Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 33

Tema: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

 1. #1
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Rusi „oslepeli” radare

  Branko VLAHOVIĆ, 20.10.2005

  Od stalnog dopisnika

  RUSKI naučnici su uspeli da stvore unikatnu tehnologiju pomoću koje se svaki leteći predmet može da učini nevidljivim. Da bi se maskirao avion, na njemu mora da se postaviti generator plazme koja će omotati „letilicu i na taj način ga sačuvati od moćnih radara.
  Čak i oni najstariji ruski avioni kad se ”zamotaju„ specijalnom plazmom znatno će biti bolje zaštićeni od najskupljih američkih aviona F 117 i B 2. Moskovski stručnjaci tvrde da će njihova otkrića, kad počnu da se koriste, napraviti pravu revoluciju u ”maskiranju„, odnosno bežanju od radarskih uređaja.

  Anatolij Korotejev, direktor moskovskog Naučnog instituta za primenjenu matematiku Mstislava Vsevolodoviča Keljdiša, tvrdi da se najnovije ruske tehnologije apsolutno razlikuju od onoga što su Amerikanci koristili kad su pravili svoj ”stelt„. U blizini aviona ili druge letilice se stvara ”plazmeni ekran„ koji čini radare slepim. Dakle, radarski zraci ne mogu da dođu do aviona, pa zato i ne mogu da ga registruju.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah 2. #2
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  radara. Nemci su specijalnim materijalima pokrivali delove svojih podmornica, pokušavajući da ih tako sakriju. Modernizacijom radara lako su bili otkrivani strateški bombarderi i krilate rakete na vrlo velikim rastojanjima.

  Načini da se prikriju avioni od radara traženi su u toku šezdesetih godina prošlog veka. Na tu temu su počeli da se objavljuju naučni radovi u tadašnjem SSSR-u, ali i na zapadu. Sovjetski akademik Pjotar Ufimcev objavio je 1966, u jednom od naučnih časopisa, svoj rad u kojem je opisao kako se odbijaju radarski zraci od površina. Po mišljenju akademika Ufimceva, avioni napravljeni iz pljosnatih panela naklonjenih pod određenim uglom mogu da budu odlično zaštićeni od radara.

  Amerikanac Ben Bič, koji je kasnije napravio ”nevidljivi avion„ priznao je da je ideju za ”stelt„ ukrao od ruskog naučnika. Amerikanci su na osnovu naučnog rada koji je objavio akademik Ufimcev, odnosno njegovih formula, izračunali parametre novog aviona. Došli su do zaključka da radovi sovjetskog naučnika pomažu da se napravi nevidljivi za radare ”stelt„. Teoretska osnova za gradnju ”stelta„ je dobijena iz sovjetskog naučnog časopisa, a zatim su stotine matematičara i fizičara, ali i drugih ljudi, razrađivali projekat u SAD. Tek nakon toga je kompanija ”Lokid„ dobila podršku američkog rukovodstva za gradnju te vrlo skupe letilice.

  Zanimljivo je da su još šezdesetih godina prošlog veka u SSSR-u proveli seriju istraživanja pomoću kojih su se proveravale ideje akademika Ufimceva. Nekoliko konstruktorskih biroa je bilo napravilo letilice, ali je zaključak bio da avioni, poput američkog ”stelta„ imaju dosta mana. Glavna njegova mana bila je to što je bio spor i nije lako pravio manevre. Ti ”deltaplani„ nisu mogli da budu efikasni u ratnim prilikama kad su potrebna nagla skretanja i manevri. Osim toga, takav avion ipak vide specijalni radari. Posebno ga je lako otkriti kad ide napred i koristi svoje oružje.
  Čim otvori svoja ”skladišta„, lako ga vide na radaru. Zbog svega toga, SSSR nije žurio da napravi svoj nevidljivi avion.

  - Za one koji ne znaju kako rade radari, ruski naučnik Anatolij Korotejev to objašnjava na primeru teniske loptice. Ako bacite lopticu u zid ona će se vratiti obratno. Tako se signal od radara vraća kad dodirne avion. Odbijeni signal uhvatiće radarska antena. Ako je zid napravljen sa različitim uglovima i naklonima, onda se loptica ne vraća pravo nazad nego ide na druge strane. Na tom principu je napravljena zaštita američkog ”stelta„ od čijih se zidova radarski zrak ne vraća pravo na antenu. Ako je, pri tom, zid napravljen od mekanih materijala, loptica kojom gađamo izgubi snagu i ne vrati nam se. Isto je i sa radarskim zrakom koji dođe do plazmenog ekrana kojim nameravamo da štitimo svoje avione - kaže Korotejev.

  ”Generator plazme„ se može smestiti na avionu. Njegova konstrukcija nije velika i, što je posebno važno, on je lak.

  - Plazmeni oblak smanjuje kvalitet veze sa zemljom. Osim toga, stvorena plazma smeta radu avionske elektronike. Zbog toga smo morali da rešimo probleme da avion normalno leti, a da plazmeni generator pravi ”oblak„ koji štiti letelicu od radara - objašnjava Andrej Golovin, saradnik naučnog instituta M. Keldiša. - Sada, kada su prošla ”državna istraživanja„, može da se govori o uspešno završenom poslu.

  Najbolje rezultate nova ruska tehnologija daje u zaštiti letilica koje se nalaze na velikim visinama. Prednost ruske u odnosu na američku zaštitu je u tome što može da se stavi na bilo koju letilicu.

  VELIKA TAJNA
  SAMO po sebi se nameće pitanje: zašto Rusi do sada nisu koristili nove tehnologije kad ih već imaju?

  - Naučna istraživanja smo prošli još pre desetak godina. No, u zemlji je bila takva situacija da to pitanje vlastima nije bilo prioritetno. U to vreme malo je koga interesovalo kako zaštititi vojnu avijaciju - kaže Anatolij Korotejev.

  Sada, kada Rusija ima više od 150 milijardi dolara državnih rezervi, na red je došla i modernizacija i zaštita vojnih aviona.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 3. #3
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  PROBA U PANAMI
  PRVI put Amerikanci su F-117 koristili 1989. godine u Panami. Sa vojnog aspekta, upotreba ”stelta„ bila je nepotrebna, ali su Amerikanci hteli da oprobaju novu tehniku. Tada je nad Panamom poletelo šest takvih aviona. Kasnije su ”nevidljivi avioni„ korišćeni u Iraku. Tamo im se objektivno nije imao ko da suprotstavi, pa avioni ”stelt„ nisu imali pravo bojevo krštenje.

  U ratu protiv Jugoslavije, 1999, bio je oboren jedan ”stelt„.”
  Anatolij Korotejev, direktor moskovskog Naucnog instituta za primenjenu matematiku Mstislava Vsevolodovica Keljdisa, tvrdi da se najnovije ruske tehnologije apsolutno razlikuju od onoga sto su Amerikanci koristili kad su pravili svoj „stelt”. U blizini aviona ili druge letilice se stvara „plazmeni ekran” koji čini radare slepim. Dakle, radarski zraci ne mogu da dodju do aviona, pa zato i ne mogu da ga registruju.

  Istrazivanja u oblasti skrivanja od tzv. lokacionih uredjaja se rade još od otkrica radara. Nemci su specijalnim materijalima pokrivali delove svojih podmornica, pokusavajuci da ih tako sakriju. Modernizacijom radara lako su bili otkrivani strateski bombarderi i krilate rakete na vrlo velikim rastojanjima.

  Nacini da se prikriju avioni od radara istrazeni su u toku sezdesetih godina prošlog veka. Na tu temu su poceli da se objavljuju naucni radovi u tadasnjem SSSR-u, ali i na Zapadu. Sovjetski akademik Pjotar Ufimcev objavio je 1966, u jednom od naučnih casopisa, svoj rad u kojem je opisao kako se odbijaju radarski zraci od povrsina. Po mišljenju akademika Ufimceva, avioni napravljeni iz pljosnatih panela naklonjenih pod odredjenim uglom mogu da budu odlično zasticeni od radara.

  Amerikanac Ben Bic, koji je kasnije napravio „nevidljivi avion” priznao je da je ideju za „stelt” ukrao od ruskog naucnika. Amerikanci su na osnovu naucnog rada koji je objavio akademik Ufimcev, odnosno njegovih formula, izracunali parametre novog aviona. Dosli su do zakljucka da radovi sovjetskog naucnika pomazu da se napravi nevidljivi za radare „stelt”. Teoretska osnova za gradnju „stelta” je dobijena iz sovjetskog naucnog casopisa, a zatim su stotine matematicara i fizicara, ali i drugih ljudi, razradjivali projekat u SAD. Tek nakon toga je kompanija „Lokid” dobila podrsku americkog rukovodstva za gradnju te vrlo skupe letilice.

  Zanimljivo je da su još sezdesetih godina prošlog veka u SSSR-u proveli seriju istrazivanja pomoću kojih su se proveravale ideje akademika Ufimceva. Nekoliko konstruktorskih biroa je bilo napravilo letilice, ali je zakljucak bio da avioni, poput americkog „stelta” imaju dosta mana. Glavna njegova mana bila je to što je bio spor i nije bio najboljih manevarskih sposobnosti. Ti „deltaplani” nisu mogli da budu efikasni u ratnim prilikama kad su potrebna nagla skretanja i manevri. Osim toga, takav avion ipak vide specijalni radari. Posebno ga je lako otkriti kad ide napred i koristi svoje oruzje.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 4. #4
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Čim otvori svoja „skladista” u kojima su smestene bombe i rakete, lako ga vide na radaru. Zbog svega toga, SSSR nije zurio da napravi svoj nevidljivi avion.

  - Za one koji ne znaju kako rade radari, ruski naucnik Anatolij Korotejev to objašnjava na primeru teniske loptice. Ako bacite lopticu u zid ona će se vratiti obratno. Tako se signal od radara vraca kad dodirne avion. Odbijeni signal uhvatice radarska antena. Ako je zid napravljen sa razlicitim uglovima i naklonima, onda se loptica ne vraca pravo nazad nego ide na druge strane. Na tom principu je napravljena zastita americkog „stelta” od cijih se zidova radarski zrak ne vraca pravo na antenu. Ako je, pri tom, zid napravljen od mekanih materijala, loptica kojom gadjamo izgubi snagu i ne vrati nam se. Isto je i sa radarskim zrakom koji dodje do plazmenog ekrana kojim nameravamo da stitimo svoje avione - kaže Korotejev.

  „Generator plazme” se može smestiti na avionu. Njegova konstrukcija nije velika i, sto je posebno važno, on je lak.

  - Plazmeni oblak smanjuje kvalitet veze sa zemljom. Osim toga, stvorena plazma smeta radu avionske elektronike. Zbog toga smo morali da resimo probleme da avion normalno leti, a da plazmeni generator pravi „oblak” koji stiti letelicu od radara - objašnjava Andrej Golovin, saradnik naucnog instituta M. Keldisa. - Sada, kada su prošla „državna istrazivanja”, može da se govori o uspesno zavrsenom poslu.

  Najbolje rezultate nova ruska tehnologija daje u zastiti letilica koje se nalaze na velikim visinama. Prednost ruske u odnosu na americku zastitu je u tome sto može da se stavi na bilo koju letilicu.

  Samo po sebi se namece pitanje: zašto Rusi do sada nisu koristili nove tehnologije kad ih već imaju?

  - Naucna istrazivanja smo prošli još pre desetak godina. No, u zemlji je bila takva situacija da to pitanje vlastima nije bilo prioritetno. U to vreme malo je koga interesovalo kako zastititi vojnu avijaciju - kaže Anatolij Korotejev.

  Sada, kada Rusija ima vise od 150 milijardi dolara državnih rezervi, na red je dosla i modernizacija i zastita vojnih aviona.

  Prvi put Amerikanci su F-117 koristili 1989. godine u Panami. Sa vojnog aspekta, upotreba „stelta” bila je nepotrebna, ali su Amerikanci hteli da oprobaju novu tehniku. Tada je nad Panamom poletelo sest takvih aviona. Kasnije su „nevidljivi avioni” korisceni u Iraku. Tamo im se objektivno nije imao ko da suprotstavi, pa avioni „stelt” nisu imali pravo bojevo krstenje.

  U agresiji na Jugoslaviju, 1999, prema zvanicnim podacima, protivvazdusna odbrana Vojske Jugoslavije je oborila jedan „stelt”. Prema nezvanicnim – tri. Tada se već postavilo pitanje da li je dotasanji pravac razvoja „stelt” tehnologije dobar ili treba nešto menjati. Pravi odgovor još nije nađen Možda će sada opet, kao i kad je u pitanju bio „stelt” proraditi „spijunska linija” u koriscenju „legalnih izvora informacija” da bi se doslo do osnovnih postavki nove tehnologije?!
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 5. #5
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.907
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Drugim recima Ameri pucaju..........
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 6. #6
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.238
  Reputaciona moć
  1358

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Imaju Rusi i tajni tunel izmedju Moskve i Lenjingrada koji je toliko velik da mogu avioni da lete kroz njega , bez da se guraju , bilo u Novostima , pisao Djuro Bilbija
  The Show Must Go On...

 7. #7
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Od prvoga texta objavljenoga u 2005g pa do danas mnogo šta je novo ...
  kao na pr.da su kauboji svoje „nevidljive”ukljucujuci i F-117 sto su ga Srbi s*****li u blato Budjanovaca sve je poslato u staro gvozdje .

  Možemo zamisliti koliko je samo hiljada milijardi textova objavljenih sirom sveta i hvaljenja o nekakvoj „mocnoj americkoj tehnologiji nevidljivih aviona”
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 8. #8
  Aktivan član mastercat (avatar)
  Učlanjen
  13.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.330
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  kakve ovo veze ima sa politikom?

 9. #9
  Aktivan član Marcus Tullius (avatar)
  Učlanjen
  26.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pristina
  Poruke
  1.460
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Rusi „oslepeli” radare

  Branko VLAHOVIĆ, 20.10.2005

  Od stalnog dopisnika
  Moskovski stručnjaci tvrde da će njihova otkrića, kad počnu da se koriste, napraviti pravu revoluciju u ”maskiranju„, odnosno bežanju od američkih radarskih uređaja.
  Inter pedes virginum gaudium est iuvenum

 10. #10
  Elita
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  NS
  Poruke
  22.514
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  joooj torente..ako sve procitam posto sam plavusa ocu ukapirati?

 11. #11
  Iskusan BELFABIO (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Daydreams and nightmares
  Poruke
  5.659
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  97

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Bezanje je u ovom slucaju relativna rijec
  4 8 15 16 23 42
  It was foolish of you to come here tonight, Tom.

 12. #12
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Citat Original postavio konzab Pogledaj poruku
  joooj torente..ako sve procitam posto sam plavusa ocu ukapirati?
  Nemam pojma.Nisam procitao
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 13. #13
  Domaćin
  Učlanjen
  02.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.919
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  Imaju Rusi i tajni tunel izmedju Moskve i Lenjingrada koji je toliko velik da mogu avioni da lete kroz njega , bez da se guraju , bilo u Novostima , pisao Djuro Bilbija
  Јели а шта је ово јадниче:
  https://www.youtube.com/watch?v=HPdPKkZS6Pk

  Мањи су од маковог зрна американци били кад је грузија почела са убијањем јужних осета и абхаса. Само неки јалови протести и то је све. Данашња Русија није јелтсинова.

 14. #14
  Elita
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  NS
  Poruke
  22.514
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Nemam pojma.Nisam procitao
  heheheh mangupe..daj sustinu

 15. #15
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Citat Original postavio konzab Pogledaj poruku
  heheheh mangupe..daj sustinu
  Kako da ti dam kad nisam procitao.....ali sustina je da su Ameri svoju stelt tehnologiju maznuli od SSSR-a ali ta tehnologija je bila odbacena tamo zato sto je smece a Ameri su se hvalili svojim mega nevidljivim avionima koje je posle neki coban iz Srbije sa naoruzanjem iz drugog svetskog rata oborio ko iz sale ...a Rusi imaju drugu tehnologiju koju Ameri mogu samo da zamisljaju
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 16. #16
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Evo za plavuše...
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 17. #17
  Aktivan član Marcus Tullius (avatar)
  Učlanjen
  26.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pristina
  Poruke
  1.460
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Alo pedercino narkomanska nemoj da ti svinjce **** mamu u usta i to vec sutra posto nismo daleko.
  Sto ga vredjas, pa dobro kaze, nije Srbin vec Madjar bio taj.
  Inter pedes virginum gaudium est iuvenum

 18. #18
  Elita
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  NS
  Poruke
  22.514
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  vid ima ovih ldp
  sta im to znaci
  Lud
  Do
  Pola


  a od pola koka kola

 19. #19
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Citat Original postavio Marcus Tullius Pogledaj poruku
  Sto ga vredjas, pa dobro kaze, nije Srbin vec Madjar bio taj.
  Samo uzvrcam na uvredu
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 20. #20
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Citat Original postavio orion77 Pogledaj poruku
  Stravicno si glup svinjce...F-117 je srusio MADJAR a ne Srbin i to na jedini moguc nacin, covek je maltene pucao napamet u avion koji je imao problema sa motorom pa se vise nosio po zvuku nego po vidljivosti na radaru, a videli su ga tako sto su dosli na genijalnu ideju (isti taj Madjar) da probaju da li ce ga "videti" starim radarom iz drugog svetskog rata koji se nalazio na ETF-u u Novom Sadu, eto ti istine...i da...****** te rusi, njihova svemirska tehnologija i njihovo spasavanje Srbije, svaki put kada su oni krenuli da "spasavaju" Srbiju najebali smo ko svinjce u bunaru.
  узгред буди речено, збогради твоје информација, пуковник Золтан Дани је у интервјуу пре месец дана рекао да је поносан што га зову "Золтане Србине!" и да бу је врло драго због тога, те он то сматар почашћу и чашћу.

  Иначе опет збогради твоје информације коришћен је стандардни раар система С-125 који јесте сатрији, али Золтан Дани је извео модификацију система.

 21. #21
  Moderator duska.vodolija (avatar)
  Učlanjen
  20.01.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Podgorica
  Poruke
  27.626
  Tekstova u blogu
  311
  Reputaciona moć
  1603

  Thumbs up Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Sve sam procitala uveliko i unaprijed se radujuci da su Rusi nadmudrili Amere.Stelt,jedan dobar trajan da se Amerima zatvore oci nerocito kad pucaju i ubijaju tudju djecu ,nevine ljude sirom ove planete.Malo sam i tuzna rado bih se radovala nekim drugim dostignucima
  i nadmetanjem u boljitku za covjeka naprimer u domenu medicine.Nije na odmet nesto vise saznati, dobra tema,uvijek je dobredosla.
  Setam , citam , pisem i opasno sam luda ....

 22. #22
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.03.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.049
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Poslednji put ažurirao/la junkmarko : 04.04.2009. u 12:51

 23. #23
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.549
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Torro i Orion su morali malo da odmore ...
  Ljepo"ce, ljepo"ce probud' se
  Nemerem, nemerem zaćarana sam!

 24. #24
  Cartmanland nije na forumu
  citam nedjeljni komentar koji jasno kaze ko ne misli ovako taj klevece i laze
  Poznat Cartmanland (avatar)
  Učlanjen
  31.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.977
  Reputaciona moć
  114

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  Rusi samo ulazu u vojsku.
  Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.

 25. #25
  Veoma poznat Fixa (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  12.814
  Reputaciona moć
  1033

  Podrazumevano Re: Kako su glupi ameri dosli do stelt tehnologije a sta Rusi imaju

  i u alkohol

Slične teme

 1. Došli Rusi, a s njima i novci
  Autor Alekasandar3 u forumu Politika
  Odgovora: 55
  Poslednja poruka: 22.02.2009., 00:53
 2. kako rusi zele da privatizuju srpske firme...
  Autor IDI_DADA_AMIN u forumu Politika
  Odgovora: 55
  Poslednja poruka: 06.01.2008., 15:18
 3. Ameri i Rusi grade globalni kišobran
  Autor Majka Rusija u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 20.09.2007., 08:09
 4. IDU RUSI I KINEZI-PROPADAJU AMERI -ENGLEZI..
  Autor Istocni Vetar u forumu Politika
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 28.02.2007., 00:01
 5. kako to rade Rusi...
  Autor Svabov u forumu Politika
  Odgovora: 18
  Poslednja poruka: 24.11.2006., 12:23

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •