KRKOBABIĆ "KRKA" 5,5 MILIONA!

dragosh

Veoma poznat
Poruka
11.827
Kako je krenulo ima da se obistini ovaj naslov topika:cool:


KRKOBABIĆ "KRKA" 5,5 MILIONA!
Za putovanja predsednika PUPS-a u 2008. predviđeno čak 5,5 miliona dinara, što je 2,7 puta više nego za premijera Cvetkovića, koji će dobiti samo dva miliona



0101-200-1.jpg

Nameračio se da troši naše pare... Jovan Krkobabić



Verovali ili ne, potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić potrošiće na putovanja u 2009. godini čak 2,7 puta više novca od premijera Mirka Cvetkovića! Predsednik PUPS-a će, naime, za odlaske u inostranstvo dobiti čitavih 5,5 miliona dinara, dok će Cvetković, ali i vicepremijer Mlađan Dinkić, morati da se zadovolje sa po dva miliona?!

U kabinetu Mirka Cvetkovića Pressu je rečeno da ne znaju (?!) zašto je Krkobabić dobio 2,7 puta više para od premijera.


Najveće povećanje za plate

Kabinet potpredsednika Vlade za socijalnu politiku i društvene delatnosti Jovana Krkobabića dobio je u Predlogu budžeta za narednu godinu čak pet puta više para u odnosu na 2008. Od ukupno 50.731.000 dinara, na plate i dodatke i naknade zaposlenih otići će 22.866.000 dinara, što je čak 11 puta više nego za poslednji kvartal ove godine. Za usluge po ugovoru izdvojeno je tri puta više novca - 12.480.000 dinara, a za takozvane stalne troškove šest puta više, odnosno tri miliona dinara.


- Ne znamo zašto je to tako. Možda u kabinetu Jovana Krkobabića planiraju da putuju više od predsednika Vlade. Premijer će putovati onoliko koliko je potrebno da na najbolji mogući način predstavlja našu zemlju. Planirali smo onoliko para koliko će realno biti potrošeno, a dva miliona nam je dovoljno za narednu godinu. U Predlogu budžeta za 2009. svim ministarstvima i kabinetima su umanjena sredstva za putovanja i reprezentacije, i upravo na tim stavkama je ostvarena najveća ušteda - oko pet milijardi dinara - rekli su u Cvetkovićevom kabinetu za Press, i dodali da će premijer u narednoj godini moći da „putuje" za 700.000 dinara manje nego ove godine.

S druge strane, u kabinetu Jovana Krkobabića rečeno nam je da zvanično pojašnjenje visine njihovog budžeta za putovanja možemo da dobijemo tek po povratku vicepremijera i njegovog tima iz Ženeve. Krkobabićev savetnik za medije Miloš Čolić naglasio je da su pare koje je predsednik PUPS-a dobio za 2009, iako tri puta veće od onih u budžetu za 2008, u apsolutnom iznosu manje, jer se ovogodišnji budžet za njegov kabinet odnosi samo na poslednji kvartal.

- Vicepremijer Krkobabić najverovatnije neće potrošiti sva sredstva koja su mu stavljena na raspolaganje. Ipak, putovanja u inostranstvo koštaju. Košta i ovaj put u Ženevu na konferenciju UN posvećenu izbeglicama. Najjeftinije bi bilo kada ne bi moralo nigde da se putuje - rekao je Čolić.

Ekonomski analitičar Danijel Cvjetićanin kaže za Press da je u Predlogu budžeta napravljena „gomila gluposti i nelogičnosti".

- Tih 5,5 miliona dinara za putovanja Jovana Krkobabića tumačim kao štamparsku grešku. To će se verovatno i pokazati. U tom budžetu zaista ima mnogo gluposti, ali ta suma je definitivno pogrešna. Odbijam da poverujem u suprotno - rekao nam je Cvjetićanin.


Tadiću samo 4 miliona više

Ukupni troškovi kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića u narednoj godini povećani su manje nego što je predviđeno za putovanja Krkobabića i njegovih ljudi. Kabinet predsednika je, naime, za sledeću godinu dobio 151.638.000 dinara, što je za 4,1 milion više nego u 2008. Plate i doprinosi za zaposlene kod Tadića povećane su za oko sedam miliona dinara, a duplo su smanjena sredstva za mašine i opremu.


I ekonomista Zoran Popov kaže da je neobično da potpredsednik Vlade ima na raspolaganju više novca za putovanja od premijera.

- Možda su zaista planirali neka važna putovanja u narednoj godini. Ako neko radi na penzionom sistemu, to podrazumeva i potrebu za putovanjima. Jedino logično objašnjenje jeste da ili su planirane neke veće aktivnosti, ili će se ta sredstva preusmeriti na nešto drugo. A zaista zvuči čudno da je za njegov kabinet izdvojeno duplo više nego za kabinet premijera - kaže Popov.

Inače, najviše novca za putovanja među potpredsednicima Vlade dobili su Božidar Đelić, koji je zadužen za evropske integracije Srbije - 8.799.000 dinara, i Ivica Dačić - 11.000.000. Interesantno je i da će budžet za putovanja Božidara Đelića biti čak 11.200.000 dinara manji nego u 2008. godini.

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=53178&sectionId=37
 
Poslednja izmena:
...i mali Milance njegov sin je krenuo tatinim stopama:


Krkobabić pojeo sve palačinke u šatou?

v115956p0.jpg



Zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić koristi sve blagodeti vlasti, pa je kako saznaje list "Alo!", uveo manire koji pre priliče nekom kraljevskom dvoru ili belosvetskoj razmaženoj pop zvezdi.

Tako je, kako saznaje ovaj list od njegovih najbližih saradnika, po dolasku u Skupštinu grada Milan Krkobabić tražio da mu se kabinet zamenika gradonačelnika opremi nameštajem iz doba dinastije Obrenovića.

"Kada mu je rečeno da takvog nameštaja nema u Skupštini, on je insistirao da mu se donese iz gradskog fundusa. Međutim, pošto takvog nameštaja nije bilo ni u fundusu, zahtevao je da se nameštaj kupi u antikvarnici ili da se ide na dogovor za nabavku", otkriva izvor lista "Alo" i dodaje da ovaj zahtev Krkobabića nije ispunjen.

Da mnogo polaže na uređenje kabineta, koje bi ga inspirisalo za rad, Krkobabić je pokazao zahtevajući da slike u kabinetu budu zamenjene.

"Krkobabić je rekao da su slike naših poznatih umetnika koje su bile u kabinetu "mnogo mračne" i zahtevao da se zamene nekim drugim, "vedrijim" slikama", kaže sagovornik lista iz Skupštine grada.

Krkobabićevim ponašanjem navodno su nezadovoljni i koalicioni partneri iz SPS-a, posebno kada su saznali za bezobrazluk kada je hteo da proturi stranačke troškove na teret Skupštine grada.
Ujedno, pre petnaestak dana putovao je u Berlin sa dva saradnika iz kabineta, međutim, do danas nije razjašnjeno šta je zapravo radio tamo i koji su rezultati posete Nemačkoj.

Prema tvrdnjama našeg izvora, Milan Krkobabić je i veliki ljubitelj hrane, a posebno slatkiša.

"Konobari mu stalno u kabinet uvoze kolica puna hrane. Posebno preferira palačinke u šatou i, prema nekim procenama, više od polovine dnevnih porudžbina ove poslastice iz skupštinskog restorana završi u njegovom kabinetu", kaže ovaj izvor lista.

Zamenik gradonačelnika je navodno uveo i praksu obaveznog služenja čokoladice uz kafu, što dosad nije bio slučaj.

Međutim, ni to nije sve. Krkobabić insistira da čokoladice moraju da budu "najlepše želje"!

Novinari "Alo" nisu uspeli da kod samog Krkobabića provere ove informacije, jer se on nije javljao na telefon.

(MONDO)
 

Back
Top