Скриван масакр над Србима
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Скриван масакр над Србима

 1. #1
  Moderator SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  32.791
  Reputaciona moć
  1242

  Podrazumevano Скриван масакр над Србима

  Skrivan masakr
  nad Srbima
  15.01.2009 18:43:18 Ocena: 2.93 (Glasova: 14) Komentara: 6


  Jedna od fotografija iz "Panorame"  NEVIĐENI prizori kakve su gledali italijanski vojnici koji su sakupljali tela Srba masakriranih na Kosovu. Otkrića o tajnim zarobljeničkim logorima, u Albaniji, koje su držali borci za otcepljenje iz OVK. I jezive sumnje da su nekim zaroboljenicima uzimani organi i prodavani na crnom tržištu.
  To je druga strana ratnih zločina u bivšoj Jugoslaviji, na kojoj Srbi, od krvnika, postaju žrtve etničkog čišćenja, piše italijanska "Panorama" i ekskluzivno objavljuje fotografije italijanskih vojnika koji su ušli na Kosovo u junu 1999, posle bombardovanja od strane NATO, i zatekli tela ostala od egzekucija kojima su se bavili Albanci.
  - Osećao se zadah smrti, kilometar za kilometrom. Našli smo zajedničke grobnice Kosovaca koje su ubijali Srbi, ali rat se nije završio onako kako smo se nadali - rekao je general Mauro del Vekjo, sada član italijanskog Senata.
  Te godine komandovao je snagama od sedam hiljada ljudi, počev od Italijana, koji su među prvima ušli na Kosovo.
  - Svakoga jutra u prvih 15-20 dana obaveštavali su me o pronađenim telima Srba i Roma, ostavljenim po ulicama i putevima. Ubistva su se posle toga nastavila, ali nešto proređena. Ko nije pobegao rizikovao je smrt ili otmicu - priča Del Vekjo. - Napuštene srpske kuće su sravnjivane sa zemljom ili paljene. Albanci su napadali i crkve i manastire. Cilj je bio da anuliraju svaki oblik srpskog prisustva.
  Te, 1999. godine, za Italijane druga strana medalje rata na Kosovu predstavljala je tabu o kojem se nije smelo pričati novinarima. Fotografije koje su snimali vojnici i svedočile su o žrtvama Albanaca, proglašene su tajnim.
  Na jednoj slici vidi se mlada žena odevena u crno čije je lice prekriveno krvlju, a na grudima se vidi rupa od projektila. Egzekucija, telo je ostavljeno na seoskom putu, potom iz pijeteta pokriveno italijanskim maskirnim platnom. Na drugoj fotografiji muškarac sede kose, go do pasa, bačen na šljunkovitu obalu reke. I vojnici koji nose plastične vreće sa telima.
  - Na tim fotografijama su srpske žrtve - seća se Del Vekjo. - Niko nije sakupljao njihova tela, ona su ostavljana na nezamislivim mestima. Kao u Đakovici, gde smo u jednoj fabrici našli žrtve - Rome. Odgovorni za ta ubistva su gerilci iz OVK. Danas je raspuštena, premda su mnogi njeni članovi pripadnici novih snaga bezbednosti zemlje koja je od skora nezavisna, piše "Panorama".
  - Preklinjale su nas Srpkinje, majke i žene, koje su prijavljivale otmice sinova i muževa. Ponekad smo ih nalazili mrtve. U drugim slučajevima nikada se nisu pojavili objašnjava Del Vekjo.
  Veteran istražitelj zajedničkih grobnica u Bosni, Peruanac Pablo Hoze Barajbar, vodio je kancelariju za nestale osobe protektorata UN u Prištini (Unmik) od 2002. do 2007. Između 300 i 400 Srba, Roma i "kolaboracionista" Beograda OVK je zarobila i prebacila u Albaniju, u tajne logore.
  - Izvesno je da su Srbi odvođeni preko granice, premda ne znamo tačno koliko njih. Jedan od logora bio je u Kuksu, potvrdio je bivši funkcioner UN. - Jedan Albanac, koji je i sam odveden u Kuks sa bratom 1998, pričao mi je da je video zatvorenike - Srbe - otkriva Barajbar, koji se vratio u Južnu Ameriku. Preživeli je oslobođen 1999, po dolasku trupa NATO, jer je njegov otac platio otkup. Od brata vraćeno je samo telo.
  - Svedok mi je potvrdio da su u Kuks dolazili razni komandanti OVK, uključujući i Agima Čekua - otkriva Barajbar.
  Čeku je bio šef glavnog štaba OVK i premijer Kosova do januara 2008. godine. Od Srba koji su držani u Albaniji niko se nije vratio kući.
  - Dobijali smo informacije da bi na obližnjem lokalitetu Bicaj mogle da budu sahranjene neke osobe koje su bile zatvorene u logoru Kuks - kaže bivši funkcioner UN.
  Druga svedočenja otkrivaju još jeziviju priču. Juna 1999. u Prizrenu, na zapadnom Kosovu, otimani su ljudi (ne samo Srbi) i prebacivani u Albaniju.
  - Na granici su bili nemački vojnici NATO. Samo bi mahnuli kamionima koji su prolazili - kaže Barajbar, na osnovu informacija koje je dobio od jednog šofera i manuelnih radnika povezanih sa OVK koji su tovarili kamione. Neke zarobljenike vodili su jugoistočno od Kuksa, u blizini Burela, u "žutu kuću" gde je jedna od soba bila pretvorena u improvizovanu "operacionu salu. Tu su hirurzi vadili organe zatvorenicima". Organe su "preko aerodroma Rinas, kod Tirane, slali u hirurške klinike u inostranstvu da ih transplantiraju pacijentima koji plaćaju. Jedan od informatora lično je obavio takvu isporuku" - stoji u knjizi Karle del Ponte, koja je objavljena u aprilu.
  Barajbar je izvršio inspekciju u zloglasnoj "žutoj kući". U izveštaju na 10 strana piše da "nije našao konkretne dokaze", ali je otkrio tragove krvi "u kujni i jednoj prostoriji - magacinu". Stručnjaci UN su takođe našli špriceve, lekove za opuštanje mišića i delove hirurških materijala.
  Barajbarov izveštaj je godinama ostao mrtvo slovo na papiru, dok su na Kosovu izašla na videlo i tela drugih nestalih Srba. Na stratištu Volujak, 50 kilometara od Prištine, nađeno je 26 srpskih civila koje je OVK zarobio jula 1998, kada su gerilci pokrenuli ofanzivu protiv grada Orahovca. Žene su puštene, muškarci, uključujući i male dečake, nikada se više nisu vratili. Jedna grupa je dovedena na rub jame ruku vezanih žicom. Oni koji su imali više sreće umrli su odmah, od pucnja u potiljak, i bačeni u jamu. Pre egzekucije odveli su ih u stanicu policije u Mališevu. Jedna zatvorenica, kojoj su posle pretili, videla je kako stižu neki oficiri OVK. Među njima Jakup Krasnići, u crnoj uniformi.
  - Jasno sam čula kako je naredio: "Ubijte ih sve".

  ”NOVOSTI” REŠILE MISTERIJU
  GODINE 2003. policija UN našla je u oblasti Dečana jeziv foto-dokument, koji je toliko brutalan da je "Panorama" odlučila da ga ne štampa. Fotografije prikazuju grupu pripadnika OVK koji pokazuju odrubljenu glavu jednog Srbina. Gerilci se zadovoljno cere, a potom ih kamera beleži i sa dve glave u jednom džaku. Srpski list "Večernje novosti", piše "Panorama", identifikovao je i krvnike i žrtve.
  Kada su slike snimljene, tokom rata, tu oblast je kontrolisao Ramuš Haradinaj, komandant OVK koji je posle postao premijer.

  ČAK SUDETIĆ: ORGANI PRODAVANI U TURSKOJ
  AMERIKANAC hrvatskog porekla Čak Sudetić radio je kao istražitelj Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju i redovno izveštavao o sukobima na Balkanu za "Njujork tajms". Zajedno sa bivšom glavnom tužiteljkom Haškog tribunala Karlom del Ponte on je napisao knjigu o ratnim zločinima počinjenim na tlu bivše Jugoslavije, "Lov".
  U toj knjizi se pominje kriminalna organizacija koja je srpske zarobljenike koristila kao "osnovne sirovine". U tajnim albanskim klinikama njima su vađeni organi koji su kasnije prodavani. Prenosimo šta je Čak Sudetić o tome rekao u intervjuu koji je dao novinaru italijanskog časopisa "Panorama" Stefanu Đantinu.
  * Koliko je Srba oteto tokom 1999. i kasnije prebačeno u Albaniju?
  - Oko 400 Srba je prebačeno preko granice i ubijeno. Nekima od njih su vađeni organi.
  * Da li se kao žrtve pominju samo Srbi sa Kosova?
  - Ne, bilo je i Roma, ali i žena različite nacionalnosti, pa čak i Albanki. Njih su primoravali da se prostituišu a potom su i njima vadili organe. Mnogi sumnjaju u istinitost ovih tvrdnji o vađenju organa. Postoje indikacije da su ti zločini zaista počinjeni, ali nema konkretnih dokaza. Istražitelj Unmika Pablo Hose Barajbar pripremio je izveštaj o "žutoj kući" koji potvrđuje pisanje Karle del Ponte.
  * Gde su ti organi kasnije prodavani, u kojim zemljama?
  - Ukoliko pažljivo analizirate rezultate istrage o međunarodnoj trgovini ljudskim organima otkrićete da u periodu od 1999. do 2000. svi tragovi vode u Tursku.
  * Zašto Haški tribunal nije nastavio istragu o "žutoj kući" i nestalim Srbima?
  - Tribunal je odlučio da ovi događaji nisu u njegovoj nadležnosti jer su se odigrali posle juna 1999. kada je rat završen. To su mogli da istraže Albanija i Unmik. Njih treba pitati zašto to nisu učinili.

  http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=3&status=jedna&vest=135821 2. #2
  Moderator SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  32.791
  Reputaciona moć
  1242

  Podrazumevano Re: Скриван масакр над Србима

  Док је масакр над Србима скриван, измишљен је геноцид над муслиманима.

  Но, како то обично бива, истина је спора али достижна!


  >>>91 сведок за Радована

  Холандски ветерани, припадници батаљона стационираног у Сребреници за време грађанског рата, спремни да бране првог председника Републике Српске у Хагу
  Марко ван Хеeс није једини који жели пред Хашким трибуналом да брани Радована
  Износећи истину о Сребреници, бивши војници холандског батаљона покушавају се изборити за властиту егзистенцију
  - Ноћу смо са специјалним двогледима и термографским камерама гледали муслимане како нападају, али, шта смо могли да урадимо? - изјавио Марко ван Хеес
  - У овом тренутку 91 холандски војни ветеран, припадник батаљона који је био стациониран у Сребреници 1995. године, спреман је да каже праву истину о дешавањима у тој енклави и тако одбрани Радована Караџића - каже Александар Гавриловић, оснивач и председник удружења „Српско истраживање" из Холандије.
  Гавриловић, који је пореклом из Чачка, већ годинама покушава да у Холандији покаже и докаже праву истину о догађајима у Сребреници и злочинима које су над Србима починиле хорде Насера Орића. <<<

  http://www.pravda.co.yu/srbija/6167/91-svedok-za-radovana

  Сазнаће се све, мора да се сазна све, само је питање времена.
  Poslednji put ažurirao/la SURbel : 16.01.2009. u 15:21

 3. #3
  Buduća legenda Софија (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту и тамо...
  Poruke
  34.557
  Reputaciona moć
  1579

  Podrazumevano Re: Скриван масакр над Србима

  И шта нам сад то вреди?

  Каже Хелмут Шмит и да је ''бомбардовање било изведено по лажним плаштом борбе за права мањина ...'', па шта имамо од тога? Је л' неко одговарао?

  Јесу ли похватали те што су масакрирали Србе на Космету? НИСУ!!

  Хоће ли неко бити осуђен?
  НЕЋЕ!!

  Сад ће покушати кроз поделу Космета да се искупе...али шта вреди то тим паћеницима који су дали животе ни због чега, тачније само зато што су Срби?
  ''Само човек који има вере у себе, може да буде веран другима.''
  Ерих Фром

 4. #4
  Moderator SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  32.791
  Reputaciona moć
  1242

  Podrazumevano Re: Скриван масакр над Србима

  Citat Original postavio Софија Pogledaj poruku
  И шта нам сад то вреди?

  Каже Хелмут Шмит и да је ''бомбардовање било изведено по лажним плаштом борбе за права мањина ...'', па шта имамо од тога? Је л' неко одговарао?

  Јесу ли похватали те што су масакрирали Србе на Космету? НИСУ!!

  Хоће ли неко бити осуђен?
  НЕЋЕ!!

  Сад ће покушати кроз поделу Космета да се искупе...али шта вреди то тим паћеницима који су дали животе ни због чега, тачније само зато што су Срби?

  Како то мислиш - шта нам то вреди?

  Мислиш да нам истина не вреди?

  Одговараће сви, не само они који су чинили злочине над Србима, већ и они који су то заташкавали!

 5. #5
  Ističe se John McClane (avatar)
  Učlanjen
  07.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nakatomi Plaza (1988), Dulles International Airport in Dulles, Virginia (1990)...
  Poruke
  2.379
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  60

  Podrazumevano Re: Скриван масакр над Србима

  Читао сам о томе јуче у Пресу... међутим највише је занимљиво од свега тога, што је било забрањено италијанским војницима да говоре о телима српских и ромских цивила.
  Yipee-ki-yay, motherfucker!

 6. #6
  Ističe se Saramat (avatar)
  Učlanjen
  30.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Са оне стране Дунава и Саве
  Poruke
  2.779
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: Скриван масакр над Србима

  Citat Original postavio Софија Pogledaj poruku
  И шта нам сад то вреди?

  Каже Хелмут Шмит и да је ''бомбардовање било изведено по лажним плаштом борбе за права мањина ...'', па шта имамо од тога? Је л' неко одговарао?

  Јесу ли похватали те што су масакрирали Србе на Космету? НИСУ!!

  Хоће ли неко бити осуђен?
  НЕЋЕ!!

  Сад ће покушати кроз поделу Космета да се искупе...али шта вреди то тим паћеницима који су дали животе ни због чега, тачније само зато што су Срби?
  Можда ће кад то прочитају киселе бонбоне да постану мало слађе

 7. #7
  Primećen član shooter_10 (avatar)
  Učlanjen
  27.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  655
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Скриван масакр над Србима

  Od zapadnjaka ne moze nista da me iznenadi. Tako da je ovo....nesto savim normalno za zapadnu propagandu.

  Nesto drugo meni smeta. To sto narod u Srbiji nije znao sta se desava u Bosni. Za razliku od balija posebno,koji su od svake svoje zrtve pravili glavnu vest na svetskim televizijama (a o izmisljanju zrtava da ne pricam), mi Srbi smo svoje zrtve krili i od nas samih.

  Nikada nisam mogao da se nacudim po svakom povratku u Bg iz Bosne,kako narod u BG-u nema pojma sta se desava. Kao da se ratuje i gine na hiljade km od Beograd. A ne na 300 km.

  Ali bitno je da se beogradskim ulicama prolamao turbo folk,da je poselo 202 bila kultna emisija,da ..........

  A onda dodje neko i pokloni 20 % teritorije RS,balijama. I to zemlje koja je natopljena srpskom krvlju
  Lako će ući,neće se svući
  srpski kondomi Đani Versać
  i

 8. #8
  Domaćin Mauser (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.955
  Reputaciona moć
  123

  Podrazumevano Re: Скриван масакр над Србима

  Citat Original postavio Софија Pogledaj poruku
  И шта нам сад то вреди?

  Каже Хелмут Шмит и да је ''бомбардовање било изведено по лажним плаштом борбе за права мањина ...'', па шта имамо од тога? Је л' неко одговарао?

  Јесу ли похватали те што су масакрирали Србе на Космету? НИСУ!!

  Хоће ли неко бити осуђен?
  НЕЋЕ!!

  Сад ће покушати кроз поделу Космета да се искупе...али шта вреди то тим паћеницима који су дали животе ни због чега, тачније само зато што су Срби?
  Dokle god budemo postavljali takva pitanja, nikad nishta necemo da postignemo.

  Nekima je vaznije da se uvalimo u EU nego da isteramo istinu na videlo. Druge drzave, koliko god da su pod pritiskom, borile bi se za istinu. Samo mi imamo neki "moderan" stav prema svemu shto nam se deshava. Kao lakshe je dignuti ruke od Kosova i Metohije jer je to i onako bio problem. Kukakvichki i samozivo...

 9. #9
  Moderator SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  32.791
  Reputaciona moć
  1242

  Podrazumevano Re: Скриван масакр над Србима

  Citat Original postavio Mauser Pogledaj poruku
  Dokle god budemo postavljali takva pitanja, nikad nishta necemo da postignemo.

  Nekima je vaznije da se uvalimo u EU nego da isteramo istinu na videlo. Druge drzave, koliko god da su pod pritiskom, borile bi se za istinu. Samo mi imamo neki "moderan" stav prema svemu shto nam se deshava. Kao lakshe je dignuti ruke od Kosova i Metohije jer je to i onako bio problem. Kukakvichki i samozivo...
  Да, то је тај "либерално-демократски" став, како га ја називам.

 10. #10
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.834
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: Скриван масакр над Србима

  Tako eptarski , tako evropski . To su jedine evropske vrednosti za koje mi treba da znamo . Inace Evropske Vredniosti je jedna cesta floskkula koju upotrebljavaju ujedinjeni oprani mozgovi Srbije . Da l bi neko bio ljuazan da rastumaci preciznije paj pojam , koji tako glupo zvuci , kad ga parafrazira Palma , Tadic , ili Srbljanovicka . Niko od njih se ne trudi da nam kaze o cemu se zapravo radi .

 11. #11
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Скриван масакр над Србима  Видиш, имамо на овом форуму, доста еврослинаваца!
  Ваљда ће нас неко удостојити одговором!
  “Mors tua, vita mea”

Slične teme

 1. Геноцид над Србима
  Autor kreativac u forumu Politika
  Odgovora: 10
  Poslednja poruka: 16.06.2017., 15:59
 2. ОПЕТ МАСАКР У АМЕРИЦИ
  Autor Strela u forumu Politika
  Odgovora: 202
  Poslednja poruka: 04.05.2007., 13:10
 3. Odgovora: 22
  Poslednja poruka: 17.02.2007., 03:11
 4. Поздрав Србима
  Autor Manjaca u forumu Politika
  Odgovora: 12
  Poslednja poruka: 19.01.2007., 23:03

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •