Распад Америке, грађански рат - предвиђања др Панарина
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 65

Tema: Распад Америке, грађански рат - предвиђања др Панарина

 1. #1
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.451
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Распад Америке, грађански рат - предвиђања др Панарина

  Пророчанство Др. Панарина


  04.02.2009.
  Др. Панарина
  Српској јавности је већ познато име Игора Панарина, руског академика, декана московске дипломатске академије, некадашњег аналитичара КГБ и саветника Кремља. Он већ неко време тврди да САД иду путем распада попут СССР-а, и да ће 21. век да припада Кини и Русији. Та његова прича је недавно стигла и до Америке, где је попраћена са подсмехом (Волстрит Журнал) и неверицом (Даг Бандау на Antiwar.com). А јуче се у магазину Форбс појавио и љутити, циничан коментар извесног Мeлика Кaјлaна, који је пренет на НСПМ.
  Кајлан је иначе њујоршки Турчин који се, између осталог, бави хвалоспевима Грузији под ”Мишом” и одбраном јадних невиних Турака од геноцидних клерофашистоидних Руса, Јермена, Срба и Грка. Што сам више копао по Гуглу, то ми је више личио на неког од првака ”друге Србије” - с тим што они професионално пљују по својој земљи, а Кајлан то, попут истинског америчког империјалисте, ради по туђим.


  Ово што прича Панарин, вели Кајлан, је чиста Путинова пропаганда, замена теза која показује да Руси уопште не разумеју Америку. Русија је примитивна, тоталитарна, затуцана држава док је Америка демократија, а за демократије не важе закони историје, оне се увек некако дочекају на ноге. Америка не ствара империју, већ ратује широм света да одбрани и ојача демократију, која је најбољи систем на свету, и то је доказано.
  На шта би моја комшиница из Славоније рекла: ”Ајде!”


  Кајлан је или Истински Верник (намерно великим словима) у савршеност Америке, или је глуп к’о летва. Свеједно. Али жестина његове реакције на теорије др. Панарина ме подсећа на изјаву једног старог америчког авијатичара из 2. светског рата (не знам сад где сам је прочитао ни којим поводом, није ни битно) да знаш да си пред циљем кад је ПВО најгушћа. Значи, Панарин мора да је негде осетљиво ”убо” чим су се Американци овако узбунили.

  Игром судбине, ја сам у Америци већ ево 13 година. Био сам посвуда, од Калифорније до Бостона, Чикага и Вегаса, од Северне Каролине до Мичигена, од Ајове до Њујорка; од кућа до хотела; аутобусом, авионом, аутомобилом и возом. Усуђујем се да кажем да Америку познајем боље од многих Американаца, а камоли становника екс-Југославије. Из оного што сам за све ове године видео, чуо, прочитао и научио, склон сам да закључим како Панарин донекле претерује и поједностављује ствари - али да је у суштини у праву.


  Дабоме да у његовој перспективи има пројекције. Сви ми посматрамо свет кроз призму својих искустава. Питање је само у којој мери та искуства обликују нашу перцепцију, а у којој мери нам дозвољавају да уопште видимо ствари које неком другом не би ни пале на памет. Ето рецимо, ја се сећам краја осамдесетих у Југославији, када је море кредита омогућило масовну куповину кућа, кола и иностране потрошачке робе… док нису стигли рачуни. Е, онда се заратило. А сећам се и убеђења да рата ”не може да буде овде”, да је то нешто што се дешава само другима. Док нам рат у свој својој окрутности није разбио ту опасну заблуду.
  Америка ће, вели Панарин, почети да пропада већ у априлу ове године, потпуним крахом финансијског система. Уследеће крај хегемоније долара, већ сада безвредног комада папира који се држи једино зато што га остатак света прихвата као резервну валуту на основу политичке и економске хегемоније САД. А кад те хегемоније нестане…?
  Нека прича ко шта хоће, али ово није научна фантастика, већ сасвим реална могућност. Амерички долар нема ништа веће покриће од зимбабвеанског. Америка је некада производила више него остатак света заједно, сада производи само маглу и скандале. Излаз из кризе која је настала трошењем непостојећих пара тражи се у штампању додатних, и меницама које ће да купују лаковерни странци. Оно на ”дођем ти”. Па кад дођу на наплату, дају им се наштампани долари. Мисле, ваљда, да је остатак света луд.

  Американци нису нација у класичном смислу те речи. Америчка република је створена по смерницама Локовог ”другог трактата о грађанској власти”; док је Лок говорио о ”животу, слободи и имовини,” америчка декларација независности вели да су ”неотуђива права… на живот, слободу и потрагу за срећом.” Та ”потрага за срећом” је више од века значила да је сан сваког Американца био да буде слободни сељак или занатлија, да буде свој на своме. Ако је и морао да ради за неког другог, то је било само како би уштедео довољно да се ослободи - и дуго времена је то било и могуће. Цели систем је замишљен као антитеза Европи, где је постојала строга стратификација између монарха, племића који су поседовали сву земљу, и сељака који нису имали ништа. Данас су, међутим, Американци махом најамни радници. Нема везе да ли неко од тог најма може да приушти гарсоњеру и Мекдоналдс, а неко други кућу на три спрата, Мерцедес и приватног кувара; ако изгубе посао, већ колико сутра немају ништа. Социолог би с правом могао да каже да је Америка земља пролетера - ”друштвене класе која не поседује средства производње и чији је једини капитал сопствени рад у замену за надницу.”
  Ова економска трансформација америчког друштва почела је великом депресијом тридесетих година 20. века, а заокружена је, рекао бих, крајем шездесетих. Кључна фигура у том процесу био је амерички Цезар, Франклин Делано Рузвелт (владао 1933-1945), чију су политику наставили Труман, Ајзенхауер, Кенеди и Џонсон. На друштвеном плану, изградња аутопутева и раст предграђа (скупа са колапсом градова као друштвених заједница) разорио је америчку породицу. Американци су стравично отуђени - од својих породица, комшија, суграђана.


  Истовремено, миграције су постепено уништиле регионалне идентитете у многим деловима САД. Осамдесетих је новинар Џоел Гаро писао о ”девет нација северне Америке,” поделивши северноамерички континент на девет регија које су се јасно разликовале по приступу животу, традицијама, привреди, па чак и језику. Та подела више не важи. Ситуацију додатно компликује политика расних и лингвистичких идентитета, где се малтене подстиче нетрпељивост између апсурдно дефинисаних група (као да су нпр. сви црнопути становници САД исти, без обзира да ли су јуче стигли из Кеније или су потомци робова доведених пре 400 година из Гане) како би се напредовало у политици.
  Ова атомизација друштва је можда пожељна из перспективе властодржаца, јер се најлакше влада завађеним поданицима који се у одсуству било ког другог оквира окрећу држави. Али шта кад држава пропадне?
  Кајланов аргумент да је Америка демократија, а демократије наводно никад не пропадају већ се трансформишу, не пије воде. Јер у шта се то демократије трансформишу него у деспотизме? Никада није било већег јаза између америчких властодржаца, који малтене сви долазе из професионалне политичке класе (или су у њу ”усвојени”), и народа. Америка је постала светски лидер у индустрији и финансијама само зато што је Европа, дотадашњи центар, потпуно упропаштена у два светска рата и од тога се никада није опоравила. Али у протеклих седамдесет година и Америка је успела да кроз непрестани раст државе опустоши малтене сав капитал који јој је остављен у наслеђе са краја 19. века. Долар је изгубио 95% своје вредности од оснивања савезне резервне банке (Federal Reserve) 1913. године. Шта ће се десити кад пара нестане, а рачуни дођу на наплату?

  Коментаријат који живи од хвалоспева америчкој империји уби се од приче о ”америчким вредностима,” али да их неко конкретно пита шта под тим подразумевају, одговорили би само флоскулама о слободи и демократији и људским правима, не знајући том приликом да ишта од тога конкретно дефинишу. А становништво Америке је већ толико разноврсно, да је тешко рећи шта их повезује. То сигурно нису вера у појединца, личну слободу и самосталност, већ пре опсесија новцем и убеђење да је америчка држава свемогућа и свемоћна. То баш не звучи као јак државотворан темељ. Кад инфлација поједе новац а држава се покаже немоћна да ишта по том питању учини (пошто је у ствари извор проблема), шта онда?
  Јасно је, дакле, да се у суштини слажем са прогнозом др. Панарина; не слажем се, међутим, са временским оквиром евентуалног колапса и распада. Заиста не бих да проричем годину и дан, нити мислим да ће та подела да буде баш толико једноставна као што он каже (а ко зна шта мисли?). Али ако се садашњи трендови наставе, онда мислим да је нека врста колапса неминовна. Можда не за годину или две, али пет? Сасвим могуће. Вероватно, чак. Сигурно? Ништа није сигурно.
  ..................


  Баш зато схватам Панарина озбиљно, макар и са груменом соли. Јер и он каже да би приоритет Русије, Кине и других земаља које би по њему требало да наследе улогу финансијских и индустријских центара света после Америке, требало да буде напор да амерички распад буде миран, по чешком моделу, а никако да крене трагичним и крвавим примером Југославије.
  Једном сам кроз то већ прошао. Не бих опет.
  Објавио Gray Falcon

  ************************************************** ***********************

  Поштоване колеге, какво је ваше мишљење о могућем распаду Америке?
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.
 2. #2
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: РАСПАД АМЕРИКЕ, ГРАЂАНСКИ РАТ, ПРЕДВИЂАЊА ДР ПАНАРИНА

  Neka crknu........

 3. #3
  Aktivan član
  Učlanjen
  29.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.636
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: РАСПАД АМЕРИКЕ, ГРАЂАНСКИ РАТ, ПРЕДВИЂАЊА ДР ПАНАРИНА

  Већ годинама, свима постаје јасно да САД, губе позицију водеће светске економске и политичке силе и да се очигледно спрема једно велико свануће Истока. Амерички систем заснован на доминицаији долара, полако се руши.

  На то указују и инвестиције породице Ротшилд (о њиховом утицају је сувишно писати), на истоку, а пре свега у Индији, у процес производње воћа и поврћа. Леди де Ротшилд, сматра да Азија у будућности треба да буде центар и место стварног света. Ту пре свега мисли на Индију, где сваке године 10 милиона људи постаје тзв. средња класа, где долази до разбоја потрошачког друштва и великог унутрашњег тржишта. При томе, пажња се поклања и Кини, која располаже са 60% обрадиве земље, са веома развиједном технологијом. Наравно, ту треба указати и на експанзију Русије, која ће бити водећа енергетска сила.

  Поред тога, бројни економисти сматрају да ће Исток у блиској будућности бити у привредној експанзији и водећи економски регион у свету.

 4. #4
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: РАСПАД АМЕРИКЕ, ГРАЂАНСКИ РАТ, ПРЕДВИЂАЊА ДР ПАНАРИНА

  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 5. #5
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: РАСПАД АМЕРИКЕ, ГРАЂАНСКИ РАТ, ПРЕДВИЂАЊА ДР ПАНАРИНА

  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 6. #6
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.246
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: РАСПАД АМЕРИКЕ, ГРАЂАНСКИ РАТ, ПРЕДВИЂАЊА ДР ПАНАРИНА

  veliki su to zlikovci, ako i propadnu, propasce uz veliki vatromet i civilne zrtve svih nas,

  setimo se ko je jedini bacio atomsku bombu
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 7. #7
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Организујем дочек распада америка на тргу Карјине...мезе и ћепи инклудед!

  Ово би било лепо!
  Надам се да Рус није погрешио!
  “Mors tua, vita mea”

 8. #8
  Aktivan član
  Učlanjen
  22.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palanka
  Poruke
  1.912
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Svakom je jasno da onog momenta kada SAD nestane ceo slobodarski svet ce progledati.

  Sto pre to bolje.

 9. #9
  Veoma poznat Mitternachtsträumer (avatar)
  Učlanjen
  28.02.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pale, Srpska / Wien, Österreich
  Poruke
  12.795
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  171

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Citat Original postavio Van Staal Pogledaj poruku
  Svakom je jasno da onog momenta kada SAD nestane ceo slobodarski svet ce progledati.

  Sto pre to bolje.
  Meni je jasno da kad padne jedan jahač, drugi će sesti na njegovo mesto. Tako je uvek bilo.
  gialla come er sole
  rossa come er core mio

 10. #10
  Domaćin
  Učlanjen
  02.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.916
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Samo retard može da poveruje u ove gluposti...Znate kad će Amerika da potpuno propadne,a kamoli još i da zađe u građanski rat- NIKAD!

 11. #11
  Aktivan član
  Učlanjen
  22.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palanka
  Poruke
  1.912
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Citat Original postavio Mitternachtsträumer Pogledaj poruku
  Meni je jasno da kad padne jedan jahač, drugi će sesti na njegovo mesto. Tako je uvek bilo.

  Ako vec treba da placam neki novi harac, placacu svojoj drzavi a ne Austriji ili bilo kakvoj novoj nacisticko-fasistickoj tvorevini sakrivenoj pod ogrtacem demokratije.

 12. #12
  Aktivan član
  Učlanjen
  22.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palanka
  Poruke
  1.912
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Citat Original postavio IBM OS/2 Pogledaj poruku
  Samo retard može da poveruje u ove gluposti...Znate kad će Amerika da potpuno propadne,a kamoli još i da zađe u građanski rat- NIKAD!

  Samo retard moze da poverije da drzava koja je nastala pre 200 godina moze da kroji kapu civilizaciji koja traje preko 5000 godina.

 13. #13
  Domaćin
  Učlanjen
  02.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.916
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Ako se do sad nisi uverio da to radi onda šta da ti radim...Kad je Rim mogao da traje onoliko i to još bez ikakve tehnologije,onda šta tek da kažemo za Ameriku.

 14. #14
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Дабогда се све обистинило још до краја ове године,. мајку ли јим....... Нека поцркају ка животиње....ЗОРА ЗОРИ АМЕРИКА ГОРИ!!!!!!!!!!!!!

  ЖИВИ БИЛИ ПА ТО ДОЋЕКАЛИ!!!!!

 15. #15
  Ističe se
  Učlanjen
  12.12.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Izmedju Severnog i Juzhnog pola
  Poruke
  2.415
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Jako bi voleo da Amerika propadne ali ce se to desiti na dan Svetog Vojislava.

 16. #16
  Aktivan član
  Učlanjen
  22.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palanka
  Poruke
  1.912
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Citat Original postavio IBM OS/2 Pogledaj poruku
  Ako se do sad nisi uverio da to radi onda šta da ti radim...Kad je Rim mogao da traje onoliko i to još bez ikakve tehnologije,onda šta tek da kažemo za Ameriku.


  Danasnja desavanja u odnosu na Rim su mnogostruko ubrzana. Ono sto je nekada trajalo vekovima danas treba jedan tren da se promeni.

  Ne zaboravi da je Rim trajao toliko dugo ali je nestao za jednu noc. A pose toga, do pojave Franka Velikog nije se znalo da postoji, 350 godina je na njegovom mestu bila jedna obicna "crna rupa" za koju se nije znalo ni sta predstavlja.

 17. #17
  Iskusan
  Učlanjen
  07.06.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  od Prevlake pa sve do Dunava
  Poruke
  5.830
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Citat Original postavio Van Staal Pogledaj poruku
  Samo retard moze da poverije da drzava koja je nastala pre 200 godina moze da kroji kapu civilizaciji koja traje preko 5000 godina.
  Koja ti je to civilizacija, majke ti!?

 18. #18
  Elita
  Učlanjen
  02.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  у легенди
  Poruke
  20.525
  Tekstova u blogu
  63
  Reputaciona moć
  249

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Citat Original postavio ljubo_001 Pogledaj poruku
  Koja ti je to civilizacija, majke ti!?
  Јел ти мислиш да све почиње од светог очка папе и вас његових пулена

 19. #19
  Aktivan član
  Učlanjen
  22.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palanka
  Poruke
  1.912
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Citat Original postavio ljubo_001 Pogledaj poruku
  Koja ti je to civilizacija, majke ti!?

  Pa recimo kineska.....
  ali posto ocigledno to ne znas ja bih sada trebao da se nadovezem na tvoj smeh, ali toliko nisko ne mogu da padnem kao svaki obican ustaski smrad, koji bi radije da uci kako izgleda krvatsko novonovokomponovano a nego Vukovo a a sva ostala znanja su mu taman toliko bitna koliko treba da zna da je krvatska postojala jos pre Krista ali nazalost i nestala pre podele crkve na pravoslavnu i katolicku, a to je bilo toliko davno da se cak ni vi toga vise ne secate....

  I jos par pitanje za tebe ?
  A sta mislis da li stari Egipat predstavlaj neki oblik civilizacije ?
  A sta mislis da li pojava coveka predtstavlja zacetak civilizacije?
  Poslednji put ažurirao/la Van Staal : 07.02.2009. u 14:46

 20. #20
  Domaćin Cicoka (avatar)
  Učlanjen
  20.04.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  4.881
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Ma zaigrace mecka i pred njihovim vratima.Samo neka dozive ono sto su nama cinili-bice mi lakse.Ni manje ni vise-taman toliko.
  Strah životu kalja obraz često.

 21. #21
  Poznat
  Učlanjen
  23.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  sumadija
  Poruke
  9.962
  Reputaciona moć
  156

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Citat Original postavio IBM OS/2 Pogledaj poruku
  Samo retard može da poveruje u ove gluposti...Znate kad će Amerika da potpuno propadne,a kamoli još i da zađe u građanski rat- NIKAD!
  tebi bi bilo bolje da oma pocnes da pakujes kuferi pa nazad u svrljig.
  poslem kad kod vas u ameriku pocne rat nece te primimo ki izbeglicu nego ce te uapsimo

 22. #22
  Poznat
  Učlanjen
  23.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  sumadija
  Poruke
  9.962
  Reputaciona moć
  156

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Citat Original postavio Van Staal Pogledaj poruku
  Samo retard moze da poverije da drzava koja je nastala pre 200 godina moze da kroji kapu civilizaciji koja traje preko 5000 godina.
  pa dosad su uspevali potkupljujuci politicare po svet a tamo di ne mogu da potkupe pravili su ratovi.
  pitam se samo sta ce bidne sa stotine iljada njiovih pulena po svet medju koje su i tadic i milo kad amerika propadne. a tek sta ce bidne sa kosovo i njiov tachi.
  svi su oni produkt americkog djubreta a kad to djubre od drzavu nestane logicno da ce i ovi nasi nestanu. tako je kada se raspada jedan sistem. puca na sve strane.

 23. #23
  Poznat
  Učlanjen
  23.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  sumadija
  Poruke
  9.962
  Reputaciona moć
  156

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku
  Дабогда се све обистинило још до краја ове године,. мајку ли јим....... Нека поцркају ка животиње....ЗОРА ЗОРИ АМЕРИКА ГОРИ!!!!!!!!!!!!!

  ЖИВИ БИЛИ ПА ТО ДОЋЕКАЛИ!!!!!
  ma koje do kraj godine. dabogda da pukli jos do veceras
  svaki minut sto duze zive svet to plati sa iljade zrtava. sto pre nestanu smanjice se broj zrtava.

 24. #24
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.906
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Citat Original postavio Mitternachtsträumer Pogledaj poruku
  Meni je jasno da kad padne jedan jahač, drugi će sesti na njegovo mesto. Tako je uvek bilo.
  Dobra stara-Sjasi kurta da uzjase murta......

  @tema

  Ma neka okuse corbu koju su zakuvali...bilo bi i vreme..........
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 25. #25
  Poznat
  Učlanjen
  23.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  sumadija
  Poruke
  9.962
  Reputaciona moć
  156

  Podrazumevano Re: Распад Америке, грађански рат - предвиђанја др Панарина

  Citat Original postavio Cicoka Pogledaj poruku
  Ma zaigrace mecka i pred njihovim vratima.Samo neka dozive ono sto su nama cinili-bice mi lakse.Ni manje ni vise-taman toliko.
  proci ce oni milion puta gore od nas. imaju nuklearke na svaku njivu i ambar. kad to bukne burazer ce bidne vatromet iz drugu galaksiju da se vidi.
  dabogda im se ponovio getysburg al ovog puta atomski

Slične teme

 1. Odgovora: 14
  Poslednja poruka: 13.02.2009., 09:44
 2. Odgovora: 109
  Poslednja poruka: 26.09.2008., 13:56
 3. Odgovora: 57
  Poslednja poruka: 20.05.2008., 23:44
 4. Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 13.05.2008., 11:47
 5. Odgovora: 49
  Poslednja poruka: 06.03.2008., 01:59

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •