БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?
Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 150

Tema: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

 1. #1
  Primećen član Ponos grada! (avatar)
  Učlanjen
  10.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Град Светог Цара Константина!
  Poruke
  578
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?
  Оно што празнујеш – то си, тиме живиш и причешћујеш се.
  А празници су или празници светлости или анти антипразници таме. Због тога смо читаоцима понудили неколико речи о празновању новогодишње – најлуђе ноћи која је Србима у данима испирања мозгова наметнута од Тита и његових сабораца.

  УОЧИ «НАЈЛУЂЕ НОЋИ»

  Срби су се, после Другог светског рата, навикли да славе празнике чији смисао не знају, или не желе да знају, а неки од њих су и следећи: 1.мај, «међународни празник рада», који је установила комунистичка интернационала (комунизам је само у Русији у овом веку однео, у име «диктатуре пролетеријата», преко шездесет милиона људских живота); 7.јул, дан када је Србин пуцао на Србина на вашару у Белој цркви (први Србиј је био «Шпанац», припадник комунистичке интернационале, а други Србин је био обичан жандарм, избеглица испред усташког ножа); 29.новембар, када је у Јајцу створена Титова Југославија, због које изгубисмо Далмацију, Банију, Кордун, Славонију, Западни Срем, и због којег ћемо, ако се овако настави, изгубити Косово; 8.март, «међународни дан жена», уствари – комунистички празник жене – револуционарке, опет подметнут од стране интернационале. И све то у земљи Србији у којој химна није «Боже правде», него «Хеј Словени», у земљи која се само условно назива Србијом, али чији становници су «равноправни грађани свих народа и народности». И Срби пристају, Срби се мире са таквим празницима; Срби...Уосталом, ко пита Србе ?Суштина празника, сваког празника, јесте религијска. Када славимо Божић, ми учествујемо у радости пре свега што постоји и што дочекује Сина Божијег у људском облику; када славимо Васкрс, учествујемо у Христовој победи над смрћу; када славимо Савиндан, лице у лице срећемо се са оцем наше Цркве и отаџбине; на Видовдан се причешћујемо са кнезом Лазаром и његовом светом и честитом војском... А када славимо послератне празнике ? «тада славимо» тријумфалне моменте једне лажне религије која «верује у Маркса и Енгелса», религији која је деци предлагала да Тита воле више од маме и тате, а читавом Србском народу као браћу достојну загрљаја наметала србомрсце и србоубице.
  У те и такве наопаке празнике, спада и календарска нова година (по грађанском календару), коју су први међу православним народом почели да славе Совјети када су окупирали Царску Русију. И ова заиста најлуђа ноћ, потпуно је помрачила празничну свест нашег народа, па је он и даље слави, непитајући се зашто и како.
  Покушаћемо да у неколико редова објаснимо лудило те ноћи (барем међу нама, Србима).
  --Свуда у хришћанском свету, и код православних и код римокатолика, прво долази Божић, па Нова година. Само код нас се честита овако: «Срећни Новогодишњи и Божићни празници!» и кад прође римокатоличка нова година, а после православног Божића, Срби славе «србску нову годину», што је по свему судећи јединствени пример у свету – две нове године и обе – славља ! Могло би се ускоро десити да се прослављава и кинеска нова година – вероватно би за њу било заинтересованих;
  --Кићење јелке на западу обавља се за римокатолички Божић, а не за Нову Годину; кићење јелке за Нову годину по грађанском календару код нас нема никаквог смисла. Док јелово дрво код римокатолика симболизује Богомладенца Христа (као и бадњак код нас), јелка за нову годину у Србији не значи баш ништа;
  --Да би се за ту једну, најлуђу ноћ, окитила јелка, у Србији, у којој се голети шире, немилосрдно се сече на хиљаде младих стабала која се потом бацају у ђубре; Бадње дрво за Србски Божић, је само грана или гранчица храста која остаје на свом месту да расте у висину и ширину;
  --Када се слави католичка – међународна нова година православни Срби улазе у последњу седмицу пред Божић, у којој је пост најстрожији, јер се и тело и душа спремају да дочекају Христа. Док Србија крка печење и опија се, православни посте, држећи се завета Светог Саве, што су радили и наши стари, све док у ову напаћену земљу нису дошли Титови «ослободиоци» који су донели нове законе и нове празнике;
  --У најлуђој ноћи србска сиротиња ће, да би се показала и доказала трошити свој муком стечени новац, било спремајући свечану вечеру за кућни провод (уз телевизијске емисије и испирање мозга), било одлазећи у хотеле и ресторане са програмом за дочек. За то време, искрено ће моћи да се веселе само они који су претходних година били: посланици, одборници, министри, као и многи челници тзв. невладиних ораганизација финансираних од стране запада.
  --У најлуђој ноћи ће пуцати из свих оружја, и опет ће бити рањених, не дај Боже, мртвих.
  --У најлуђој ноћи ће опет бити пијаних, који ће се данима трезнити и питати – шта су то дочекивали;
  --У најлуђој ноћи ретко ко је свеста да ли се слави долазак по свему црне претходне или улазак по свему судећи још црње наредне године.
  --После најлуђе ноћи за све оне који се нису пружили колики им је губер, долази најдужи месец звани јануар кога са тешком главом као туч и празних џепова треба премостити, па треба озбиљно размислити да ли назив «најлуђа ноћ» треба ставити под знаке навода или она то заиста јесте.
  Рећи ћемо и то: «Наше није да убеђујемо; наша дужност је само да изложимо, а убедити се – то је ствар оних који слушају – читају», како је говорио Свети Јован Златоусти. Биће сасвим довољно ако овај скромни текст било кога подстакне на размишљање.

  БЕЗПРАЗНИЧНИ СВЕТ И ЧЕЖЊА ЗА ПРАЗНИКОМ
  Има ли бесмисленијег празника од секуларне грађанске Нове године којом су се безбожници тако упорно борили против Божића ? Људи на тај дан журе и јуре «припремајући» се хистерично за дочек Нове године. И та јурњава није ништа друго до последица тога што су људи подсвесно «свесни» да у темељу њиховог «празновања» Нове године нема радовања години која долази, већ панично бекство од бесмисла старе године у којој није – како вели о.Александар – било истинске среће и истинског живота. Људи се свесно заваравају надом да ће кратким самозаборавом у новогодишњој ноћи моћи да се избаве од осећања понављања и бесмисла времена у коме је «човек увек на губитку». А шта је та ноћ ако не управо ноћ трагизма, самоће, очаја, грозничаве потраге за «мрвама среће», ноћ разочарења и самоодбране после које се људи буде само још очајнији и огорченији ?
  Сва та брзина и бука, прегласна музика и масовне журке, рок концерти и диско клубови, целодневни телевизијски програми, модни и спортски спектакли са конфетама и балонима... једном речју сав тај заслепљујући «лајт—шоу» савременог света и није ништа друго до покушај бекства од ужаса беспразничког живота, узалудни покушај потраге за изгубљеном заједницом и изгубљеним празником, покушај који остаје на нивоу јаловог симулирања празника и заједнице, симулирања које људима још више појачава чамотињу и самоћу.
  Ђенерале, јел ти треба гарде!?
  У гарду смо, у трипу гадном смо, екипе вам хапсимо...ДС1989. 2. #2
  Primećen član Ponos grada! (avatar)
  Učlanjen
  10.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Град Светог Цара Константина!
  Poruke
  578
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  ДЕДА МРАЗ И БОЖИЋ БАТА

  Ових дана у оквиру прослављања грађанске Нове године, деци се деле (у фирмама и другде) новогодишњи пакетићи. Пакетиће је као и увек делио Деда Мраз, а нико се ни не пита како се он појавио међу нама.Давање поклона деци и на европском Истоку и на западу одувек је било повезано са хришћанском традицијом. Господ Исус Христос је говорио «Пустите децу да долазе к Мени и не браните им, јер је таквих Царство Божје». Деца су, због своје чедне поверљивости, непрестаног живљења у радосној садашњости, лаког праштања увреда постала узор одраслима. Црква је увек наглашавала да се срцем и духом треба преобразити у дете да би се ушло у Царство Небеско. Хришћанско васпитање младих и на западу и на истоку подразумевало је да ће деца бити награђена за своју доброту од Вишње Стварности. И тако је, на запад, уочи Божића настао обичај да се деци под јелку остављају поклони које, док деца спавају, доноси велики светац – Николај Чудотворац, представљен у црвеној кардиналској одећи ( пошто је био владика). Деца се изјутра буде, и под јелком налазе дарове. Код Срба су деца дарове добијала за предбожићне недељне празнике – Материце и Оце, претходно, она су имала своју недељу – Детињце. И мајке и очеви су деци «одрешили» као и деца њима, неким макар најскромнијим знаком љубави. Родитељи су канапчићем везивали децу, као и деца њих, показујући тиме да су везани нераскидивошћу која потиче одозго, од заједничког Оца Небеског, који је и дао заповест: «Поштуј оца својега и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи».Па добро, одкуд новогодишњи поклони и Деда Мраз ?
  На Западу се Деда Мраз појавио као секуларна варијанта Светог Николаја – у оној мери у којој је Запад заборављао своје хришћанско предање, и у којој су мултинациналне компаније типа «Кока-коле», саздавале комерцијалне митове, за бољу прођу сопствене робе. На Истоку је Деда Мраз уведен у Совјетском Савезу, управо продором комунизма, опет као замена за Светог Николаја и божићне дарове деци. Одатле је на несрећу стигао и међу нас Србе.
  Други загонетни лик коме се треба обратити је извесни Божић Бата. Откако су Срби стали да се враћају православљу (макар и традиционалистички), почело је усрдније слављење Божића, уз уношење славе и бадњака. Поред божићне трпезе, требало је обновити и обичаје – спремање чеснице и улазак у кућу млађег мушког чељадета, тзв. положајника. У ревности да се што пре обнови оно што је заборављено, неко се сетио и дотичног Божић Бате; мушког детета у Србском народном оделу које се појављује на ТВ-у и у сликовницама о Божићу...
  Али откуд божићни бата ?
  Срби који су окретали свети хлеб овог дана, чесницу, знају да се том приликом пева песма: «Божић, Божић Бата, носи киту злата, да позлати врата». Овде «бата» није именица, него презент глагола «батати», што значи «ступати, корачати». То јест, Божић корача, долази да би нам донео радост. У ревности да се што пре уништи и заборави оно што је хвала Богу обновљено велики допринос даје и тзв. удружење Србски деда мраз Радиша и Божић бака Радава. Несрећни аутор наведених ликова надахнут (сигурно не од Светог Духа), потиче из шумадијских Мрчајеваца, а у својој екипи има укључене људе из света филма, као и појединих приватних телевизија. Ово удружење је (опрости им Боже јер не знају шта раде) својим досадашњим радом толико оскрнавило наше лепе Православне обичаје. Њихов наступ и деловање зачињено је са великом дозом кривоверја, безверја, многобоштва и паганизма свих врста без обзира што се код нас представљају и декларишу сасвим другачије.


  ЦИЉЕВИ, ОБМАНЕ И НАЧИН НАСТАНКА РИМОКАТОЛИЧКОГ – ГРЕГОРИЈАНСКОГ КАЛЕНДАРАСвако ко се трудио да објективно схвати суштину календарске реформе папе Гргура XIII не може да се начуди постојаности мита о фамозном научном преимућству грегоријанског календара, у односу на наш православни, тј. Јулијански календар. Овај мит, који је постао већ неоспориви клише, почива, ипак, на вештој псеудонаучној папској пропаганди и прилично незналачкој предрасуди њених добровољних и невољних депутата.
  Пажњу завређује и чињеница да су многи истакнути савременици папе Гргура XIII и међу њима таквих знаменитих научника какви су хронолог Ј. Скалигер, математичар Целзије, астроном Јосиф Вританије и Местлин (учитељ великих учењака Кеплера и Галилеја), негативно одговорили на пројекат реформе календара у припреми. Пројекат реформе оценили су као бесмислен и многи универзитети Европе, међу њима и онај у Бечу, као и Сорбона.
  Са своје стране, творци грегоријанског календара и међу њима моћни језуита – матема
  Ђенерале, јел ти треба гарде!?
  У гарду смо, у трипу гадном смо, екипе вам хапсимо...ДС1989.

 3. #3
  Iskusan xpertbet (avatar)
  Učlanjen
  19.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pandora
  Poruke
  5.542
  Tekstova u blogu
  33
  Reputaciona moć
  91

  Cool Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  malo previshe naduvana cela ta spika,, uuu apokalipsa ludi smo ko je nije pravedan u cosak

  nova godina je sasvim ok praznik i ima pozitivni vibe ljudi donose odluke, pokusavaju da ih sprovode, bore se sa svojim zivotom sa svim ruznim i lepim sto nosi i to moze samo da se postuje

  ko smara time da je nehriscanski praznik nek gledaju svoja posla i nek mere koliko su sami hriscani a ne neko drugi

  kontam da lakse ide kriticiziranje i kritika drugih od samokritike ali ae whatever
  losh prd u prazno je cela ta apo apoka apokali pranoja u las vegasu

  NG je super i srecna svima koji slave
  vidimo se sine chim se sretnem s tvojom majkom -> http://www.youtube.com/watch?v=oPAl8YLVO0g

 4. #4
  Zainteresovan član alexandra 8 (avatar)
  Učlanjen
  16.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dolina mira.....
  Poruke
  313
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  [quote=Ponos grada!;8321454]БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?
  Оно што празнујеш – то си, тиме живиш и причешћујеш се.
  А празници су или празници светлости или анти антипразници таме. Због тога смо читаоцима понудили неколико речи о празновању новогодишње – најлуђе ноћи која је Србима у данима испирања мозгова наметнута од Тита и његових сабораца.

  УОЧИ «НАЈЛУЂЕ НОЋИ»

  Срби су се, после Другог светског рата, навикли да славе празнике чији смисао не знају, или не желе да знају, а неки од њих су и следећи: 1.мај, «међународни празник рада», који је установила комунистичка интернационала (комунизам је само у Русији у овом веку однео, у име «диктатуре пролетеријата», преко шездесет милиона људских живота); 7.јул, дан када је Србин пуцао на Србина на вашару у Белој цркви (први Србиј је био «Шпанац», припадник комунистичке интернационале, а други Србин је био обичан жандарм, избеглица испред усташког ножа); 29.новембар, када је у Јајцу створена Титова Југославија, због које изгубисмо Далмацију, Банију, Кордун, Славонију, Западни Срем, и због којег ћемо, ако се овако настави, изгубити Косово; 8.март, «међународни дан жена», уствари – комунистички празник жене – револуционарке, опет подметнут од стране интернационале. И све то у земљи Србији у којој химна није «Боже правде», него «Хеј Словени», у земљи која се само условно назива Србијом, али чији становници су «равноправни грађани свих народа и народности». И Срби пристају, Срби се мире са таквим празницима; Срби...Уосталом, ко пита Србе ?Суштина празника, сваког празника, јесте религијска. Када славимо Божић, ми учествујемо у радости пре свега што постоји и што дочекује Сина Божијег у људском облику; када славимо Васкрс, учествујемо у Христовој победи над смрћу; када славимо Савиндан, лице у лице срећемо се са оцем наше Цркве и отаџбине; на Видовдан се причешћујемо са кнезом Лазаром и његовом светом и честитом војском... А када славимо послератне празнике ? «тада славимо» тријумфалне моменте једне лажне религије која «верује у Маркса и Енгелса», религији која је деци предлагала да Тита воле више од маме и тате, а читавом Србском народу као браћу достојну загрљаја наметала србомрсце и србоубице.
  У те и такве наопаке празнике, спада и календарска нова година (по грађанском календару), коју су први међу православним народом почели да славе Совјети када су окупирали Царску Русију. И ова заиста најлуђа ноћ, потпуно је помрачила празничну свест нашег народа, па је он и даље слави, непитајући се зашто и како.
  Покушаћемо да у неколико редова објаснимо лудило те ноћи (барем међу нама, Србима).
  --Свуда у хришћанском свету, и код православних и код римокатолика, прво долази Божић, па Нова година. Само код нас се честита овако: «Срећни Новогодишњи и Божићни празници!» и кад прође римокатоличка нова година, а после православног Божића, Срби славе «србску нову годину», што је по свему судећи јединствени пример у свету – две нове године и обе – славља ! Могло би се ускоро десити да се прослављава и кинеска нова година – вероватно би за њу било заинтересованих;
  --Кићење јелке на западу обавља се за римокатолички Божић, а не за Нову Годину; кићење јелке за Нову годину по грађанском календару код нас нема никаквог смисла. Док јелово дрво код римокатолика симболизује Богомладенца Христа (као и бадњак код нас), јелка за нову годину у Србији не значи баш ништа;
  --Да би се за ту једну, најлуђу ноћ, окитила јелка, у Србији, у којој се голети шире, немилосрдно се сече на хиљаде младих стабала која се потом бацају у ђубре; Бадње дрво за Србски Божић, је само грана или гранчица храста која остаје на свом месту да расте у висину и ширину;
  --Када се слави католичка – међународна нова година православни Срби улазе у последњу седмицу пред Божић, у којој је пост најстрожији, јер се и тело и душа спремају да дочекају Христа. Док Србија крка печење и опија се, православни посте, држећи се завета Светог Саве, што су радили и наши стари, све док у ову напаћену земљу нису дошли Титови «ослободиоци» који су донели нове законе и нове празнике;
  --У најлуђој ноћи србска сиротиња ће, да би се показала и доказала трошити свој муком стечени новац, било спремајући свечану вечеру за кућни провод (уз телевизијске емисије и испирање мозга), било одлазећи у хотеле и ресторане са програмом за дочек. За то време, искрено ће моћи да се веселе само они који су претходних година били: посланици, одборници, министри, као и многи челници тзв. невладиних ораганизација финансираних од стране запада.
  --У најлуђој ноћи ће пуцати из свих оружја, и опет ће бити рањених, не дај Боже, мртвих.
  --У најлуђој ноћи ће опет бити пијаних, који ће се данима трезнити и питати – шта су то дочекивали;
  --У најлуђој ноћи ретко ко је свеста да ли се слави долазак по свему црне претходне или улазак по свему судећи још црње наредне године.
  --После најлуђе ноћи за све оне који се нису пружили колики им је губер, долази најдужи месец звани јануар кога са тешком главом као туч и празних џепова треба премостити, па треба озбиљно размислити да ли назив «најлуђа ноћ» треба ставити под знаке навода или она то заиста јесте.
  Рећи ћемо и то: «Наше није да убеђујемо; наша дужност је само да изложимо, а убедити се – то је ствар оних који слушају – читају», како је говорио Свети Јован Златоусти. Биће сасвим довољно ако овај скромни текст било кога подстакне на размишљање.

  БЕЗПРАЗНИЧНИ СВЕТ И ЧЕЖЊА ЗА ПРАЗНИКОМ
  E oce li iko brate srbine cuti vapaj istine, procitati ove reci, shvatiti sustinu svega ovog sto si pisao....ne sigurno. Vracem film dugi niz godina unazad, i sjecam se kada smo tajno i krisom cekali Bozic i Pravoslavnu novu godinu, to je bilo nekada srogo zbranjeno,odlaska kod dobrih prijatelja......po kucama?! Imalo je svoju draz,i ipak se toga rado sjecam, i dan danas. A bili smo samo djeca.....
  Poslednji put ažurirao/la alexandra 8 : 16.12.2008. u 01:20
  Ardua prima via est...

 5. #5
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.499
  Reputaciona moć
  2080

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  @ tema


  Све је потпуно тачно што си написао. Међутим, ми православци смо, захваљујући претходној власти која је харала 60 година а то је 60 генерација, ту "битку" за очување наших обичаја у вези Нове године, Никољдана и Божић Бате - ИЗГУБИЛИ.

  Празновање Нове године је Брозова власт УВЕЛА У ШКОЛСКИ СИСТЕМ. Не знам да ли имаш децу - али када би знао каква је и колика је дечија радост и срећа када дете од Деда Мраза добије поклон - дигао би руке од овога као што сам и ја учинио. Осим тога увек се приређују и читаве дечије приредбе и представице у којима деца уживају. Тако да мислим да је немогуће у данашњим условима вратити точак уназад и ако су за мене лепши празници Очеви, Материце, Детињци - затим "чарапа" или чизма Св.Николе, уношење Бадњака - Божић Бата... итд.

  Једино могуће решење је покушати да се очувају и једни и други празници. Уношење јелке у кућу као и слављење рођендана су празници који су УВОЗ са запада - али тако је. Имамо мало деце, деца праве журке, а ми им правимо торте, свећице за рођендане - што њима веома значи и веома су срећни због тога. Не могу ја да наговорим моје дете да се рођендан или Нова година НЕ СЛАВИ - ако то сви у окружењу, школи, разреду чине.

  А центар целог овог насталог проблема је у КАЛЕНДАРУ и у овом цитату:

  Свако ко се трудио да објективно схвати суштину календарске реформе папе Гргура XIII не може да се начуди постојаности мита о фамозном научном преимућству грегоријанског календара, у односу на наш православни, тј. Јулијански календар. Овај мит, који је постао већ неоспориви клише, почива, ипак, на вештој псеудонаучној папској пропаганди и прилично незналачкој предрасуди њених добровољних и невољних депутата.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 6. #6
  Neproveren član Oximoron (avatar)
  Učlanjen
  05.11.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.607
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  Citat Original postavio Ponos grada
  , а читавом Србском народу као браћу достојну загрљаја наметала србомрсце и србоубице.
  pise se SRPSKOM

 7. #7
  Iskusan xpertbet (avatar)
  Učlanjen
  19.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pandora
  Poruke
  5.542
  Tekstova u blogu
  33
  Reputaciona moć
  91

  Talking Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  osvrnucu se jos jednom jeli na ovu temu jednom manje poznatom hamletovskom dilemom

  kakve prijatelje imas neprijatelji su suvisni

  zashto zgadjujete ljudima NG for God sake?

  u 8 uveche 31.12. mursh svi u krevet cutanje i tihi prezir prema svima nama shto ovaplocujemo svoj svetovni zivot paganskim svetkovinama i onda kad se to bude zbrajalo naglas prdite u raju shto ste eto vi o presvetli miropomazani i nadasve pravedni jedini iskreni ortodoksni i jos par parametra hriscani

  bolje da sam mlaka *** jeo nego shto sam ovu temu chitao

  svejedno srecna NG svima
  za oba kalendara
  i oba bozica

  bar dva dana pre NG preporuchujem lagani trening da naviknete vaspostavljeno sopstvo na hemijske promene usled koncetrizovanih nutriensa i alkoholoida i nemojte da se otkinete bash bar do pola 12 posle navalite slobodno ljudski je opiti se ko stoka
  vidimo se sine chim se sretnem s tvojom majkom -> http://www.youtube.com/watch?v=oPAl8YLVO0g

 8. #8
  Veoma poznat BOKYSTAMY (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jagodina
  Poruke
  10.976
  Reputaciona moć
  283

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  danas srbi prihvataju sve osim zdrave nauke hristove?

 9. #9
  Iskusan xpertbet (avatar)
  Učlanjen
  19.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pandora
  Poruke
  5.542
  Tekstova u blogu
  33
  Reputaciona moć
  91

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  srbi su bili pagani pre nego su postali hriscani i koji kalendar gledas te ne cini hriscanom ni najmanje

  uopste ta deklaracija frakcionisanje i podele smaraju na shiroko ne prihvatam konvencionalnu religiju jer se oko nje primaju kreteni koje ne zanima ni malo shta je dobro a sta zlo vec sta su kako deklarisali dok svi ostali crknite u paklu

  manje vishe mi se gadi sav taj gaj pun licemernih retarda, ako se zbog toga dobija bolje mesto u afterlife ja ga jednostavno ne zelim za sebe i ako se zbog gregorijanske NG zavrshava u kazanu onda ke sera sera, vredelo je..
  vidimo se sine chim se sretnem s tvojom majkom -> http://www.youtube.com/watch?v=oPAl8YLVO0g

 10. #10
  Iskusan
  Učlanjen
  03.05.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  zeleni pasnjak i dalje :)
  Poruke
  5.937
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  Sad je i NG trn u oku, kome se slavi neka je slavi, a ko nece ne mora, svako ima pravo da radi sta hoce dok ne ugrozava druge.
  Da li to znaci i da ta NG ugrozava mozda pravoslavne vernike, koji ce pretpostavljam te noci svi otici u krevet na lalanje do 22h

 11. #11
  Veoma poznat BOKYSTAMY (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jagodina
  Poruke
  10.976
  Reputaciona moć
  283

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  Citat Original postavio flpflp Pogledaj poruku
  Sad je i NG trn u oku, kome se slavi neka je slavi, a ko nece ne mora, svako ima pravo da radi sta hoce dok ne ugrozava druge.
  Da li to znaci i da ta NG ugrozava mozda pravoslavne vernike, koji ce pretpostavljam te noci svi otici u krevet na lalanje do 22h
  ona dusu uze srpskom narodu , pos ukvari , razvrat medju srbe napravi, blud ucini , pijanice i narkomane napravi , kurv nacini, a djavolak samo

 12. #12
  Iskusan
  Učlanjen
  03.05.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  zeleni pasnjak i dalje :)
  Poruke
  5.937
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  Citat Original postavio BOKYSTAMY Pogledaj poruku
  ona dusu uze srpskom narodu , pos ukvari , razvrat medju srbe napravi, blud ucini , pijanice i narkomane napravi , kurv nacini, a djavolak samo
  Bitno je da tvoju dusicu nece uzeti posto je neces slaviti, da posle Bozi ne bi ispostavljao racun, gde si bio, sta si radio i zasto si jereticki praznik slavio.

 13. #13
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  11.11.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  102
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  Dakle, ko slavi novu godinu je razvratnik, bludnik, pijanica, narkoman, kurvar....

  Da li se na ovoj temi sme odgovarati, ili je kao na Zilotima, odnosno Pravoslavlju? To jest ovde pljuje šta ko oće, a oni koji se ne slažu budu banovani?

 14. #14
  Aktivan član
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ja sam emilijabbb
  Poruke
  1.223
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  Sta ce biti ako slavimo te praznike?
  Ici cemo u pakao
  A interesuje me da li ateisti idu u pakao,
  ili samo hriscani?

 15. #15
  Iskusan xpertbet (avatar)
  Učlanjen
  19.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pandora
  Poruke
  5.542
  Tekstova u blogu
  33
  Reputaciona moć
  91

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  svi cete u pakao

  u raj cemo samo mi ortodoksni, bogougodni, pricesni, isposteni, prepravedni, miropomazani, pred bogom i u veri ispravni, ma od boga smo bolji kad vam kazem..

  sta kao ne verujete mi

  a vi svi zajedno sa dve milijarde budista i 2 milijarde islamaca i milijardu i nesto katolika idete na kuvanje kod lucije

  blah

  ne bi vi skontali simbolizam religije da vas za dupe ujede, kontam da mozdani kontinium sapiensa nije stigao da prevuche tu lajnu na what is what in da real world pa zato shape dalje od paganskih praznika

  ma ima i iransku i kinesku novu da pochnem da praznujem samo da je vishe povoda za zabavu a ne da mi kojekakvi licemeri otimaju s bozjim pravom pribavljene praznike i . i ...
  vidimo se sine chim se sretnem s tvojom majkom -> http://www.youtube.com/watch?v=oPAl8YLVO0g

 16. #16
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  Citat Original postavio Georg_Faust Pogledaj poruku
  svi cete u pakao
  ma ima i iransku i kinesku novu da pochnem da praznujem samo da je vishe povoda za zabavu a ne da mi kojekakvi licemeri otimaju s bozjim pravom pribavljene praznike i . i ...
  Ja sam pametniji NEĆU DA SLAVIM NI JEDNU (da ne bih pogrešio ili sagrešio)
  Što je sigurno,sigurno je!

 17. #17
  Veoma poznat BOKYSTAMY (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jagodina
  Poruke
  10.976
  Reputaciona moć
  283

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  ja samo rekoh sta nova nacini od srba , ako sebe same nadjoste od svega navedenog , pa se bunite, ja vam nisam keriv sami od sebe tako nesto naciniste, a da nije tako ne bi ste se ni bunili?

 18. #18
  Iskusan xpertbet (avatar)
  Učlanjen
  19.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pandora
  Poruke
  5.542
  Tekstova u blogu
  33
  Reputaciona moć
  91

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  thou has been pounded
  vidimo se sine chim se sretnem s tvojom majkom -> http://www.youtube.com/watch?v=oPAl8YLVO0g

 19. #19
  Iskusan xpertbet (avatar)
  Učlanjen
  19.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pandora
  Poruke
  5.542
  Tekstova u blogu
  33
  Reputaciona moć
  91

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  Citat Original postavio BOKYSTAMY Pogledaj poruku
  ja samo rekoh sta nova nacini od srba , ako sebe same nadjoste od svega navedenog , pa se bunite, ja vam nisam keriv sami od sebe tako nesto naciniste, a da nije tako ne bi ste se ni bunili?
  kakva crna pobuna johny, ne vrednujem ja to sto ste isprdeli za suvu sljivu

  svako nek zivi kako mu odgovara da isto chini i nek vade trnje iz svojih ochiju
  nisam ja ispao sa ikone ali necu da trpim moralne doskochice od bilo koga

  ali kad ste vec izvalili put spasenja onda ga nesebicno nudite svima iako prosto recheno time smarate
  u ovoj temi je naprdeno brdo glupih i nesuvisli konotacija vezanih za noc koja je sasvim ok

  zadrzite srecni u svojoj ispravnosti svoj nepokolebivi moralni put bore snajdera i uzivajte u duhovnim uzvisenjima a meni ostavite NG sa svim njenim prolaznim porocima i hirevima
  vidimo se sine chim se sretnem s tvojom majkom -> http://www.youtube.com/watch?v=oPAl8YLVO0g

 20. #20
  Veoma poznat BOKYSTAMY (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jagodina
  Poruke
  10.976
  Reputaciona moć
  283

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  Citat Original postavio Georg_Faust Pogledaj poruku
  kakva crna pobuna johny, ne vrednujem ja to sto ste isprdeli za suvu sljivu

  svako nek zivi kako mu odgovara da isto chini i nek vade trnje iz svojih ochiju
  nisam ja ispao sa ikone ali necu da trpim moralne doskochice od bilo koga

  ali kad ste vec izvalili put spasenja onda ga nesebicno nudite svima iako prosto recheno time smarate
  u ovoj temi je naprdeno brdo glupih i nesuvisli konotacija vezanih za noc koja je sasvim ok

  zadrzite srecni u svojoj ispravnosti svoj nepokolebivi moralni put bore snajdera i uzivajte u duhovnim uzvisenjima a meni ostavite NG sa svim njenim prolaznim porocima i hirevima
  samo napred prijatelju , ...uzivaj u svojim porocima, ako ti oni moralno ispravno deluju?

 21. #21
  Veoma poznat BOKYSTAMY (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jagodina
  Poruke
  10.976
  Reputaciona moć
  283

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  i krava zivi u svojem izmetu, i kada joj od previse izmeta postaje toplo, ona ne bi ni po koju cenu izasla iz stale jer joj toplota izmeta cini taj njen svet prijatnim, ali ona ne sluti da izvan stale postoji i priroda koja je prelepa, tek posto je covek izvede napolje da pocisti njen izmet ,ona shvati sta propusa, .


 22. #22
  Iskusan xpertbet (avatar)
  Učlanjen
  19.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pandora
  Poruke
  5.542
  Tekstova u blogu
  33
  Reputaciona moć
  91

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  vreme je da se osvrnem na starohriscansku budisticku anegdotu o velikom muhamedu rami

  pricha ide ovako..

  na jednom prijemu napravljenog u cast nekih smorenih lordova kod nekog radze je bio veliki dalaj sa jedno dva tuceta svojih isposnika asketa

  i tako kao na svim kool zurkama bilo je dosta toga da se zalozi

  umereni novopecheni askete uchenici su prenerazili videvsi svog ucitelja u zagrljaju sa vatrenom vodom i duhanom pa su pitali da li vishemesechno zasnivanje nutriensa na suvim bobicama ima uopste smisla i kako ga prostonarodnim jezikom nije sramota da se tu ponasa ko najobisnija pijanica

  dalaj je zabo ruku u vatru i kulirao neko vreme a onda im reko da kad to urade mogu slobodno da pocnu ponovo da cugaju

  sad ja ne kazem da imam ruke od azbesta
  ali je sustina da necete daleko da stignete sa stavom da duhovni posveceni zivot ukljucuje prezir i prenerazenje prema svetkovinama

  no sta god bilo koga cini srecnim samo smanjite malo kako ste kool a drugi gresnici zbog prasenceta rakije i duhana vec gledajte da idete nekom da pomognete ako vec zelite da napravite za score neko dobro delo. Ima brate dosta gladnih, bolesnih, pa ne morate za novu godinu ali za bozic pozurite lepo da ucinite koje dobro delo onako fizicki pomazuci a ne da mi verbalno onanisete o moralnim zakonima nacelima i sta je koga i kako upropastilo

  drugim recima uzdrzavanjem od nove godine i svetovnog zivota se ne cini bas mnogo na lestvici milosrdja, ljubavi i prastanja

  Nova godina ima sve te elemente u svojoj harizmi i milosrdje i ljubav i prastanje zato mi bash puca shta koji poglavar doglavar ili wannabee bilo chega misli o tome
  vidimo se sine chim se sretnem s tvojom majkom -> http://www.youtube.com/watch?v=oPAl8YLVO0g

 23. #23
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.499
  Reputaciona moć
  2080

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  Citat Original postavio Georg_Faust Pogledaj poruku
  vreme je da se osvrnem na starohriscansku budisticku anegdotu o velikom muhamedu rami

  pricha ide ovako..

  na jednom prijemu napravljenog u cast nekih smorenih lordova kod nekog radze je bio veliki dalaj sa jedno dva tuceta svojih isposnika asketa

  i tako kao na svim kool zurkama bilo je dosta toga da se zalozi

  umereni novopecheni askete uchenici su prenerazili videvsi svog ucitelja u zagrljaju sa vatrenom vodom i duhanom pa su pitali da li vishemesechno zasnivanje nutriensa na suvim bobicama ima uopste smisla i kako ga prostonarodnim jezikom nije sramota da se tu ponasa ko najobisnija pijanica

  dalaj je zabo ruku u vatru i kulirao neko vreme a onda im reko da kad to urade mogu slobodno da pocnu ponovo da cugaju

  sad ja ne kazem da imam ruke od azbesta
  ali je sustina da necete daleko da stignete sa stavom da duhovni posveceni zivot ukljucuje prezir i prenerazenje prema svetkovinama

  no sta god bilo koga cini srecnim samo smanjite malo kako ste kool a drugi gresnici zbog prasenceta rakije i duhana vec gledajte da idete nekom da pomognete ako vec zelite da napravite za score neko dobro delo. Ima brate dosta gladnih, bolesnih, pa ne morate za novu godinu ali za bozic pozurite lepo da ucinite koje dobro delo onako fizicki pomazuci a ne da mi verbalno onanisete o moralnim zakonima nacelima i sta je koga i kako upropastilo

  drugim recima uzdrzavanjem od nove godine i svetovnog zivota se ne cini bas mnogo na lestvici milosrdja, ljubavi i prastanja

  Nova godina ima sve te elemente u svojoj harizmi i milosrdje i ljubav i prastanje zato mi bash puca shta koji poglavar doglavar ili wannabee bilo chega misli o tome
  Чини ми се да си ти нешто бесан из ко зна којих разлога и да због тога ниси уопште укапирао тему...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 24. #24
  Iskusan xpertbet (avatar)
  Učlanjen
  19.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pandora
  Poruke
  5.542
  Tekstova u blogu
  33
  Reputaciona moć
  91

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Чини ми се да си ти нешто бесан из ко зна којих разлога и да због тога ниси уопште укапирао тему...
  Jesam, besan sam
  Besan sam jer ko moroni prdite o moralnim normama i kaljate dan i svetski praznik koji je sasvim ok

  Besan sam jer se postavljate kao ispravni iako to sto prdite veze s mozgom nema
  Besan sam jer ste samosvesni samisebi dovoljni zauvek vaspostavljeni kao ispravni i sad na frku idete okolo i kvarite ljudima zabavu

  mursh lepo u krevet i puca vam tachno za novu godinu
  i uzivajte neporochni i srecni i pred bogom pravedni zbog toga

  ali mojne da tupite i kvarite ljudima dozivljaj jer je to ljaljanski

  A temu sam ukapirao i vrlo dobro znam sta se iza svega toga krije ali necemo o tome da ne menjamo temu. Jer ako razumes zasto da o tome tupim a ako ne razumes onda dzaba o tome govorim

  to su neke izmedju redova precutne stvari i tako..
  vidimo se sine chim se sretnem s tvojom majkom -> http://www.youtube.com/watch?v=oPAl8YLVO0g

 25. #25
  Veoma poznat BOKYSTAMY (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jagodina
  Poruke
  10.976
  Reputaciona moć
  283

  Podrazumevano Re: БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» ?

  Citat Original postavio Georg_Faust Pogledaj poruku
  vreme je da se osvrnem na starohriscansku budisticku anegdotu o velikom muhamedu rami

  pricha ide ovako..

  na jednom prijemu napravljenog u cast nekih smorenih lordova kod nekog radze je bio veliki dalaj sa jedno dva tuceta svojih isposnika asketa

  i tako kao na svim kool zurkama bilo je dosta toga da se zalozi

  umereni novopecheni askete uchenici su prenerazili videvsi svog ucitelja u zagrljaju sa vatrenom vodom i duhanom pa su pitali da li vishemesechno zasnivanje nutriensa na suvim bobicama ima uopste smisla i kako ga prostonarodnim jezikom nije sramota da se tu ponasa ko najobisnija pijanica

  dalaj je zabo ruku u vatru i kulirao neko vreme a onda im reko da kad to urade mogu slobodno da pocnu ponovo da cugaju

  sad ja ne kazem da imam ruke od azbesta
  ali je sustina da necete daleko da stignete sa stavom da duhovni posveceni zivot ukljucuje prezir i prenerazenje prema svetkovinama

  no sta god bilo koga cini srecnim samo smanjite malo kako ste kool a drugi gresnici zbog prasenceta rakije i duhana vec gledajte da idete nekom da pomognete ako vec zelite da napravite za score neko dobro delo. Ima brate dosta gladnih, bolesnih, pa ne morate za novu godinu ali za bozic pozurite lepo da ucinite koje dobro delo onako fizicki pomazuci a ne da mi verbalno onanisete o moralnim zakonima nacelima i sta je koga i kako upropastilo

  drugim recima uzdrzavanjem od nove godine i svetovnog zivota se ne cini bas mnogo na lestvici milosrdja, ljubavi i prastanja

  Nova godina ima sve te elemente u svojoj harizmi i milosrdje i ljubav i prastanje zato mi bash puca shta koji poglavar doglavar ili wannabee bilo chega misli o tome
  mnogo gord covek bese taj lama, hvalisavko,


  dodje ti jedan takav u italiju da bi budizam pripovedao i stekao nove ucenike, i ,tako upozna ti on jednog pravoslavnog svestenika, i razgovarase o veri , onda on pokaza svesteniku raznacuda pocev od naj prostijeg ,a onda zamraci prostoriju ,i posle nekog vremena pokaza svesteniku ceo univerzum, i na kraju,rece casi zedan sam donesi vode, zaista casa poce lebdeti i otvori se cesma,potece voda i dodje do njega, kada zavrsi sa svim cudima ,upita svestenika ,kakvu on veru ima i sta on moze da mu pokaze , svestenik mu rece da veruje u hrista raspetoga i da samo ima krst, pa zatim dade krst u ruke njemu, i rece ajde sada pokusaj da naredis casi da donese vodu, uzalud je pokusavao jer demon kome je naredjivao nije smeo da pridje, onda mu on rece kakav si ti bog kada se bojis krsta malog , napusti budizam ode na svetu goru i postade monah.,

  slavite novu godinu ali ne rusite post boziji, jer tesko onom coveku koji drugeljude sablaznjava , bolje bi bilo da se nije ni rodio taj covek, zato vas savetujemo ne radi vas nego duse vase radi , jer je predaste raznim sektama i verovanjima, neka nam svima bog pomogne.

Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Odgovora: 45
  Poslednja poruka: 30.12.2007., 15:06
 2. ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!
  Autor OTADŽBINOLJUBAC-BGD u forumu Politika
  Odgovora: 63
  Poslednja poruka: 19.11.2007., 19:05
 3. Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 20.08.2005., 02:25
 4. Како који знак држи оловку?
  Autor Ljuba82 u forumu Astrologija
  Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 21.06.2005., 08:53

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •