Арсић: Влада треба да каже шта је било с новцем за косовске Србе

Бета, 28. јануара 2009. - Члан руководства Српске напредне странке (СНС) Тихомир Арсић изјавио је данас да та странка "оправдано сумња" да појединци зарађују на несрећи косовских Срба.

Како је Арсић најавио на страначкој конференцији за новинаре, СНС ће тражити од Владе Србије да утврди шта је било са новцем који су порески обвезници издвојили "за сабраћу на Косову и Метохији".


"Инистираћемо да се обелодани да ли је тај новац стигао до Ранилуга, Чаглавице, Новака и свих других места, да ли је завршио у правим рукама или се слио у нечије џепове", казао је Арсић.


Најавио је да ће зато делегација састављена од челника СНС за 15 дана кренути у обилазак "буквално свих енклава и села на Косову и Метохији" у којима живе Срби.


Посета ће, како је казао, бити искоришћена и за формирање страначке инфраструктуре.

Арсић је оптужио Министарство за Косово и Метохију да "бледим и пасивним" деловањем доприноси признавању независности Покрајине.

Изјавио је да ће СНС "приморати председника Бориса Тадића да врло брзо распише изборе" како би се на важним позицијама нашли људи који ће спречити "нову ампутацију виталних делова Србије" и они којима је Косово срце Србије.

Арсић је навео да СНС оправдано сумња да поједини људи зарађују на несрећи "наше браће" у Покрајини и поједине лидере и функционере косовских Срба - Раду Трајковић, Оливера Ивановића и Ранђела Нојкића оптужио за "комерцијални патриотизам".

Према његовим речима, од 20 контигената лекова намењених здравственим установама на централном Косову осам је завршило у приштинским апотекама и џеповима Раде Трајковић.


Додао је и да је градња пута Зубин Поток-Исток доведена у питање "због одређених политичара који се договарају чија ће фирма градити тај пут".Арсић је поновио да СНС неће дозволити да се и поред перфидних покушаја Војводина доведе у позицију Косова и Метохије.