Kakvi političari takva i vojska

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
hapsenja-vma-v.jpg

BEOGRAD - Ukupno 16 osoba, među njima i osmoro pripadnika Ministarstva odbrane, kao i dvojica lekara VMA, sa činom pukovnika, uhapšeno je zbog sumnje da su godinama zloupotrebljavali položaj manipulacijama u dodeljivanju stanova, naplati naknada šteta, penzionisanju i oslobađanju od služenja vojnog roka. Kao organizator kriminalne grupe označen je Goran Mojović (50), penzionisani kapetan pešadije prve klase.

Specijalno tužilaštvo koje vodi istragu sumnjiči Mojovića da je bio glavni posrednik između pripadnika Vojske Srbije koji su davali mito za rešavanje problema i, sa druge strane, lekara VMA, službenika u Stambenoj direkciji i u Odeljenju za imovinsko-pravne poslove Ministarstva odbrane. U akciji uhapšena je i njegova supruga Biljana Mojović.
- Doktori Jovan Jugović (51), načelnik Kabineta za psihijatriju, i Ivica Medenica (51) sa Klinike za ortopediju i traumatologiju VMA prve su karike u lancu organizovanja prevara kojima je grupa od 2005. oštetila budžet za nekoliko stotina miliona dinara. Kapetan Mojović je kod dvojice osumnjičenih lekara slao klijente kojima je bila potrebna pomoć u rešavanju stambenih problema, naknadi štete na osnovu povređivanja na prostoru bivše SFRJ i prava iz socijalnog osiguranja, a koji su za rešavanje problema obećavali pozamašne novčane iznose - kaže za „Blic” izvor iz vrha MUP Srbije. On navodi i da je jedan od ključnih dokaza protiv lekara snimak na kome Medenica uzima novac.
Uloga doktora Jugovića i Medenice bila je da Mojovićevim klijentima daju lažna lekarska uverenja da boluju od bolesti koje im zvanično nisu dijagnostikovane.

Šutanovac: Očekujemo da sud sve dokaže
Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da je posle više meseci rada Vojnobezbednosne agencije i MUP okončan deo aktivnosti vezanih za organizovani kriminal usmeren ka Vojsci i budžetu Srbije.
- Očekujemo da na sudu budu dokazane sve sumnje koje smo u saradnji sa tužilaštvom dokumentovali na najbolji mogući način - rekao je Šutanovac.

„Dete žuri u školu”
Akcija hapšenja počela je u utorak ujutru, a jedan od osumnjičenih najpre je odbio da otvori vrata policiji, a zatim od policajaca pokušao da sakrije elektronsku dokumentaciju tako što je ubacio svom detetu u torbu i rekao da „dete mora u školu”.

http://www.blic.rs/temadana.php?id=78397


I sad je ministar najpošteniji čovek u Srbiji...:confused:
 
Iako sam vec jutros odmah otvorila temu o ovoj stvari napisacu i ovde ono syo sam i tamo


E pa dragi moji gospodin Sutanovac kaze-pratimo mi vec nekolko meseci pa zadnjih godima-pa ko bese ministar odbrane-Tadic,Sutanovac Stankovic-i sta mislite za ono sto je svedocio u hagu ko ce popiti sve grehe vladavine demokrata-deka.......Stankovic....videcete-zivi bili pa videli.To je ista sema kao sa gradonacelnikom Zrenjanina.:think:
 

Back
Top