Десет контролних питања
Prikazujem rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Десет контролних питања

 1. #1
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Десет контролних питања

  Сви ми се навикавамо да живимо у новим, тржишним условима. Тржиште је са својим законима завладало у многим областима нашег живота, па тако, нажалост, и у области вере. Запљуснути смо снажном бујицом информација о религији, неретко и чисто рекламног карактера. Непрестано доспевамо у ситуације у којима се налазимо пред избором.

  Рекли бисмо да је данас тешко наћи човека који није имао контакта са мисионарима, учитељима, проповедницима нових религија, учења, философских система. У градовима се појавило мноштво верских група и организација. О некима смо понешто и знали по чувењу, о многима нисмо никада ништа раније чули. Свака од њих себе проглашава за носиоца истине у крајњој инстанци, тврди да ће вас привести спасењу, да ће вам помоћи да превазиђете све проблеме и постигнете невиђене успехе.
  Брига вука шта овце мисле о њему! 2. #2
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  прво питање

  Колико дуго сте члан Групе?
  Веома је важно од самог почетка знати са ким имате посла. Особе које су увучене у тоталитарну секту пре мање од годину обично су још увек веома неискусне. Према томе, мања је вероватноћа да ће посезати за лажима, а посве је сигурно да неће умети тако маестрално да обмањује, као што то чине искусни "проповедници". Ако је ваш саговорник већ више година члан неке верске групе, захтевајте од њега да вам пружи најконкретније могуће одговоре на свако ваше питање. Уколико покуша да врда, у сваком моменту пружа вам се прилика да изразите чуђење како то да дугогодишњи члан верске заједнице није у стању да пружи одговор на најједноставнија питања.
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 3. #3
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  друго питање

  Да ли желите да ме заврбујете у неку организацију?  Најчешће ће "проповедник" на то питање одговорити: "Не, ви сте ми се просто свидели, па сам пожелео да вас упознам са нашим учењем (нашом методом, организацијом). Даљи ток разговора зависиће искључиво од вас - желите ли да искористите ову прилику или не". Сјајно!

  Запамтите тај одговор, јер, ако је ваш саговорник припадник тоталитарне секте, он ће ипак неизоставно покушати да прибегне методама врбовања и притиска, и у том моменту неће бити на одмет да га потсетите на његове властите речи, те да га учтиво, али енергично, замолите да вас остави на миру.
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 4. #4
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  треће питање

  Можете ли да набројите остале организације које имају везе са вашом верском заједницом?
  Постављањем тог питања заправо ћете покушати да установите да ли је ваш сабеседник можда члан неке тоталитарне секте за коју сте чули. Скоро све такве секте око себе организују низ пратећих удружења и група којима се покрива њихов рад, како се потенцијални чланови не би плашили на првом кораку.

  Рецимо:

  - "Христова црква" неретко делује као кружок или друштво за проучавање библијске литературе;

  - секта "Породица" (или "Деца божја") представља се као "Савез независних хришћанских мисионарских општина";

  - "Месна црква" Сведока Лија (или једноставно "Црква у НН") своју литературу шири под окриљем независног издавачког предузећа "Бујица воде живе";

  - "Дијанетика", "Нарконон", "Криминон", "Хабард-колеџ" итд. само су другачији називи за такозвану "Сајентолошку цркву".  Али највише таквих пратећих организација делује у оквиру Мунове секте, чији је званични назив "Асоцијација светог духа за уједињење светског хришћанства". Списак тих организација сачинио би дебљу брошуру. Ту спадају и "Међународни фонд за образовање", "Међународни верски фонд", и "Међународна заједница за проучавање принципа - САRР", и "Међународни фонд жена за мир у свету", "Академија професора за мир у свету" и многе друге институције и удружења. Стрпљиво поновите своје питање: да ли постоје неке организације које су у вези са дотичном верском заједницом, или да ли су такве организације раније постојале? Ако "проповедник" каже да није упознат са тим чињеницама, замолите га да то сазна распитивањем код својих колега и да вам запише на посебној хартији називе свих тих организација, па му сутрадан телефонирајте. Ако вам "проповедник" да информацију да такве организације не постоје, а ви касније сазнате да то није тачно, да сте обманути - ето доброг повода да са њим раскинете. Уколико не поставите такво питање, ризиковаћете да не откријете да сте преварени.
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 5. #5
  besmrtna nije na forumu
  I still remember the sun always warm on my back somehow it seems colder now ✿✿✿
  Buduća legenda besmrtna (avatar)
  Učlanjen
  05.08.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Field Of Innocence
  Poruke
  29.700
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  zar ne postoje vec tri teme o sektama

 6. #6
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  четврто питање

  Реците ми које оснивач ваше Групе, а уколико је преминуо, како се зове садашњи врховни руководилац?  Покушајте да и овде добијете максимално целовит и тачан одговор. Није искључена могућност да ће "проповедник" покушати да сакрије од вас ко је прави вођа заједнице, пошто његово име може бити довољно искомпромитовано. Захтевајте да неизоставно чујете име врховног вође. Можда ће вам одмах све постати јасно чим чујете то име, па нећете жудети за наставком дијалога.
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 7. #7
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  пето питање

  Испричајте ми све што знате о прошлости лидера ваше организације. Какво је његово образовање? Да није можда кривично гоњен? Да лије позиван на одговорност пред судом? Ако јесте, због чега?  Веома је важно знати да ли је вођа групе заиста онаква особа за какву се издаје. На пример, оснивач "Хербалајфа", Марк Хјуз, не поседује ни медицинско, ни фармацеутско образовање. Самозвани Христос -Висарион (Сергеј Тороп) - раније је радио као милиционер.

  Први мормон, Џозеф Смит, своју духовну каријеру започео је спиритизмом и трагањем за благом, док је оснивач јеховистичке секте, Чарлз Тејз Расел, од своје једанаесте године био ситни бакалин.

  Бхакти-веданта Свами Прабхупада, оснивач секте Харе Кришна, пре одласка у пензију и проглашења целокупног материјалног света за чисту илузију био је успешни бизнисмен, као што је "божански учитељ" или "дух истине",како себе сам назива, Шоко Асахара, вођа секте "Аум Шинрикјо", власник мреже ресторана за брзу исхрану у Јапану.

  Не можемо а да не поменемо и оснивача Сајентологије, "генија свих времена и свих народа", Л. Рона Хабарда, који није успео да заврши ниједан факултет, који је сваки посао кога би се латио упропаштавао, који је био умешан у низ прљавих финансијских махинација и који је једва састављао крај са крајем, бавећи се штанцовањем научне фантастике ниске вредности за жуту штампу - све док није открио Сајентологију!

  Исто толико је важно питање о криминалистичкој прошлости оснивача секти.

  Рецимо, оснивач "Цркве уједињења", корејски предузимач Сан Мјунг Мун два пута је био позиван на одговорност у својој домовини (по неким подацима, због полигамије и сексуалних настраности). Године 1985-те провео је 13 месеци у америчком федералном затвору, пошто је кршио законе о плаћању пореза. Наравно, биографија оснивача секте не чини га аутоматски лоповом или шарлатаном, али, по правилу, ипак, где има дима, има и ватре. Невероватно је колико је углед руководилаца деструктивних култова искомпромитован.

  Када се упознате са животом оснивача (вође) секте и његовим стилом, моћи ћете да извучете барем најосновније закључке о томе са каквим поверењем је упутно да се односите према њему. На пример, ако вам секта предлаже да похађате предавања о томе како се граде успешни и ефикасни међуљудски односи, не би било згорег да се обавестите није ли се њен лидер развео већ три пута. Ако оснивач секте користи дрогу, ако га бије глас о чудноватом (да не кажемо јачу реч) понашању и начину живота, као што је случај, рецимо, са Л. Роном Хабардом, вредело би замислити се да ли је он стварно у стању да реши све проблеме људског рода, као што за себе тврди.

  Ако сазнате да се ватрени проповедник божанствене љубави - оснивач секте "Породица" Дејвид Берг - под старе дане сакрио од света, завукао у некакву јазбину и окупио око себе читав харем младих девојака, те скупља без зазора порнографске видео-материјале од чланова своје секте, вредело би да се замислите на какву љубав тај самозвани "пророк" позива.

  Када Сан Мјунг Мун тврди да је целокупна његова делатност усмерена на јачање и афирмацију мира у свету, умесно је сетити се чињенице да у Кореји његов покрет поседује фабрику у којој се производе аутоматске пушке М-16. Сасвим природно, могуће је да ни ваш саговорник ништа не зна о биографији лидера своје групе, пошто није на време поставио одговарајуће питање оном секташу који је њега заврбовао.

  Тада је погодан тренутак да га питате: "Па како сте могли да читав свој живот посветите човеку о коме ништа не знате?" Знајте да се сваки деструктивни култ труди да тако заврбује људе да они до приступања не сазнају значајне податке о организацији и њеном лидеру, за разлику од нормалних организација и удружења које већ на старту нуде целовиту и потпуну слику о себи, и позивају на учлањење тек када потенцијални члан постане свестан да је сам, својом вољом спреман на такав чин.
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 8. #8
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  шесто питање

  У шта верује ваша Група? Да ли она сматра да циљ оправдава средства? Да ли постоје околности у којима је за човека корисно да буде обманут?
  Већина проповедника тешко да ће почети из рукава да вам излаже учење своје секте. Они су обучени да распаљују нашу знатижељу како би нас привукли себи - кроз посећивање предавања, гледање филмова, учествовања у раду семинара. Такви одлично знају да ће на њиховој територији имати далеко веће могућности и начина да вас потчине утицају своје секте, па зато на улици не говоре много.

  Ако "проповедник", чувши ваше питање, одби-је да вам изложи основне поставке вероучења своје групе, будите сигурни да жели да нешто сакрије од вас. Он може да вам каже, рецимо, да се плаши да га не схватите погрешно, да не стекнете неадекватну представу о групи само због краткоће и несавршености његовог одговора. А свака ваљана верска организација у стању је да укратко изложи основне поставке своје вере! Тоталитарне секте, међутим, уопште нису заинтересоване за то да ви одмах, без одговарајуће припреме, сазнате све у шта су дужни да верују њихови чланови, све оно што садрже њихови материјали "за интерну употребу".

  Ако човек који вас врбује почне да вам излаже учење своје секте, не допуштајте му да се расплињава и да вас заварава терминима којима се исказује субјективна оцена: "добра", "узвишена", "часна", "истински хришћанска" итд. Све је то само још један покушај обмане и промене теме за разговор. Замолите проповедника да буде што конкретнији.

  Ако после извесног времена сазнате да је тумачење које вам је понуђено садржало значајне недостатке и искривљавања истине, имате пуно морално право да захтевате од мисионара да се удаљи. Секташи у таквим ситуацијама улажу максимум напора не би ли вас убедили да су том приликом били принуђени да вас само привремено обману (тј. да вам не саопште пуну истину), пошто сте се тада још увек налазили под утицајем средстава јавног информисања која су одвише утицала на вашу свест, тако да их не бисте саслушали уколико би они покушали да вам све изнесу црно на бело.

  Немојте падати на тај аргумент, пошто он показује само једно: да организација која вас врбује држи да циљ оправдава средства. Ниједна угледна организација неће прибегавати лажима и обманама ради тобожње помоћи људима.
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 9. #9
  Veoma poznat BOKYSTAMY (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jagodina
  Poruke
  10.976
  Reputaciona moć
  283

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  e gde si bio pre nego sto se nasamarise?

 10. #10
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  седмо питање

  Уколико приступим вашој организацији, на који начин ћу моћи да изменим свој живот? Да ли ћу морати да напустим студије или посао, да ли ме очекује обавеза да у вашу корист жртвујем своју уштеђевину и своје власништво, да ради вас раскинем све везе са родбином и пријатељима ако наиђем на њихов отпор?
  Ако је ваш саговорник члан тоталитарне секте, он ће вам највероватније казати да се од вас неће захтевати ништа или готово ништа, да ћете моћи и да наставите да водите свој уобичајени начин живота и да ћете чак успети да одједанпут постигнете све оно ка чему сте већ дуго тежили. Па ипак, овакво питање већини секташа веома је непријатно, оно их нагони да заузму одбрамбену позицију.

  Због тога, чим поставите то питање, пажљиво пратите реакцију вашег саговорника. Када вам одговори, запитајте га чиме се он сам бавио пре него што је приступио секти, а чиме се бави данас. Дозволите себи и да искажете сумњу уколико он наступи са саморекламирањем да се тобоже бави једном веома ретком професијом или да студира на престижној високошколској установи. Поновно га запитајте да ли је члановима његове организације допуштено да лажу. Ако вам предложе да се упишете на бесплатан програм, корисно би било да што пре прецизирате да ли је тај програм заиста бесплатан, или бисте после почетног, уводног курса морали да платите наставак "школовања" по ценовнику који се повећава геометријском прогресијом.

  Исто важи и за рад под исувише повољним условима: тобоже, треба платити само приступни улог (завршити припремни курс који се плаћа, по "повољним" ценама набавити прву испоруку робе, и сл.). Знајте да у свакој пирамиди богатство стиче само њен врх.
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 11. #11
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  осмо питање

  Да ли се сматра даје делатност ваше организације спорна? Ако има оних који отворено иступају против ње, које аргументе наводе?  Ово питање показаће вам колико је информисан ваш саговорник и у којој мери је спреман на отворени дијалог. Ако то питање поставите са наглашеном пристојношћу и са пријатељским осмехом, ма колико то звучало невероватно, често ћете добити овакав одговор: "Знате, има свакаквих чудака који тврде за нас да смо тоталитарна секта, да су свима нама испрани мозгови, који нас називају зомбијима. Можете ли то уопште да замислите? Ево, зар вама, рецимо, личим на зомбија са испраним мозгом?"

  У таквој прилици умесно је поставити контрапитање: "А како би требало да изгледају зомбирани људи испраних мозгова? Како се они понашају?" Најчешће ће ваш саговорник осетити поприличну нелагодност, па, ако будете инсистирали да вам одговори, можете очекивати да ће се потрудити да што пре нађе изговор да се удаљи.
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 12. #12
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  девето питање

  Шта мислите о бившим члановима ваше организације? Да ли сте некада имали прилике да озбиљно разговарате са бившим чланом ваше заједнице и саслушате разлоге због којих је напустио организацију? Ако нисте, зашто је то тако? Зар вам ваша организација не допушта да контактирате са људима који су је напустили?
  Реакција на то питање откриће вам много тога. Ниједна угледна и ваљана организација не забрањује својим члановима да одржавају везу с онима који су је напустили, поштујући људску слободу, па према томе и слободу изласка из чланства. Ма колико та организација осећала жаљење због њихове одлуке, она их никада неће спречавати да је напусте. А за деструктивне култове то се не би могло казати. За њих су сви бивши чланови - најљући непријатељи и издајници. Све секте својим члановима сугерирају да се таквих боје, да их избегавају, и чине све што је у њиховој моћи да спрече контакте са критичарима организације и са свима који су из ње иступили. Многи искусни "мисионари" одговориће вам: "Разуме се, неки моји блиски пријатељи су напустили нашу заједницу".

  Међутим, ако затим замолите да вам испричају нешто детаљније о њима, опет ћете се суочити са обманом. Било би умесно запитати: "Које разлоге ти људи наводе када образлажу своју одлуку да иступе из редова ваше организације?" и "А да ли се сада, пошто су напустили заједницу, ти људи осећају срећнијим и задовољнијим?" Мало је проповедника који би вам понудили смислен одговор.
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 13. #13
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  QuQuuuu! Ala ti je pristup.
  Samo pružaš priliku da stupe u razgovor.

  Daklem ispravna strategija je sledeća:
  - ne interesuje me. Skloni nogu!
  - Ja sam ateista, a ti si budala.
  - Ne interesuje me večni život. Jedva čekam da ne moram ujutru da ustajem.
  - Saćem da pustim kucu!

  Naravno, ako baš imaš kucu, pustiš je pod prvom tačkom.

 14. #14
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  десето питање

  Наведите ми само три ствари које вам се не допадају у вашој верској заједници и код вашег вође.  Свако од нас познаје многе православце који отворено критикују своју Цркву и њену хијерархију. Познато нам је да постоје католици склони критиковању римског папе, и протестанти који се веома критички изражавају о својим црквама. У вези са тим можемо имати различита мишљења и вредносне оцене, али то је чињеница.

  А јесте ли чули макар за једног секташа који отворено износи макар и умерено критичке судове о оснивачу своје групе, њеном руководству или о самој тој заједници? Много пута имао сам прилике да на питање да ли се у некој организацији упражњава контрола свести зачујем одговор секташа, пропраћен широким осмехом: "Ах, наравно не; како сте могли тако нешто да помислите".

  Али исто тако и душевни болесник неће признати за себе да је оболео, као што ће и алкохоличар ватрено негирати своју зависност од чашице. Ако је човек свестан своје болести, учинио је први корак ка оздрављењу.

  Најбољи начин да докажете човеку да је наркоман јесте да га наговорите да неколико дана апстинира, да остави дрогу. Такође најбољи начин да проверите да ли је човек под утицајем контроле свести јесте да испитате да ли је задржао у себи способност критичког односа према околини.

  Пажљиво посматрајте секташа када му поставите ово питање. Уочићете да је изненађен, сметен, и неколико тренутака деловаће потпуно изгубљено. А када се сабере у мислима, тешко да ће моћи да вам каже ма шта конкретно. То је сасвим "природно", пошто је секташима забрањено не само да јавно изричу, него да и у мислима себи допуштају критички однос према својој организацији и њеном вођи.
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 15. #15
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  Citat Original postavio Zazijavalo Pogledaj poruku
  QuQuuuu! Ala ti je pristup.
  Samo pružaš priliku da stupe u razgovor.

  Daklem ispravna strategija je sledeća:
  - ne interesuje me. Skloni nogu!
  - Ja sam ateista, a ti si budala.
  - Ne interesuje me večni život. Jedva čekam da ne moram ujutru da ustajem.
  - Saćem da pustim kucu!

  Naravno, ako baš imaš kucu, pustiš je pod prvom tačkom.
  што ми прекиде низ
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 16. #16
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  Citat Original postavio BOKYSTAMY Pogledaj poruku
  e gde si bio pre nego sto se nasamarise?
  сад њихови постови могу да се добро преконтролишу.
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 17. #17
  Iskusan
  Učlanjen
  03.05.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  zeleni pasnjak i dalje :)
  Poruke
  5.937
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  Citat Original postavio Zazijavalo Pogledaj poruku
  QuQuuuu! Ala ti je pristup.
  Samo pružaš priliku da stupe u razgovor.

  Daklem ispravna strategija je sledeća:
  - ne interesuje me. Skloni nogu!
  - Ja sam ateista, a ti si budala.
  - Ne interesuje me večni život. Jedva čekam da ne moram ujutru da ustajem.
  - Saćem da pustim kucu!

  Naravno, ako baš imaš kucu, pustiš je pod prvom tačkom.
  Dok mi je kuca bila ziva - pomagalo je bez izuzetka
  Dovoljno je bilo da ga pustim da laje i kazem "nisam zainteresovana".

 18. #18
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  Citat Original postavio flpflp Pogledaj poruku
  Dok mi je kuca bila ziva - pomagalo je bez izuzetka
  Dovoljno je bilo da ga pustim da laje i kazem "nisam zainteresovana".
  Zavera! Mora da su ga otrovali...

 19. #19
  Obećava
  Učlanjen
  15.01.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ministarstvo U. P.
  Poruke
  90
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  Ja sam član SPS-a od osnivanja i šta mi fali?

 20. #20
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: Десет контролних питања

  Bash super, lepo je to shto diskutujete na pravi način i bez spama. More, lock!

Slične teme

 1. Odgovora: 543
  Poslednja poruka: 26.10.2011., 21:32
 2. 24.март 1999., десет година после...
  Autor виртуелизација u forumu Politika
  Odgovora: 76
  Poslednja poruka: 24.03.2009., 20:52
 3. ТРИ ПИТАЊА
  Autor Marty Misterija u forumu Religija
  Odgovora: 275
  Poslednja poruka: 06.02.2009., 11:57
 4. ДЕСЕТ ДОСМАНЛИЈА И ЈА
  Autor KPCTAH u forumu Politika
  Odgovora: 23
  Poslednja poruka: 08.04.2008., 18:09
 5. ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕСЕТ ГОДИНА ОД ЗЛОЧ
  Autor KRAJINA FOREVER u forumu Politika
  Odgovora: 46
  Poslednja poruka: 03.08.2005., 02:15

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •