Najskuplje nekretnine u Srbiji se prodaju teže nego ikad

Početak 2009.godine nije nimalo optimističan po pitanju prodaje nekretnina u Srbiji.
Kuca.net team saznaje da interesovanja za skupim i ekskluzivnim nekretninama skoro da uopšte i nema.

Na osnovu podataka sa kojima portal kuca.net raspolaže, najskuplji stan u Beogradu u Krunskoj ulici na Vračaru, košta 5.500.000 eura. Ova velelepna građevina od 1700m2 već neko duže vreme čeka na svog novog vlasnika koji bi kupovinom ove nekretnine rešio kako stambeno pitanje tako i poslovni prostor.Ni vile na atraktivnim beogradskim lokacijama kao što je Dedeinje ili Senjak, ne prodaju se tako lako i brzo, čak naprotiv. Za prodaju ovakvih kuća potrebno je i do godinu dana a vrlo često su novi stanari strani biznismeni ili diploamtski predstavnici.

Što se tiče Novog Sada i okoline, vrlo je slična situacija po pitanju interesenata za skupim nekretninama.

Jedna od atraktivnijih i sve popularnijih lokacija u Vojvodini je Sremska Kamenica na kojoj se mogu naći luksuzne vile sa cenom i do 1.000.000 eura. Kupci ovakvih nekretnina su uglavnom lokalnog karaktera, iz Vojvodine, ali i ljudi koji su neko vreme proveli u Rusiji na privremenom radu.
Međutim, u poslednje vreme, sve je veće interesovasnje za nekretninama na Fruškoj Gori. Najviše se traže vikendice sa cenom od 10 - 20eura po m2 ali i obradive parcele na kojima se sade vinogradi. To je izazvalo povećanje prosečne cene zemlje na Fruškoj Gori čak do 3 puta u odnosu na prethodnu godinu.

Luksuzni stanovi u Nišu, iako svojim izgledom nimalo ne zaostaju u odnosu na ponudu ekskluzivnih nekretnina u Beogradu i Novom Sadu, ne mogu da dostignu neke astronoski visoke cene. Najskuplji stanovi u Nišu iznose od 200.000 do 300.000 eura, dok se cene skupih kuća uglavnom kreću od 500.000. eura pa naviše.

Oko jednog se slažu svi – i u normalnih okolnostima, za prodaju skupih nekretnina potreban duži vremenski period. Danas u sveopštoj ekonomskoj krizi, prodaja je teža nego ikad.

Izvor : http://www.economy.rs/vesti

Interesantna tema , kako je krenulo i Jelasic ce tesko utopiti svoj cardak za vise od 350.000 evra