Синдром спржене савести
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 34

Tema: Синдром спржене савести

 1. #1
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Синдром спржене савести

  „Наш циљ је тотална информациона будност… нама је потребно више него да будемо сигурни да различите базе података међусобно комуницирају, нама је потребан начин да исцедимо информацију која нам је значајна из свих оних уједињених база, али да осигурамо да приватна информација сваког грађанина буде заштићена“…“Обавештајно прикупљање мора обухватити хиљаде људи чије кретање и идентитет обично не знамо. То је аналогно тражењу подморнице у океану шумова – ми морамо наћи терористе у свету различитих шумова, да разумемо шта планирају, развијају, и да припремимо унапред све опције за спречавање њиховог напада“.

  Ове речи изговорио је Џон Поиндекстер (John Poindexter), идејни творац Канцеларије значајних информација (Information Awareness Office – ИАО), основаној 2002. у склопу Агенције за унапређивање истраживачких пројеката у области одбране владе САД ( Defence Advanced Research Projects Agency), са популарном скраћеницом ДАРПА.

  Идеја је била да Канцеларија Џона Поиндекстера изради пројекат на бази широког прикупљања информација из свих видова комуникације: интернета, телефона, имејлова, факс линија… а за све то требало је имати посебне програме који би информације сакупљали, класификовали, архивирали и посебним софтверским алатима брзо укрштали, обрађивали и прослеђивали свуда где је потребно. Простор за обраду је читав свет, јер терористи су свуда.

  Докле се у међувремену са применом поменутих „идеја“ стигло можемо само да наслутимо. Оно што можемо недвосмислено да закључимо је да се отишло веома далеко. Наиме, сваки човек је у међувремену постао потенцијални терориста. Свака држава је постала потенцијални расадник тероризма и „осовина зла“. И то можемо рећи, не само на основу претпоставки и елементарне логике, већ и на основу чињеничног стања и личног искуства. Довољно је овом приликом подсетити се „милосрдних“ бомби од 1995. и 1999. године. Даље доказе те врсте у остварењу горе поменутих „хуманих идеја“ нећемо набрајати овим приликом.


  Аутор: Данило Тврдишић
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота. 2. #2
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Србија – експериментални полигон за технологије надзора

  Србија – експериментални полигон за технологије надзора

  Циљ овог осврта је да се укаже на нешто друго, још опасније. Реч је о доказима „информационо – технолошке“ природе. У том смислу можемо извести јасан закључак на основу развоја технологије надзора која се по налозима поменутих центара моћи примењује и у држави Србији. Парадоксално је да се та технологија развија обрнуто пропорционално достигнутом развоју информационих и комуникационих технологија код нас. Најилустративнији и свакако најупечатљивији примери поменуте тенденције код нас је свакако законски пројекат увођења електронских биометријских личних карата, пасоша и здравствених књижица са бар кодом и централизованом базом електронских података. Тога још нема у редовима највећег броја најразвијенијих, да не говоримо о оним мање развијеним. Јасно је, међутим, да је ова тенденција повезана са нечим другим, а не са степеном достигнутог технолошког развоја. Србија је, нажалост, то је сада потпуно очигледно, изабрана као експериментални полигон за нове технологије надзора од стране владајућих глобалистичких елита. Последице једног таквог експеримента на појединца и на друштво у целини су несагледиве. О њима ћемо нешто више указати у наставку.

  У том контексту, неопходно је, пре него ли се осврнемо на последице, ради потпуно јасног сагледавања овог проблема, разграничити развој информационих и комуникационих технологија од развоја и злоупотребе једног дела истих које се користе у циљу стварања технологије надзора и контроле. То је неопходно како онај ко указује критички на ову проблематику не би био етикетиран и сврстан у ред оних који дижу „побуну“ против савремене технологије, као што је то својевремено био покрет „лудиста“ против машина који је предводио Нед Луд, или у ред оних који су против напретка и савремености и сл.

  Први феномен који је итекако условљен информационим и комуникационим технологијама и њиховим развојем је, дакле, глобализација, који делује мање више на цео свет. Он се манифестује кроз насилну и(ли) суптилну промену економске, геополитичке, културолошке, духовне матрице традиционалних привреда и друштава и наметање сопствених образаца развоја у духу англо-саксонске цивилизације. Други феномен је – транзиција, који је везан за промену привредно-системских решења са социјалистичких административно планских, централистичких на капиталистичке, тржишне.Управо из схватања тог њиховог далекосежног утицаја неопходно је да се разграниче позитивна и негативна достигнућа савремене технологије на друштво и на појединца. Последично, врло је важно да постоји јасна национална стратегија у њеном спровођењу и примени која би се ослањала на позитивно искуство и праксу најразвијенијих, а која би била прилагођена специфичним условима који карактеришу нашу привреду у датом тренутку историјског развоја. То подразумева пре свега две ствари: 1) покретање шире и стручне расправе о томе какве импликације на слободу личности, приватност и на друштво у целини могу проистећи из прихватања одређених техничко технолошких пројеката 2) Доношење строгог закона о заштити личних података, уз како рекосмо, претходну јавну расправу. Такав приступ јасно подразумева и одбацивања нус продуката који нужно из тих искустава произилазе, а не само копирање готових решења у један потпуно другачији економски, технолошки, културолошки и духовни контекст.
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 3. #3
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Орвеле, добар дан

  Дакле, злоупотребе о којима овде говоримо се, пре свега односе на опасност од кршења основних људских права из домена заштите приватности и основних људских слобода од стране нових глобалистичких елита. Наиме, могућност стварања неког вида „дигиталног тоталитаризма“ и свеобухватног система технотроне контроле над животом појединца није само научна фантастика (о таквом тоталитарном пројекту је, између осталих, писао Џорџ Орвел у свом култном тада с/ф делу, 1984.), већ нажалост, може врло брзо постати стварност. Нпр. данас већ у „обичним“ супермаркетима на Западу (та технологија се преноси код нас великом брзином) имамо „широку палету“ уређаја којима се мери расположење потрошача у односу на одређени производ, који мере потрошачку лојалност, степен потрошачког задовољства… а којима се директно угрожава приватност. Набројаћу само неке од уређаја који се том приликом користе: телевизијске камере, на пример, у сврху праћења понашања купаца у односу на нове моделе производа у продајним објектима, затим психогалванометри, који бележе промене у знојењу као резултат емоционалне реакције на одређене стимулансе (рекламу, нпр), затим специјалне камере за праћење покрета очију код људи, које се користе за прикупљање података о томе како људи читају часописе, новине, рекламне огласе, како гледају на паковање производа и сл, затим тахитоскопи који дозвољавају датом објекту да буде осветљен за делић секунде да би се тај објекат тестирао у погледу првог утиска који оставља. Ту су затим, пупилометри који мере ширење и сужавање зенице ока, при чему ширење зенице означава повољну реакцију на стимулансе чије се дејство посматра, а сужавање неповољну. Или нпр. аудиометри, уређаји који су уграђени у уређаје за кабловску телевизију који региструју време укључивања односно искључивања телевизијских апарата и ако је ТВ пријемник укључен, региструју који канали су изабрани. У односу на време проведено гледајући неки програм, одредјују се „потрошачке циљне групе“ и „гледаоцима“ се шаљу каталози у односу на његов потрошачки профил који се одређује у односу на програм који је гледао.

  Или на пример, куповина преко кредитних и платних картица где се прави евиденција куповина које се затим уносе у базу потрошачких података. Тако се може доћи до потпуних података ко купује, шта се купује, где се купује, колико се купује и време кад се купује. Те информације се затим систематизују и анализирају са различитих аспеката. Тако на пример, у односу на већинске куповине формира се и редослед артикала у рафовима, тако да су омиљени производи исте категорије потрошача „случајно“ једни поред других да се не би губило време на њиховом тражењу. Некоме ово може деловати бенигно, међутим цео пројекат се даље обогаћује и разрађује убацивањем психолошких, социолошких, културолошких и религиозних атрибута предмета анализе, тј. потрошача. Када се овако добијени подаци „укрсте“ са подацима о „циљној категорији“ из других база података (здравство, социјална заштита, МУП…) добија се потпуни увид у кретање, понашање, психолошки профил, навике и целокупан друштвени живот људи који далеко превазилазе „добре услуге“ ради помоћи потрошачу који је „увек у праву“, а добија се застрашујући механизам контроле са несагледивим последицама по елементране слободе, приватност и људска права.
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 4. #4
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  12.04.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Java (with Daky), trenutno+ cogi (prva ljubav)
  Poruke
  491
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Au
  ću se povučem odma'.
  hvala
  Poslednji put ažurirao/la d_cesarica : 04.02.2009. u 12:09 Razlog: Mission impossible, t.kruz je SerOnja

 5. #5
  Ističe se rale74 (avatar)
  Učlanjen
  29.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija, EU
  Poruke
  2.055
  Reputaciona moć
  58

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Citat Original postavio d_cesarica Pogledaj poruku
  Au
  ću se povučem odma'.
  hvala

 6. #6
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Да закључимо, тежња сваког становника наше планете коме је на срцу слобода, што је парадоксално, требало би да је иста као Џона Поиндекстера, човека, кога смо цитирали на почетку текста. А то је будност. Иста тежња, али са потпуно другачијим циљем. Из угла поменутог господина и њему сличних будност се схвата кроз феномен „спржене савести“ глобалистичких елита, односно будност у циљу монструозног пројекта остваривања тоталне технотроне контроле и надзора над људима у стилу антологијског „великог брата“. С друге стране реч је о будности у смислу неопходности подизања свести о готово непојмљивој опасности по интегритет личности и њену слободу, а која се управо пред нашим очима одвија. Та опасност као Дамаклов мач виси над главом човечанства ове постхришћанске епохе. И тај апокалиптични сценарио се дешава, пре свега, услед потпуног моралног пада и духовне обамрлости којој смо сви сведоци, али нажалост и активни саучесници. То се такође дешава и услед несхватања праве, духовне позадине поменутих технолошких експермината над људима или, што је још горе, њиховим некритичким прихватањем. Реч је, нажалост, о недовољној духовној будности великог броја људи нашега времена који су на тај начин допустили реализацију таквих експеримената и на тај начин им дали легитимитет.. Неопходна је, дакле: тотална (информациона) будност.
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 7. #7
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Citat Original postavio d_cesarica Pogledaj poruku
  Au
  ću se povučem odma'.
  hvala
  Citat Original postavio rale74 Pogledaj poruku
  Због чега њима никад не искључују електрику,
  они у принципу и онако ретко читају,
  а и то што читају, криве ствари читају,
  па зашто им онда не искључују електику...

  Џони Штулић.
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 8. #8
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.454
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  274

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Одлични текстови...много тога се више ради...ово је само врх...

 9. #9
  Veoma poznat dragosh (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SEUrbia+
  Poruke
  11.788
  Reputaciona moć
  163

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Glupa teorija zavere.

 10. #10
  Ističe se rale74 (avatar)
  Učlanjen
  29.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija, EU
  Poruke
  2.055
  Reputaciona moć
  58

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  paranoja

 11. #11
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Пре неки дан написах да Србија има најбољу опрему те врсте у Европи, а да смо по богатству негде испред Молдавије и можда још увек испред Албаније!

  Како то?
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 12. #12
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.400
  Reputaciona moć
  1362

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  odma gasite te kompjutere i bacajte ih kroz porozor , ko zna ko vas sve gleda
  The Show Must Go On...

 13. #13
  Veoma poznat dragosh (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SEUrbia+
  Poruke
  11.788
  Reputaciona moć
  163

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  "Elipton" Teslino tajno oruzje.

 14. #14
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  odma gasite te kompjutere i bacajte ih kroz porozor , ko zna ko vas sve gleda
  Ко то каже?
  Прочитај бар задњу реченицу!
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 15. #15
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3283

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Citat Original postavio Koschei.Besmertnii Pogledaj poruku
  Орвеле, добар дан

  Дакле, злоупотребе о којима овде говоримо се, пре свега односе на опасност од кршења основних људских права из домена заштите приватности и основних људских слобода од стране нових глобалистичких елита. Наиме, могућност стварања неког вида „дигиталног тоталитаризма“ и свеобухватног система технотроне контроле над животом појединца није само научна фантастика (о таквом тоталитарном пројекту је, између осталих, писао Џорџ Орвел у свом култном тада с/ф делу, 1984.), већ нажалост, може врло брзо постати стварност. Нпр. данас већ у „обичним“ супермаркетима на Западу (та технологија се преноси код нас великом брзином) имамо „широку палету“ уређаја којима се мери расположење потрошача у односу на одређени производ, који мере потрошачку лојалност, степен потрошачког задовољства… а којима се директно угрожава приватност. Набројаћу само неке од уређаја који се том приликом користе: телевизијске камере, на пример, у сврху праћења понашања купаца у односу на нове моделе производа у продајним објектима, затим психогалванометри, који бележе промене у знојењу као резултат емоционалне реакције на одређене стимулансе (рекламу, нпр), затим специјалне камере за праћење покрета очију код људи, које се користе за прикупљање података о томе како људи читају часописе, новине, рекламне огласе, како гледају на паковање производа и сл, затим тахитоскопи који дозвољавају датом објекту да буде осветљен за делић секунде да би се тај објекат тестирао у погледу првог утиска који оставља. Ту су затим, пупилометри који мере ширење и сужавање зенице ока, при чему ширење зенице означава повољну реакцију на стимулансе чије се дејство посматра, а сужавање неповољну. Или нпр. аудиометри, уређаји који су уграђени у уређаје за кабловску телевизију који региструју време укључивања односно искључивања телевизијских апарата и ако је ТВ пријемник укључен, региструју који канали су изабрани. У односу на време проведено гледајући неки програм, одредјују се „потрошачке циљне групе“ и „гледаоцима“ се шаљу каталози у односу на његов потрошачки профил који се одређује у односу на програм који је гледао.

  Или на пример, куповина преко кредитних и платних картица где се прави евиденција куповина које се затим уносе у базу потрошачких података. Тако се може доћи до потпуних података ко купује, шта се купује, где се купује, колико се купује и време кад се купује. Те информације се затим систематизују и анализирају са различитих аспеката. Тако на пример, у односу на већинске куповине формира се и редослед артикала у рафовима, тако да су омиљени производи исте категорије потрошача „случајно“ једни поред других да се не би губило време на њиховом тражењу. Некоме ово може деловати бенигно, међутим цео пројекат се даље обогаћује и разрађује убацивањем психолошких, социолошких, културолошких и религиозних атрибута предмета анализе, тј. потрошача. Када се овако добијени подаци „укрсте“ са подацима о „циљној категорији“ из других база података (здравство, социјална заштита, МУП…) добија се потпуни увид у кретање, понашање, психолошки профил, навике и целокупан друштвени живот људи који далеко превазилазе „добре услуге“ ради помоћи потрошачу који је „увек у праву“, а добија се застрашујући механизам контроле са несагледивим последицама по елементране слободе, приватност и људска права.
  NISAM JA SKLONA STRAHU OD NEKOG NEVIDLJIVOG OKA KOJE ĆE ME BUDNO PRATITI.
  KADA SMO VEĆ KOD AMERIKANACA NEDAVNO SE U JEDNOM OD GRADOVA POJAVIO HELIHOPTER SA POSEBNIM DALJINSKIM KAMERAMA KOJE VIDE I U MRAKU PA JE SLUČAJNO UHVATIO JEDAN LJUBAVNI PAR KAKO SE LJUBI NA SVOJOJ TERASI U MRAKU.
  TAJ SNIMAK JE NEKAKO PROCURIO U JAVNOST I NARAVNO DRŽAVA JE TUŽENA I PLATILA JE SILNU ODŠTETU .
  HOĆU DA KAŽEM, JAVNOST JE JAKO SENZIBILIZIRANA NA POVREDU PRIVATNOSTI POGOTOVO U ZAPADNIM DEMOKRATIJAMA KOJE POVREDU PRIVATNOSTI TRETIRAJU KAO KRIVIČNO DELO I STROGO JE SANKCIONIŠE.
  STRAH OD TERORIZMA JE OPRAVDANA ALI NIJE OPRAVDAN NAČIN NA KOJI SU TE TERORISTIČKE ORGANIZACIJE STVARANE KAO I CILJ ZBOG KOJEGA SU STVARANE.
  AMERIKANCI SU SAMI UPALI U JAMU KOJU SU ISKOPALI JER VEĆINU TIH TERORISTIČKIH ORGANIZACIJA SAMI SU STVORILI DA BI NEKOME DRUGOME NAPRAVILI ZLO.
  SVE SE VRAĆA SVESE PLAĆA REKAO BI NAŠ NAROD, A I MI BI SAMI MOGLI NEŠTO DA NAUČIMO IZ TAKVIH PRIMERA.

 16. #16
  Veoma poznat dragosh (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SEUrbia+
  Poruke
  11.788
  Reputaciona moć
  163

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Citat Original postavio Marty Misterija Pogledaj poruku
  Одлични текстови...много тога се више ради...ово је само врх...

  ...to ti kazem Tjirko je strani platjenik, koji sedi na internet ceo dan


 17. #17
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.454
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  274

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Citat Original postavio dragosh Pogledaj poruku
  Glupa teorija zavere.
  Ах!
  Видим оповрго си текстове.
  Обилујеш контра аргументима!

 18. #18
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3283

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Citat Original postavio Koschei.Besmertnii Pogledaj poruku
  Да закључимо, тежња сваког становника наше планете коме је на срцу слобода, што је парадоксално, требало би да је иста као Џона Поиндекстера, човека, кога смо цитирали на почетку текста. А то је будност. Иста тежња, али са потпуно другачијим циљем. Из угла поменутог господина и њему сличних будност се схвата кроз феномен „спржене савести“ глобалистичких елита, односно будност у циљу монструозног пројекта остваривања тоталне технотроне контроле и надзора над људима у стилу антологијског „великог брата“. С друге стране реч је о будности у смислу неопходности подизања свести о готово непојмљивој опасности по интегритет личности и њену слободу, а која се управо пред нашим очима одвија. Та опасност као Дамаклов мач виси над главом човечанства ове постхришћанске епохе. И тај апокалиптични сценарио се дешава, пре свега, услед потпуног моралног пада и духовне обамрлости којој смо сви сведоци, али нажалост и активни саучесници. То се такође дешава и услед несхватања праве, духовне позадине поменутих технолошких експермината над људима или, што је још горе, њиховим некритичким прихватањем. Реч је, нажалост, о недовољној духовној будности великог броја људи нашега времена који су на тај начин допустили реализацију таквих експеримената и на тај начин им дали легитимитет.. Неопходна је, дакле: тотална (информациона) будност.
  NEMOGUĆE JE NEIMATI BEZBEDONOSNE BARIJERE U DRŽAVI TJ. DRŽAVU OSTAVITI NEZAŠTIĆENU ILI OD NJE NAPRAVITI POGODNO TLO ZA KOJEJAKVE SUBVERZIVNE AKTIVNOISTI.
  SUPROTNO, MENI BI BILO DRAGO KADA BI ZNALA DA ŽIVIM U SIGURNOJ DRŽAVI DA SAM ZAŠTIĆENA I OD SPOLJNIH I OD UNUTARNJIH AKTIVNOSTI KOJE BI ME KAO GRADJANINA UGROZILE.

 19. #19
  Elita
  Učlanjen
  01.08.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  20.428
  Reputaciona moć
  322

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Skandal u Deutsche Bahn
  Pre par dana javnost je saznala za informaciju da je 170 000 radnika zeleznice,spijunirano do najmanjih detalja,sve u svrhu toboze otkrivanja korupcije
  Posle par dana je izaslo na videlo da su SVI kompletno radnici bili spijunirani...................znaci prisluskivanje telefona,racunara,kontrola bankovnih racuna,sve transakcije.....................

 20. #20
  Domaćin Ljuba82 (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  НБГД
  Poruke
  3.057
  Reputaciona moć
  79

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  ...делом можда и параноја, а чврсто верујем добрим делом и истина...

  ...гледао неко забрањени филм Дух времена?

 21. #21
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Citat Original postavio Ljuba82 Pogledaj poruku
  ...делом можда и параноја, а чврсто верујем добрим делом и истина...

  ...гледао неко забрањени филм Дух времена?
  Како да не, ево и потврде да је то тачно!
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 22. #22
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.454
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  274

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Citat Original postavio jevropa Pogledaj poruku
  Skandal u Deutsche Bahn
  Pre par dana javnost je saznala za informaciju da je 170 000 radnika zeleznice,spijunirano do najmanjih detalja,sve u svrhu toboze otkrivanja korupcije
  Posle par dana je izaslo na videlo da su SVI kompletno radnici bili spijunirani...................znaci prisluskivanje telefona,racunara,kontrola bankovnih racuna,sve transakcije.....................

  То се увелико примењује у мањима земљама...зар се нико није упитао, одакле у Србији и Србској..толика жеља за модернизацијом...институци а....л.к, изводи и држављанства...моб мрежа итд...

  Ми смо од подрума пуних папирчина, преко ноћи прешли на хај тек ИТ системе...

  Све се нема пара...

 23. #23
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.454
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  274

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  Citat Original postavio Ljuba82 Pogledaj poruku
  ...делом можда и параноја, а чврсто верујем добрим делом и истина...

  ...гледао неко забрањени филм Дух времена?
  где има да се види?

 24. #24
  Veoma poznat dragosh (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SEUrbia+
  Poruke
  11.788
  Reputaciona moć
  163

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  "Zabranjeni" film Zeitgeist, koga imas svuda na internetu,

  jos jedan u nizu teoreticarskih filmova.

 25. #25
  Domaćin Ljuba82 (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  НБГД
  Poruke
  3.057
  Reputaciona moć
  79

  Podrazumevano Re: Синдром спржене савести

  ...али који је забрањен из којих разлога?

Slične teme

 1. Грижа савести?
  Autor svesnaglista u forumu Astrologija - stručno
  Odgovora: 374
  Poslednja poruka: 31.03.2008., 11:36
 2. Синдром српске издаје
  Autor Српски јунак u forumu Politika
  Odgovora: 78
  Poslednja poruka: 28.02.2006., 05:20

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •