Samo mi ovo treba VB6
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Samo mi ovo treba VB6

  1. #1
    Dexter
    Guest

    Podrazumevano Samo mi ovo treba VB6

    Interesuje me napravio sam neki program sve mi se svodi na if then . Ali neznam samo kako da namestim da kada se pojavi greska da se ispise poruka recimo "racunar je prijavio gresku". pokusaovao sam nesto preko on error goto ali tu funkciju neznam bas najbolje tako da nisam uspeo - ako neko moze da mi pomogne neka pomogne sto pre



  2. #2
    Početnik
    Učlanjen
    06.02.2004.
    Poruke
    31
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    ja sam imao slicnih problema kada sam pravio moj prvi program ... malo razmisli ... nista vise

  3. #3
    Dexter
    Guest

    Podrazumevano Da ali opet kako

    da ali opet kako da resim taj problem dajte mni kod^.

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    03.10.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    138
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano Re: Da ali opet kako

    Citat Original postavio Dexter
    da ali opet kako da resim taj problem dajte mni kod^.
    Ma nemoj! Svi bi kod! Da ne bi da napišemo program za tebe?

    Šta god svi mi mislili o Microsoftu, njihovi proizvodi bar imaju detaljan (i suvoparan) SDK, a i programmer's reference koji stiže uz VB6 je vrlo funkcionalan.

    Zato lepo uzmi, otkucaj bilo gde u modulu On Error, stavi kursor nad "Error", pritisni F1 i uživaj... Jedino tako možeš da postaneš programer, ako ti drugi budu davali gotov source slaba vajda.

    Srećno programiranje :wink:

    P.S. Verovatno ti je bolje da ugradiš untrašnji error handling (if..then provere) nego da se oslanjaš na On Error

  5. #5
    Jozo
    Guest

    Podrazumevano ON ERROR

    On Error GoTo eh

    Dim rc As Long

    rc = bla bla
    eh:

    rc = -2
    end sub

  6. #6
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    03.10.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    138
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano

    On Error je slatka komanda ali ima jednu veliku manu: isuviše zavisi od labela. A zašta će ti labele? Pa za GoTo komandu. A sve su nas učili od malih nogu da kada iskoristiš GoTo komandu da ćeš goreti u devetom krugu programerskog pakla.

    Šalim se, naravno. Ne preporučujem ti da koristiš GoTo ako si tek početnik (a ako ne umeš da se iskobeljaš sa On Error komandom, onda veroatno jesi). A ni kada prestaneš da budeš početnik. Evo ja sam radio na još komodoru i sa GoTo i sa mašinskim skokovima i kao samozvani veteran mogu da ti kažem da su mi još tada zadavali noćne more... valjda od tada imam averziju.

  7. #7
    Početnik
    Učlanjen
    01.01.2005.
    Lokacija
    Bačka Palanka
    Poruke
    23
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    napravi jednu labelu "label1" i ukucaj ovaj kod:

    On Error label1.Caption = "Racunar je prijavio gresku"

  8. #8
    Guest

    Podrazumevano On error

    Ukucaj ovako
    Private sub greskabr1()
    msgBox "Greska"
    end sub
    --
    Iznad if ....then....else napisi sledece:
    On Error Call greskabr1
    ------------------------------------------------
    To je resenje problema

Slične teme

  1. Kako se treba ponuditi samo seks??
    Autor Marin55 u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 21
    Poslednja poruka: 23.06.2007., 12:26
  2. Treba se samo dobro istorbati!
    Autor Mumi u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 24
    Poslednja poruka: 12.04.2007., 13:51

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •