Вехабије
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 71

Tema: Вехабије

 1. #1
  Buduća legenda Софија (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту и тамо...
  Poruke
  34.530
  Reputaciona moć
  1573

  Lightbulb Вехабије

  Kosmet: Kriza islama, sveti rat i bezbožni teror

  Džihad pod abajom

  Razorno delovanje vehabija u Srbiji postaje stvarnost. Njihova uporišta su snažne baze u Bosni i Hercegovini, u Crnoj Gori, Makedoniji, u Raškoj (Sandžak), na Kosmetu pa sve do Albanije. Ovako učvršćena strateška veza između logističkih centara na Balkanu, omogućava im efikasno delovanje na prostoru cele Evrope. Prema poslednjim obaveštajnim podacima KFOR-a na Kosmetu ima oko deset hiljada vehabija!

  Piše: Miodrag Dinić

  Vehabije su na Kosovu i Metohiji utvrdile svoja uporišta i tako su teritorijalno i organizacijski povezali svoje delovanje sa prostorom Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Raške (Sandžaka). Poslednja karika u ovom lancu bilo je osvajanje Kosova i Metohije.
  U svojoj knjizi "Vehabije između istine i predrasude" Oliver Potežica navodi reči Resula Redžepija iz islamske verske zajednice Kosova da su se prve vehabije u južnoj srpskoj pokrajini "pojavili pre dvadesetak godina, ali je njihovo prisustvo počelo značajnije da se primećuje tek posle 1999. godine", dakle posle agresije NATO na Jugoslaviju. Potežica takođe ukazuje da "vehabizam na Kosovu i Metohiji šire svršeni studenti sa islamskih univerziteta u arapskim zemljama i, posebno, islamske dobrotvorne organizacije, koje su u ovom trenutku najsnažnija poluga vehabističkog prodora na južni Balkan".

  Pohod i instaliranje

  Prema američkim obaveštajnim podacima region Prizrena je centar vehabija i tu su koncentrisani u najvećem broju. Pod opsadom vehabija su i južni deo Kosovske Mitrovice, Drenica, Bajgora, Mokra Gora, Ropotovo, prištinsko naselje Vranjevac, Uroševac, Kačanik, Klina…
  Britanski "Bi-Bi-Si" je novembra 2006. godine naveo da su vehabijske ćelije, koje čine ljudi poreklom iz Saudijske Arabije, snažno prisutne u selima Planjane i Račane. Imam džamija u selu Rezale u opštini Srbica je arapskog porekla i sprovodi striktnu vehabitsku veroispovednu praksu. I upravo ispod te lokalne džamije su podzemni bunkeri u kojima se čuvaju velike količine oružja i vojne opreme. Podzemnim kanalima džamija je spojena sa kasarnom KZK "Iljaz Kodra", koja se nalazi u blizini bivše fabrike municije. Odmah iza nje je šuma u kojoj je poligon na kojem mudžahedini svakodnevno izvode borbenu obuku. U Drenici je lokalizovano više takvih uporišta. Vehabiti kontrolišu i džamije u Novom Poljancu i Šipolju.
  Zanimljivo je i da prištinski mediji iznose da je glavni mudžahedin na Kosmetu Elvis Goga iz Peći počeo ovaj grad da pretvara u uporište vehabizma. To su potvrdili i pripadnici slovenačkog bataljona u sastavu KFOR-a koji su na zadatku u tom gradu.
  Dugo skrivana informacija govori da je u Peći ranije boravio i član "Al Kaide" Pakistanac Irfan Kader Bati, koji je kasnije uhapšen zbog planiranja napada na ambasade Sjedinjenih država i Izreala u Oslu. Jedan od vodećih listova na Kosmetu "Koha ditore" ukazuje da je "fenomen koji se naziva vehabizam dobio velike, čak alarmantne, razmere na Kosovu i Metohiji i svim drugim oblastima naseljenim Albancima, kao i u albanskoj dijaspori".
  Američki novinar Rasel Gordon čest gost na Kosovu i Metohiji u svom pisanju ukazao je na sve veće prisustvo Arapa sa Bliskog istoka i arapske dijaspore iz zapadne Evrope na Kosmetu. On navodi da se jačanje vehabitskih opredeljenja kod Albanaca svakodnevno vidi po njihovom karakterističnom izgledu (kosa, brada, kraće pantalone do članaka...) kao i da se uočava stalni porast broja vehabija u džamijama. Inače, Gordon je među prvima ukazao na to da su vehabije učestvovale u nasilju koje su širom Kosova i Metohije izazvali albanski separatisti marta meseca 2004. godine. Tada je ubijeno 19 Srba i 900 ih je povređeno. Takođe, tada je uništeno 36 pravoslavnih crkava i manastira. Nasuprot tome, na Kosmetu je u poslednjih osam godina sagrađeno oko 400 novih džamija, što je finansirano novcem iz Saudijske Arabije. Američki novinar takođe naglašava da je u toku proces menjanja verske topografije Kosmeta i da će to imati trajnije političke i verske posledice.
  U svojoj knjizi o vehabijama Oliver Potežica ukazuje na sledeće: "Činjenica je da su vehabiti, ili borci čistog islama, kako sebe nazivaju, počeli da menjaju identitet albanske zajednice na Kosovu i Metohiji. I ne može se reći da u tome nemaju uspeha, naprotiv. Ruše se poznate stare džamije, islamski istorijski spomenici, menja se duhovna, kulturna i istorijska mapa Kosmeta, kako pravoslavna tako i islamska. Niču nove džamije sa dva minareta i islamski centri, izgrađeni saudijskim novcem. Stvara se nova generacija albanskih muslimana sa Kosova i Metohija, koja je otvorena za povezivanje sa islamskim državama i treba da predstavlja deo globalizovanog islamskog sveta".
  ''Само човек који има вере у себе, може да буде веран другима.''
  Ерих Фром 2. #2
  Buduća legenda Софија (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту и тамо...
  Poruke
  34.530
  Reputaciona moć
  1573

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Dobrotvorni rad

  Najznačajnija poluga širenja vehabijskog uticaja na Kosmetu su delovanja dobrotvornih organizacija. Posle 1999. godine, aktivnosti Saudijskog komiteta za pomoć Kosovu i Čečeniji (zvanično telo saudijske Vlade) postale su intenzivne i široke po svom obimu, a finansijske donacije iz ove države stalno rastu.
  Erik Rizli u tekstu "Političke implikacije porasta ekstremizma na Kosovu" piše da ova saudijska organizacija posebno posvećuje pažnju obrazovanju i do sada je na Kosovu izgradila 98 škola, uglavnom u seoskim sredinama". To ukazuje na preslikavanje delovanja Talibana u Pakistanu i Avganistanu. I upravo ta činjenica upozorava na monopolizaciju obrazovnog i duhovnog života, a to može dovesti do velikih problema u regionu Balkana. Tako Saudijski komitet za pomoć Kosovu i Čečeniji svake godine finansira celokupno školovanje i boravak u Saudijskoj Arabiji 200 albanskih studenata i srednjoškolaca sa Kosmeta. Inače, na Kosovu i Metohiji aktivno radi 30 vehabitskih verskih škola. Prema mišljenju Rizlija, tako dolazi do srastanja vehabitskih dobrotvornih organizacija (sa misionarskim ciljevima) i političkih i kulturnih institucija na Kosovu, što su omogućile sadašnje lokalne vlasti.
  Poznato je da Saudijski komitet za pomoć Kosovu i Čečeniji ima svoje predstavništvo u Prištini čiji je direktor Džael Hamza Džalaidan. Takve kancelarije nalaze se i u Vučitrnu i južnom delu Kosovske Mitrovice. Suština delovanja ove organizacije je u promovisanju fundamentalističkog uverenja i u tom cilju na Kosmetu finansira ekstremne verske organizacije. Među njima su "Prizrenska omladina", "Studentski islamski front", "Albanska omladina na Kosovu"...
  Kada se govori o delovanju vehabitskih dobrotvornih organizacija na Kosovu, nezaobilazna je saudijska "Fondacija Al Haramein", koju su Ujedinjene nacije stavile na crnu listu zbog finansiranja terorizma. Ona je imala svoje kancelariju u Prizrenu koje su bile povezane sa tajnim centrima u Sarajevu , Zagrebu i Tirani u cilju isporuke oružja na crno za OVK.
  Interesantno je da islamske dobrotvorne organizacije koje podržavaju vehabije u džamijama otvaraju Internet-kafee, koji služe za intenzivniju propagandu protiv Skenderbega ili albanskog nacionalističkog i separatističkog pokreta.
  Vehabiti brišu sve tragove koje je istorija ostavila na području Kosmeta i stvaraju svet "čistog islama". Dobrotvorna islamska fondacija (IEF), na osnovu podataka iznetih na zvaničnoj saudijskoj internet stranici, nudi kosovskoj deci "obrazovanje" u preko 30 kuranskih škola širom Kosova.
  Deci se nudi 50 evra da bi naučili napamet pojedine delove iz Kurana. U školama izgrađenim sredstvima iz fondova Zajedničkog saudijskog Komiteta za pomoć Kosovu i Čečeniji i uz pomoć Dobrotvorne islamske fondacije, radi se na stvaranju nove generacije lojalnih muslimana - ne prema Kosovu, već prema islamskoj internacionali.
  Sledbenici vehabita na Kosmetu primenjuju istu strategiju osvajanja i pritisaka na imame i vernike kao i u drugim oblastima na prostoru bivše Jugoslavije, pri čemu je zabeleženo više incidenata u lokalnim džamijama širom Kosmeta. S druge strane, mlađi albanci dobijaju "plate" od 150 evra svaki mesec uz uslov da prihvate vehabitski način klanjanja ili da šire propagandni materijal u džamijama, što često dovodi do sukoba sa imamima i drugim vernicima. Koliko je ovo ozbiljna stvar govori i jedan izveštaj Ujedinjenih nacije u kome je detaljno opisan ovakav oblik regrutovanja i delovanja vehabija u Prizrenu i Đakovici.
  Da su vehabije na Kosmetu problem i za Zapad, posebno Vašington govori i održan seminar "Vehabiti na Kosovu" za pripadnike američkih snaga KFOR-a na Kosovu 2007. godine. Tom prilikom je procenjeno da je vehabizam u velikom usponu na Kosmetu, kao i da će do 2012. godine Kosovo postati najznačajnije uporište vehabija u Evropi.
  ''Само човек који има вере у себе, може да буде веран другима.''
  Ерих Фром

 3. #3
  Buduća legenda Софија (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту и тамо...
  Poruke
  34.530
  Reputaciona moć
  1573

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Nisu sve vehabije teroristi, ali su svi teroristi uglavnom vehabije.

  Milom ili silom

  Vehabije pripadaju radikalnom islamskom pokretu i na njih ne treba gledati kao na religijsku, već kao na kriminalnu grupu koja zloupotrebljava religiju radi ostvarivanja svojih ciljeva. Vehabije nose duge brade, široke pantalone do članaka i ne rukuju se sa ženama. Osnivač vehabizma je Muhamed bin Abdul Vehab, koji je živeo u 18. veku i delovao u Saudijskoj Arabiji, Iranu, Iraku, Siriji i Indiji. Propovedao je radikalno pridržavanje islama. Analitičari tvrde da su upravo članovi ovog pokreta objavili sveti verski rat - džihad, s ciljem da protivnike silom nateraju da se pridruže vehabizmu. Zanimljivo je da se vehabije eksplicitno protive svakom spoljnom kulturnom uticaju, nameću svoje "ekskluzivno učenje" na sahranama, obredima sunećenja i drugim verskim okupljanjima, pobijaju teorije o prirodnim ili društvenim pojavama i kao zamenu nude svoja tumačenja Šerijata ili Kurana.
  ''Само човек који има вере у себе, може да буде веран другима.''
  Ерих Фром

 4. #4
  Buduća legenda Софија (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту и тамо...
  Poruke
  34.530
  Reputaciona moć
  1573

  Podrazumevano Re: Вехабије

  ''Само човек који има вере у себе, може да буде веран другима.''
  Ерих Фром

 5. #5
  Buduća legenda Софија (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту и тамо...
  Poruke
  34.530
  Reputaciona moć
  1573

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Шта мислите другари, хоће ли се ипак ЕУ мало више позабавити Косметом с обзиром на оволико присуство терориста на њему?

  Хоће ли се позабавити Шиптаријом која им пружа упориште?

  Зна се на које градове и државе они спремају нападе.
  ''Само човек који има вере у себе, може да буде веран другима.''
  Ерих Фром

 6. #6
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Па ЕУ, је пуна мухамеданаца....чиме они грдни да се позабаве...нека се само повуку, ми ће мо се позабавити, од БиХ до КиМ-а, али овај пут и Епира....
  “Mors tua, vita mea”

 7. #7
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Citat Original postavio Софија Pogledaj poruku
  Шта мислите другари, хоће ли се ипак ЕУ мало више позабавити Косметом с обзиром на оволико присуство терориста на њему?

  Хоће ли се позабавити Шиптаријом која им пружа упориште?

  Зна се на које градове и државе они спремају нападе.
  sve se zna i uhvatili su dve grupe koje su spremale diverzije u beogardu ali naravno zuti ko zuti... lazu i cute.

 8. #8
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Džon Zavales je održao zanimljiv govor o tome na Kongresu srpskog jedinstva.
  Čovek je potpuno u pravu kada kaže da su naše vlasti potpuno pogrešno pristupile tom problemu.
  Uhvatili su se vehabizma ko pijani plota pošto su očekivali američku podršku, iako se albanski terorizam razlikuje od tipičnog islamskog terorizma.

  Za Albance vera nije motiv, veċ sredstvo za eksploatisanje podrške različitih verskih zajednica u svetu.

  Tzv. albanijanizam je pragmatičnost koja se viđa po nekim muslimanskim sektama u vidu pretvaranja da su bilo koje druge vere kako bi se iskoristile pogodnosti neke vere.

  Mislim da na Kosovu nema toliko vehabija, koliko ih ima u Bosni. Ne znam da su ih naše vlasti hvatale na delu, ali su u Makedoniji Boškovski i njegovi ,,Lavovi” potamanili grupu Pakistanaca za koje se je kasnije tvrdilo da su emigranti, kojima je podmetnuto oružje, da bi se pokazala požrtvovanost Makedonije u borbi protiv terorizma. Boškovskog su ubrzo smenili sa mesta ministra policije. On nije poslušao preporuke američkog ambasadora da se ne kandiduje na izborima, pa su ga poslali u Hag, naravno, zbog zločina nad albanskim civilima, itd.

 9. #9
  Ističe se freak tb clan (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У ТРЕБИЊУ
  Poruke
  2.380
  Tekstova u blogu
  9
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Вехабије

  "SVI MUSLIMANI KOJI MISLE DA CE NA SRPSKOJ ZEMLJI PREKRAJATI GRANICE BICE PROGNANI ILI UBIJENI . POCEVSI OD TREBINJA PA DO KIM-а . "

  BOZIDAR VUCUREVIC
  Dalmatinac si ... tu si rodjen ti ,
  plavo more zna , tvoji preci svi ... SRBIN bio si!!!!

 10. #10
  Buduća legenda Софија (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту и тамо...
  Poruke
  34.530
  Reputaciona moć
  1573

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Citat Original postavio Milanne Pogledaj poruku
  Džon Zavales je održao zanimljiv govor o tome na Kongresu srpskog jedinstva.
  Čovek je potpuno u pravu kada kaže da su naše vlasti potpuno pogrešno pristupile tom problemu.
  Uhvatili su se vehabizma ko pijani plota pošto su očekivali američku podršku, iako se albanski terorizam razlikuje od tipičnog islamskog terorizma.

  Za Albance vera nije motiv, veċ sredstvo za eksploatisanje podrške različitih verskih zajednica u svetu.

  Tzv. albanijanizam je pragmatičnost koja se viđa po nekim muslimanskim sektama u vidu pretvaranja da su bilo koje druge vere kako bi se iskoristile pogodnosti neke vere.

  Mislim da na Kosovu nema toliko vehabija, koliko ih ima u Bosni. Ne znam da su ih naše vlasti hvatale na delu, ali su u Makedoniji Boškovski i njegovi ,,Lavovi” potamanili grupu Pakistanaca za koje se je kasnije tvrdilo da su emigranti, kojima je podmetnuto oružje, da bi se pokazala požrtvovanost Makedonije u borbi protiv terorizma. Boškovskog su ubrzo smenili sa mesta ministra policije. On nije poslušao preporuke američkog ambasadora da se ne kandiduje na izborima, pa su ga poslali u Hag, naravno, zbog zločina nad albanskim civilima, itd.
  Изгледа их има (вехабија) пуно и на Космету. И не само на Космету, већ и у севернијим деловима Србији.
  Дата су у тексту сва имена градова у којима им се пружа упориште.
  Наравно, у питању су Муслимани.
  ''Само човек који има вере у себе, може да буде веран другима.''
  Ерих Фром

 11. #11
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Citat Original postavio Софија Pogledaj poruku
  Изгледа их има (вехабија) пуно и на Космету. И не само на Космету, већ и у севернијим деловима Србији.
  Дата су у тексту сва имена градова у којима им се пружа упориште.
  Наравно, у питању су Муслимани.
  Ma, mani tekst…
  Da vidiš samo Drecunove reportaže sa terena na Belle Amie TV.
  Vehabije, džihadisti… Projuri čovek na tamo, projuri na ovamo kroz albanska naselja.
  Noċu, danju… Vehabijske patrole, KFOR patrole, stražarnice, medrese za obuku i indoktrinaciju mladih vehabija…
  Adrenalinski šok!  Nego odgledaj pažljivo ovaj video:

  https://www.metacafe.com/watch/464010/the_druze_israeli_or_syrian_part_2/

  Slični ljudi slične ċudi.

 12. #12
  Buduća legenda Софија (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту и тамо...
  Poruke
  34.530
  Reputaciona moć
  1573

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Citat Original postavio Milanne Pogledaj poruku
  Ma, mani tekst…
  Da vidiš samo Drecunove reportaže sa terena na Belle Amie TV.
  Vehabije, džihadisti… Projuri čovek na tamo, projuri na ovamo kroz albanska naselja.
  Noċu, danju… Vehabijske patrole, KFOR patrole, stražarnice, medrese za obuku i indoktrinaciju mladih vehabija…
  Adrenalinski šok!  Nego odgledaj pažljivo ovaj video:

  https://www.metacafe.com/watch/464010/the_druze_israeli_or_syrian_part_2/

  Slični ljudi slične ċudi.
  O.к., погледала сам филмић.
  И шта је поента?
  ''Само човек који има вере у себе, може да буде веран другима.''
  Ерих Фром

 13. #13
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Citat Original postavio Софија Pogledaj poruku
  O.к., погледала сам филмић.
  И шта је поента?
  Ako bih ti objašnjavao celu poentu, šibnuli bi temu na podforum-istorija.

  To je jedna od muslimanskih sekti (koja je doduše toliko zatvorena da je prerasla u narod) o kojima sam pričao. Niko ne zna u šta tačno veruju, pošto je njihovo učenje tajno. Politika im je kako dune vetar – čas kolju muslimane, čas hrišċane, čas ni mrava ne bi zgazili.

  Nose kečiċe slične albanskim, praktikuju krvnu osvetu… A i genetika je zanimljiva… Haplogrupa E-V13, koja je najzastupljenija među Albancima, van Balkana je najzastupljenija među Druzinima (Druzima), koji nikoga ne primaju u svoju veru.

  Pa ti vidi... Gore nego vehabije.

 14. #14
  Buduća legenda Софија (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту и тамо...
  Poruke
  34.530
  Reputaciona moć
  1573

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Citat Original postavio Milanne Pogledaj poruku
  Ako bih ti objašnjavao celu poentu, šibnuli bi temu na podforum-istorija.

  To je jedna od muslimanskih sekti (koja je doduše toliko zatvorena da je prerasla u narod) o kojima sam pričao. Niko ne zna u šta tačno veruju, pošto je njihovo učenje tajno. Politika im je kako dune vetar – čas kolju muslimane, čas hrišċane, čas ni mrava ne bi zgazili.

  Nose kečiċe slične albanskim, praktikuju krvnu osvetu… A i genetika je zanimljiva… Haplogrupa E-V13, koja je najzastupljenija među Albancima, van Balkana je najzastupljenija među Druzinima (Druzima), koji nikoga ne primaju u svoju veru.

  Pa ti vidi... Gore nego vehabije.
  Да, али су они ипак далеко, ови нам се населише у држави.
  ''Само човек који има вере у себе, може да буде веран другима.''
  Ерих Фром

 15. #15
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Citat Original postavio Софија Pogledaj poruku
  Да, али су они ипак далеко, ови нам се населише у држави.
  Pa to su manje-više ti isti.

  I jedni i drugi su američki saveznici.
  Ali svako čudo za tri dana, pa kad pukne bruka…
  Postoji dobar razlog što su po prirodi gorštački narod.

 16. #16
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Zaista je Drecun 1000 puta ponovio da vehabija ima puno u Sandzaku, u Novom Pazaru i sl., i da, sto je najgore, "vrbuju" uglavnom mlade Rome (za 100-200 E mesecno) da im se pridruze i obucavaju ih po improvizovanim kampovima, i posebno je na to skrenuo paznju ovdasnjim romskim porodicama. Znaci, uzeli su maha.

 17. #17
  Ističe se John McClane (avatar)
  Učlanjen
  07.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nakatomi Plaza (1988), Dulles International Airport in Dulles, Virginia (1990)...
  Poruke
  2.379
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  60

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Citat Original postavio Софија Pogledaj poruku
  Шта мислите другари, хоће ли се ипак ЕУ мало више позабавити Косметом с обзиром на оволико присуство терориста на њему?

  Хоће ли се позабавити Шиптаријом која им пружа упориште?

  Зна се на које градове и државе они спремају нападе.
  Њих тренутно, баш то и не занима толико, осим ако би рецимо, срушили пословну зграду у Лондону или Франкфурту, онда би почело да их занима, али касно Марко на Косово стиже
  Yipee-ki-yay, motherfucker!

 18. #18
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.638
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Kao prvo,mislim da ''Vehabije''nemaju veće utočište među Albancima...Oni su praktičan narod...Islam su prihvatili zbog para i da bi sa turskim osvajačima mogli da uzimaju zemlju Srbima,Grcima i Makedoncima...Njima je rečeno iz Ovalne kuće da je to No-No i oni će se tome prikloniti...Naravno ne isključujem mogućnost da te vehabije ,koje tamo postoje započnu rat protiv kolaboracionističke pro-zapadne vlade...
  Myles Bennett Dyson

 19. #19
  Elita Strela (avatar)
  Učlanjen
  09.03.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Бели Град
  Poruke
  17.335
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вехабије  У овој карикатури је све речено, либерализам је главно зло Западне цивилизације, а ислам је само окидач.
  Само западњаци, знају да буду веома окрутни кад дође до ситуације бити или не бити. А ми би у овој причи
  требало да останемо по страни и пратимо развој ситуације.

 20. #20
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Citat Original postavio Strela Pogledaj poruku


  У овој карикатури је све речено, либерализам је главно зло Западне цивилизације, а ислам је само окидач.
  Само западњаци, знају да буду веома окрутни кад дође до ситуације бити или не бити. А ми би у овој причи
  требало да останемо по страни и пратимо развој ситуације.
  a shta je antipod, to dobro, ako je liberalizam zapadu zlo i pistolj u ustima?

 21. #21
  Elita Strela (avatar)
  Učlanjen
  09.03.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Бели Град
  Poruke
  17.335
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Антипод либерализму је конзервативизам, као што знаш.

 22. #22
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Citat Original postavio Софија Pogledaj poruku
  Nisu sve vehabije teroristi, ali su svi teroristi uglavnom vehabije.

  Milom ili silom

  Vehabije pripadaju radikalnom islamskom pokretu i na njih ne treba gledati kao na religijsku, već kao na kriminalnu grupu koja zloupotrebljava religiju radi ostvarivanja svojih ciljeva. Vehabije nose duge brade, široke pantalone do članaka i ne rukuju se sa ženama. Osnivač vehabizma je Muhamed bin Abdul Vehab, koji je živeo u 18. veku i delovao u Saudijskoj Arabiji, Iranu, Iraku, Siriji i Indiji. Propovedao je radikalno pridržavanje islama. Analitičari tvrde da su upravo članovi ovog pokreta objavili sveti verski rat - džihad, s ciljem da protivnike silom nateraju da se pridruže vehabizmu. Zanimljivo je da se vehabije eksplicitno protive svakom spoljnom kulturnom uticaju, nameću svoje "ekskluzivno učenje" na sahranama, obredima sunećenja i drugim verskim okupljanjima, pobijaju teorije o prirodnim ili društvenim pojavama i kao zamenu nude svoja tumačenja Šerijata ili Kurana.
  VHABIJE JESU TERORISTI JER SILOM SPROVODE SVOJU VOLJU I SVOJE UČENJE NE PRIZNAJUĆI NIČIJE DRUGO, AKO TO NIJE TERORIZAM ONDA NE ZNAM ŠTA JESTE.SVAKI JE VEHABIJA TERORISTA JER MU JE CILJ DA SVOJE UČENJE ŠIRI.
  Poslednji put ažurirao/la čedina_zebra : 22.12.2008. u 14:18

 23. #23
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.638
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Bre,Strelo,oni koji se igraju monopola sa zemljinom kuglom,te poretke izvlače iz Šešira...Eci,peci,pec...Sve je to njihovo maslo...A ti baš pomisliš...''Što sam došao na dobru ideju''...Ni svestan da su oni,protiv kojih se navodno boriš, hteli da ti dođeš do toga
  Myles Bennett Dyson

 24. #24
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Citat Original postavio Strela Pogledaj poruku
  Антипод либерализму је конзервативизам, као што знаш.
  To ovisi iz kojega ugla gledaš tj. kako tumačiš ta 2 pojma,jer biti konzervativan ne znači i biti neslobodan tj anahron.

 25. #25
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вехабије

  Citat Original postavio Софија Pogledaj poruku
  Шта мислите другари, хоће ли се ипак ЕУ мало више позабавити Косметом с обзиром на оволико присуство терориста на њему?

  Хоће ли се позабавити Шиптаријом која им пружа упориште?

  Зна се на које градове и државе они спремају нападе.
  ja mislim da hoce.... ima da ih potamane sve... ne samo vehabije, i one koje im pruzaju utociste.... i ne samo na kosovu, vec i u bosni, crnoj gori, makedoniji, hrvatskoj.... napokon ce srbija slobodno da dise.... a mozda se malo iprosiri... mozda dobije izlaz i na more... ko zna

Slične teme

 1. Odgovora: 49
  Poslednja poruka: 28.02.2009., 16:34
 2. Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 17.05.2007., 12:46
 3. Odgovora: 50
  Poslednja poruka: 06.11.2006., 14:22
 4. вехабије=исламски терористи
  Autor Marty Misterija u forumu Politika
  Odgovora: 177
  Poslednja poruka: 22.06.2006., 11:08
 5. Вехабије у Новом Пазару !
  Autor eremita u forumu Politika
  Odgovora: 27
  Poslednja poruka: 25.02.2006., 20:39

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •