Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!
Prikazujem rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

 1. #1
  Domaćin
  Učlanjen
  02.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.919
  Reputaciona moć
  0

  Angry Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!


  EKSKLUZIVNO - AMERIČKI NOVINAR ROBERT PARSONS OBELODANIO „VESTIMA” SAKRIVENI IZVEŠTAJ UN

  URANIJUM ZA SRBE 4,5 MILIJARDE GODINA

  • Šokantan tekst Senegalca Bakari Kantea, šefa misije programa UN iz 1999. o stravičnim posledicama bombardovanja Srbije nikada nije objavljen

  U maju 1999. godine Ujedinjene nacije u celini su sakrile od javnosti šokantan izveštaj Senegalca Bakari Kantea, šefa prve misije UNEP-a (Program Ujedinjenih nacija za čovekovu okolinu) o ekološkim posledicama bombardovanja SR Jugoslavije. Ovaj tekst UN nikad nisu objavile, ali su njegovi delovi procurili u javnost zahvaljujući sagovorniku „Vesti”, američkom nezavisnom novinaru Robertu Parsonsu, izveštaču iz međunarodnih institucija u Ženevi.

  On je uspeo da dobije Kanteov izveštaj od svog izvora u UNEP-u i 17. juna 1999. objavi njegove delove u ženevskom dnevniku „Kurijeu” (Le Courrier) pod naslovom „Skriven alarmantni izveštaj o posledicama bombardovanja Jugoslavije: Otrovi koje UN neće da vide”.

  Robert Parsons ekskluzivno za „Vesti” svedoči o tome kako su se u kancelarijama Ujedinjenih Nacija, u atmosferi unutrašnjeg razdora, cenuzirisali i „frizirali” izveštaji o zdravstvenim posledicama upotrebe oružja sa OU na Balkanu.
  Posle 12 dana boravka u još bombardovanoj SR Jugoslaviji, u maju 1999, gde je bio sa misijama drugih agencija iz sistema UN, Bakari Kante je UNEP-u podneo izveštaj koji govori o ekološkom užasu: atmosfera i tlo u bivšoj SR Jugoslaviji trajno su zagađeni otrovnim materijama zbog bombradovanja industrijsko-hemijskih kompleksa i zbog upotrebe oružja sa osiromašenim uranijumom. Izveštaj je kategoričan u oceni da će naredne generacije koje žive na bombradovanom tlu patiti od kancerogenih oboljenja, leukemije, biće povećan broj spontanih pobačaja i deformiteta novorođenčadi.

  Zatrovan i Dunav

  U izveštaju Bakari Kantea piše da su zbog bombardovanja prirodu u SR Jugoslaviji zagadile otrovne supstance među kojima su najopasniji polihlorobifenili (PCB), visokokancerogeni i odgovorni za imunološke bolesti. U izveštaju se naglašava da je jedan litar polihlorobifenila dovoljan da se zagadi milijarda litara vode. PCB se nalazi u električnim transformatorskim stanicama i u brojnim naftnim rafinerijama koje su bile meta NATO-a. Dodaje se da je bombardovanje i brojnih fabrika u kojima su upotrebljavani teški metali izazvalo, između ostalog, i širenje kadmijuma i metilizovane žive (najotrovniji oblik žive). Reč je o metalima koji ostaju otrovni čak i ako se raznesu na prostoru od više hiljada kilometara. Rezultat: Zatrovan je i Dunav

  U osmom poglavlju cenzurisanog izveštaja Bakari Kantea govori se o zagađenju koje je prouzrokovala upotreba oružja sa osiromašenim uranijumom.
  „Prema raspoloživim podacima snage NATO-a upotrebile su municiju sa osiromašenim uranijumom gađajući vojne i civilne ciljeve. Upotrebljena je municija kalibra 30 milimetara. Ispaljivana je uglavnom iz aviona tipa ”A-10„, kao i krstarećih raketa ”tomahavk„. Ove rakete mogu da probiju čelik debeo 57 mm. NJihovo punjenje je radioaktivno i smatra se da sadrže uranijum 238, čija radijacija iznosi oko 3,4 Mbq. Uranijum pripada grupi toksičnih elemenata koji ulaze u drugu grupu radionukleida veoma visoke toksičnosti. Ova vrsta municije je nuklearni otpad i njegova upotreba je veoma opasna po zdravlje. Upotreba ove municije ima užasne posledice po stanovništvo jer pored telesnih povreda prouzrokuje radiološku kontaminaciju. Ta kontaminacija ima toksične i radijacijske posledice koje uzrokuju kancer”, piše u Kanteovom koji je tokom maja 1999. godine upućenom Generalnom direktoru UNEP-a Klausu Topferu.
  Kante dalje navodi: „Prilikom upotrebe (eksplozije) oružja sa osiromašenim uranijumom nastaje uranijumski oksid (U308 i UO2) kao i, između ostalog, veoma reaktivni gasovi radijum i radon. Oksidne čestice su širine između 0,5 i 5 mikrona i vetar može da ih raznosi na udaljenost od više stotina kilometara. Pošto u regionu Jugoslavije najčešće duvaju severnozapadni vetrovi, to praktično znači da zagađenje ide od Jugoslavije ka Mađarskoj, Nemačkoj, Hrvatskoj i Bosni ili ka Albaniji, Bivšoj Jugoslovenskoj Republici Makedoniji i Grčkoj”.

  Švajcarci plaćali za ćutanje

  Robert Parsons kaže da mu je jedan neposredno upućeni diplomatski izvor preneo da je u julu 1999. jedna grupa švajcarskih naučnika došla do još dramatičnijih zaključaka o posledicama OU na Balkanu, nego onih koje sadrži zabranjeni izveštaj Bakari Kantea, krajem maja iste godine. NJihovo istraživanje bilo je deo aktivnosti diplomatske grupe FOCUS koju su činili Švajcarska, Austrija, Rusija i Grčka).
  - Pošto je Švajcarska bila ta koja je pokrivala sve troškove, ostali članovi grupe su morali da ćute - kaže Robert Parsons.

  Autor zabranjenog teksta upozorava: „Radiološka i hemijska kontaminacija ”ne prave razliku„ između vojnog osoblja koje upotrebljava te rakete, između ciljeva, teritorija, nevinih civila, medija, grupa koje su tamo kako bi ukazale razne vrste pomoći, niti se ta kontaminacija zaustavlja na državnim rampama, niti je vremenski ograničena. Vreme poluraspada osiromašenog uranijuma je 4,5 milijardi godina”.
  Boraveći u Jugoslaviji u maju 1999. dok još traje bombardovanje, Kante je svedok ekološke katastrofe. „Ozbiljna šteta nanesena je čovekovoj okolini uništavanjem naftnih rafinerija, naftno-hemijskog kompleksa, hemijskim i fabrikama veštačkog đubriva, farmaceutskim i drugim industrijskim postrojenjima. Već postojeće i potencijalne posledice sukoba teške su po čovekovu okolinu i pogađaju uglavnom srpski deo SR Jugoslavije. Na Balkanu bi mogli da budu u opasnosti kako stanovništvo tako i priroda. Ako zagađenje pređe jugoslovensku granicu ono bi moglo da pogodi i druge zemlje u regionu. To takođe može da zakomplikuje tragičnu situaciju izbeglica u nekim susednim zemljama”, piše on u izveštaju koji nikad zvanično nije objavljen.
  „Naselja su najteže pogođena na Kosovu”, ističe Bakari Kante. On zaključuje da „su različite vrste ciljne međunarodne pomoći potrebne” kako bi se SR Jugoslavija suočila sa posledicama koje je bombardovanje nanelo kako čovekovoj okolini tako i stanovništvu.

  Ozračena hrana

  U cenzurisanom izveštaju Bakari Kante je takođe upozorio: „Bombardovanje NATO-a dogodilo se u vreme setve poljoprivrednih kultura od životnog značaja za stanovništvo - kukuruza, suncokreta, soje, šećera, šećerne repe i povrća. Bačeni osiromašeni uranijum uticao je na kvalitet vazduha, tla, vode, što je imalo, kako dugoročno tako i kratkoročno negativne posledice po lanac ishrane”.
  Nataša JOKIĆ
  DeMokrate bi sa zapadom i lazu srbe „jer nemamo alternativu”, a zapad nas zatrovase za sledećih 4,5 milijarde godina! 2. #2
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Citat Original postavio Teodosije Pogledaj poruku
  DeMokrate bi sa zapadom i lazu srbe „jer nemamo alternativu”, a zapad nas zatrovase za sledećih 4,5 milijarde godina!
  I Rusi su nas uslikali sa Černobilom...

 3. #3
  Elita Iwan91 (avatar)
  Učlanjen
  01.12.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  BG miljakovac
  Poruke
  14.997
  Reputaciona moć
  204

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  cernobil je bila nesreca...
  `Stupid is as stupid does` Forrest Gump

 4. #4
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.906
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  I Rusi su nas uslikali sa Černobilom...
  Da ali za Cernobil smo znali!
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 5. #5
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  ja sam rekla da treba da se pokrene pitanje ratne odštete,ali ko će mene da čuje.

 6. #6
  Zainteresovan član Ira Graves (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  S'Yuga
  Poruke
  289
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Pošto u regionu Jugoslavije najčešće duvaju severnozapadni vetrovi, to praktično znači da zagađenje ide od Jugoslavije ka Mađarskoj, Nemačkoj, Hrvatskoj i Bosni ili ka Albaniji, Bivšoj Jugoslovenskoj Republici Makedoniji i Grčkoj
  Ako bi samo neko mogao da mi objasni odakle duvaju ti severnozapadni vetrovi bio bih zahvalan.
  Sa koje strane i na koju stranu. Jer ako duvaju sa severnozapada onda zagadjenje ide na jugnoistok. A ako duvaju na severnozapad onda zagadjenje ide takodje na severnozapad. Prema tome zagadjenje ne moze da ide i u Madjarsku i u Makedoniju.

 7. #7
  Iskusan systemofadown (avatar)
  Učlanjen
  13.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У Пријепољу смо прошли цензус резултати нису тачни.
  Poruke
  6.059
  Reputaciona moć
  104

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Ma bitno da smo mi pobedili NATO, kakav uranijum kakvi bakraci.

  Always forgive your enemies; nothing annoys them so much.

 8. #8
  Veoma poznat
  Učlanjen
  14.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Vozdovac (OVO-ONO)
  Poruke
  12.484
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Citat Original postavio systemofadown Pogledaj poruku
  Ma bitno da smo mi pobedili NATO, kakav uranijum kakvi bakraci.


 9. #9
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  https://www.youtube.com/watch?v=By2FQ42Mv9c

  NATO Konferencija za štampu, Brisel, Belgija, 14. maj, 1999

  Pitanje: Pošto NATO izgleda koristi municiju sa osiromašeni uranijumom u Srbiji, ima li nekih planova za čišċenje, kada se rat jednom završi s ozbirom na reputaciju koju je ova municija imala u Iraku?

  General-major Džerc: Prvo da kažem da nismo koristili osiromašeni uranijum poslednjih nekoliko nedelja pošto se ta uranijumska municija koristi samo za mete na koje mogu da ostave poseban efekat i zato se koriste samo u retkim slučajevima.

  Pitanje: Ima li nekih planova za čišċenje? Mislim da nešto municije sa osiromašenim uranijumom jeste bilo korišċeno u Jugoslaviji. Ima li nekih planova za kasnije čiċenje, zbog rizika od raka, koji je po svoj prilici kada ju je Alijansa upotrebila 1991?

  General-major Džerc: Osiromašeni uranijum ċete naċi svuda u prirodi, kao npr. u kamenju, tlu, svuda, pa nemojte prenaglašavati ono što ste upravo rekli. Što se tiče tih planova, kao i svih drugih, mi naravno imamo planove da pomognemo tim ljudima da se ponovo vrate u svoje domove, ali neċu podrobno obrazlagati te planove.
  Što uopšte ne čudi kad…

  http://avalon.law.yale.edu/20th_century/mp04.asp
  Ovo su glavni zaključci do kojih se je došlo nakon temeljnog proučavanja dejstva bombi koje su bačene na Hirošimu i Nagasaki:
  1. Nakon eksplozija nije bilo škodljivih količina trajne radioaktivnosti na osnovu:
  A. Mera jačine radioaktivnosti u vreme istrage; i
  B. Nemoguċnosti da se pronađe klinički dokaz osoba kojima je trajna radioaktivnost naškodila.

 10. #10
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  I Rusi su nas uslikali sa Černobilom...
  Tebe da siluju americki marinci, rekla bi da si imala romanticno vece.

 11. #11
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.246
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  proci ce politicka halabuka i cirkus, zagadjenje ostaje. i krivica.

  svaka cast za postavljenu temu.
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 12. #12
  Moderator SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  32.780
  Reputaciona moć
  1241

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Пре пар година такође је била вест да једног индијског доктора нису хтели да пусте преко границе да би присуствовао некој здравственој конференцији у Италији. Тај доктор је тврдио да је једна од последица зрачења осиромашеним уранијумом и дијабетес. Е сад замислите колике су стварне последице када се чак и овако нешто банално крије.

  А најсмешније ми је то што смо ми још у основној школи (да, да, некада је школство било добро) учили о разорности атомских бомби, зрачењу и последицама.

  Али као што тврди наш народ, а ја му верујем, "пара врти где бургија неће".
  Треба продати све то оружје са ос. уранијумом, али се треба при том осигурати и да се случајно не плаћа одштета.

  Ја се ипак надам да ћемо ми то једног дана све наплатити.

 13. #13
  Veoma poznat
  Učlanjen
  10.07.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ovdeonde
  Poruke
  11.143
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  I Rusi su nas uslikali sa Černobilom...
  Nije bas za poredjenje nepredvidivi akcident u elektrani i smisljena vojna akcija.

 14. #14
  Zainteresovan član Antilochus (avatar)
  Učlanjen
  19.08.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  297
  Reputaciona moć
  40

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  I Rusi su nas uslikali sa Černobilom...
  Cernobil je u Ukrajini, zar si toliko glup da i to ne znas?

 15. #15
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Citat Original postavio systemofadown Pogledaj poruku
  Ma bitno da smo mi pobedili NATO, kakav uranijum kakvi bakraci.

  Сети се овог твог поста док будеш ишао у посету неком свом на онкологији!

 16. #16
  Aktivan član Šaban (avatar)
  Učlanjen
  19.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Šabanovac?
  Poruke
  1.792
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Odlična tema.
  Samo, ako možeš, daj neki link za izvor.

  Posledice bombardovanja sasvim sigurno postoje i biće ih još dugo...
  Nažalost, pesimista sam po pitanju mogućnosti da se izborimo za bilo kakvu odštetu. Mislim da od toga nema ništa... Možemo samo da damo svoj doprinos u širenju informacija o tome. Ovo je, eto, jedan od načina.

  To, naravno ništa ne rešava, ali više od toga mislim da ne možemo...
  No, valjalo je to zlo sprečiti nešto mudrijom politikom.
  Ne bismo sada bili u ovoj situaciji da je Slobu bolelo uvo za narod više nego za teritoriju...
  Teritorija zbog koje smo bombardovani je izgubljena, a narod (preživeli) je ostao da se hrani uranijumom osiromašenim poput njega samog...

  Neću da pravdam NATO zločince, ali sve što je trebalo uraditi da se to spreči je ono što je urađeno posle, zar ne?
  "Kada roba ne prelazi granicu, prelaze je vojske."

 17. #17
  Elita
  Učlanjen
  16.06.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  15.793
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  ...nisu zagadili samo Srbiju i ostale zemlje koje su castili demokratijom...zagadili su i zagadjuju planetu i stvarno treba biti zesci retard i reci o njima bilo sta pozitivno

 18. #18
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Ko nam sta moze, kad smo najstariji narod!
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 19. #19
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Citat Original postavio Andreavk Pogledaj poruku
  zagadili su i zagadjuju planetu i stvarno treba biti zesci retard i reci o njima bilo sta pozitivno
  Koji "oni" zagadjuju planetu?
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 20. #20
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  ja sam rekla da treba da se pokrene pitanje ratne odštete,ali ko će mene da čuje.
  xa..najnormalnija stvar.........

 21. #21
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Citat Original postavio systemofadown Pogledaj poruku
  Ma bitno da smo mi pobedili NATO, kakav uranijum kakvi bakraci.  I posle traze dokaze da li uranijum ostavlja posledice..........
  Poslednji put ažurirao/la ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 16.12.2008. u 03:46

 22. #22
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Za ovaj Svet bi sudnji dan bio najbolje rešenje,recimo da eksplodira Yellowstone.

 23. #23
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  ja sam rekla da treba da se pokrene pitanje ratne odštete,ali ko će mene da čuje.
  Od koga da tražiš odštetu?

  http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=990CE1DC1F38F93BA35757C0A963958260

  Njujork Tajms

  Objavljeno: 8. aprila, 1995.
  Nema izvinjenja za Hirošimu
  Predsednik Klinton je danas rekao da SAD ne duguju Japanu nikakvo izvinjenje za bacanje atomskih bombi na Hirošimu i Nagasaki pred kraj Drugog Svetskog rata i da je Predsednik Hari S. Truman doneo pravu odluku da upotrebi te bombe..
  Predsednikov komentar je usledio kao odgovor na pitanje tokom ovdašnje godišnje konvencije Američkog društva novinskih urednika. Upitan da li se duguje izvinjenje, Gdin Klinton je odgovorio ,,ne”, dodajuċi da je Predsednik Truman doneo pravu odluku ,,na osnovu njemu raspoloživih činjenica”.
  To su uradili sami, pa ih pljuju zbog toga, a sad imaju NATO prilepak koji garantuje saučesništvo najveċih zemalja Zapadne Evrope. Ko koga da osuđuje?

 24. #24
  Buduća legenda sumnjivo lice (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  25.929
  Reputaciona moć
  842

  Podrazumevano Re: Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  I Rusi su nas uslikali sa Černobilom...
  klipan

Slične teme

 1. НЕ НАТО! / Deo NATO zločina: osiromašeni uranijum
  Autor Marty Misterija u forumu Politika
  Odgovora: 103
  Poslednja poruka: 03.04.2009., 14:02
 2. Osiromašeni uranijum kosi jug Srbije
  Autor Waterfall u forumu Politika
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 29.03.2009., 10:14
 3. Osiromašeni uranijum - update
  Autor BobCocks u forumu Politika
  Odgovora: 15
  Poslednja poruka: 16.09.2006., 19:41
 4. Kako je lako Srbe driblati 10 godina!
  Autor fosilvaso u forumu Politika
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 31.08.2005., 14:04
 5. OSIROMAŠENI URANIJUM ZA J-22
  Autor ivan24 u forumu Vojska, policija i avijacija
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 20.04.2005., 22:27

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •