РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?
Strana 1 od 12 1234511 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 287

Tema: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

 1. #1
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.466
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?  Rezolucija 1580
  oktobar, 2007. godine

  Parlamentarni Saziv Saveta Evrope

  1. Svrha ovog dokumenta nije dovođenje u pitanje ili borba protiv vere – pravo na slobodu verovanja nam to ne dozvoljava. Cilj dokumenta jeste ukazivanje na tendencije da se vera prikaže kao nauka. Neophodno je razdvojiti veru od nauke. To nije pitanje antagonizma, jer nauka i vera moraju koegzistirati. To nije ni pitanje suprotstavljanja vere i nauke, ali neophodno je sprečiti veru da negira nauku.

  2. Kreacija (Božje stvaranje), kao osnovni aspekt religijskog verovanja, nekim ljudima daje smisao života. Međutim, Saziv Parlamenta veoma je zabrinut zbog mogućih štetnih efekata širenja kreacionističkih ideja unutar sistema obrazovanja i posledica po demokratsko uređenje društva. Ukoliko ne budemo oprezni, kreacionizam može postati pretnja ljudskim pravima koja su ključno pitanje Saveta Evrope.

  3. Kreacionizam, nastao iz negiranja evolucije živih organizama kroz proces prirodne selekcije, dugo vremena bio je isključivo američki fenomen. Danas, kreacionističke ideje pronalaze put u Evropu, a njihov uticaj može se zapaziti u velikom broju država članica Saveta Evrope.

  4. Osnovni cilj današnjih kreacionista, od kojih su većina hrišćani i muslimani, jeste obrazovanje, odnosno ubacivanje ovih ideja u školske naučne programe. Kreacionizam, međutim, nije naučna disciplina.

  5. Kreacionisti dovode u pitanje naučnu metodologiju nekih aspekata saznanja i navode da je teorija evolucije samo jedna od mnogih interpretacija. Takođe, optužuju naučnike da nisu pružili dovoljno dokaza za prihvatanje teorije evolucije kao naučno validne teorije. Nasuprot tome, svoja shvatanja definišu kao naučna. Međutim, ništa od njihovih ideja ne može izdržati objektivnu analizu.

  6. Svedoci smo porasta uticaja načina mišljenja koji se suprotstavlja ustanovljenim znanjima o prirodi, evoluciji, našem poreklu i našem mestu u univerzumu.

  7.
  Postoji realan rizik od unošenja konfuzije u umove naše dece oko toga šta su ubeđenja, verovanja, ideologije svake vrste, a šta ima veze sa naukom. Takođe, stav „sve stvari su jednake“, iako u jednom aspektu može izgledati poželjno i tolerantno, u svojoj suštini je poguban.

  8. Kreacionizam sadrži veliki broj sasvim kontradiktornih aspekata. Ideja „inteligentnog oblikovanja“ (engl. inteligent design), koja je poslednja doterana verzija kreacionizma, ne negira u potpunosti evoluciju. Međutim, ovaj koncept, predstavljen na mnogo dovitljiviji način, pokušava da svoj pristup prikaže kao naučni, što je najveća opasnost.

  9. Saziv Parlamenta neprekidno je ukazivao na suštinsku važnost nauke. Nauka je omogućila veliki napredak u kvalitetu života i uslova rada i veoma je važan faktor u ekonomskom, tehnološkom i socijalnom razvoju. Teorija evolucije nema nikakve veze sa božanskim otkrovenjem, ali je zasnovana na činjenicama.

  10. Kreacionizam tvrdi da se zasniva na tačnosti naučnih principa. Međutim, baziran je na tri tipa metoda: potpuno dogmatskim potvrdama svojih stavova, izopačenom korišćenju naučnih tvrdnji (nekada ilustrovanim predivnim slikama) i podršci od strane manje ili više poznatih naučnika koji uglavnom nisu specijalizovani za ovu oblast. Na ove načine, kreacionisti se obraćaju ljudima van nauke ili nespecijalistima, kod kojih izazivaju sumnje i konfuziju.

  11. Teorija evolucije ne tiče se samo biološke evolucije ljudske vrste i populacija organizama. Negiranje evolucije može imati ozbiljne posledice po razvoj ljudskih društava. Napredak u medicinskim istraživanjima i u uspešnoj borbi sa infektivnim bolestima kao što je SIDA, zasniva se u potpunosti na evolucionim principima. Ukoliko ne razumemo evolucione mehanizme, ne možemo biti svesni rizika od značajnog opadanja raznovrsnosti živog sveta i klimatskih promena.

  12. Naš savremen svet zasniva se na dugačkoj istoriji civilizacije gde napredak nauke i tehnologije ima veliki značaj. Međutim, naučni pristup još uvek nije sasvim shvaćen u širim slojevima društva, što veoma ohrabruje porast svih tipova fundamentalizma i ekstremizma. Odbacivanje nauke predstavlja jednu od najozbiljnijih pretnji ljudskim i građanskim pravima.

  13. Napadi na teoriju evolucije i njene zagovornike nastaju kroz formu religijskog ekstremizma koji je najčešće povezan sa ekstremno desničarskim političkim pokretima. Samim tim, kreacionistički pokreti poseduju realnu političku snagu. Dosadašnje iskustvo govori nam da propagiranje kreacionizma vodi ka zameni demokratije teokratijom.

  14. Predstavnici nekih savremenih monoteističkih religija, prihvatili su značajno ublažene stavove. Na primer, Papa Benedikt XVI i njegov prethodnik Papa Jovan-Pavle II, cene ulogu nauke u evoluciji čovečanstva i prepoznaju da je teorija evolucije „više od hipoteze“.

  15. Učenje u školama o svim fenomenima koji su povezani sa teorijom evolucije kao fundamentalnom naučnom teorijom, ključno je za budućnost naših društava i naše demokratije. Zbog toga, ovakav pristup u obrazovanju mora imati centralnu poziciju u školskim programima, a posebno u naučnim oblastima, sve dok, kao i svaka naučna teorija, izdržava strogu naučnu proveru. Evolucija je prisutna svuda, od posledica preterane upotrebe antibiotika koje podstiču evoluciju rezistentnih sojeva bakterija, do nekontrolisanog korišćenja pesticida koje dovodi do evolucionih promena insekata u pravcu rezistencije i prestanka efekata ovih hemikalija.

  16. Savet Evrope naglašava značaj učenja o kulturi i religiji. U ime slobode mišljenja i izražavanja individualnog verovanja, kreacionističke ideje, kao i bilo koja teološka pozicija, mogu se prikazati kao dodatak kulturološkoj i religijskoj edukaciji, ali nikako ne mogu zahtevati pravo na naučni ugled.

  17.
  Nauka ima nezamenljivu ulogu u formiranju intelektualne oštrine. Ona ne teži da objasni „zbog čega stvari jesu“, već da razume „kako funkcionišu“.

  18. Istraživanja porasta uticaja kreacionizma pokazuju da su argumenti koje koristi kreacionizam protiv evolucije daleko ispod nivoa intelektualne rasprave. Ukoliko ne budemo oprezni, vrednosti na kojima počiva Savet Evrope biće direktno ugrožene od strane kreacionističkih fundamentalista. Uloga parlamentaraca Saveta Evrope jeste adekvatna reakcija pre nego što bude prekasno.

  19. Zbog toga Parlamentarni Saziv apeluje na države koje su u njegovom sastavu, a posebno na nadležne za pitanja prosvete:

  19.1. da odbrane i promovišu naučna saznanja;
  19.2. da ojačaju učenja o osnovama naučnog pristupa, istoriji nauke, njenoj epistemologiji i metodologiji, uporedo sa obrazovanjem o ciljevima naučnog saznanja;

  19.3.
  da preduzmu mere kako bi nauka u školama postala pristupačnija, atraktivnija i bliža realnoj problematici savremenog sveta;

  19.4. da se čvrsto odupru predavanju kreacionizma kao naučne oblasti, odnosno ravnopravno sa teorijom evolucije, i da se suprotstave prikazivanju kreacionističkih ideja u bilo kojoj oblasti koja nije religijska nastava;

  19.5. da promovišu učenje teorije evolucije kao fundamentalne naučne teorije u programima nastave

  ************************************************** *************

  Еурека, поштоване колеге! Ето, дуго сам се питао и никако нисам себи могао да објасним откуда овде хорде атеиста и људи који се баве еволуционистичком науком, шта траже на пдф Религија?

  Одговор се очигледно и недвосмислено налази у, авај, овој Резолуцији ни мање ни више него Парламентрног сазива Савета јЕвропе.

  Осим ЗАДАТАКА које су добиле неке наше колеге у погледу самог креационизма, има ту, на жалост, и неких других проблема а основни проблем је:

  ЗЛОУПОТРЕБА ОДРЕДБИ ОВЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ У АНТИРЕЛИГИОЗНЕ СВРХЕ, невезано са креационистима.

  Какво је ваше мишљење и какви су ваши ставови у вези свега изнетог?
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.
 2. #2
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  O, Boze, "pretnja ljudskim pravima..." Od ovoga dalje nisam mogla da citam.
  Sprovodjenje Novog Svetskog Poretka na delu...

 3. #3
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.466
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Да сам ово знао раније, на многим темама уопште не би ни учествовао и многе коментаре не би ни писао и губио време.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 4. #4
  Veoma poznat BOKYSTAMY (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jagodina
  Poruke
  10.976
  Reputaciona moć
  283

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  banda je ovo velika koja zeli da u svakom segmentu covekovog zivota imati kontrolu.,
  kakva demokratija, to je demonokratija, gde na celu sedi sami lucifer , u pratnji sa svakojakim odredima demona, i kusim i repatim i virskim.

 5. #5
  drdoje nije na forumu
  bio banovan na kratko zbog ruznog avatara, svadjanja i spamovanja
  Početnik
  Učlanjen
  04.01.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  29
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  A sto vam smeta sto je neko reko da kreacionizam nije nauka? Pa i nije. Nauka i religija imaju "samo jednu malu razliku" - prva je zasnovana na empiriji i eksperimentu, proverivosti i oborivosti teorije i hipoteze, druga je zasnovana na veri "a priori", na veri "per se" (treba li jos izraza stranog porekla? Sto da ne, i SPC ih koristi "na kilo"...). Nauka gleda, vera je slepa. Kreacionizam je avangarda ljudske gluposti, koja pokusava da nas ubedi da je potop zaista potopio bas CELU Zemljinu kuglu (KUGLU, ako niste culi, uprkos onome sto su vasi teokrati radili ljudima u srednjem veku zbog ove tvrdnje!), da je Noje uspeo da sacuva BAS SVE postojece vrste (ima ih "svega" par miliona", a i zanimljivo je da ih je sve do jedne navat'o u komsiluku gde je 'zido" Arku), da su fosili dinosaurusa i coveka svi postali unazad nekih 4-5 hiljada godina...

 6. #6
  Aktivan član kennedy_bakircioglu (avatar)
  Učlanjen
  04.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  KOTOR - Grad evropskih vaterpolo shampiona
  Poruke
  1.363
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Citat Original postavio BOKYSTAMY Pogledaj poruku
  banda je ovo velika koja zeli da u svakom segmentu covekovog zivota imati kontrolu.,
  kakva demokratija, to je demonokratija, gde na celu sedi sami lucifer , u pratnji sa svakojakim odredima demona, i kusim i repatim i virskim.
  kakvo ludilo...

 7. #7
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Да сам ово знао раније, на многим темама уопште не би ни учествовао и многе коментаре не би ни писао и губио време.
  Hm, zar si ti nešto pisao? Kod tebe se sve svodi na copy-paste... ccccccc...

 8. #8
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Citat Original postavio BOKYSTAMY Pogledaj poruku
  banda je ovo velika koja zeli da u svakom segmentu covekovog zivota imati kontrolu.,
  kakva demokratija, to je demonokratija, gde na celu sedi sami lucifer , u pratnji sa svakojakim odredima demona, i kusim i repatim i virskim.
  Hm, si ti pobrko lončiće? Pa Crkva već vekovima kontroliše mnogo toga... ccccccc... Lucifer sedi u Vatikanu...

 9. #9
  Iskusan krauterbox (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novorosijsk
  Poruke
  5.480
  Reputaciona moć
  274

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Nisam da se nešto zabranjuje, jer bi to značilo koristiti metode kreacionista, teorija evolucije je npr. zabranjena u 1/3 država SAD.

  Kreacionizam nije direktna opasnost po tekovine dvovjekovnog demokratskog iskustva, ali može to i postati.
  Pretpostavka da je Bog tvorac svega, logički vuće sa sobom tezu o savršenstvu njegovog djela. Savršenstvo stvorenog i isti takav karakter stvoritelja, postavlja pitanje opravdanosti bilo kakve intervencije čovjeka, kao nesavršenog i stvorenog, u prokreatorov savršeni opus.

  Sa prirode i čovjeka, ovakav stav se vrlo lako može prenijeti i na društvo i odnose u njemu.
  Jer kao što sve postoji Božjom voljom i sa Božjim blagoslovom, tako i vlast može postojati samo božjom voljom i sa Božjim blagoslovom. Vlast mora proizilaziti iz Božje sankcije, mora biti miropomazana.
  Ona mora biti i kopija odnosa na nebu, gdje je Bog jedan i kao takav vlada sam, takav mora biti i karakter zemaljske vlasti.

  A to nije ništa drugo do Sveta trilogija konzervativizma - Bog na nebu, kralj u državi i domaćin u porodici.

  Posebna stvar je da bi ovakav koncept uveo Crkvu u državu, jer ona je ta koja miropomazuje .., a to je nedopustivo.
  Ne kažem da Crkva ima predivna iskustva sa državom, ali vrlo dobro znam da su iskustva države sa Crkvom očajna.
  Ein Gespenst geht um in Europa - das Gespenst ...

 10. #10
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.466
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Citat Original postavio Šakal Pogledaj poruku
  Цитат:
  Оригинал поставио eremita
  Да сам ово знао раније, на многим темама уопште не би ни учествовао и многе коментаре не би ни писао и губио време.

  Hm, zar si ti nešto pisao? Kod tebe se sve svodi na copy-paste... ccccccc...
  (клик на троугао - исмевање и вређање корисника)

  Копи-пејст је најлакши начин да ти избијем аргументе да ме прогониш... и врло је ефикасан. Знам да ти смета јер ако немаш прилику да казниш или банујеш или бар закључаш неку тему - ти сматраш да "ниси ништа радио"...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 11. #11
  Domaćin
  Učlanjen
  28.02.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tu sam, bre
  Poruke
  3.916
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Dakle ,savet evrope se plasi jedne ideje , i jos preduzima mere za borbu protiv iste, koje nisu naivne. I ovo nam govori sta ?

 12. #12
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Može li neko meni ovako priglupom da objasni u čemu je problem?

 13. #13
  Elita jedite_kod_Joa (avatar)
  Učlanjen
  29.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad, Vojvodstvo Srpsko - Okupirana Srbija
  Poruke
  19.153
  Reputaciona moć
  268

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Сатанисти,који владају Европом и светом,доносе резолуцију јер виде опасност од научних доказа који прете разоткривању сатанистичких обмана и тиме урушавању њиховог система.
  Наравно,они свој систем граде на тзв."људским правима" у којима промовишу све облике,пре свега духовне,па и физичке девијације(јер услед дуговне следи физичка,узрочно-последична веза).

  Тзв."људска права" представљају злоупотребу дугогодишње људске раскидане везе са Створитељем и један ужасан и деструктиван концепт преко кога се човечанство доводи до свог уништења.
  То функционише овако.Ако седимо у истом чамцу и неко почне да буши рупу,ја се успротивим јер ћемо обоје да потонемо.Онај ко буши се аутомтски позове на "људска права" са причом "шта тебе брига шта ја радим,гледај своја посла".
  Е,па не може тако.Управо је то оно на чему се заснива ненормалан систем вредности.Ако зажмуримо на грех и ако га не сечемо у корену,он се шири као епидемија,јер људски мозак ради на принципу да опонаша и прилагођава се ономе што види.Ово посебно важи код деце.Буквално можете да стварате караткер детета како желите док је мало.

  Зато је опасан концепт који они намећу и који желе да одбране од људи који и научним радом показују сву деструкцију сатанистичке теолошке базе звсане "теорија еволуције".
  У складу са тим је и ова резолуција,која је више пиштајући крик највећих злочинаца данашњице.

 14. #14
  Ističe se Влада из Београда (avatar)
  Učlanjen
  12.09.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.379
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Ова резолуција Савета Европе је иста као да је писана од Комунистичке партије. На истоку је пао комунизам али се зато поново појавио на западу у свом најгорем виду, заоденут у рухо неких "људских права", "демократије", итд. То није ништа чудно јер су и атеизам и комунизам управо настали на западу. Карл Маркс и Енгелс су живели у западној Европи и штмпали своје књиге у Немачкој, Француској, Енглеској. Онда су западноевропљани извезли комунизам у царску православну Русију, послали Лењина возом у Русију а јудео-масони са запада и из Америке финансирали бољшевичку револуцију и тако је комунизам заживео у пракси.

  Креационизам је наука као и еволуција, чак и више, јер многи научници широм света су својим истраживањима потврдили тачност Библије а оповргли Дарвинове предпоставке. Дарвин је само предпостављао (дао је хипотезу) да је човек постао од мајмуна и да су врсте настале једна од друге, али никада то није доказао. Никада нису нађени фосили прелазног бића из мајмуна у човека, или из неке врсте у другу јер једноставно Библија је у праву када каже да је човека створио Бог и да је Бог створио врсте да се множе по врстама својим а не а настају један из друге. Зато ни животиње па чак ни биљке није могуће укрстити ако су из различите врсте. Ако је човек постао од мајмуна онда би мајмуница услед сношаја са човеком родила неко биће, или би пас успео да оплоди мачку, коњ краву, лав вучицу, итд. али то је немогуће. Не може чак ни да се укрсти кукуруз и пшеница јер су различите врсте. Пет година је мој пријатељ атеиста радио у међународном научном тиму у Немачкој који је то покушавао и нису никако успевали а дате су огромне паре за то. Дакле, Библија је у праву када каже да је Бог стварајући врсте одредио да се оне множе по врстама својим а не међусобно, дакле нису настале једна од друге како је предпостављао Дарвин, који је иначе веровао у Бога као Творца и сахрањен је у римокатоличком храму.

 15. #15
  Iskusan
  Učlanjen
  03.05.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  zeleni pasnjak i dalje :)
  Poruke
  5.937
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Citat Original postavio Zazijavalo Pogledaj poruku
  Može li neko meni ovako priglupom da objasni u čemu je problem?
  U istini, kreacionistima smeta istina.


  Ovde nije nista sporno, niko im nece zabraniti pravo da veruju, samo o tome nece uciti u skoli.
  Poslednji put ažurirao/la flpflp : 06.01.2009. u 11:10

 16. #16
  Ističe se Влада из Београда (avatar)
  Učlanjen
  12.09.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.379
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Citat Original postavio Šakal Pogledaj poruku
  Hm, si ti pobrko lončiće? Pa Crkva već vekovima kontroliše mnogo toga... ccccccc... Lucifer sedi u Vatikanu...
  Римски папа и Ватикан са другим атеистима и масонима заједнички раде на успостављању Новог светског поретка на челу са Антихристом. Погледај и сам у овој резолуцији да су похвалили и садашњег папу Бенедикта и бившег папу Јована Павла. То су њихови људи.

  И опет ћу морати да те исправим да не називаш римокатоличку јеретичку заједницу (тј. секту која је још 1054. отпала од Христове Цркве) Црквом Христовом јер она то није. У међувремену римске папе су себе прогласиле непогрешивим по питању вере и замеником Сина Божијег на земљи, а онај који жели да буде као Бог то је ђаво, а ко себе проглашава равним Сину Божијем је од духа антихристовог и кандидат за Антихриста. Ти и остали атеисти читате углавном литературу са запада у којој се римокатолици називају Црквом, али они нису Црква одавно, од 1054. када су отпали у јерес и од тада све дубље и дубље тону у јерес (лажно духовно учење). Црква Христова је једино православна Црква. Данас постоје тенденције православних Цркви да признају примат римском папи и склопе унију (већ су признале првенство римског папе неке званичне православне Цркве међу којима и Српска православна Црква потписима у Равени, у Италији у новембру 2007., а СПЦ то потврдила и на свом Сабору у мају 2008.) и тада и те православне Цркве престају да буду Цркве, а Црква Христова остају они чисти православни, који се другачије зову и Истинита православна Црква или зилоти (ревнитељи вере). Е тако да знаш ко је Црква Христова.

 17. #17
  Ističe se Влада из Београда (avatar)
  Učlanjen
  12.09.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.379
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Citat Original postavio flpflp Pogledaj poruku
  U istini, kreacionistima smeta istina.


  Ovde nije nista sporno, niko im nece zabraniti pravo da veruju, samo o tome nece uciti u skoli.
  А зашто би се онда деци наметало да уче еволуцију? Баш си ти "праведна" под знацима навода. Значи деци верника може да се испира мозак и избија Бог из душе а деца атеиста могу да уче атеистичку еволуцију слободно. Е па није то у реду. У многим земљама се у школама уче обе теорије и еволуционистичка и креационистичка (и то је праведно), али је изгледа то засметало атеистима па оће да избаце креационистичку а да задрже еволуционистичку као обавезну. То ме све подсећа на комунисте који кад су дошли на власт су укинули веронауку и увели атеистички марксизам као обавезан предмет који је био до скоро у школама у Србији. Историја се понавља. Они који нису кратког памћења и који нису клинци па се не сећају или нема ко да их подсети, јасно то виде и не наседају на исте замке и обмане нових комуниста, неокомуниста замаскираних у име "демократа". Видео је цео свет докле је довео комунизам који се уздао у атеизам, до пропасти. Тако исто демократски запад ако се буде уздао у атеизам пропашће и он. Уосталом већ им је стигла економска криза.

 18. #18
  Iskusan
  Učlanjen
  03.05.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  zeleni pasnjak i dalje :)
  Poruke
  5.937
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Citat Original postavio Влада из Београда Pogledaj poruku
  А зашто би се онда деци наметало да уче еволуцију? Баш си ти "праведна" под знацима навода. Значи деци верника може да се испира мозак и избија Бог из душе а деца атеиста могу да уче атеистичку еволуцију слободно. Е па није то у реду. У многим земљама се у школама уче обе теорије и еволуционистичка и креационистичка (и то је праведно), али је изгледа то засметало атеистима па оће да избаце креационистичку а да задрже еволуционистичку као обавезну. То ме све подсећа на комунисте који кад су дошли на власт су укинули веронауку и увели атеистички марксизам као обавезан предмет који је био до скоро у школама у Србији. Историја се понавља. Они који нису кратког памћења и који нису клинци па се не сећају или нема ко да их подсети, јасно то виде и не наседају на исте замке и обмане нових комуниста, неокомуниста замаскираних у име "демократа". Видео је цео свет докле је довео комунизам који се уздао у атеизам, до пропасти. Тако исто демократски запад ако се буде уздао у атеизам пропашће и он. Уосталом већ им је стигла економска криза.

  Zato sto kreacionisti nemaju nikakve dokaze o postojanju boga, niti dokaze da je svet nastao onako kako oni smatraju da je nastao. Za pocetak bog je stvorio zivotinje po vrstama svojim i ove zivotinje koje postoje oduvek su postojale i oduvek su bile ovakve, a zna se da nisu.
  Vec je pisano o tome i jos mnogo cemu ovde. I komunizam i ateizam nemaju veze, jer je i komunizam vrsta vere i blizi je veri, jer je to vera u ideologiju i idola, jer je i bog vrsta idola. Primer kod nas je Tito.

 19. #19
  Aktivan član
  Učlanjen
  09.08.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.468
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  shta sve chovek nece da prochita od dezurnih cirkuzanata...

 20. #20
  Ističe se Влада из Београда (avatar)
  Učlanjen
  12.09.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.379
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Citat Original postavio flpflp Pogledaj poruku
  Zato sto kreacionisti nemaju nikakve dokaze o postojanju boga, niti dokaze da je svet nastao onako kako oni smatraju da je nastao. Za pocetak bog je stvorio zivotinje po vrstama svojim i ove zivotinje koje postoje oduvek su postojale i oduvek su bile ovakve, a zna se da nisu.
  Vec je pisano o tome i jos mnogo cemu ovde. I komunizam i ateizam nemaju veze, jer je i komunizam vrsta vere i blizi je veri, jer je to vera u ideologiju i idola, jer je i bog vrsta idola. Primer kod nas je Tito.
  Ни еволуционисти ни творац еволуционистичке препоставке (не теорије, ни он је није називао теоријом него предпоставком, хипотезом) Дарвин нема доказе за њу и никад је није доказао. Није могуће доказати ни да Бог постоји нити да га нема, то није ствар научних доказа, не може да стане у човеков ограничени ум, већ је то ствар наднауке, надума, отвореног и чистог срца и љубави, а ко то нема тај не може да осети ни спозна Бога. Бог је тако устројио да онај који верује у Њега добије награду. А када би могло да се докаже да Бог постоји, онда какву би награду заслуживали? Бог није хтео да створи људе као роботе који ће слепо да Га слушају и да својим очима виде да Он постоји него тражи од нас напор вере, а за веру награђује.

  Бог је створио животиње али су неке изумрле и ту не видим ништа спорно?

  Комунизам није ближи вери него атеизму јер у својој основи нема веру у Бога нити религију него атеизам, он има веру у непостојање Бога. Ви атеисти сте исто верници -верујете да Бог не постоји а никако то не можете доказати нити ћете икада доказати јер је немогуће. Бог није идол. Идол је вама лош научник и обичан човек Дарвин за кога мислите да је непогрешив.

  Многи су хришћани умрли са вером у Бога, нису хтели да Га се одрекну иако су их атеисти, комунисти и пагани (многобошци) убијали, јер су добијали снагу од Бога и видели рај већ овде на земљи и његове лепоте и зато су радо ишли у смрт у сусрет своме Господу и добили вечно блаженство у рају. А атеисти никад нису толико сигурни да умру за своју веру да Бога нема. Атеисти нису страдали ни умирали за своју (не)веру а хришћани су страдали за своју веру кроз целу историју.

 21. #21
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Citat Original postavio Влада из Београда Pogledaj poruku
  Римски папа и Ватикан са другим атеистима и масонима заједнички раде на успостављању Новог светског поретка на челу са Антихристом. Погледај и сам у овој резолуцији да су похвалили и садашњег папу Бенедикта и бившег папу Јована Павла. То су њихови људи.

  И опет ћу морати да те исправим да не називаш римокатоличку јеретичку заједницу (тј. секту која је још 1054. отпала од Христове Цркве) Црквом Христовом јер она то није. У међувремену римске папе су себе прогласиле непогрешивим по питању вере и замеником Сина Божијег на земљи, а онај који жели да буде као Бог то је ђаво, а ко себе проглашава равним Сину Божијем је од духа антихристовог и кандидат за Антихриста. Ти и остали атеисти читате углавном литературу са запада у којој се римокатолици називају Црквом, али они нису Црква одавно, од 1054. када су отпали у јерес и од тада све дубље и дубље тону у јерес (лажно духовно учење). Црква Христова је једино православна Црква. Данас постоје тенденције православних Цркви да признају примат римском папи и склопе унију (већ су признале првенство римског папе неке званичне православне Цркве међу којима и Српска православна Црква потписима у Равени, у Италији у новембру 2007., а СПЦ то потврдила и на свом Сабору у мају 2008.) и тада и те православне Цркве престају да буду Цркве, а Црква Христова остају они чисти православни, који се другачије зову и Истинита православна Црква или зилоти (ревнитељи вере). Е тако да знаш ко је Црква Христова.
  Hm, a de sam ja Vatikan i nazvao ''crkvom hristovom'' ? Ja napisao ''lucifer sedi u vatikanu'' zar to nije dovoljno da se ukapira...? Dalje, nešto da te pitam... koji su to parametri... odnosno... kako se odredjuje istinitost jedne Crkve... Šta je to što Zilote izdvaja i čini ih jedinom i istinitom organizacijom...

 22. #22
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  (клик на троугао - исмевање и вређање корисника)

  Копи-пејст је најлакши начин да ти избијем аргументе да ме прогониш... и врло је ефикасан. Знам да ти смета јер ако немаш прилику да казниш или банујеш или бар закључаш неку тему - ти сматраш да "ниси ништа радио"...
  Drukash, drukash... a posle će i da kukash...

 23. #23
  Moderator Borac za prava zivotinja (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Šambala
  Poruke
  50.717
  Tekstova u blogu
  96
  Reputaciona moć
  4355

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Moram da priznam da prvi put čujem za ovu rezoluciju.
  Tuđa mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

 24. #24
  Aktivan član kennedy_bakircioglu (avatar)
  Učlanjen
  04.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  KOTOR - Grad evropskih vaterpolo shampiona
  Poruke
  1.363
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  jedite kod dzoa
  Сатанисти,који владају Европом и светом
  blablablablablabla
  dalje nisam moga da citam

  vlada iz beograda
  Креационизам је наука као и еволуција, чак и више, јер многи научници широм света су својим истраживањима потврдили тачност Библије а оповргли Дарвинове предпоставке.
  ti "mnogi naucnici sirom svijeta" su odavno raskrinkani kao sarlatani

  Никада нису нађени фосили прелазног бића из мајмуна у човека, или из неке врсте у другу
  zaebaes li se ovo druze ?! btw covjek nije nastao od majmuna, al nema veze

  Ако је човек постао од мајмуна онда би мајмуница услед сношаја са човеком родила неко биће, или би пас успео да оплоди мачку, коњ краву, лав вучицу, итд. али то је немогуће.
  pa ne mogu jer su nabrojano razlicite vrste. razlicite vrste ne mogu da izrode stvorenje sposobno za zivot.. ali recimo konj i tovar mogu.. mule, mazge...

  Пет година је мој пријатељ атеиста радио у међународном научном тиму у Немачкој који је то покушавао и нису никако успевали а дате су огромне паре за то.
  sta su pokusavali? snosaj sa majmunicom za ogromne pare?
  koliko je isplaceno majmunici da cuti?

 25. #25
  Poznat vujadin (avatar)
  Učlanjen
  30.01.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.641
  Tekstova u blogu
  33
  Reputaciona moć
  145

  Podrazumevano Re: РЕЗОЛУЦИЈОМ ПРОТИВ КРЕАЦИОНИЗМА ?

  Citat Original postavio Zazijavalo Pogledaj poruku
  Može li neko meni ovako priglupom da objasni u čemu je problem?
  Nema problema. Ovo je rezolucija Evropskog Parlamenta.

Slične teme

 1. ЕУ-за и против
  Autor BETWOMAN u forumu Politika
  Odgovora: 21
  Poslednja poruka: 25.06.2009., 15:56
 2. Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 10.04.2009., 21:56
 3. Хаг против Тијанића
  Autor kisela bombona u forumu Politika
  Odgovora: 89
  Poslednja poruka: 03.12.2008., 23:39
 4. Чедисти против СПЦ
  Autor Дафмен u forumu Politika
  Odgovora: 77
  Poslednja poruka: 08.02.2007., 16:05
 5. Рат против Срба
  Autor Marty Misterija u forumu Politika
  Odgovora: 10
  Poslednja poruka: 16.06.2006., 00:53

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •