Teniserka Jelena Janković i plivač Milorad Čavić proglašeni su za najbolje sportiste godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Za najbolju mušku ekipu proglašena je vaterpolo reprezentacija Srbije, dok je najbolji ženski tim odbojkaška selekcija. Ipak, u centru pažnje na svečanosti u Domu Narodne skupštine Republike Srbije bio je Danilo Ikodinović.

Naš proslavljeni vaterpolista prvi put se pojavio na nekom javnom skupu od saobraćajne nezgode u kojoj je teško povredio desnu ruku. Dača je probudio burne emocije svih prisutnih kolega sportista, funkcionera i naših državnika na dodeli nagrada, među kojima je bio i selektor vaterpolista Dejan Udovičić.
- Obradovao nas je Dačin dolazak na dodelu nagrada Olimpijskog komiteta Srbije. Svima je bilo drago što je tu sa nama. On je deo velike sportske porodice u našoj zemlji i izuzetno jaka ličnost, što je svima pokazao. Razgovarali smo o svemu, pre svega o njegovom zdravlju, operaciji koju je imao i operaciji koja ga očekuje. U ovom trenutku ne želim da pričam o njegovom eventualnom povratku u bazen jer je nezahvalno davati bilo kakve prognoze po tom pitanju. Bitno je da se on oporavlja i brže nego što je predviđeno, tako da smo svi izuzetno zadovoljni zbog toga - rekao je Dejan Udovičić, selektor vaterpolista Srbije i trener Partizana.
Danilo Ikodinović je ceremoniju proglašenja najboljih srpskih sportista pratio u društvu Velibora Sovrovića, predsednika Vaterpolo saveza Srbije.

- Naravno, znao sam da će Dača prisustvovati dodeli nagrada jer smo se upravo nas dvojica dogovarali da se on prvi put pojavi u javnosti posle nesreće. On je sjajan čovek i vrhunski sportista. Još ne znamo hoće li se vratiti u bazen, ali se svi nadamo da će jednog dana ponovo zaigrati vaterpolo. Svi se nadamo pozitivnom ishodu. Nedavna operacija u Parizu je bila uspešna, a naredna se očekuje krajem januara, kada će sve biti daleko jasnije. Tada ćemo moći da pričamo o njegovom statusu u srpskom vaterpolu. Ukoliko ne bude mogao da igra, svakako ćemo mu ponuditi neku od funkcija. Dača je deo Saveza i uvek će biti tu jer je njegov doprinos srpskom vaterpolu ogroman - izjavio je Velibor Sovrović, prvi čovek naše vaterpolo organizacije.

Ikodinović: Svima želim zdravlje u 2009. godini

Ni Dača Ikodinović nije krio sreću što se ponovo našao u društvu naših najboljih sportista.
- Iz ličnog iskustva znam da je zdravlje najvažnije, tako da to želim svim ljudima u 2009. godini. Ostalo će doći samo po sebi. Hteo bih da se zahvalim svima na podršci - istakao je Danilo Ikodinović.