Брате Милораде, ка` ће бронза

Poruka
20.103
Што је превише, превише,
доста је са тим златним медаљама,...баш си претерао,
одакле овој сиромашној власти новац да те за све те медаље награди,..
па још и стан хоћеш...:veseljaci::veseljaci:

..............................................

21.12.2008

PRESS
NEDELJA... Mihailo Medenica

DRUŽE ČAVIĆU

Lično, verujem u dobru nameru Ministarstva za sport i omladinu, odnosno države - da trajno i valjano reši stambeno pitanje Milorada Čavića! Štaviše, znam da je tako, s obzirom na to da ovo ne pišem napamet, već posle uvida u strateške planove kojim je pokrivena ova problematika

Pod jedan: ministarkin kabinet se pretplatio na sva štampana izdanja oglasa i analitički timovi redovno proveravaju one rubrike: „Za iznajmljivanje - periferija", podvlače sve što im se učini zanimljivo i dostojno velikog asa i o tome obaveštavaju gospođu ministarku.

Na dokumentu koji nosi oznaku „strogo pov." i „samo za tvoje oči" nalazi se više od 15 adresa atraktivnih garsonjera u, maltene, širem gradskom jezgru Beograda - na pitomim padinama Pešterske visoravni.

Lokacija, pre svega, pruža izuzetne klimatske uslove za pripreme vrhunskog sportiste kakav je Čavić, a stado ovaca koje ide gratis uz stan - neiscrpan izvor organski zdrave hrane. Povremena borba s vukovima i ponekim međedom samo bi koristila njegovoj formi.

Pod dva: ministarka, kao i svi nižerangirani u kabinetu, redovno igra loto, bingo, grebe one instant srećke nadajući se glavnoj premiji i kraju Čavketove muke.

Dosad su dobili tuce upaljača, nešto majica, kačketa, nekoliko gratis depilacija i jedan tricikl. Sve se to uredno popisuje, odlaže u fond: „Skućimo, bre, Milorada" i kasnije prodaje na buvljaku, dok se tako zarađena sredstva plasiraju u proširenje mreže oglasnika na koje je ministarstvo pretplaćeno. Vidite kako su pametno zatvorili krug i kako ništa nije prepušteno improvizaciji i slučaju.

Pod tri: na oglasnim tablama svih fakulteta, kao i na banderama u njihovoj bližoj okolini, polepljene su ceduljice sa sledećim tekstom: „Tražim cimera. Visok, zgodan, lep, sportski tip, ne pijem, ne pušim, ne kockam se, retko sam kod kuće - Kosovo je Srbija! Za istinitost navedenih podataka garantuje država. Milorad!"

Međutim, ovaj segment velikog strateškog plana pokazao se malčice faličan jer su se mahom javljali neki momčići zainteresovani pre svega za onaj deo karakteristika: „zgodan, lep, sportski tip" ne shvatajući da buše veliki državni projekat: „Samo ti, mali, plivaj - mi ne dozvoljavamo da potoneš".

Pod četiri: možda i najingeniozniji plan koji podrazumeva da Čavića, uz protekciju, dabome, dopišu na one spiskove stanovnika divljih i nehigijenskih naselja (ispod beogradske Gazele, recimo), pa kad jednog dana dođu na red za raseljavanje, eto i našeg trofejnog malog u nekom stanu solidarnosti u Kamendinu (s prestonicom ima zajednički pozivni broj i registarsku oznaku).

Ima tu još ideja, mada su više u fazi razmišljanja negoli realizacije, ali stoje kao otvorene mogućnosti: da drema u zadnjim redovima sale Narodne skupštine ukoliko obeća da se neće javljati po poslovniku; da ga uvalimo Rusima kao deo „gasnog sporazuma"; Italijanima uz „Zastavu"; da mu se da čitav sprat zgrade u strogom centru Prištine; jedan od službenih „audija" (veći je od svake garsonjere) pod uslovom da ga Mićićka ne kune oduzmu li njoj; da ga isporučimo Hagu tvrdeći da je Goran Hadžić (imaće smeštaj, a bogme, i bazen).

Mada, ruku na srce, morao bi i on malo više da se potrudi da zasluži namenjene mu počasti. Mislim, pliva u sve kraćim bazenima, zlato pa srebro... Šta je sledeće, brate Milorade: kada, bronza?

Ne može se tako do stana, druže! Mnogo si se ti opustio!

Ima u ovoj državi onih koji u kućama imaju duplo veće bazene i svakodnevno ih forsiraju, ali ništa ne traže, niti očekuju za uzvrat.

Odavno su shvatili da im država ništa neće dati pa su sami uzimali od nje, a ne kukali: „Hoću stan, hoću stan".

Pa, povrh svega još i onaj peh s intoniranjem srpske himne u Rijeci - Bože, pravd... stop!

A, ti k'o kip stojiš na postolju i čekaš! Šta čekaš?! Da država uloži protestnu notu?! Da reaguje ambasador?! Da neko drugi završi tvoj posao?

Da mi odavde konstatujemo da je patološka mržnja prema Srbima smisao postojanja većine Hrvata?!

E, moj Milorade, bekrijo! Ne pitaj šta Srbija može da učini za tebe, već šta ti možeš da učiniš za nju.

Rasprodaj medalje, uzmi stambeni kredit, traži pozajmicu od Salihua, znam da ima - dobiće nacionalnu penziju.

http://www.vesti.rs/izvor/DRUZE-CAVICU.html
 

Ево један коментар на догађаје око Чавића:

"Srbi su poznati po urodjenom deformitetu kad je u pitanju odnos prema nekim znacajnim ljudima u Srbiji. Istorija je puna primera isto je i danas; znaci svest coveka i nacije koja je napredovala u 21 veku ali u nasem narodu je izgleda gen zvani hendikep u mozgu da nastavimo da isterujemo svojim ponasanjem zlatne ljude Srbije i mozgove naravno"
 
Čaviću, vrati se!
v122754p0.jpg


Predsednica beogradske Opštine Stari grad Mirjana Božidarević izjavila je u sredu da će bazeni sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" tokom predstojeće rekonstrukcije biti opremljeni najsavremenijom tehnikom.

Božidarevićeva je, tokom obilaska teniskih terena na Dorćolu, izrazila nadu da će građani već ove godine moći da koriste bazene tog sportskog centra, iako je konkurs za izvođača radova raspisan tek prošle nedelje.

Radove na teniskim terenima sportskog centra, između ostalih, obišli su i ministar sporta i omladine Srbije Snežana Samardžić-Marković, kao i gradski sekretar za sport i omladinu Igor Miklja.

Teniski tereni na Dorćolu se sređuju pošto će porodica srpskog tenisera Novaka Đokovića u maju tamo organizovati ATP turnir. Tereni će kasnije biti korišćeni i na Univerzijadi.

Republičke vlasti su za uređenje osam teniskih terena i pomoćnog objekta izdvojile 40 miliona dinara. Grad će za potrebe turnira zakupiti montažne tribine za oko 10.000 gledalaca, a Direkcija za građevinsko zemljište će urediti prilaze i parking.

Krajem oktobra prošle godine, naš najbolji plivač svih vremena i osvajač četiri medalje na najvećim svetskim takmičenjima u 2008. godini, odlučio je da napusti Srbiju i pripreme za SP u Rimu narednog leta nastavi u Italiji, zbog neadekvatnih uslova za trening.

Ukoliko se reči predsednice Opštine Stari grad i obistine, Milorad Čavić bi mogao da se vrati u Srbiju, gde je i želeo da živi i trenira.

(Beta/MONDO)

.
 

Back
Top