka kuća
  Osobine:
  Vitalnost, hrabrost, snažna fizička energija, snažna osobnost, snaga volje, egoizam.
  Simbolika:
  Početak, energija za početnu inicijaciju, impulsivna potreba za osobnim ostvarenjem i izgradnjom osobnosti, individuacija.
  Znak Bika
  Vladajući planet Venera
  Fiksni, zemljani, ženski znak
  Vlada grlom
  Druga astrološka kuća
  Osobine:
  Izdržljivost, smisao za vrijednosti i materijalno, stabilnost, tradicija, senzualnost.
  Simbolika:
  Volja za ostvarenjem ciljeva, praktična ambicija, plodnost, temelji samosvijesti, sposobnost materijalizacije.  Znak Blizanaca
  Vladajući planet Merkur
  Promjenjivi, zračni, muški znak
  Ramena, pluća, ruke
  Treća astrološka kuća
  Osobine:
  Fleksibilnost, intelektualnost, analitičko mišljenje, raznoliki interesi, komunikacija, mladost duha, dualnost.
  Simbolika:
  Analiza načina postizanja ciljeva, samoanaliza i procjena vlastitih sposobnosti, braća i sestre, učenje, odnos prema okolini, bliža putovanja.

  Znak Raka
  Vladajući planet Mjesec
  Kardinalni, vodeni, ženski znak
  Jetra, žuč, gušterača
  Četvrta astrološka kuća
  Osobine:
  Smisao za podržavanje i održanje, razvijena osjećajna priroda, tradicionalnost, ljubav za obitelj, skrb o drugima, introvertiranost.
  Simbolika:
  Osnovni uvjeti i materijalna podrška za ostvarenje ciljeva, težnja za sigurnošću i trajnošću, maternica, temelj osobnosti.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 3. #3
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Znak Lava
  Vladajući planet Sunce
  Fiksni, vatreni, muški znak
  Srce
  Peta astrološka kuća
  Osobine:
  Samosvijest, hrabrost, želja za dominacijom i osobnom realizacijom, egocentričnost, vitalnost, kreativnost.
  Simbolika:
  Stjecanje samosvijesti, izgradnja osobnosti, postizanje ciljeva, trijumf samorealizacije.

  Znak Djevice
  Vladajući planet Merkur
  Promjenjivi, zemljani, ženski znak
  Želudac, probavni trakt, živčani sustav
  Šesta astrološka kuća
  Osobine:
  Temeljitost, težnja za savršenstvom, kritičnost, analitičnost, uslužnost, smisao za pojedinosti, praktičnost.
  Simbolika:
  Analiza postignutih ciljeva, poriv prema preispitivanju postignutog, samokritičnost.  Znak Vage
  Vladajući planet Venera
  Kardinalni, zračni, muški znak
  Bubrezi
  Sedma astrološka kuća
  Osobine:
  Težnja za skladom, ljepotom, užitkom, partnerstvom. Svijest o ravnoteži.
  Simbolika:
  Odnosi sa drugima, njihovim ciljevima i osobinama. Slika drugih o nama.

  Znak Škorpiona
  Vladajući planet Pluton
  Fiksni, vodeni, ženski znak
  Spolni organi
  Osma astrološka kuća
  Osobine:
  Duboka mistična osobnost, snažni osjećaji, poriv prema transcendenciji, privlačnost onostranosti i smrti, strast i dubina, prodornost.
  Simbolika:
  Osobnost teži samouništenju i nadilaženju ograničenja fizičkog postojanja, cilj je transcendencija poistovjećenja s tjelesnim i materijalnim.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 4. #4
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Znak Strijelca
  Vladajući planet Jupiter
  Promjenjiv, vatreni, muški znak.
  Noge, mišići, bedra
  Deveta astrološka kuća
  Osobine:
  Ljubav prema filozofiji, putovanjima, ekspanziji svijesti, optimizam, religija, inozemstvo, misticizam.
  Simbolika:
  Nadosobna, nadsvijesna stanja, ekstaza kroz transcendenciju osobnosti. Sinteza. Visoko obrazovanje.

  Znak Jarca
  Vladajući planet Saturn
  Kardinalni, zemljani, ženski znak
  Kosti, zubi
  Deseta astrološka kuća
  Osobine:
  Težnja vrhuncima i krajnjoj realizaciji, ambicija i spremnost na odricanje radi postignuća.
  Simbolika:
  Težnja prema potpunoj realizaciji, stapanju osobnosti sa apsolutnim, potpuno odricanje od osobnih zadovoljstava, materijalizam i pragmatizam. Rezerviranost.  Znak Vodenjaka
  Vladajući planet Uran
  Fiksni, zračni, muški znak
  Cirkulacija
  Jedanaesta astrološka kuća
  Osobine:
  Originalnost, progresivni stavovi, ljubav prema slobodi i intelektualnom i duhovnom. Liberalnost.
  Simbolika:
  Idući korak prema apsolutnom, granice osobnosti se nadilaze, svijest o zajednici, univerzalne vrijednosti.

  Znak Ribe
  Vladajući planet Neptun
  Promjenjiv, vodeni, ženski znak
  Stopala
  Dvanaesta astrološka kuća
  Osobine:
  Potreba za potpunom transcendencijom materijalnog, snažan idealizam, nepraktičnost, psihička dubina, produhovljenost, empatičnost, požrtvovnost.
  Simbolika:
  Konačan prestanak poistovjećenja sa materijalnim i osobnim, uranjanje u apsolut, sveprisutan i nespoznatljiv, more, ocean, podsvjesno.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 5. #5
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Astrološke kuće
  U suvremenoj se astrologiji koristi više sustava kuća – sustav jednakih kuća, Placidusov sustav, Kochov sustav, topocentrični sustav, Campanusov sustav, Regiomontanusov itd.
  Najpopularniji je Placidusov sustav. Koristi ga većina suvremenih astrologa, a mi ga koristimo u knjizi i astrološkoj praksi. U posljednje je vrijeme sve popularniji topocentrični sustav, koji je dorađeni Placidusov sustav, i daje bolje rezultate kod izrade horoskopa za krajnje zemljopisne širine. Program Astrolog 5.40 može izračunati horoskop sa svim sustavima kuća koji se koriste u današnje vrijeme.
  U dijalogu Settings – House Settings možete birati koji sustav želite.


  Značenja kuća
  Prva astrološka kuća
  Rođenje, početak života, osobnost, osobne kvalitete, izgled, fizičko tijelo, individualnost, svijest o sebi.
  Druga astrološka kuća
  Odnos prema materijalnim vrijednostima, novac, zarada, stjecanje sigurnosti i stabilnosti, vrijednosti.
  Treća astrološka kuća
  Djetinjstvo, početno stjecanje znanja, analitički um, kratka putovanja, braća, sestre, neposredno okruženje, promet, odnos prema promjenama, komunikacija, informacije.
  Četvrta astrološka kuća
  Kuća, rodni kraj, država, posjed, majka ili otac, maternica, osnovna životna sigurnost i zaštita, nekretnine. Naša unutrašnjost.
  Peta astrološka kuća
  Osobno izražavanje, kreativnost, seksualnost, snaga volje, osobna realizacija.
  Šesta astrološka kuća
  Posao, radno mjesto, zdravlje, služenje drugim osobama i ciljevima koji vode općem dobru.
  Sedma astrološka kuća
  Odnosi sa drugima, partnerstva, životni partner, javnost, veze.
  Osma astrološka kuća
  Smrt, regeneracija, transcendencija, novac koji dolazi kroz nasljedstvo, tuđe vrijednosti, honorari, podrška javnosti.
  Deveta astrološka kuća
  Viša znanja, filozofija, visoko obrazovanje, razumijevanje filozofskih teza i težnja prema spoznaji, duga putovanja, inozemstvo, zakonodavstvo, život daleko od rodnog kraja.
  Deseta astrološka kuća
  Uspjeh u karijeri, najviše ambicije, vrhunac životnog smisla, odnos prema autoritetu, težnja prema vlastitom društvenom usponu.
  Jedanaesta astrološka kuća
  Ideali, odnos prema društvu, nade, želje, prijateljstva, odnos prema prirodnoj i društvenoj harmoniji, mirovine, novac od socijalne skrbi, kolektivna svijest, utopija.
  Dvanaesta astrološka kuća
  Rezultati prošlih djelovanja, krajnje oslobođenje ili restrikcije, bolnice, zatvori, država, državne institucije, samostani, crkva, težnja prema apsolutnom, kolektivno podsvjesno.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 6. #6
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Planeti u znakovima i kućama
  Svjetla (Sunce i Mjesec) su osnova psihičkog polariteta, Sunce je vanjski izražaj – energija ispoljavanja prema onome što smatramo vanjskim svijetom, odvojenim od vlastitog identiteta. Mjesec je srž identiteta i najdublji odnos prema sebi. Svjetla daju energiju unutarnjeg i vanjskog ispoljenja određujući najbitnije smjernice životnog puta i shvaćanja vlastite osobe.

  Sunce
  Sunce u znakovima opisuje srž osobe, njezino osnovno ispoljenje.
  Sunce u kućama govori o životnom području gdje je žarište pojedinčeva izražaja.
  Utjecaj Sunca u znaku opisan je značajkama znaka, utjecaj Sunca po kućama opisan je područjima života koje kuće predstavljaju.
  Mjesec
  Mjesec u znakovima opisuje osobni emotivni i mentalni fokus,
  unutarnje motive i potrebe.
  Mjesec u kućama govori o životnom području u kojem se ispoljava
  osobni emotivni i mentalni fokus.

  Mjesec u Ovnu i prvoj astrološkoj kući
  Agresivnost, brze reakcije, fizička snaga, često nepromišljenost i impulzivnost.
  U prvoj kući, snažna želja za priznanjem i prihvaćanjem.
  Mjesec u Biku i drugoj astrološkoj kući
  Vrednovanje novca, smisao za zaradu, senzualnost, plodnost, stabilnost.
  U drugoj kući, materijalna je sigurnost bitna za emotivnu stabilnost, mogućnost
  zarade kroz javno djelovanje.
  Mjesec u Blizancima i trećoj astrološkoj kući
  Snažan intelekt, analitičnost, površnost, rastrzanost.
  U trećoj kući, česta kraća putovanja, mogući problemi kroz školovanje
  u djetinjstvu, vezanost za braću i sestre.
  Mjesec u Raku i četvrtoj astrološkoj kući
  Osjetljivost, osjećajnost, vezanost za majku i obitelj, društvenost.
  U četvrtoj kući, zavisno od aspekata; dobro ili loše obiteljsko okruženje koje
  vrši snažan utjecaj, vezanost za rodni kraj.
  Mjesec u Lavu i petoj astrološkoj kući
  Kvalitete vođe, želja da se bude u centru pozornosti, ambicija, uvredljivost.
  U petoj astrološkoj kući često plodnost, puno djece i vezanost za njih.
  Mjesec u Djevici i šestoj astrološkoj kući
  Analitičnost, kritičnost, jak intelekt, često slabo samopoštovanje.
  U šestoj kući, često slabo zdravlje, alergije, slab imunitet, dobro aspektiran sposobnost iscjeljivanja.
  Mjesec u Vagi i sedmoj astrološkoj kući
  Smisao za harmoniju i estetiku, šarm, ljepota, ambicija ali često zavisnost od
  druge osobe.
  U sedmoj kući, vezivanje za partnera ili samački život zavisno od aspekata, promjenjivost emocija, često nesigurnost u kontaktu sa drugima ali i velika receptivnost, sklonost kopiranju ili snažnom uticaju druge osobe ili snažnom uticaju na javnost.

  Mjesec u Škorpionu i osmoj kući
  Težnja dominaciji, senzualnost, ljubomora, posesivnost, često destruktivnost.
  U osmoj kući, često veliko nasljedstvo ili problemi sa nasljeđivanjem, podrška partnera i javnosti ili odbijanje.

  Mjesec u Strijelcu i devetoj kući
  Ljubav prema filozofiji i spoznajama, težnja slobodi, često manjak upornosti.
  U devetoj kući, sklonost dugim putovanjima, često život u inozemstvu.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 7. #7
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Mjesec u Jarcu i desetoj kući
  Ambicija, konzervativnost, želja za potvrdom vlastitog autoriteta, emotivna hladnoća.
  U desetoj kući, osoba se bavi javnim zanimanjem ili uživa veliku popularnost, uticaj majke na karijeru često vrlo velik.

  Mjesec u Vodenjaku i jedanaestoj kući
  Progresivnost, težnja za slobodom, ekscentričnost, idealizam.
  U desetoj kući, druželjubiva osoba sa mnogo prijatelja, sanjar, vizionar.
  Mjesec u Ribama i dvanaestoj kući
  Vizionar, sanjar, često nepraktičan ali suosjećajan, često u horoskopima medija i
  glazbenika.
  U dvanaestoj kući, introvertiranost, dubok unutarnji život, obično problemi u odnosu sa majkom, često zaposlenje u državnim institucijama ili pobuna protiv njih, ponekad povlačenje u samostan, sklonost tajnim društvima i sektama.
  Merkur

  Merkur u Ovnu i prvoj kući
  Retrogradan Merkur daje dodatno težinu intelektualnom izražavanju kao životnom smislu i potrebi, ali često znači i probleme koji su duboko usađeni u podsvijest osobe i blokiraju intelektualni izražaj.
  Intelekt je brz, trenutno donosi zaključke, često manjak strpljenja i koncentracije.
  U prvoj kući, izražavanje na neki način postaje stil života, govornici, učitelji, novinari, pisci.
  Retrogradni Merkur govori o problemima osobe kod samoizražavanja i donošenja odluka, ponekad i o brzopletom zakljućivanju i izražavanju. Direktan u Ovnu i prvoj kući znači da je osoba zrela i kvalitetna na polju osobnog izražavanja, komunikacije i sl.

  Merkur u Biku i drugoj kući
  Spor temeljit intelekt, praktičan, vizualan i taktilan tip.
  U drugoj kući, zarada kroz trgovinu, putovanja, pisanje, govorništvo, predavanja.
  Retrogradan, govori o materijalističkom svjetonazoru i problemima razumijevanja dubljih nivoa postojanja.
  Merkur u Blizancima i trećoj kući
  Uzburkan, nemiran um, izvrstan govornik, često prerano donosi zaključke.
  U trećoj kući, česta putovanja, novinarstvo, pisanje, izdavaštvo.
  Retrogradan gopvori o potrebi razvijanja umijeća komunikacije i ostalih sektora kojima vlada znak Blizanaca, kod jačih aflikcija mogući ozbiljniji problemi u tim područjima.
  Merkur u Raku i četvrtoj kući
  Receptivan, emotivan, sugestibilan, često povodljiv, intuitivan.
  U četvrtoj kući, često rođen u obitelji intelektualaca, velik utjecaj obitelji na mentalni sklop.
  Retrogradan, često indicira mentalnu rastrojenost i loš uticaj na neposredno obiteljsko okruženje, potrebno je razvijati i propitati vlastite stavove po pitanjima iz područja Raka i četvrte kuće.

  Merkur u Lavu i petoj kući
  Često rigidan i trom intelekt, čvrsti stavovi.
  U petoj kući, spisateljski ili dramski talent, površan odnos sa djecom.
  Retrogradan merkur traži promišljanje i ozbiljan stav naspram kreativnosti i prokreacije,
  Često kod aflikcija osoba odlučuje ne imati djecu ili ih napustiti.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 8. #8
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Merkur u Djevici i šestoj kući
  Praktičan, logičan, brzo uči i lako zaključuje.
  U šestoj kući, intelekt u službi općeg dobra, kod snažnih aflikcija mogući neurološki zdravstveni problemi.
  Retrogradan, zahtijeva pozornost pitanjima intelektualne zrelosti kod pomoći drugima i ispravnog odnosa prema sebi kao dijelu društva.

  Merkur u Vagi i sedmoj kući
  Razvijen osjećaj za estetiku i vrednovanje ljepote, perfekcionizam, kod snažnijih aflikcija površnost.
  U sedmoj kući, intelektualno slaganje bitno kod izbora partnera, često površne veze.
  Retrogradan, zahtijeva da osoba promišljeno i odgovorno zasniva emotivna i poslovne veze, motiv sklapanja veza treba biti iskreni, odnos sa javnošću također.
  Merkur u Škorpionu i osmoj kući
  Perceptivan, dubok, oštar intelekt, sposoban uočiti detalje.
  U osmoj kući, moguć financijski dobitak ili gubitak kroz ugovore, vrijednosne papire ili nasljedstvo od daljih rođaka.
  Retrogradan govori o potrebi preispitivanja stavova u vezi metafizičkih i religijskih pitanja, tipičan primjer retrogradnog ili afliciranog Merkura su manipulatori i lažni proroci čiji cilj je materijalna dobit koju stijeću nudeći lažna obećanja sa metafizičkom pozadinom.

  Merkur u Strijelcu i devetoj kući
  Smisao za sintezu više nego analizu, često manjak koncentracije na detalje.
  U devetoj kući, česta daleka putovanja, obrazovanje u inozemstvu.
  Retrogradan govori o potrebi preispitivanja vlastitih intelektualnih stavova i toleranciji prema mišljenjima drugih.
  Merkur u Jarcu i desetoj kući
  Jaka koncentracija, pesimizam, smisao za podučavanje.
  U desetoj kući, karijera kroz intelektualne djelatnosti, izdavaštvo, pisanje, medije, podučavanje, znanost.
  Retrogradan, još više pojačava kvalitete ali afliciran može značiti nemar ili površnost odnosa prema karijeri i vlastitim kvalitetama koje treba ispoljiti.
  Merkur u Vodenjaku i jedanaestoj kući
  Moć rasuđivanja, snažna intuicija, lako izražavanje kroz pisanje i govor, originalani stavovi, vizionar.
  U jedanaestoj kući, krug prijatelja biran kroz intelektualni afinitet, dobro aspektiran govori o naprednoj društvenoj viziji .
  Retrogradan voli dominirati intelektom, kod snažnijih aflikcija treba preispitati ideale i odnos prema društvu.

  Merkur u Ribama i dvanaestoj kući
  Intuitivan, introvertiran, maštovit, snažan uticaj podsvijesti.
  U dvanaestoj kući, često radno mjesto u obrazovnoj instituciji, ponekad neurološki problemi.
  Retrogradan; ako su snažne aflikcije osoba ne koristi intelekt u dovoljnoj mjeri ili izgrađuje pogrešne stavove.
  Venera
  Venera u Ovnu i prvoj kući
  Snažna seksualna privlačnost, često puno kratkotrajnih seksualnih veza.
  U prvoj kući, ljepota, šarm, zavodljivost, karijera kroz umjetnost, estetiku, odijevanje.
  Retrogradna aflicirana Venera daje aroganciju, narcizam, sebičnost.
  Venera u Biku i drugoj kući
  Hedonizam, ljubomora, posesivnost.
  U drugoj kući, zarada kroz modu, ljepotu, izgled, seksualnost.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 9. #9
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Retrogradna, aflicirana; materijalizam kao osnovna životna vrijednost, materijalne stečevine moraju biti upotrebljene kao pomoć drugima.
  Venera u Blizancima i trećoj kući
  Šarm, duhovitost, često mijenjanje partnera, seksualni eksperimenti.
  U trećoj kući, često seksualna privlačnost bliskih rođaka, podrška okoline.
  Retrogradna ili snažno aflicirana; nužnost izgradnje dubljeg i konstruktivnog odnosa prema područjima treće kuće.
  Venera u Raku i četvrtoj kući
  Potreba za ljubavlju, sigurnošću, snažne obiteljske veze.
  U četvrtoj kući, snažna veza sa majkom, ugodno kućno okruženje.
  Retrogradna ili aflicirana, potreba za stvaranjem ugodnog i konstruktivnog okruženja.

  Venera u Lavu i petoj kući
  Snažna volja, hedonizam u velikom stilu, organizirane zabave, seksualno
  poželjna osoba.
  U petoj kući, lijepa talentirana djeca donose zadovoljstvo, plodnost, uživanje u seksu ili problemi.
  Retrogradna ili aflicirana Venera često označuje osobu koja koristi kreativnost, seksualnost ili djecu kao način samopotvrđivanja.
  Venera u Djevici i šestoj kući
  Smatra se za loš položaj Venere, nevoljenost, problemi kod sklapanja veza,
  seksualna frigidnost i impotencija. Dobro aspektirana, ugodno poslovno okruženje, iscjeliteljske sposobnosti.
  U šestoj kući, problemi sa veneričnim bolestima, voli služiti drugima.
  Venera u Vagi i sedmoj kući
  Ljepota, seksualna privlačnost, smisao za estetiku.
  U sedmoj kući, povoljan brak, veze, omiljenost u javnosti ili problemi na tom području.
  Retrogradna ili snažno aflicirana govori o sebičnosti u odnosima i potrebi samopotvrđivanja kroz njih.

  Venera u Škorpionu i osmoj kući
  Snažan impuls prema seksu ali emotivna hladnoća, ljubomora, posesivnost.
  U osmoj kući, bogato nasljedstvo, financijska podrška drugih, interes za metafiziku, blaga smrt.
  Aflicirana, govori o kompleksu neuspjeha koji uvijek dolazi na kraju svih napora, retrogradna često o mešetarenju tuđim novcem (konstruktivno ili destruktivno u zavisnosti od aspekata).

  Venera u Strijelcu i devetoj kući
  Liberalan pristup seksualnosti, financijska ekstravagancija.
  U devetoj kući, ugodna putovanja u inozemstvo, često partner u inozemstvu ili iz inozemstva, uspjeh na poljima višeg obrazovanja ili metafizike.
  Retrogradna ili snažno aflicirana; dogmatizam, ritualizam, težnja da se filozofskim uvjerenjima da pompoznost.

  Venera u Jarcu
  Lojalni partneri, često seksualna hladnoća ali i duboka prožimanja kada se nadiđe egocentričnost.
  U desetoj kući, karijera kroz modu, ljepotu, umjetnost, sreća i podrška.
  Venera u Vodenjaku i jedanaestoj kući
  Liberalan pristup seksu i braku, estetska orginalnost.
  U jedanaestoj kući, podrška prijatelja, prijateljstvo prerasta često u ljubav, idealizam.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 10. #10
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Venera u Ribama i dvanaestoj kući
  Idealiziranje ljubavi, osjetljivost, romantičnost, idealiziranje partnera, često umjetnički talent.
  U dvanaestoj kući, problemi sa ljubavnim odnosima ili rad u socijalnim institucijama.
  Retrogradna zahtijeva nadilaženje materijalnog, često i svijetovnog, posvećenje služenju drugima i duhovnom traganju.

  Mars
  Mars u Ovnu i prvoj kući
  Snažna fizička i mentalna energija, manjak strpljenja, impulsivnost.
  U prvoj kući, sportski talent, agresivna osobnost, borilački sportovi.
  Mars u Biku i drugoj kući
  Izdržljivost i strpljivost, posesivnost, čvrsti i nepromjenjivi životni stavovi.
  U drugoj kući, sposobnost za zaradu i brzo bogaćenje.
  Retrogradan, daje nužnost izgradnje vrijednosti i financijske stabilnosti.

  Mars u Blizancima i trećoj kući
  Brzo odlučivanje ali bez upornosti da se završi započeto.
  U trećoj kući, ljubav prema brzinama, prometu, kompliciran odnos sa bliskim rođacima, moguće prometne nesreće.
  Mars u Raku i četvrtoj kući
  Ambicija, poriv prema dugom i teškom radu da se dođe do cilja, senzitivnost.
  U četvrtoj kući, problemi u obitelji, domovini, često napušta mjesto rođenja.
  Retrogradan ima usađenu potrebu za dominacijom unutar obitelji ili primjer dominantnog roditelja,
  treba nadrasti destruktivne aspekte tih odnosa.

  Mars u Lavu i petoj kući
  Ambicija, snažna životna energija, često precjenjivanje vlastitih sposobnosti, odlični ljubavnici/ljubavnice.
  U petoj kući, snažna seksualnost, problemi sa djecom, sportski tip.
  Retrogradan zahtijeva oprez u područjima pete kuće i Lava.
  Mars u Djevici i šestoj kući
  Praktičnost, smisao za diplomaciju i rad na detaljima, često pretjerana zabrinutost, snažno zdravlje ili suprotno kod aflikcija.
  U šestoj kući, česti zdravstveni problemi, često invalidnost ili riskantan posao.
  Retrogradan zahtijeva oprez oko zdravlja, posla ili odnosa preme podređenima/nadređenima na radnom mjestu.

  Mars u Vagi i sedmoj kući
  Entuzijazam i senzualnost, intuitivnost.
  U sedmoj kući, agresivnost nad partnerom ili agresivan partner, probojna osoba često neugodna.
  Afliciran ili retrogradan indicira nasilnost prema partnerima i želju da partnerstva postanu sretstvo ostvarenja sebičnih ciljeva.
  Mars u Škorpionu i osmoj kući
  Snažna volja, magnetizam, duboke emocije.
  U osmoj kući, nagla ili nasilna smrt, dobitak ili gubitak kroz nasljedstvo.
  Mars u Strijelcu i devetoj kući
  Optimizam, impulsivnost, talentiran za sport.
  U devetoj kući, odlazak u inozemstvo, često rigidni stavovi po pitanju filozofije i religije, fanatizam, moguća uspješna karijera u visokom obrazovanju.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 11. #11
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Mars u Jarcu i desetoj kući
  Ambicija, upornost, pouzdan i odgovoran radnik.
  U desetoj kući, snažan poriv prema uspjehu i dokazivanju.
  Mars u Vodenjaku i jedanaestoj kući
  Težnja za slobodom i neovisnošću.
  U jedanaestoj kući snažan idealizam, mogući problemi sa prijateljima.
  Mars u Ribama i dvanaestoj kući
  Snažna intuicija, emotivna uzburkanost, često neodlučnost.
  U dvanaestoj kući, teško ispoljavanje fizičke energije, tajni neprijatelji i često opasne situacije.
  Retrogradan ili afliciran zahtijeva konstruktivno korištenje energije, osoba se osijeća sputana vanjskim okolnostima ili unutarnjim osjećajima.

  Jupiter
  Jupiter u Ovnu i prvoj kući
  Darežljivost, snažna mentalna i fizička energija.
  U prvoj kući, sretna osoba, često kraljevi, prinčevi, princeze, pod sretnom ili nesretnom zvijezdom zavisi od aspekata.
  Retrogradan ili afliciran; tendencija da se osobnost izgrađuje prema egoizmu.
  Jupiter u Biku i drugoj kući
  Financijska sposobnosti, često rasipnost.
  U drugoj kući, talent za zaradu ili financijski promašaji zavisno od aspekata.
  Retrogradan ili afliciran; rasipnost ili škrtost, osoba nekoristi stečeno na konstruktivan način.
  Jupiter u Blizancima i trećoj kući
  Ljubav prema putovanjima, govorničke sposobnosti.
  U trećoj kući, obično dobri odnosi sa rođacima i značenjima treće kuće, afliciran indicira probleme na tom području koji se mogu nadeći nesebičnim djelovanjem.

  Jupiter u Raku i četvrtoj kući
  Simpatična, društvena osoba, praktična, odličan smisao za zaradu.
  U četvrtoj kući, pozitivna zbivanja kroz četvrtu kuću, podrška obitelji, luksuzno stanovanje.
  Jupiter u Lavu i petoj kući
  Organizacijske sposobnosti, vjera u budućnost, često egoizam.
  U petoj kući, sreća sa djecom, kreativnost, uspješne financijske špekulacije.
  Retrogradni ili aflicirani Jupiter često ne želi odgovornost roditeljstva.

  Jupiter u Djevici i šestoj kući
  Snažan intelekt, lako proširuje znanje i sposobnosti.
  U šestoj kući, dobro zdravlje, odnosi na radnom mjestu, iscijeliteljske sposobnosti.
  Jupiter u Vagi i sedmoj kući
  Ekstravagantan život, ljubav prema skupocjenim stvarima.
  U sedmoj kući, sretan brak, veze, omiljenost u javnosti.
  Jupiter u Škorpionu i osmoj kući
  Lako postizanje ciljeva, hrabrost, unutarnja snaga koja vodi uspjehu.
  U osmoj kući, veliko nasljedstvo, financijska podrška drugih, afliciran ponekad označava probleme sa ozakonjenjem imovine.
  Jupiter u Strijelcu i devetoj kući
  Interes za religiju i filozofiju, putovanja, širokih obzora i velike tolerancije.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 12. #12
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  U devetoj kući, erudicija, sklonost filozofiji, metafizici,
  religiji, dalekim putovanjima, široki intelektualni obzori.
  Retrogradan ili snažno afliciran; dogmatizam, nepromjenjiva stajališta.
  Jupiter u Jarcu i desetoj kući
  Organizacijske sposobnosti, ambicija koji vodi uspjehu.
  U desetoj kući, uspijeh u karijeri, povoljne okolnosti, dobar odnos sa ocem.
  Retrogradan ili snažno afliciran; osoba mora razviti poštovanje prema ocu ili nadređenima, karijera se mora voditi ozbiljno, bez samopopuštanja.

  Jupiter u Vodenjaku i jedanaestoj kući
  Inventivnost, filantropija, velikodušnost, angažiran u socijalnim projektima.
  U jedanaestoj kući, podrška prijatelja, idealizam, ostvarenje planova.

  Jupiter u Ribama i dvanaestoj kući
  Vizionar snažne intuicije, interes za metafiziku.
  U dvanaestoj kući, uspjeh kroz institucije, tajni rad, tajna udruženja.

  Saturn
  Saturn u Ovnu i prvoj kući
  Samostalnost, oslanjanje na svoje snage, ponekad i preko granica vlastitih mogućnosti.
  U prvoj kući, težak, radišan tip ozbiljnog pogleda na život.

  Saturn u Biku i drugoj kući
  Nadilaženje prepreka, upornim teškim radom, ponekad financijski problemi, škrtost.
  U drugoj kući, financijski problemi, siromaštvo, naporan rad koji nije dovoljno plaćen.
  Saturn u Blizancima i trećoj kući
  Lako učenje i podučavanje ili problemi sa učenjem i izražavanjem.
  U trećoj kući, dubok odnos sa bliskim rođacima, često trzavice i problemi, problemi u prometu.

  Saturn u Raku i četvrtoj kući
  Često nesigurnost i strah, oprez, problemi u obitelji.
  U četvrtoj kući, problemi sa roditeljima, moguće rana smrt majke, loše stambeno stanje.

  Saturn u Lavu i petoj kući
  Snažna volja, organizacijske sposobnosti, vođe koji nadilaze sve prepreke ili teškoće u ostvarivanju ciljeva.
  U petoj kući, često problemi sa djecom, neplodnost ili osoba ne želi djecu, seksualni problemi.
  Saturn u Djevici i šestoj kući
  Poduzetan i efikasan, dobar radnik, često sklonost depresiji.
  U šestoj kući, zdaravstveni problemi, problemi kod zapošljavanja.

  Saturn u Vagi i sedmoj kući
  Smisao za grupni rad ili problemi u komunikaciji i javnom djelovanju.
  U sedmoj kući, problemi oko nalaska partnera, loš image u javnosti.
  Saturn u Škorpionu i osmoj kući
  Sposobnosti upravljanja, samodisciplina, sposoban za odricanje.
  U osmoj kući, često teško umiranje, nasilna smrt, manjak financijske podrške.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 13. #13
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Saturn u Strijelcu i devetoj kući
  Saturn potiče Strijelca na introspekciju, meditaciju.
  U devetoj kući, filozofska dubina, ali može biti problema na dužim putovanjima ili dug boravak u inozemstvu.

  Saturn u Jarcu i desetoj kući
  Ambicija koja je spremna na odricanje radi uspjeha, snažna volja i organizacijske sposobnosti.
  U desetoj kući, vrhunski probitak, puno rada ali i veliki rezultati, osoba postiže vrhunac u karijeri, kod jakih aflikcija, problemi u karijeri.
  Saturn u Vodenjaku i jedanaestoj kući
  Mora učiti o toleranciji i vrijednostima drugih.
  U jedanaestoj kući, problemi sa prijateljima, neomiljenost, loše planiranje, odugovlačenje do ostvarenja želja.

  Saturn u Ribama i dvanaestoj kući
  Praktični idealist, sposobnost podučavanja.
  U dvanaestoj kući, obično teški životni udesi, bolest, zatvor, mentalne institucije ili naporan rad u državnim institucijama.
  Retrogradan; govori da je srž problema u duboko usađenom egoizmu, osoba se mora transformirati prema višoj socijalnoj i duhovnoj svijesti.

  Uran
  Uran u Ovnu i prvoj kući
  Inovativnost, samostalnost, impulsivnost, često bunt protiv ustaljenih društvenih pravila.
  U prvoj kući, originalna, progresivna osoba, težnja za slobodom.
  Uran u Biku i drugoj kući
  Kreativnost, seksualni magnetizam, šarm.
  U drugoj kući, obično financijski uspjesi, financijska inovativnost, kod aflikcija hazarderstvo i nagli gubici, financijska nestabilnost.

  Uran u Blizancima i trećoj kući
  Originalni životni stavovi, hrabrost, spontanost u izražavanju.
  U trećoj kući, sklonost nekonvencionalnim prevoznim sretstvima, kompliciran odnos sa rođacima.

  Uran u Raku i četvrtoj kući
  Često nesigurnost, maštovitost, instinktivnost.
  U četvrtoj kući, nekonvencionalno obiteljsko okruženje, često rani odlazak od obitelji.
  Uran u Lavu i petoj kući
  Teško podnose restrikcije, bunt, pionirski duh.
  U petoj kući, sklonost seksualnim eksperimentima, djeca nadarena ili problemi sa njima.
  Retrodradan; indicira potrebu za izgradnjom jasnog pravca životnog ispoljenja, eksperimenti moraju voditi jasnom stavu.

  Uran u Djevici i šestoj kući
  Oštar um, poriv prema savršenstvu, praktični idealizam, kritičnost.
  U šestoj kući, neistražene bolesti, nekonvencionalne terapije, neobično zanimanje ili stalno mijenjanje zanimanja.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 14. #14
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Uran u Vagi i sedmoj kući
  Poriv prema harmoniji i unutarnjem miru, kreativnost.
  U sedmoj kući, progresivan, ekscentričan partner, česti prekidi veza.
  Uran u Škorpiji i osmoj kući
  Snažna volja i koncentracija, snažne emocije su često destruktivne.
  U osmoj kući, često brze zarade, ili gubici, iznenadna smrt.
  Uran u Strijelcu i devetoj kući
  Hrabrost, dobro rasuđivanje, revolucionarnost, težnja za promjenama u društvenim odnosima.
  U devetoj kući, interes za metafiziku, uspjeh u izdavaštvu, originalne ideje, ljubav za slobodu.
  Uran u Jarcu i desetoj kući
  Sposobni vođe, koncentracija, želja za dominacijom.
  U desetoj kući, progresivan, revolucionar na poljima vlastitog djelovanja, često genijalnost.
  Retrogradan; osoba mora ponekad žrtvovati društveni i materijalni status radi ostvarenja ideala.

  Uran u Vodenjaku i jedanaestoj kući
  Originalni, ekscentrični, neovisni, težnja za društvenim promjenama.
  U jedanaestoj kući, snažan progresivan idealizam, nekonvencionalni prijatelji.

  Uran u Ribama i dvanaestoj kući
  Senzitivnost, medijstvo, sklonost bijegu od stvarnosti.
  U dvanaestoj kući, snažna podsvijest koja utiče na izvanjske okolnosti, sloboda od kolektivnog podsvijesnog ili traume, zavisno od aspekata.

  Neptun
  Neptun u Ovnu i prvoj kući
  Generacije sa potrebom za novim idejama i sposobni za njihovu promociju, osjećaj životne misije.
  U prvoj kući, obično se radi o osobi koja se oslobodila okova ograničenog identiteta ili osobi koja vlastiti identitet ne može definirati, često mistik ili sklon narkoticima.

  Neptun u Biku i drugoj kući
  Praktično uranjanje u dublje slojeve svijesti, pojava psihoanalize, jungijanske psihilogije.
  U drugoj kući, zarade na tajanstven, skriven način, sklonost korupciji, nepotizmu.
  Neptun u Blizancima i trećoj kući
  Generacije koje su iznjele socijalne pokrete, komunizam, nacizam, fašizam, povodljivost vođama i kolektivnim idejama.
  U trećoj kući, komplicirani odnosi sa rođacima, putovanja morem ili teškoće koncentracije prilikom vožnje.

  Neptun u Raku i četvrtoj kući
  Snažna intuicija i promjene na planu kolektivnog svjetonazora, vrijeme
  teorije relativnosti, razvoja tehnologije, jačanje socijalnih pokreta.
  U četvrtoj kući, kompliciran odnos sa obitelji, majkom, često dijete bez roditelja.
  Neptun u Lavu i petoj kući
  Razvoj medija, film, kazalište, moć djelovanja na velike grupe ljudi.
  U petoj kući, djeca talentirana ili nepriznata, mističan pristup seksualnosti ili konfuzija, opasnost od veneričnih oboljenja.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 15. #15
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Neptun u Djevici i šestoj kući
  Neptun raspršuje sistematičnost i strogu urednost Djevice. Djevica sputava Neptun, lagodan život tridesetih ali i prohibicija, osnažuju ekstremne ideologije, komunizam, nacizam, fašizam.
  U šestoj kući, sklonost zarazama, lošoj dijagnozi, ili alternativnoj medicini.

  Neptun u Vagi i sedmoj kući
  Težnja prema harmoniji i uspostavljanju ravnoteže, blokovska podjela, snažan
  kreativni impuls.
  U sedmoj kući, idealiziran u javnosti, dubok odnos sa partnerom.

  Neptun u Škorpionu i osmoj kući
  Vrijeme socijalnih pokreta, uporaba droga, interesa za metafiziku, hipi pokret.
  U osmoj kući, misticizam, privlačnost okultnog, smrt pod tajanstvenim okolnostima.
  Neptun u Strijelcu i devetoj kući
  Odbacivanje dogmi, težnja za slobodom, rock, punk, slobodna seksualnost.
  U devetoj kući, sklonost religiji, misticizmu, dubokoj filozofiji, često vidovitost.
  Neptun u Jarcu i desetoj kući
  Jarac guši Neptun, povratak materijalizmu, potrošačkom društvu (raspad socijalizma), praktična duhovna učenja.
  U kući, često kod duhovnih učitelja, vjerskih vođa ili osoba koje prerastaju u mit, afliciran često dijete samohrane majke, loš odnos sa ocem.

  Neptun u Vodenjaku i jedanaestoj kući
  Možemo očekivati uzlet kreativnosti, alternativne oblike terapije, socijane pokrete, težnju za većom socijalnom pravednošću, rast idealizma.
  U jedanaestoj kući, konfuzni planovi ili idealizam, snažna socijalna svijest, često utopijska.

  Neptun u Ribama i dvanaestoj kući
  Možemo očekivati pojačan masovni interes za metafiziku, harmoniju
  između materijalnog i duhovnog ili nihilizam i eskapizam, odbacivanje potrošačkih imperativa, rast humanosti.
  U dvanaestoj kući, snažna sklonost misticizmu, dovršenje ciklusa osvještavanja.
  Pluton
  Pluton u Ovnu i prvoj kući
  Vrijeme borbe za moć, sukobi.
  U prvoj kući, karizmatična, magnetična osoba.
  Pluton u Biku i drugoj kući
  Razvoj kapitalizma, materijalizma.
  U drugoj kući, velika sposobnost zarade, ekstremni materijalizam.
  Pluton u Blizancima i trećoj kući
  Razvoj medija.
  U trećoj kući, snažne veze sa rođacima, mogući problemi na putovanjima, nametljiva osoba.

  Pluton u Raku i četvrtoj kući
  Želja za dominacijom u nacionalnom smislu, Prvi svjetski rat.
  U četvrtoj kući, često izuzetno napeti odnosi u obitelji, fanatizam u nacionalnom smislu.
  Pluton u Lavu i petoj kući
  Razvoj oružja za masovno uništavanje.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 16. #16
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  U petoj kući, snažna seksualnost i kreativnost, karizmatična nesputana djeca koja često stiču slavu.
  Pluton u Djevici i šestoj kući
  Razvoj znanosti.
  U šestoj kući, teška oboljenja, tiranin na poslu.

  Pluton u Vagi i sedmoj kući
  Hladni rat na vrhuncu.
  U sedmoj kući, snažan uticaj na partnera, dominacija nad masama, ekstremna popularnost.

  Pluton u Škorpionu i osmoj kući
  Epidemija AIDS-a, ekstremizam.
  U osmoj kući, sklonost misticizmu i magiji, veliko nasljedstvo.
  Pluton u Strijelcu i devetoj kući
  Rast interesa za duhovnost.
  U devetoj kući, dogmatizam u religiji, ali i moguće duboko prodiranje u srž metafizike.
  Pluton u Jarcu i desetoj kući
  Mogući rast državne represije ili njen slom.
  U desetoj kući, moć nad velikim masama ljudi, popularnost, fatalan uticaj, velika ambicija, magnetizam, često problemi u odnosu sa ocem.
  Pluton u Vodenjaku i jedanaestoj kući
  Pobuna protiv ustaljenih vrijednosti, težnja za individualnom slobodom.
  U jedanaestoj kući, snažna motivacija za postizanjem ciljeva, često problemi, izdaje od
  strane prijatelja.

  Pluton u Ribama i dvanaestoj kući
  Nova shvaćanja, razvoj ekstrasenzorijalne percepcije.
  U dvanaestoj kući, kreativan odnos sa društvenom podsviješću, afliciran, žrtva kolektivne podsvijesti ili njen kreator.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 17. #17
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Aspekti
  Konjukcija: 0° (orbis 8°)
  Ujedinjeni napor ili kombinacija sila, no djelovanje ovisi o prirodi sila. Planeti u konjukciji u svakom slučaju djeluju zajedno, harmonično ili ne. Vrlo snažan aspekt jer je djelovanje planeta pojačano.
  Opozicija: 180° (orbis 8°)
  Aspekt označava napetost i sumnju te nesigurnost, osjećaj nelagodnosti. Planeti se u opoziciji mogu sjajno upotrijebiti kao međusobne nadopune ako ih se nauči dobro uskladiti. Ljudi s puno opozicija mogu sagledati stvari iz svakog ugla i dati uravnoteženi sud.
  Trigon: 120° (orbis 8°)
  Tradicionalno značenje trigona je sklad. Planeti u trigonu harmonično djeluju zajedno i međusobno se podržavaju. Trigon je dar na koji se možemo osloniti. U njemu je pohranjeno puno kreativnosti. To je najlakši aspekt.
  Kvadrat: 90° (orbis 7°)
  Kvadrat ukazuje na napetost i konflikt. Planeti rade jedan protiv drugog i inhibiraju se ili osnažuju u krivom trenutku. Ukratko, s kvadratom se moramo mnogo puta ustati nakon pada, prije no što naučimo kanalizirati određene energije. Kvadrat je oštriji od jednako napete opozicije, jer opozicija donosi nesigurnost i pozadinsku napetost, a kvadrat stvara otvorenu napetost i podijeljenost.
  Sekstil: 60° (orbis 6°)
  Harmoničan aspekt. Donosi talent, no njegovo obećanje nije uvijek lako realizirati. Neki ga smatraju intelektualnim aspektom.

  Aspekti Sunca
  Sunce/Mjesec
  Konjukcija: osjećaj jedinstva koji je astronomski Mlađak, simbol svježeg početka. Ako je Sunce dobro položeno konjukcija daje puno poriva i entuzijazma, a ako je Mjesec jači novi su poduhvati često impulzivniji. U najboljem smislu konjukcija ujedinjuje muško i žensko načelo, koji su neodvojivo povezani.
  Harmonični: Kreativna moć i formativna sposobnost, nema unutarnjih napetosti te je na raspolaganju puno energije.
  Neharmonični: svjesno ponašanje u sukobu s ponašanjem koje je potrebno za sigurnost. Kod opozicije bolna svjesnost o dualnosti. Nestabilnost samopredstavljanja.
  Sunce/Merkur
  Konjukcija: daje veliku potrebu za razmjenom, informacijama, govorom i analiziranjem. Vjerojatno loš slušatelj, dobar zabavljač. Živahnost i vještina, inteligencija.
  Sunce/Venera
  Konjukcija: Ponašanje je općenito prijateljsko i ugodno. Lako stjecanje prijatelja, društvenost. Ljubav prema ugodnoj atmosferi, romantičnost, hedonizam, ljepota. Osjećaj za umjetnost, sklonost za zadovoljstvo.
  Sunce/Mars
  Konjukcija: identifikacija sebstva s ambicijom, egzekutivnom sposobnošću i energijom. Kompetitivnost i ljubav za sport. Entuzijazam, vatrenost. Sposobnost za težak rad. Svojevoljna osoba. Velika količina energije. Osoba je puno naprasnija no što shvaća.
  Harmonični: višak energije i ponekad sebičnost. Pozitivan, odlučan stav prema životu. Prirodna sposobnost vođenja. Brzina, ambicija i kompeticija. Sve se okreće oko onoga što oni žele.
  Neharmonični: problemi u kontroli energije, ili premalo ili previše. Velika volja za radom, paziti da ne dođe do iscrpljenosti. Sposobnost za postignuće. Veliki entuzijazam ali i iritabilnost. Impulzivnost.
  Sunce/Jupiter
  Konjukcija: Ekspanzivnost i progresivnost podržavaju razvoj psihe; samopouzdanje, optimizam i uspjeh. Atmosfera samopouzdanja okružuje osobu i ima stimulirajući učinak na druge ljude. Opasnost u megalomaniji i umišljenosti. Optimizam, fair-play.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 18. #18
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Zaštitništvo. Sagledavanje svijeta u širokoj perspektivi. Tolerancija, filozofski, pedagoški i spiritualni interesi.
  Harmonični: samopouzdanje i optimizam, što donosi uspjeh, sretna ruka. Idealizam, osjećaj za pravičnost, potreba za slobodom. Pozitivan pristup životu.
  Neharmonični: ponekad se pretjeruje s Jupiterovom ekspanzivnošću. Opasnost od neutemeljenog optimizma, neuništiv entuzijazam. Velika velikodušnost, toplina. Sklonost da se stvari vide većima i boljima no što jesu. Kreativnost.
  Sunce/Saturn
  Konjukcija: svojevrsni pesimizam, oprez, želja za sigurnošću. Vrlo učinkovito funkcioniranje, no koncentracija na ono što bi moglo poći nizbrdo. Discipliniranost, sposobnost za težak rad, strpljivost, praktičnost, melanhoničnost, odgovornost, rezerviranost. Fragilan ego koji druge drži na odstojanju zbog nesigurnosti.
  Harmonični: blaga nekomunikativnost i pretjerana ozbiljnost. Rana zrelost i mudrost, prihvaćanje odgovornosti u mladim danima. Realistični planovi, težak rad, mogu postati vrlo uspješni. Ambicija, ljubav prema prestižu, želja za dokazivanjem. Postignuća dolaze lagano i planovi se ispunjavaju. Strpljivost u ispunjavanju ambicija. Odgovornost.
  Neharmonični: samopouzdanje često nisko. Osjećaj inhibicije, inferiornosti, velika ranjivost ega. Česta kompenzacija je ogromna ambicija. No puno se može postići i mnogi veliki vođe imaju ovaj neharmoničan aspekt. Moguća borba za moć s autoritetima.
  Sunce/Uran
  Konjukcija: Velika potreba za individualizmom i raskidanjem uspostavljenih obrazaca da bi se otvorile nove mogućnosti. Ljubav za slobodom je ogromna. Sklonost šokiranju okoline i naglim preokretima, provokativnost. Originalne ideje, neke od njih mogu biti korisne inovacije. Nestrpljivost, želja za promjenama. Presudna je osobna sloboda, neovisnost i individualnost.
  Harmonični: želja za slobodnim i individualnim kreiranjem života bez ograničenja. Nove i stimulirajuće ideje, nezadovoljstvo sa trenutnim stanjem. Interes za tehniku, sklonost novim tehnologijama, duboki uvidi, intuicija i vještine. Tolerancija.
  Neharmonični: impulzivnost. Neharmonično ispoljavanje želje za novim. Interes za reforme, tehnologiju, inovativnost. Živi se brzim tempom, mržnja pema ograničenjima.
  Sunce/Neptun
  Konjukcija: Neptun daje Suncu mogućnost da nadraste individualnost i rafinira je. Daje dubinu i perspektivu ali granice ega postaju nejasne. Velika senzibilnost. Suptilna kreativnost i duhovno i religijsko nagnuće. Vrlo inspirativna konjukcija.
  Harmonični: velika kreativnost, mogućnost za izvanrednu percepciju drugih ljudi i okoline.
  Neharmonični: naglašenost snova i svijeta mašte, mogućnost eskapizma. Odanost idealima, vjeri, gdje se pronalazi spiritualni identitet i sigurnost. Hodočasnik na spiritualnom putu.
  Sunce/Pluton
  Konjukcija: intenzivna svjesnost o sili života unutar čovjeka, svijest o problemima i represiji. Konjukcija stavlja u dodir s dubinama osobnog nesvjesnog, Pluton izlaže materijal iz osobnog nesvjesnog i čini jako nesigurnim. Velika napetost. Nepristupačnost, intenzivnost. Pluton je povezan s kolektivnim podsvjesnim te su njegovi plodovi često neprobavljivi za ego. Moguća megalomanija, magnetizam. Provokativnost. Stav sve-ili-ništa.
  Harmonični: Vrlo intenzivna percepcija i doživljaj stvarnosti, suočavanje sa stvarima koje izranjaju iz nesvjesnog. Borba za moć, kompleks moći. Sposobnost da se podsvjesno izmanipulira situacija, okruženje i ljudi u našu korist. Pohlepa za moći. Veliko isijavanje energije. Kvaliteta vođe. Sklonost skrivenom i tajnom. Sposobnost penetracije.
  Neharmonični: slično konjukciji, no veća potreba za djelovanjem. Nestrpljivost prema pravilima. Velika sposobnost za promjene u životu. Velika energija, kvaliteta vođe, borbenost.

  Aspekti Mjeseca
  Mjesec/Merkur
  Konjukcija: živahnost, svjesnost i komunikativnost vlastitih osjećajnih stanja. Lako izražavanje. Emotivno analiziranje. Lako ulaženje u svijet druge osobe.
  Harmonični: živahnost, što može smanjiti koncentraciju. Lako izražavanje, lako shvaća značenje i što drugi žele izraziti, brzo promišlja. Opisi su jasni i eksplicitni. Dar za govor i pisanje, dobar aspekt za novinare i spisatelje. Fleksibilnost tijela i uma. Izuzetno sjećanje i sposobnost asimilacije. Talent za rad s informacijama.
  Neharmonični: nervoza, ponekad nedostaje zrelosti i stabilnosti. Kreativnost, radoznalost.
  Mjesec/Venera
  Konjukcija: potreba za skladom i stvaranjem ugodne atmosfere, diplomatske sposobnosti. Mirni osjećaji, izbalansiran sud, umjetničke sposobnosti i smisao za estetiku, kreativnost. Ljubav prema lijepome, luksuzu.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 19. #19
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Harmonični: slično konjukciji, prijateljski stav, veselje, toplina, rafiniranost. Ljubav za mir, bogat i skladan emotivan život, ljepota. Sklonost ugodnom životu.
  Neharmonični: ponekad nesigurnost u bliskim emotivnim odnosima. Želja da se bude utješen i uvjeren u naklonost. Ponekad ovisnost o tuđim pohvalama, hrani i piću. Moguć sex appeal.
  Mjesec/Mars
  Konjukcija: hrabrost i impulzivnost, nestrpljivost. Brzina reakcije. Snažno izražavanje. Potreba za fizičkom aktivnošću. Dobar borac, velika mogućnost oporavka. Pionirski duh, promicanje novih ideja. Agresivnost, slobodan duh.
  Harmonični: Velika egzekutivna sposobnost i energija. Snaga, oštrina. Naš interes je na prvom mjestu, ne s lošom namjerom. Pionirski duh, pokretanje novih poduhvata. Najbolje raditi samostalno.
  Neharmonični: nemir. Impulzivno korištenje energije. Ne razmišlja se unaprijed. Ponekad nedostatak kontrole pri korištenju energije, kad se podigne emotivna temperatura djeluje se previše bijesno i agresivno. Talent za sport.
  Mjesec/Jupiter
  Konjukcija: optimizam, užitak, ohrabrenje. Želja da se vidi sinteza, značenje događaja. Zanimanje za strane zemlje, druge kulture, religijska i obrazovna pitanja. Lako vraća ravnotežu i optimizam. Sreća. Velikodušnost, potpora drugima.
  Harmonični: unutarnji sklad i optimizam, samopouzdanje, privlači dobru sreću. Vrlo blagotvoran aspekt. Unutarnja snaga. Pomoć drugima, uvijek uključuje neku viziju, bilo socijalnu bilo transcendentalnu.
  Neharmonični: optimizam, no ekspanzivnost Jupitera može postati problematičnom. Sklonost kockanju i napuhivanju vlastitog ega. Ljubav za filozofiju i religiju, život se živi velikom brzinom.
  Mjesec/Saturn
  Konjukcija: emotivna rezerviranost. Prihvaća previše odgovornosti, teško radi i niječe si mnoga mala zadovoljstva. Traži sigurnost u perfekcionizmu, pouzdan je. No iznutra nesiguran i lako povredljiv. Hladna udaljenost je oblik samozaštite. Prije no što pokaže osjećaje želi biti vrlo siguran u drugu osobu.
  Harmonični aspekti: prihvaćanje odgovornosti, ozbiljnost. Nije lako izraziti emocije, disciplina. Ostaju mirni i pribrani u svim situacijama, no iznutra su puni sumnje i strahova. Praktičan pristup životu. Mogu postići veliki uspjeh udruštvu, no nikad nisu uistinu mladi. Žene teško izražavaju svoju ženstvenost. Konstruktivnost.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 20. #20
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Neharmonični aspekti: jače privlače pozornost na ranjive aspekte osobnosti. Svaki put kad traže utjehu i sigurnost suočeni su sa slabošću, strahom i nesigurnošću. Teškoće s izražavanjem emocija. Znatna samokontrola, sposobnost za teški rad i disciplina. Stidljivost. Uspješni radnici u svim okolnostima, sposobni za vrlo kvalitetna djela.
  Mjesec/Uran
  Konjukcija: ovi ljudi ne poznaju običnu sigurnost no to im nije problem. Izražavaju se nekonvencionalno. Brzo reagiranje. Provokativnost. Velika ljubav za promjenom, kreativnost, originalnost, genijalnost.
  Harmonični aspekti: ljubav za slobodu, promjenu, obnavljanje, slamanje etabliranih obrazaca. Impulzivnost. Interes za mistiku, astrologiju, pionirsko i inovativno. Apsorbirani novim idejama. Jako cijene individualnost. Mogu iznijeti reforme u društvu.
  Neharmonični: želja za provokacijom, nemir. Unutarnji poriv ka novome, impulzivnost, prihvaćanje promjenjivosti života, lako počinju iznova, potreba za novim stimulusima. Često urođena genijalnost, sloboda prema novim oblicima.
  Mjesec/Neptun
  Konjukcija: velika osjetljivost na utjecaje okruženja, promjenjivost raspoloženja, plodna mašta, velika moć kontemplacije i ljubav za sanjarenje, lako unosi dimenziju fantastičnog u kreativan rad. Interes za religiju i spiritualne vrijednosti. Velika imaginacija.
  Harmonični: senzitivnost, velika mašta i introvertiranost. Lako opaža suptilna strujanja u okruženju i društvu. Uvijek se kreće u smjeru gdje ima puno suradnje i instinktivno slijedi zadnje trendove. Promovira poslovni i društveni uspjeh. Pristuni su spiritualni i religijski interesi, velika glad za takvom aktivnošću. Vrlo idealistična i religiozna osoba. Velika kreativnost, osjeća atmosferu.
  Neharmonični: slično kao kod konjukcije i harmoničnih ujtecaja, no hipersenzibilnost. Velika krativnost, spiritualni interesi, religioznost.
  Mjesec/Pluton
  Konjukcija: intenzivan utjecaj, podsvjesno preplavljuje svijest, sigurnost se pokušava osigurati kompulzivnom kontrolom. Suočavanje s potisnutim ili nesvjesnim faktorima donosi nesigurnost, intenzivna potreba za emotivnim kontaktom, potreba za moći. Emotivna zahtjevnost i žestina. Potreba za dubinom i tajnom, intenzivnim prožimanjem i penetriranjem u srž iskustva. Parapsihološke sposobnosti.
  Harmonični: želja za moći, intenzivan emotivan život, suočavanje s potisnutim sadržajima u svojoj i tuđim psihama. Magična privlačnost skrivenog, tabua. Snaga karaktera, velika mogućnost oporavka. Mogućnost duboke unutarnje promjene.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 21. #21
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Neharmonični: intenzivan i snažan oblik ispoljavanja. Kompulzivna potreba da se iskopa skriveno, otkrije izvor i bit svega i bavi vrlo dubokim problemima u sebi i drugima. Sklonost kršenju tabua. Velika odanost u odnosima ali i velika zahtjevnost. Moguće je daleko dospjeti u mističnoj potrazi.

  Aspekti Merkura
  Merkur/Venera
  Konjukcija i sekstil: čini ljude dostupnima. Žele imati dobru komunikaciju s drugim ljudima i vole ugodnu atmosferu. Zanima ih izvanjsko slaganje. Pomalo djetinjasti. Pirodno diplomatični. Vrlo važna verbalna razmjena.
  Merkur/Mars
  Konjukcija: Kontaktiranje i pričanje je ubrzano Marsovim utjecajem, brz govor, uvijek ide pravo u središte. Prvo djeluju, zatim misle. Nije im teško zastupati vlastito mišljenje i samo se marginalno osvrću zanima li ono što govore druge ljude. Vrlo gorljivo brane ideje. Oštar jezik, sarkazam i satira. Nestrpljivost prema tuđim misaonim i govornim procesima, čestitost i izravnost.
  Harmonični: slično konjukciji. Budan um, konverzacija teče lako, energično, izvrsno za rasprave. Velika mentalna aktivnost. Brzo skupljanje informacija, no ima malo odmora od misaonih aktivnosti. Sloboda izražavanja. Neovisan svjetonazor.
  Neharmonični: ponekad prevelika agresivnost i oštrina u konverzaciji, lako gubi strpljenje kad je napadnut u raspravi. Izvrsno mentalno funkcionira pod velikim pritiskom, no opasnost od iscrpljivanja. Slično konjukciji.
  Merkur/Jupiter
  Konjukcija: Razgovor i komunikacija su žovijalni, topli i ugodni, puni optimizma i entuzijazma. Dobar aspekt za društveni život. Širi misaone procese i imaginaciju. Potreba za širenjem horizonata može doslovce voditi putovanjima ili učenju i mentalnom napretku. Svestranost. Dobro za učenje, tolerancija.
  Harmonični: široki interesi, ugodna konverzacija. Simpatičnost. Optimizam, želja da se bude dobro obaviješten i napravi sinteza svih činjenica. Bitno je imati koherentnu viziju. Talent za poduku. Velikodušnost, tolerancija i razumijevanje. Obrazovanje, putovanja.
  Neharmonični: velika toplina u odnosima, dobri učitelji i advokati, razni interesi koji donose uspjeh. Treba se čuvati neutemeljenog optimizma i megalomanije u poslovanju i prometu.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 22. #22
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Merkur/Saturn
  Konjukcija: u konverzaciji stvara ozbiljnost i praktičnost, i nepromjenjivost uma. Pesimizam, moguća depresivnost. No velika sposobnost koncentracije i prepoznavanje činjenica. Jasnoća i metodičnost u razmišljanju, dobra sposobnost podučavanja. Velika ozbiljnostt. Rigidna razmišljanja.
  Harmonični: rezerviran govor, ozbiljnost, ozbiljan stav i analitičnost. Organizacijski talent, administrativne sposobnosti, ustrajnost, praktičnost.
  Neharmonični: promišljenost, ozbiljnost, smirenost. Želja da se znaju svi detalji. Nema spontanosti, inhibiranost. Sklonost teškom radu, praktičnost i ekonomičnost, dobra sposobnost koncentracije.
  Merkur/Uran
  Konjukcija: mogućnost za vrlo originalne ideje i koncepte. Mentalna nadarenost, ljubav za novo, nestrpljivost u komuniciranju. Velika opterećenost nervnog sustava, tehnički interesi, posebno za nove tehnologije. Brzo se shvaća bit stvari, inteligencija.
  Harmonični: imaginativno i inovativno razmišljanje, mogućnost novih ideja, strast za novo i kreativno, originalno. Nadarenost, no nepraktičnost. Ekscentričnost. Inventivnost, sposobnost za originalna znanstvena istraživanja. Interes za neobično.
  Neharmonični: interes za granične teme poput neortodoksnih znanstvenih teorija, astrologije, inovativnih tehnologija i obnove društva. Velika mentalna aktivnost i kreativnost.
  Merkur/Neptun
  Konjukcija: moguća vidovitost, velika intuicija. Maštovitost, nadahnutost, inspiracija. Komunikacija s područjem nevidljivog. Izvrsno za komponiranje ili pisanje poezije i proze. Promjenjivost uma.
  Harmonični: senzibilnost u kontaktima i misaonom životu, čitanje između redaka. Lako iščitavaju atmosferu i osjećaje. Vidovitost. Idealizacija. Kreativnost.
  Neharmonični: Bogat misaoni svijet, maštovitost, ponekad manjak interesa za svakodnevni svijet. Vrlo empatični i osjećajni. Superiorna kreativnost, lakoća unošenja plodnih ideja iz nevidljivoga u svakodnevni svijet. Vrlo živa mašta kojoj je sve moguće.
  Merkur/Pluton
  Konjukcija: Intenzivnost komunikacije, analize i opisivanja. Kompulzivna potreba za kontaktom. Veliki utjecaj riječi na druge. Koncentrirano promišljanje, penetracijska moć. Dobro za istraživački rad, posebice na poljima koja su bila ili jesu tabu.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 23. #23
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Harmonični: vrlo ubjedljiv govor, gotovo manipulativan, voli skupinu slušatelja. Idealno za fundamentalna istraživanja, psihologiju i parapsihologiju. U kontaktima stalan pokušaj da se analizira druge i otkrije njihova motivacija. Mogućnost da se ostvari veliko razumijevanje ljudske prirode.
  Neharmonični: velika oštrina i snaga u komunikaciji, treba paziti da ne postupa loše s ljudima. Pomalo fanatičan. Moguć konstruktivan prinos području istraživanja i psihologije.

  Aspekti Venere
  Venera/Mars
  Konjukcija: velika emotivnost i senzualnost. Sklonost ljubavnim avanturama i hedonizmu. Traži se partner s kojim se može podijeliti emocije i seksualno zadovoljstvo. Suprotan je spol vrlo bitan. Spoj muškog i ženskog načela.
  Harmonični: sretna kombinacija aktivnog i pasivnog, muškog i ženskog. Lako izražavanje naklonosti. Ugodni kontakti. Seksualnost je važna, također i ostala senzualna zadovoljstva; ples, kazalište i sl. Moguća kreativnost. Strastvenost. Vrlo dobar aspekt za ljubav.
  Neharmonični: slično harmoničnima no ponekad je tipičan odnos prema partnerima ljubav-mržnja. Kreativnost.
  Venera/Jupiter
  Konjukcija: obljubljenost, prijateljstvo i veselje, popularnost. Uživanje u životu. Materijalan uspjeh. Velikodušnost, ekspanzivnost, blagotvoran aspekt za ljubav i veze.
  Harmonični: šarm i simpatičnost, ljubaznost, popularnost. Ulijeva povjerenje. Izvrsni aspekti za dobre veze i uspjeh u ljubavi te materijalnim stvarima. Lojalnost, ljubav za zabavu i luksuz.
  Neharmonični: ljubav za ljepotu i luksuz, dobro za kreativan rad. Ljubaznost, dobri odnosi.
  Venera/Saturn
  Konjukcija: potreba za toplinom i ljubavi te sigurnošću i skladom je slaba i osjetljiva točka. Teško pokazuje toplinu a ima veliku potrebu za njom. Velika odanost i potencijal da se izgrade stabilni i trajni odnosi, no prije otvaranja drugoj osobi traže se čvrsti dokazi njezine odanosti. Valja naučiti vjeu u sebe i prihvatiti se, tad su mogući snažni i trajni odnosi.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 24. #24
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  Harmonični: nekomunikativnost i nedostatak entuzijazma u odnosima. Vjera u sebe nije razvijena. Žene su okrenute karijeri, u odnosima postoji potreba da se igra na sigurno. Sklonost starijim osobama. Ozbiljan pristup odnosima.
  Neharmonični: emotivna ranjivost. Nelagoda u situacijama kad treba dati ili primiti naklonost. No kad se razvije vjera u sebe i osjećaj vlastite vrijednosti sposobnost sklapanja vrlo stabilnih ljubavnih odnosa.
  Venera/Uran
  Konjukcija: hrabro koračanje vlastitim putem, ekscentričnost. Potreba za promjenom i varijabilnošću u ljubavnim odnosima, nestabilnost. Velika potreba za osobnom slobodom. Uzbudljivost. Sklonost eksperimentu.
  Harmonični: Potreba za slobodom i samostalnošću čak i unutar odnosa. Sklonost neobičnom i uzbudljivom, novom. Neovisnost. Velika individualnost.
  Neharmonični: napetost i nervoza u kontaktu s drugim ljudima, potreba za promjenom i obnovom. Nekonzistentnost. Stimulativni i kreativni odnosi, originalnost, kreativnost, sklonost eksperimentu.
  Venera/Neptun
  Konjukcija: Velika dubina emotivnog života. Idealiziranje osoba koje volimo i s kojima kontaktiramo. Romantičnost. Sućut. Sposobnost za univerzalnu ljubav. U ljubavi i prijateljstvu često tražimo spiritualne vrijednosti. Rafinirana umjetnička senzibilnost, kreativnost, inspiracija.
  Harmonični: idealiziranje partnera, potraga za savršenom ljubavlju i nebeskom inspiracijom u partneru, san o produhovljenoj strasti. Velika kreativnost, rafiniran ukus, inspiracija.
  Neharmonični: aspekt tragatelja za božanskim. Intenzivna čežnja za idealnim područjem mističnog jedinstva. Egzaltirana ideja o ljubavi koju je teško materijalizirati u svakodnevnom životu.
  Venera/Pluton
  Konjukcija: šarm i privlačnost. Osoba ima ogromne zahtjeve u ljubavi i prijateljstvu, što potječe iz dubine psihe koja govori da još ima nešto povrh. Osoba ima potrebu za intenzivnim emotivnim odnosom s partnerom što dovodi do krajnosti. Svojom pretjeranom revnošću može izgubiti sve. Glad za moći je ogromna, no manipulativna. Odnosi pomažu da se istraže vlastite dubine i otkriju slabosti i problemi.
  Harmonični: seksualna privlačnost, obljubljenost, misterozna fascinacija. Velika emotivna zahtjevnost. Želja za moći možda će biti zadovoljena nauštrb partnera. Odnosi
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 25. #25
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Astrologija

  znače mnogo no prisiljavaju na suočavanje sa najdubljim osjećajima. Ozbiljan pristup odnosima, premda se to ne vidi uvijek na površini.
  Neharmonični: vrlo jake i intenzivne emocije, potreba za dubinom. Partnera se drži u stisku, često nesvjesno. Veliko nezadovoljstvo, osoba se nesvjesno igra s drugima. Seksualna privlačnost, želja da se u ljubavi prodre do srži, moguća posesivnost.

  Aspekti Marsa
  Mars/Jupiter
  Konjukcija: velika energija i velika potreba za aktivnošću svih vrsta. Veliki apetitet za život i sposobnost da pobijedimo sve teškoće. Brza i energična akcija, najčešće sa sretnim ishodom. Velika vjerojatnost uspjeha, potreba za slobodom i neovisnošću.
  Harmonični: puno vitalnosti i borbenosti. Problemi se sagledavaju u širem kontekstu, koji mora biti osobni, ne nametnut izvana. Potreba za vlastitim pravilima i moralom. Dobar aspekt za političare, reklamu, spisatelje ili misionare. Spremnost da se bori za svoje ideale.
  Neharmonični: optimizam i entuzijazam te egzekutivna sposobnost. Nikad zadovoljan, uvijek traži više, ne uvijek na materijalnoj razini (ponekad čak i više na mentalnoj). Ljubav za avanturu, velika potreba samodokazivanja i neovisnosti.
  Mars/Saturn
  Konjukcija: problemi sa trošenjem energije. Dobro promišljene aktivnosti, no Saturn pomalo inhibira entuzijazam, energiju i želju za samodokazivanjem. Karakteristično ponašanje je stani-kreni. Moguća preopterećenost radom ili odgovornošću.
  Harmonični: sposobnost za dugotrajan i težak rad, razvijena odgovornost, velika ustrajnost, praktičnost. Ambicija. Discipliniranost. Energija se kanalizira u konkretna postignuća.
  Neharmonični: ponekad osjećaj inferironosti koji nas čini rezerviranim i pasivnim ali i punim ambicije i želje za dokazivanjem; puno rada da bi se ostvarili ciljevi. Hladnoća koja nije egoizam nego svojevrsna stidljivost i senzitivnost.
  Mars/Uran
  Konjukcija: potreba da se nekonvencionalno slijedi vlastiti put. Provokativnost. Velika potreba za djelovanjem, promjenom i obnovom. Sposobnost za brze odluke, impulzivnost. Dinamičnost, inovativnost, originalnost.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •