Дакле "Идеологоја Српског национализма", "Српски национални интереси", "Част Српског Радикала"- све то заједно кошта 2,000,000 Евра. Са порезом!

Da bi dozvolili izglasavanje budžeta za 2009. godinu, radikali tražili milione evra, smenu Tomislava Nikolića, tri mandata u Skupštini Srbije i da se u Zemunu ne održe vanredni opštinski izboriMnogo je, bre, Dragane, dva miliona... Nada Kolundžija i Dragan Todorović u SkupštiniSrpska radikalna stranka tražila je od vladajuće koalicije čak dva miliona evra da povuče sve amandmane i omogući usvajanje budžeta za 2009. godinu, kaže za Press predsednik SNS-a Tomislav Nikolić! On kaže da su „šešeljevci" najverovatnije i dobili milione evra!
Lider naprednjaka kaže za Press da novac nije bio jedini uslov radikala i da je tu bilo još nekoliko zahteva.
- Dragan Todorović je tražio i da opština Zemun ne ide pod prinudnu upravu, da ne bude izbora, već da vlast tamo ostane radikalima. Zahtevao je i da ja više ne budem na čelu Administrativnog odbora i da Jorgovanka Tabaković ne bude više predsednik Odbora za finansije, kao i da mandati tri poslanika koji su nedavno iz SRS-a prešli u SNS budu njima vraćeni. To su tražili, a šta su dobili, videćemo uskoro - priča Nikolić.

Petrović pregovarao

Prema saznanjima Pressa, glavni pregovarač s radikalima bio je zamenik predsednika DS-a Dušan Petrović, kome je pomagao i jedan od najviših funkcionera SPS-a. Petrović nije bio dostupan novinarima Pressa, a predsednik Izvršnog odbora DS-a Marko Đurišić potvrdio je da je o usvajanju budžeta s radikalima pregovarao Petrović.
- Pregovaralo se sve vreme otkada je krenula rasprava o budžetu i išlo se na to da i mi i radikali budemo zadovoljni. Ne znam tačno koji su konkretno ustupci dati radikalima, ali znam da je napravljen dogovor da se omogući uspešno funkcionisanje Skupštine - kazao je Đurišić.
I predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović kaže za Press da je tačno da se do poslednjeg trenutka pregovaralo sa SRS-om oko usvajanja budžeta, ali ni ona ne zna koja je cena plaćena za kooperativnost radikala.
U skupštinskim kuloarima odmah po usvajanju budžeta prostrujala je vest da je SRS pristao na to ako dobije 300.000 evra!

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=54820&sectionId=37&view=story