Malović i Brkić bi morale biti smenjene!!!
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 33

Tema: Malović i Brkić bi morale biti smenjene!!!

 1. #1
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Malović i Brkić bi morale biti smenjene!!!


  Da u Srbiji ima morala, ministarka pravde Snežana Malović i njena koleginica iz Republičke izborne komisije Sonja Brkić, sudija Vrhovnog suda Srbije, same bi se povukle sa dupliranih javnih funkcija koje protivzakonito zauzimaju. Pošto je taj potez u Srbiji ravan nemogućem, nadležne institucije moraju da reaguju smenom. Utoliko više, jer su i ministarka i sudinica kao predstavnice krunskih institucija pravosudnog sistema morale da znaju da se grubo ogrešuju o zakone na kojima počiva pravna država.

  Zapravo, priča o kršenju zakona u slučaju sudije Sonje Brkić znatno je starija od bruke koja je pukla poslednjih dana. Kada je Brkićeva postavljena na čelo RIK-a, predsednica VSS Vida Petrović-Škero je Skupštini, Ministarstvu pravde i predsedniku Srbije poslala upozorenje da se time krši Zakon o sudijama i dupliraju dve javne plaćene funkcije. Uprkos tome, reakcije nadležnih su izostale. Tek da bi ove nedelje kao bomba odjeknula vest da su članovi RIK-a samoinicijativno sebi deset puta uvećali predviđene naknade, da su umesto 60.770 dinara, uz bonuse sebi isplaćivali i do 700.000 dinara mesečno i da su zakazivali po deset sednica dnevno kako bi mogli da naplate milionske sume.
  Zahvaljujući tome je konto Brkićeve prošle godine uz dva miliona, koliko godišnje primi u Vrhovnom sudu, povećan za više od dva i po miliona dinara iz RIK-a. Deliteljka pravde u najvišoj sudskoj instituciji za godinu dana inkasirala je 4,6 miliona dinara ili oko 120 prosečnih plata u Srbiji.
  Zoran Ivošević, profesor prava i bivši sudija Vrhovnog suda Srbije, smatra da prema Zakonu o sudijama nema dileme da je Sonja Brkić u sukobu interesa.
  – U članu 67. Zakona o sudijama, pod stavom 1, piše da sudija ne može da se bavi nikakvim javnim niti privatnim plaćenim poslom. Ako je neko član i na platnom spisku RIK, jasno je da je to ekstremno javni posao. Ne znam šta bi moglo biti javnije od izbora – kaže Ivošević, i ističe da je i sam prošle godine bezuspešno upozoravao na postojanje ovog problema.
  Na pitanje da li je razumno očekivati moralni potez ostavke, on kaže:
  – Ostavka bi bila jedna od solucija. Druga je razrešenje! Ako je neko u sukobu interesa, a neće sam da se opredeli za jedan od ta dva posla, onda se tu radi o nesavesnom radu. Za svakoga ko se nađe u takvoj situaciji, bolje je da se opredeli nego da ga razrešuju. Međutim, očigledno je ta vrsta opredeljenja izostala.
  Na sve ovo, sudija Sonja Brkić tvrdi da nije u sukobu interesa i da ne krši zakon(???), dok milionske naknade koje prima pravda prekovremenim radom u periodu izbora.
  Ni ministarka pravde Snežana Malović ne smatra da je prekršila zakon, ali je, kako je rekla za „Blic“, svesna moralne dileme zbog dve plate.
  Zakon o Vladi je, međutim, i po ovom pitanju veoma precizan. U članu 11. jasno se navodi da član Vlade ne može biti na drugoj javnoj funkciji u državnom organu, organu autonomne pokrajine, opštine, grada, grada Beograda, niti stvoriti mogućnost sukoba javnog i privatnog interesa.
  Inače, ministarka Malović je prošle godine zaradila 3,15 miliona dinara ili nešto manje od 82 prosečne plate u Srbiji.
  Ukoliko nadležne institucije ne deluju, i Malovićeva i Brkićeva će i u novom sazivu RIK-a zauzimati iste pozicije, jer su nedavno ponovo izabrane.
  – Slučaj ministarke Malović je naprosto nešto što se kosi sa zdravim razumom, sa logikom. Ministar ne može biti deo izvršne vlasti i pri tome suditi o izbornim procesima i radnjama u čijem finalu jeste formiranje izvršne vlasti. To jednostavno nije u skladu s normalnim shvatanjem, bez obzira što Odbor za rešavanje sukoba interesa misli drugačije. To je suprotno smislu demokratije – kaže Vladimir Goati, predsednik „Transparnetnosti Srbija“, i dodaje da je pitanje ostavke moralnog tipa, pa da svako treba sam o sebi da odlučuje.
  – Umesto toga postoje organi i institucije kojima je posao da odlučuju o ovakvim slučajevima i koje imaju moć sankcije. Tu je i politička odgovornost ili odgovornost partiji, pa ćemo videti ko će i da li će uopšte reagovati – kaže Goati.
  Inače, naknada u RIK-u je u oba slučaja bila duplo veća od regularne plate u Ministarstvu, odnosno u Vrhovnom sudu. Čak i da Zakon o sudijama i Zakon o Vladi ne brane zauzimanje dodatne državne funkcije, ostalo bi pitanje zašto su naknade dostigle takve basnoslovne sume. Kako se RIK finansira iz budžeta, posebno je nerazumno da sami članovi određuju visine nadoknada. Upravo zato se i desilo da su naknade u godinu dana porasle čak deset puta, sa desetina na stotine hiljada mesečno.
  – Neverovatno je da na godišnjem nivou naknada za posao koji ne zahteva svakodnevnu posvećenost bude duplo veća od plate u Vrhovnom sudu Srbije, gde se radi svakoga dana. Ta mogućnost da samostalno određuju visinu naknada ravna je sindromu Krišta u „Jatu“. To je običan grabež, bez ikakvog smisla – kaže Ivošević.
  U ovom slučaju morala bi da reaguje Vlada Srbije i Demokratska stranka čiji je član ministarka i koja je predložila sudinicu u RIK. Sem ako ne misle da je kršenje zakona od strane onih koji bi trebalo da brane pravnu državu logično ponašanje vlasti.

  http://www.blic.rs/temadana.php?id=78018

  Evo zašto sitne partijske ribice nikad neće doći do posla ili funkcije. 2. #2
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  Tadić: Zakon važi za sve
  Ministarka Snežana Malović i sudija Sonja Brkić su kadar Demokratske stranke. Zato smo se s pitanjem da li će biti pokrenuta inicijativa za odgovornost ministarke i sudije ili njihovo razrešenje obratili Borisu Tadiću, predsedniku DS.
  – Zakoni su isti za sve i moraju isto i da važe sa sve, bilo da se radi o običnom građaninu ili funkcioneru. To se odnosi i na ovaj slučaj – odgovorili su iz kabineta predsednika Tadića, i istakli „da predsednik nije tužilac, niti sudija“ te da ne može da daje dalje komentare o ovom slučaju.

  Gredelj: Nema ko da ih smeni
  Kada je u Hrvatskoj ubijena Ivana Hodak, smenjeni su ministar unutrašnjih poslova, ministarka pravde i šef policije. To se u Srbiji nikada neće dogoditi. Ne mogu ni da zamislim situaciju u kojoj bi naše institucije mogle da deluju. Mislim da je uzaludno očekivati smenu, opet će sve za nekoliko dana otići u zaborav – kaže Stjepan Gredelj, sociolog sa Instituta za filozofiju i društvenu teoriju.
  Poslednji put ažurirao/la gost 23146 : 08.02.2009. u 01:43

 3. #3
  Elita NEPOBEDIVO SUNCE (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  internet
  Poruke
  21.886
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  Jel' ova Brkic ima brkove?????
  Ako ima,pravac kod Milovomoj na goru u Negru !!!
  Sve je ovo laz pa cak i to !!!

 4. #4
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  A zašto se smena smatra nekakvom bogznakakvom kaznom? Nafatirali se keša i sad će kao da im se naudi što neće moći više, šta?
  I ne samo u ovom primeru...

 5. #5
  kisela bombona nije na forumu
  срећа долази у кућу где се чује смех
  Elita kisela bombona (avatar)
  Učlanjen
  22.11.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту, поред реке
  Poruke
  17.712
  Tekstova u blogu
  13
  Reputaciona moć
  638

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  Citat Original postavio jomini Pogledaj poruku
  A zašto se smena smatra nekakvom bogznakakvom kaznom? Nafatirali se keša i sad će kao da im se naudi što neće moći više, šta?
  I ne samo u ovom primeru...
  То је најбоље Нушић објаснио:

  "Ako ste kadgod pažljivije posmatrali sve što biva oko vas, ako ste se pogdekad upustili i udubili u odnose koji regulišu život jednoga društva i pokrete koje izaziva taj regulator — vi ste morali zapaziti da se, kroz život svakoga društva, jasno beleži jedna jaka i ravna linija. Tu liniju ispisali su obziri, tradicije, malodušnost, duhovna nemoć i sve one druge negativne osobine čovekove pod kojima se pojedinci guše, a društvo nemoćno predaje učmalosti.

  Tu liniju socijalni matematičari nazivali bi možda normalnom, a socijalni fizičari početnim gradom toplote ili hladnoće, jer ona odista liči onome stepenu na termometru iznad kojega, pri hlađenju, silazi.

  Tom ravnom linijom kreće se život skoro celokupnoga našega društva. Iznad te linije penju se samo pojedinci, koji imaju duševne snage i hrabrosti da se uznesu iznad obzira, iznad tradicija i iznad malodušnosti. Iznad te linije penju se samo pojedinci koji ne čekaju da živu u društvenome termometru zagreje spoljna temperatura, već to zagrevanje nalaze sami u sebi, u svojim duševnim moćima. I ispod te linije silaze samo oni pojedinci koji takođe imaju duševne snage da pregaze obzire i tradicije i otresu se malodušnosti. I ovi, koji u društvu silaze ispod linije normale, sve do dna društvenog, nose sami u sebi dispozicije hlađenja duše i hlađenja osećaja sve do tačke smrzavanja.

  Da se neko digne ili spusti iznad ili ispod linije normale u životu, da se neko uzvisi iznad gomile ili spusti ispod gomile, treba da je podjednako hrabar. Hrabrost je biti čestiti, plemenit, uzvišen, isto tako kao što je hrabrost biti podao i nevaljao. Treba imati mnogo moralne snage u sebi pa se uzneti iznad normalne linije, biti iznad ostalih, iznad gomile; kao što treba vrlo mnogo duševne snage pa sići ispod linije, biti ispod ostalih, ispod gomile: biti hulja, provalnik, klevetnik, razbojnik i ubica. Podjednaka je hrabrost uzneti se u zrak na nepouzdanoj Ikarovoj spravi, koju je naš vek usavršio, kao i spustiti se, u gnjuračkome oklopu, u mulje morskog dna.  Предговор, "Госпођа министарка"

  .
  "Лажу сви они који кажу да време лечи све ране. Не лечи. Не могу се овакве ране залечити, за њих нема мелема"

 6. #6
  Domaćin
  Učlanjen
  11.06.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.380
  Reputaciona moć
  68

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  Citat Original postavio jomini Pogledaj poruku
  A zašto se smena smatra nekakvom bogznakakvom kaznom? Nafatirali se keša i sad će kao da im se naudi što neće moći više, šta?
  I ne samo u ovom primeru...
  ...neki zakoni izgleda idu.......dolaze....."puzhevom brzinom".

 7. #7
  kisela bombona nije na forumu
  срећа долази у кућу где се чује смех
  Elita kisela bombona (avatar)
  Učlanjen
  22.11.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту, поред реке
  Poruke
  17.712
  Tekstova u blogu
  13
  Reputaciona moć
  638

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  Citat Original postavio vuda Pogledaj poruku
  ...neki zakoni izgleda idu.......dolaze....."puzhevom brzinom".


  За ово:

  Kada je Brkićeva postavljena na čelo RIK-a, predsednica VSS Vida Petrović-Škero je Skupštini, Ministarstvu pravde i predsedniku Srbije poslala upozorenje da se time krši Zakon o sudijama i dupliraju dve javne plaćene funkcije. Uprkos tome, reakcije nadležnih su izostale. Tek da bi ove nedelje kao bomba odjeknula vest da su članovi RIK-a samoinicijativno sebi deset puta uvećali predviđene naknade, da su umesto 60.770 dinara, uz bonuse sebi isplaćivali i do 700.000 dinara mesečno i da su zakazivali po deset sednica dnevno kako bi mogli da naplate milionske sume.  ....се може рећи,..ЛОПОВЛУК,..КРАЂА,..а што је најцрње дешава се у
  РИК (Републичка Изборна Комисија) која треба
  између осталог да САНКЦИОНИШЕ све видове изборне "крађе" и
  разних неправилности...

  .
  "Лажу сви они који кажу да време лечи све ране. Не лечи. Не могу се овакве ране залечити, за њих нема мелема"

 8. #8
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.247
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  nusic, srbija pre sto godina

  sta je bolje danas, al nema nusica, samo rezimski pisci i `umetnici` koji umesto da kazu sta je pravo i sta nam treba, rokaju tezge, tezgice i drzavne subvencije za olajavanje srbije
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 9. #9
  kisela bombona nije na forumu
  срећа долази у кућу где се чује смех
  Elita kisela bombona (avatar)
  Učlanjen
  22.11.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту, поред реке
  Poruke
  17.712
  Tekstova u blogu
  13
  Reputaciona moć
  638

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  ..Сећам се ове реченице која је направила пометњу;
  "Плава риба, кљукана династија .. свастикин бут"....(Сумњиво лице)  Тако ће назив неке наше теме бити сумЊив некој "госпођи министарки"

  .
  "Лажу сви они који кажу да време лечи све ране. Не лечи. Не могу се овакве ране залечити, за њих нема мелема"

 10. #10
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.247
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  Citat Original postavio kisela bombona Pogledaj poruku
  ..Сећам се ове реченице која је направила пометњу;
  "Плава риба, кљукана династија .. свастикин бут"....(Сумњиво лице)  Тако ће назив неке наше теме бити сумЊив некој "госпођи министарки"

  .
  i nusic i domanovic i ...
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 11. #11
  Aktivan član PlavaPrinceza (avatar)
  Učlanjen
  08.02.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.472
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  Pored toga što nije etički to što rade - gde piše da bi morale da podnesu ostavke ili da budu smenjene? Volela bih da znam da li neki zakon to reguliše jer ja za takvu regulaciju koja bi se primenila na ovaj konkretan slučaj još uvek nisam čula.

 12. #12
  Primećen član
  Učlanjen
  28.10.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  570
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  kako mogu biti u sukobu interesa ako su kadar ds,

  njima je sve dozvoljeno!

 13. #13
  kisela bombona nije na forumu
  срећа долази у кућу где се чује смех
  Elita kisela bombona (avatar)
  Učlanjen
  22.11.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту, поред реке
  Poruke
  17.712
  Tekstova u blogu
  13
  Reputaciona moć
  638

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  Citat Original postavio bukva-list Pogledaj poruku
  kako mogu biti u sukobu interesa ako su kadar ds,

  njima je sve dozvoljeno!
  .....А, ко(њ) им то дозволио

  .
  "Лажу сви они који кажу да време лечи све ране. Не лечи. Не могу се овакве ране залечити, за њих нема мелема"

 14. #14
  Primećen član
  Učlanjen
  28.10.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  570
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  Citat Original postavio kisela bombona Pogledaj poruku
  .....А, ко(њ) им то дозволио

  .
  nije konj vec zirafa.

 15. #15
  Domaćin Cicoka (avatar)
  Učlanjen
  20.04.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  4.881
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  Pa moraju biti dobro placene za ono sto ce morati da odradjuju.Spremaju se izbori-rezultati se moraju obezbediti-pa za taj rizik se mora i kesa odresiti.Pa ja licno bi ih naterala da sve te pare vrate-da javnost se uveri da su vratile i normalno smenila bi ih-jos bi ih naterala da se obe izvinu sirotinji od koje sunemilosrdno trpale u svoje dzepove.Sramota iz koje god da su stranke.
  Strah životu kalja obraz često.

 16. #16
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.247
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  kad potrose ovu zirafu sta ce onda?

  nema nova zirafa svaki cas!!! i...

  ode palma iz vlade, zauvek, kao sto nije, po brojevima, nikad ni trebao da udje.
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 17. #17
  kisela bombona nije na forumu
  срећа долази у кућу где се чује смех
  Elita kisela bombona (avatar)
  Učlanjen
  22.11.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту, поред реке
  Poruke
  17.712
  Tekstova u blogu
  13
  Reputaciona moć
  638

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  А ја се питам шта ће они троседи тамо,...у РИК-у,........
  кад оно неки нису имали времена да оду ...кући да спавају.
  Толико су имали посла!


  ..
  "Ona je radila i dan i noć od decembra 2007,
  kada su raspisani predsednički izbori, pa sve do juna 2008,
  kada je RIK završio parlamentarne izbore! Marija je u vreme izbora
  sedela po 24 sata u kancelariji RIK-a, radila sve i svašta,
  svaki papir u RIK-u je prošao kroz njene ruke.
  Čak je i spavala na trosedu
  u Skupštini - kaže za Press Konstantinović.


  Skandal: SEKRETARICI DS 1.755.550 DINARA!

  http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=57911&sectionId=37

  .

  .
  Poslednji put ažurirao/la kisela bombona : 08.02.2009. u 09:59
  "Лажу сви они који кажу да време лечи све ране. Не лечи. Не могу се овакве ране залечити, за њих нема мелема"

 18. #18
  Primećen član tamoneki (avatar)
  Učlanjen
  31.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  981
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  Citat Original postavio kisela bombona Pogledaj poruku
  А ја се питам шта ће они троседи тамо,...у РИК-у,........
  кад оно неки нису имали времена да оду ...кући да спавају.
  Толико су имали посла!


  ..
  "Ona je radila i dan i noć od decembra 2007,
  kada su raspisani predsednički izbori, pa sve do juna 2008,
  kada je RIK završio parlamentarne izbore! Marija je u vreme izbora
  sedela po 24 sata u kancelariji RIK-a, radila sve i svašta,
  svaki papir u RIK-u je prošao kroz njene ruke.
  Čak je i spavala na trosedu
  u Skupštini - kaže za Press Konstantinović.


  Skandal: SEKRETARICI DS 1.755.550 DINARA!

  http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=57911&sectionId=37

  .

  .
  Pa lepo covek kaze da je radila sve i svasta...znaci, verovatno je zaradila svaki dinar...
  Samo, ocekivati da ce kadar ds-a da ima bilo kakve posledice zbog toga...pa njihov predsednik obavlja sve moguce funkcije...

 19. #19
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.247
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  Citat Original postavio kisela bombona Pogledaj poruku
  А ја се питам шта ће они троседи тамо,...у РИК-у,........
  кад оно неки нису имали времена да оду ...кући да спавају.
  Толико су имали посла!


  ..
  "Ona je radila i dan i noć od decembra 2007,
  kada su raspisani predsednički izbori, pa sve do juna 2008,
  kada je RIK završio parlamentarne izbore! Marija je u vreme izbora
  sedela po 24 sata u kancelariji RIK-a, radila sve i svašta,
  svaki papir u RIK-u je prošao kroz njene ruke.
  Čak je i spavala na trosedu
  u Skupštini - kaže za Press Konstantinović.


  Skandal: SEKRETARICI DS 1.755.550 DINARA!

  http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=57911&sectionId=37  .
  .1.755.550 DINARA od decembra 2007,sve do juna 2008,

  u nasim parama, otprilike mu dodje 1.800.0000./90=20.000 evrica za sest meseci

  javljam se unapred, za sledece izbore, da se mucim i spavam za tu lovu, ako je demokratija onda svako moze, imam i neke komparativne prednosti, al necemo sve ovde
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 20. #20
  Primećen član
  Učlanjen
  28.10.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  570
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  Citat Original postavio 27E Pogledaj poruku
  kad potrose ovu zirafu sta ce onda?

  nema nova zirafa svaki cas!!! i...

  ode palma iz vlade, zauvek, kao sto nije, po brojevima, nikad ni trebao da udje.
  danas je slavica u jagodini, zitafa dobija drustvo.

 21. #21
  Zainteresovan član bulava (avatar)
  Učlanjen
  30.01.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  223
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: Malović i Brkić bi morale biti smenjene!!!

  Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  а ко да их смени кад врана врани очи не вади

 22. #22
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  Citat Original postavio jomini Pogledaj poruku
  A zašto se smena smatra nekakvom bogznakakvom kaznom? Nafatirali se keša i sad će kao da im se naudi što neće moći više, šta?
  I ne samo u ovom primeru...
  Upravo tako.Ovde samo kradu a jedina kazna koja moze da ih zadesi je smena. Ko onaj Kristo.....drpa..drpao....i eto kao smenise ga i sta ga zabole.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 23. #23
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Njih dve bi morale biti smenjene !!!

  Citat Original postavio bukva-list Pogledaj poruku
  kako mogu biti u sukobu interesa ako su kadar ds,

  njima je sve dozvoljeno!
  Svakako

 24. #24
  Domaćin
  Učlanjen
  07.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bg
  Poruke
  4.318
  Reputaciona moć
  78

  Podrazumevano Re: Malović i Brkić bi morale biti smenjene!!!

  Ako je tačno da je Brkićka kadar DS-a,onda čisto da se zna da nijedna stranka nije imuna na specijalne nagrade i honorare i to je medijima zanimljivo.A šta je sa ostalim članovima RIK-a,koja su imena i iz kojih stranaka i koliko su oni uzimali?

 25. #25
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Malović i Brkić bi morale biti smenjene!!!

  MINISTARKA PRAVDE PODNOSI OSTAVKU U RIK-u

  Posle pisanja Pressa da je 2008. primala dve plate, u Ministarstvu pravde i RIK-u, ministarka Snežana Malović odlučila da se povuče s funkcije člana Izborne komisije  „Zaradila" 3,15 miliona dinara za godinu dana... Snežana Malović  Ministarka pravde Snežana Malović podneće ostavku na mesto člana Republičke izborne komisije, saznaje Press. Na ovu odluku ministarka se odlučila posle „poruke" iz kabineta predsednika Borisa Tadića da „zakoni moraju da se poštuju i da moraju da važe za sve, bez obzira na to da li je u pitanju običan građanin ili funkcioner Vlade", rečeno nam je u Ministarstvu pravde.

  Zakoni o vladi i sudijama sasvim jasni

  U članu 11 Zakona o Vladi kaže se da „član Vlade ne može biti na drugoj javnoj funkciji u državnom organu, organu autonomne pokrajine, opštine, grada, grada Beograda, niti vršiti delatnost koja je po zakonu nespojiva s dužnošću člana Vlade, niti stvoriti mogućnost sukoba javnog i privatnog interesa". Dodaje se da je „član Vlade dužan da se u svemu povinuje propisima kojima se uređuje sukob interesa pri vršenju javnih funkcija".

  S druge strane, u članu 27 Zakona o sudijama, koji je važio do decembra, stoji da „sudija ne može biti na dužnostima u organima koji donose ili izvršavaju propise, niti član političke stranke, niti da se bavi bilo kojim javnim ili privatnim plaćenim poslom, niti da pruža pravne usluge ili savete uz naknadu".


  Snežana Malović juče nije želela da govori za Press, koji je pre sedam dana otkrio da je ministarka u 2008. primala dve plate, jednu u ministarstvu, u kojem je radila kao državni sekretar pre nego što je izabrana za ministra, a drugu kao član RIK-a. Malovićeva je tako ukupno naplatila 3,15 miliona.

  Nije izdržala pritisak

  Kako saznajemo, ona je juče ceo dan provela na konsultacijama s članovima kabineta predsednika Borisa Tadića, a u njenom kabinetu nam je rečeno da bi već danas mogla i da se zvanično oglasi.

  - Ministarka više nije mogla da istrpi pritisak zbog objavljivanja u medijima da je istovremeno primala dve plate, jednu kao ministar, a drugu kao član RIK-a. Kako je sama izjavila, ona je bila svesna moralne dileme što prima dve plate iako je deo zarade davala Srbima s Kosova. Na ostavku u RIK-u odlučila se samoinicijativno - rečeno nam je u Ministarstvu pravde.

  U Predsedništvu Srbije Press juče nije mogao da dobije više informacija, a u Skupštini su nam kazali da im nije stigla ostavka Snežane Malović.

  - Pošto sve članove RIK-a bira parlament, ona bi ostavku morala da uputi nama da bi bila razrešena. A pošto je nedelja i Skupština ne radi, ako je to tačno, onda bi taj papir mogao da stigne već danas ili sutra - kratko nam je rečeno u Skupštini.

  Čeka se ostavka Sonje Brkić

  Podsetimo, Press je 3. februara objavio da su, primajući po dve plate, sudija VSS-a Sonja Brkić i ministarka pravde Snežana Malović zajedno u 2008. „zaradile" skoro 100.000 evra. Brkićeva je, uz godišnju platu u sudu od 1.970.815 dinara, kao predsednica RIK-a uzela još 2.673.584, ili ukupno 4,64 miliona, dok je Malovićeva u ministarstvu podigla oko 1.110.000 dinara, a u RIK-u još 2.044.844, ili ukupno 3,15 miliona. Sonja Brkić je prosečno mesečno primala po 387.033, a Snežana Malović po 262.904 dinara.

  Predsednik Društva sudija Srbije Dragana Boljević objašnjava da član 27 Zakona o sudijama iz 2001. zabranjuje da „sudija obavlja druge poslove nespojive s dužnošću sudije". Ona kaže još da je taj zakon, iako je novi stupio na snagu u decembru 2008, u slučaju Sonje Brkić važeći. Inače, prema novom Zakonu o sudijama, sudija može da bude član RIK-a.

  - Ona je član RIK-a postala u vreme zakona koji je donet 2001. i koji je do donošenja novog bio na snazi. A kako je ona u tom periodu već bila u RIK-u, znači da ima osnova da se ispita njen slučaj. Zato bi pravo rešenje u slučaju Sonje Brkić bilo da Visoki savet pravosuđa, dok još postoji, ili Visoki savet sudstva, koji će uskoro biti konstituisan, da mišljenje da li su poslovi u RIK-u spojivi ili ne sa sudskom funkcijom. Ako je mišljenje da nisu spojivi, onda i ona mora da podnese ostavku. U suprotnom, bila bi u disciplinskom prekršaju - kaže Boljevićeva.

  Na pitanje da li Brkićeva treba da sledi primer ministarke Malović, koja će iz moralnih razloga podneti ostavku u RIK-u, Boljevićeva odgovara:

  - Ministarka je osetljivija na to šta kažu građani jer se njena odgovornost proverava na izborima. A sudija može da odluči po svojoj savesti.

Slične teme

 1. Odgovora: 110
  Poslednja poruka: 17.03.2009., 15:10
 2. Malović: DAČIĆ I JA RAZBIĆEMO KRIMINAL
  Autor Нечисто_Срце u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 15.03.2009., 07:52
 3. MILOVAN BRKIĆ POZIVA NA USTANAK
  Autor radnaskela u forumu Politika
  Odgovora: 21
  Poslednja poruka: 25.02.2009., 23:18
 4. forumasice, ako biste morale da...
  Autor rile_laki_oblak u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 09.05.2007., 16:27
 5. Forumashice ako bi ste morale da
  Autor snoshaj efendija u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 23
  Poslednja poruka: 09.05.2007., 15:50

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •