Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!
Prikazujem rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

 1. #1
  Iskusan Maksim 3 (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srce Srbije-Sumadija-Kragujevac-idemo na izvor,da se napijemo vode
  Poruke
  5.295
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Ovo bez mnogo komentara,jer nema nikakve sumnje ,da ce nase drage "patriote" sa ovog Foruma opet ispljuvati Draskovica iz petnih zila,iako je ovaj put apsolutno u pravu,bar po meni.

  Kopiracu samo deo teksta,inace ova polemika se i sutra nastavalja na stranicama Novosti,sutra je na redu Milovan Vitezovic.

  http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=133344&datum=2008-12-05

  Drašković: Grešnik ubija istinu04.12.2008 19:36:36 Ocena: 4.55 (Glasova: 11) Komentara: 1

  NA promociji knjige profesora Dragoljuba R. Živojinovića „Nevoljni ratnici - velike sile i Solunski front1 914-1918“, akademik i pisac slavne tetralogije „Vreme smrti“ Dobrica Ćosić izrekao je potpuno nove, kritičke ocene o Solunskom frontu.
  Ćosić je, između ostalog, rekao: - Ne mogu da se divim političkoj i državničkoj mudrosti Nikole Pašića, rakovodstvu i strategiji prestolonaslednika Aleksandra i vojvoda Putnika i Stepanovića, koji su prepolovljenu vojsku i stotinu hiljada civila, žena i dečaka, rukovođeni fanatičnom idejom da sloboda i Jugoslavija nemaju cenu, poveli u kolektivno samoubistvo za ratni cilj koji saveznici nisu tada prihvatali... Takav stav, potpuno različito tumačen i interpretiran, naišao je na burne reakcije među istoričarima, političarima i našim čitaocima... „Novosti“ tim povodom žele da otvore seriju u kojoj bi valjalo da pokušamo da odreagujemo, demistifikujemo, priznamo - sve srpske greške i zablude 20. veka, veka koji je srpski narod strašno platio žrtvama i porazima, uprkos tome što je uvek bio na pobedničkoj strani. To nije rasvetljavanje radi kajanja i opraštanja, nego radi zdravog puta kojim valja ići kroz 21. vek. Pozivamo istoričare, političare, pisce, intelektualce, čitaoce - da zajedno pređemo taj dugi put, i da vidimo šta smo učinili i šta su nam novi ciljevi i odredišta, šta nam je budućnost . Nisu, sigurno, novi frontovi, ali šta su - novi proboji? Naš novi „usiljeni marš“. Naš novi srpski put..

  * * * * *

  SAMO neznanje ili fanatizam koji odbacuje znanje ispisali su optužnicu Dobrice Ćosića protiv onih koji su vodili Srbiju u Prvom svetskom ratu. On kaže da je njihova tadašnja politika skrivila hašku i mastrihtsku odluku o razbijanju Jugoslavije 1991. i NATO bombardovanje 1999. godine!
  Pisac, kojeg neki današnji raspamećeni Srbi nazivaju “ocem nacije”, tvrdi da su prestolonaslednik Aleksandar, Nikola Pašić i vojvode Radomir Putnik i Stepa Stepanović unesrećili srpsku naciju 21. avgusta 1915, kada su odbacili ultimativni i poslednji zahtev Britanije, Francuske i Rusije da Kraljevina Srbija prihvati Londonski pakt iz aprila iste godine, koji je Srbiji, uz odricanje od svoje državne teritorije istočno od Vardara, garantovao veliko proširenje na zapadu, do linije Karlobag - Ogulin - Karlovac - Virovitica!
  Kaže on još i to da je bila “ubilačka” odluka o povlačenju preko Albanije, opisujući je kao “kolektivnu smrt”, a Solunski front naziva “srpskim samoubistvom”.

  Ideološka torpeda
  ZAGLEDAN u ruševine svoje vere, Ćosić hoće nemoguće. Da za udes Jugoslavije na kraju 20. veka okrivi one koji su je stvarali na početku istog stoleća. I da zločine komunističke partije pripiše njenim žrtvama. Veslač sa “Galeba” i kormilar čamca iz Požarevca, hoće da potopi “Lađu francusku”, pa svoja torpeda ideološke mržnje i slepila puni neistinama.
  Londonski pakt, koji spominje, sile Antante potpisale su 6. aprila 1915. jedino sa Italijom, u tajnosti i iza leđa Srbije. Za ulazak u rat na strani Antante, Italiji je zagarantovana severna i središnja obala Dalmacije do Splita i sa Splitom. Da bi i Bugarska prišla Antanti, njoj je nuđena teritorija Srbije istočno od reke Vardar, i još nekoliko srpskih srezova, a na Aleksandra i Pašića vršen je pritisak da se dobrovoljno odreknu velikog dela svoje države, uz maglovita i nikad ozvaničena obećanja da će Srbija, zauzvrat, dobiti Crnu Goru, ostatak jadranske obale do Splita, BiH i delove Slavonije. Sve to, opet, pod uslovom da se sa time saglase i Hrvati.
  Da je Dobrica Ćosić tada bio “otac nacije”, on bi se, znači, odrekao svog državnog imanja, u zamenu za prokletstvo otimanja tuđeg i moralni sunovrat Srbije kao nečasnog trgovca, koji je, istovremeno, raspikuća i grabljivac. Nacionalna i državna načela moralnosti, koja su izabrali Vrhovna komanda i Vlada, Srbija je platila Golgotom, koja je zadivila ceo svet. Svojim vaskrsom, posle Krfa i Solunskog fronta, srpski moral, žrtve i pobede srušile su Londonski pakt. Srbija je sačuvala svaki pedalj svoje države, a Srbi, Hrvati i Slovenci, od Drine pa do Alpa, prihvatili su tu i takvu Srbiju kao oslobodioca.
  Zna sve ovo Dobrica Ćosić, ali neće da zna. Neće, jer je upravo Komunistička partija Jugoslavije, koja ga je vaspitala od dečačkih dana, uzvišenu žrtvu Srbije, odmah po svršetku rata, proglasila za - “velikosrpsku hegemoniju”. Za komuniste je ta država bila “versajska tvorevina” i “tamnica naroda” koja mora biti rušena i srušena!
  Ironijom sudbine, glavni rušioci Jugoslavije preobraziće se u njene obnovitelje posle Drugog svetskog rata, kada je država postavljena na dva noseća stuba: jedan vođa, jedna partija! I Vođa i Partija dosledno su slamali “velikosrpsku hegemoniju”. Pod devet planina zatrpali su genocid hrvatskih i muslimanskih ustaša nad Srbima, prvog gerilskog vođu u okupiranoj Evropi proglasili za saradnika okupatora i ubili ga, a preko njegove slomljene vojske i naroda prešli valjkom smrti, masovne torture, tamničenja i promovisanja lažne istorije. Na istorijskom biću Srba, i samo Srba, stvorili su nekoliko novih nacija i njihovih republika,a Srbiju, i samo Srbiju, isparcelisali na tri dela.
  Skoro pola veka su Dobrica Ćosić i njegovi drugovi marširali tim smerom, a ne ni Aleksandar Karađorđević, ni Pašić, ni Putnik, ni Stepa, ni Draža Mihailović. Kad je Vođa umro, a za njim i Partija, počele su da eksplodiraju komunističke mine ugrađene u temelje njihove Jugoslavije. Strateg sa Titovog “Galeba”, tada, preuzima strateško kormilo Miloševićevog ratnog čamca iz Požarevca, sa suludim planom ostvarenja mrtvog Londonskog pakta iz 1915. godine!
  U julu 1991, Ćosić otvoreno i zacenuto dobošari za smrt, govoreći da je kucnuo pravi istorijski trenutak da Srbi “završe borbu za svoje oslobođenje i ujedinjenje” i da “stvore svoju državu na svojim etničkim prostorima”. Slobodana Miloševića okiva u zvezde i sravnjuje ga sa Nikolom Pašićem.
  Ta je politika bila “srpsko samoubistvo”, a ne Solunski front 1918. Ta je politika bila politika “hazarda i smrti”, a ne odluka o povlačenju preko Albanije 1915. godine. Istinu ne mogu menjati uslovni refleksi ideološke dresure, slepila i mržnje, niti današnje Ćosićevo anatemisanje Slobodana Miloševića.
  ”Otac nacije” ogorčen je i zbog “ideološke abolicije četničkog terora” u današnjoj Srbiji. U jednoj svojoj knjizi, objavljenoj 1990, on kaže da bi, kad bi se ponovo rodio, ponovo ubijao četnike!
  Zašto? Zato što nepokajani grešnik želi da ubija istinu da je on bio jedan od važnih ubica velike istorijske prilike o temeljnom preuređenju Kraljevine Jugoslavije posle Drugog svetskog rata. Ono što Srbija i Srbi nisu mogli, a nisu ni hteli, ni 1915. ni 1918, hteli su i mogli postići 1945, samo da nije bilo građanskog rata između ravnogorske i partizanske gerile ili da je ishod tog tragičnog sukoba, koji su izazvali Ćosić i njegovi drugovi, bio drugačiji.
  Zbog genocida hrvatskih i muslimanskih ustaša nad Srbima levo od Drine, posleratne granice Srbije bile bi, uz potpise i pečate antihitlerovske koalicije, pomerene daleko na zapad. Nacistička Hrvatska podelila bi sudbinu nacističke Nemačke, a upravo to je bio ratni cilj generala Mihailovića, kojega bi Dobrica Ćosić, još jednom, da ubije!
  Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti, budala progovori, a fukara se obogati ! 2. #2
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Ovo su gluposti Vuka Manitoga.Nikola Pašić i kraljevska bulumenta su bili gomila alavih gubitnika.Vuk Drašković je politikantski prevrtač koga zanimaju samo pare.Ono što je dosad napisao nema nikakvu vrednost u bilo kom smislu,osim onoga u kojem laže i trpa pare u džep.

 3. #3
  Veoma poznat manje_zlo (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  царева гарда
  Poruke
  12.178
  Reputaciona moć
  157

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Не вреди читати пљувачину лажног четника а скривеног слобовца по комунисти.

 4. #4
  Veoma poznat Enchanted (avatar)
  Učlanjen
  07.11.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  10.930
  Reputaciona moć
  144

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Lupa gluposti, kao i obicno.

 5. #5
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.794
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  851

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Svasta

 6. #6
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Vuk narkomancina pomahnitala............i manite se vise tih cetnika i komunista.......

 7. #7
  Veoma poznat RoccoS (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.414
  Reputaciona moć
  223

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Heroin cini cuda.
  Волео је живот, волео је цвеће,

  ал' тога пролећа не имаде среће.

 8. #8
  Veoma poznat
  Učlanjen
  01.05.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  12.187
  Reputaciona moć
  160

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  Ovo su gluposti Vuka Manitoga.Nikola Pašić i kraljevska bulumenta su bili gomila alavih gubitnika.Vuk Drašković je politikantski prevrtač koga zanimaju samo pare.Ono što je dosad napisao nema nikakvu vrednost u bilo kom smislu,osim onoga u kojem laže i trpa pare u džep.
  jedan od uzrocnika rata na prostoru SFR, je pored Cosica i Drasskovic...
  iako je on shvatio da je grijesio i pokusava da to ispravi...
  podrzi ga u tome...

 9. #9
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Citat Original postavio slavonija Pogledaj poruku
  jedan od uzrocnika rata na prostoru SFR, je pored Cosica i Drasskovic...
  iako je on shvatio da je grijesio i pokusava da to ispravi...
  podrzi ga u tome...
  'ajde da se ne lažemo.On je licemer,a ja licemere podržavam samo u smislu da i za licemerje treba da postoji kazna.

 10. #10
  Iskusan Maksim 3 (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srce Srbije-Sumadija-Kragujevac-idemo na izvor,da se napijemo vode
  Poruke
  5.295
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Danas je na redu Milovan Vitezovic i njegov odgovor "ocu nacije" Dobrici Cosicu ,na njegove apsurdne teze o I.Svetskom ratu ,porodici Kradjordjevic i Nikoli Pasicu.

  Zanimljiva je transformacija misljenja gos.Cosica o Nikoli Pasicu,negde u Maju ili Junu `90.god. proslog veka,izasao je bio veliki interviju Dobrice Cosica u tadasnjoj MIlosevicevoj "Politici",gde je on bio proglasio Nikolu Pasica za najveceg srpskog politicara u istoriji,usput samo da napomenem,da je u tom svom interviju S.Milosevica proglasio novim N.Pasicem koji ce povratiti slavu i moc nekadasnje Srbije....sta je od svega bilo,znamo i sami,Srbija je pod rukovodstvom "novog Pasica" i njegovog "omiljenog opozicionara-pomagaca" dozivela najveci poraz u svojoj istoriji od koga se zadugo jos nece oporaviti.
  Taj isti "novi Pasic" je samo dve godine kasnije poslao tadasnjeg predsednika skracene YU Dobricu Cosica uz teske uvrede u Saveznoj Skupstini od "omiljenog opozicionara Seselja",taksijem kuci,a isti Cosic je samo par godina kasnije oblacio majice "OTPORA" kao simbol protivljenja vlasti "novog N.Pasica" tj.S.Milosevica.

  Evo sada nakon 18 god. taj isti Cosic totalno menja svoje misljenje i proglasava Nikolu Pasica za jednog od uzrocnika za katrastrofalan pad Srbije kao drzave i Srba kao naroda.
  Cosic je ,nema nikave sumnje u to,ostao u dusi teski levicar i bukvalno mrzi sve sto mirise na desnu Srbiju,Srbiju Kradjoredjevica i ravnogorsku Srbiju.

  Ove "komentare" iznad ,je besmisleno komentarisati na bilo koji nacin ,jer to i nisu misljenja ,nego prenosenje gadosti iz Zemunskog magistrata i iz tkz."knjiga" "cosavog ,crvenog vojvode".

  Milovan Vitezovic..prekopiracu smo deo njegovog odgovora D.Cosicu.http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=16&status=jedna&datum=2008-12-05&feljton=6904

  Pokazali smo kako je srpska vojska, krajem novembra i početkom decembra 1915. godine, otpočela svoj marš ka Jadranskom primorju, marš za koji se s pravom može reći da je bio zaista mučenički, a po motivima i istorijskim posledicama veliki. Istina, u izvršenju toga marša vojska nije imala da podnosi teške udarce koje su joj toliko nadmoćni neprijatelji sa tri strane nanosili, počev od Save, Dunava i Timoka pa sve do Kosova; ali je zato sada bila izložena ogromnim i, za njenu snagu kakva je onda bila, nepodnošljivim teškoćama i naporima, jer je morala da savlađuje puno bespuća po planinama, potom i po albanskim neprohodnim baruštinama i blatištima, po zimi, polubosa i u poderanom i oskudnom odelu, pri tome i gladna - danima bez hrane, a uza sve to izložena i mučkim napadima arnautskih bandi iz zaseda u klisurama.

  Brod za Krf
  Pod takvim uslovima neizbežno je bilo da tragom njenih kolona popadaju nebrojene žrtve onih vernih sinova Otadžbine koji su imali volju, ali ne i dovoljno snage, da do kraja podnesu sve one “muke i patnje“ koje po strahotama prevazilaze sve što je istorija do sada zabeležila, što reče francuski maršal Žofr.
  Što se tiče polemičkog, opet racionalno katarzičnog feljtona “Večernje novosti”, koji nastaje u povodu istorijske knjige sa sjajnim i tačnim naslovom “Nevoljni ratnici“ akademika Dragoljuba Živojinovića i onoga što je na promociji ovog temeljnog dela rekao akademik Dobrica Ćosić, čini mi se da ne bih imao šta više da kažem od onoga što je u scenariju filma “Gde cveta limun žut“.
  Šteta što knjiga akademika Živojinovića nije bila izašla kad sam pisao scenario. Verovatno bi mi donela veću sigurnost u sudovima i neka pitanja ne bih ostavio otvorenim.
  Mogu da žalim što ove svoje misli o Solunskom frontu akademik Dobrica Ćosić, koga inače smatram najvećim živim srpskim piscem, čiji su romani naše iskupljenje pred istorijom, ja bih te misli sigurno citirao, pa i suprotstavio ne samo drugim mislima o predsedniku Srpske kraljevske vlade Nikoli Pašiću i srpskom vrhovnom komandantu, nego i memoarskim svedočenjima. Kakvo je, recimo, svedočenje ruskog carskog poslanika u Srbiji, kneza Grigorija Nikolajeviča Trubeckog, koji je sa Srbima prešao Albaniju i zabeležio čas ukrcavanja vlade u brod za Krf:
  “I tada mi je izašla pred oči sva neobičnost ovoga putovanja. Napuštali smo Albaniju, daleko za sobom ostavljali smo Srbiju. Ovde su bili ministri, generali, komandanti armija, predstavnici Država. Bio je to početak izbavljenja celog jednog naroda, koji nije prestajao da veruje da će ga njegova srećna zvezda vratiti u obećanu zemlju. Osećao sam se kao svedok velike istorijske drame, jednog od njenihnajtragičnijih činova. Voja Marinković, ministar privrede i trgovine, progovorio je prvi: “Da je pre godinu dana neki romanopisac zamislio ovakvu priču, zar ne bismo kazali da se udaljio od svake verodostojnosti u svom romanu, lju’il a manlju?”
  Sedeo sam pored Pašića. On je bio zadubljen u misli. I mada mu je bilo preko sedamdeset godina, mada je trebalo da bude mnogo manje raspoložen nego svi ostali, on beše zadržao svoju čilost. Na trenutak se osvrnuo na sve što je proteklo. “Da, izgubili smo sve,” rekao je, “ali smo Srbiji sačuvali obraz.”
  Bile su to reči koje se izgovaraju pre nego što se spusti zavesa na sceni, kada se završava veliki čin drame. Ali te reči nije izgovorio glumac, nego čovek koji je kroz patnje došao do njih, vođ koji je svoj narod odveo iz njegove domovine zato što je hteo da sačuva njen lik, svetao i čist poput svetionika što osvetljava ceo pređeni put, kao i onaj koji tek predstoji...
  Na svečanoj premijeri filma “Gde cveta limun žut“ u sali Pozorišta na Terazijama, negde u ovo doba pre dve godine, bio je i akademik Dobrica Ćosić zajedno sa ispisnikom i akademikom Mihailom Markovićem. Izmenjali smo neke dobre misli. Dobrica me je pitao koliko sam dugo pisao scenario. Skoro da mi nije poverovao kad sam rekao vreme od nekoliko meseci. Akademik Marković, uz nemoguću želju da svi Srbi vide film, pitao me je gde sam našao austrougarsku ponudu za separatni mir, i oko toga se vodio naš dalji razgovor. Rekao sam da sam pretpostavku za to našao kod Džona Rida u 1915, ali je nisam mogao dati izričito, kao neporeciv fakat, pa sam je dao u dijalogu.
  Evo tog dela dijaloga:
  ”Džon Rid: A da Vam, recimo, Austrijanci i Nemci ponude mir...
  Nikola Pašić: A, ovaj, šta da nam za njega ponude? Ovaj, da ne damo Makedoniju Bugarima, koji su već sa njima?
  Džon Rid: To ne. Ali da vam nude više od onoga što su vam nudili saveznici da date Makedoniju Bugarima da dođu na njihovu stranu dok su mogli... Celu Bosnu i Hercegovinu, celu Vojnu granicu u Slavoniji, Baniju, Liku, Dubrovnik i veći deo Dalmacije...
  Nikola Pašić: Gospodine Džon Rid, ovaj, Srbija nema dva odgovora ako bude nemačke ponude o miru...

  Jedan odgovor
  Džon Rid: Ako bude? A on je?
  Nikola Pašić: Ako bude - ako prihvatimo nemačke ponude o separatnom miru, a oni pobede, bez ikakvog obzira će nam oduzeti sve ono što su dali. I više: uništili bi našu samostalnost jer nas mrze, jer im je cilj da nas satru. U slučaju da saveznici pobede, strahovito bi nas kaznili za izdaju. Ni oni ne praštaju. Samim tim naše nacionalne težnje bile bi bespovratno upropašćene. Mučno je da i u samom Beču računaju na toliku glupost srpskih državnika. Zato i kažem da mir ne primamo.
  Džon Rid: Hvala Vam, gospodine predsedniče... Neću Vas pitati: Da li Vam je gospodin Mihailo Banković doneo izjavu lorda Herberta Kičenera, ministra rata Velike Britanije: “Balkanski front je mrtav za mene, jer je nepodesan da se na njemu okušaju operacije većeg stila.”
  Nikola Pašić: Gospodine Rid, pitanje stila prepuštam Vama. Stav vlade Srbije i Vrhovne komande je: kapitulacija je najgore rešenje. Jedini spas iz ove teške situacije je povlačenje na Jadransko primorje!”
  Sam akademik Živojinović kaže da su Londonski sporazum saveznici krili od Srbije. Nemamo dokaza da je Srbija 1915. odbila Londonski pakt. Ona ga je odbijala tek 1918. i 1919. prihvatajući adresu Narodnog vijeća SHS, praveći Kraljevinu SHS i braneći Dalmaciju od Italije, umesto da insistira da njene granice budu granice određene mirovnim ugovorom vojvode Živojina Mišića sa mađarskim ministrom vojnim, prema linijama razgraničenja koje je iscrtao general Franše d’Epere.
  Imamo dokaza da su Srpska kraljevska vlada i srpska Vrhovna komanda u Prizrenu novembra 1915. razmatrale očajnu odbranu - protivudarom koji je predlagao vojvoda Živojin Mišić. Za to su bili i regent Aleksandar i kralj Petar. Tada je odbačena nova kosovska pogibija i počelo je sudbinsko i ništa manje pomorno povlačenje.
  Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti, budala progovori, a fukara se obogati !

 11. #11
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Maksim 3;8229488]Ovo bez mnogo komentara,jer nema nikakve sumnje ,da ce nase drage "patriote" sa ovog Foruma opet ispljuvati Draskovica iz petnih zila,iako je ovaj put apsolutno u pravu,bar po meni.

  ]U julu 1991, Ćosić otvoreno i zacenuto dobošari za smrt, govoreći da je kucnuo pravi istorijski trenutak da Srbi “završe borbu za svoje oslobođenje i ujedinjenje” i da “stvore svoju državu na svojim etničkim prostorima”. Slobodana Miloševića okiva u zvezde i sravnjuje ga sa Nikolom Pašićem.
  Ta je politika bila “srpsko samoubistvo”, a ne Solunski front 1918. Ta je politika bila politika “hazarda i smrti”, a ne odluka o povlačenju preko Albanije 1915. godine. Istinu ne mogu menjati uslovni refleksi ideološke dresure, slepila i mržnje, niti današnje Ćosićevo anatemisanje Slobodana Miloševića.
  :[/QUOTE
  Kada Vuchina bude ovakve komentare objavljivao u Kuriru, pokupice simpatije sludjenih, nacionalno ne osvecenih shirokih masa...ovako, vec smo navikli da slushamo budalashtine tipa; Vuk narkoman, ima vilu na Zenevskom jezeru....


  Pod devet planina zatrpali su genocid hrvatskih i muslimanskih ustaša nad Srbima, prvog gerilskog vođu u okupiranoj Evropi proglasili za saradnika okupatora i ubili ga, a preko njegove slomljene vojske i naroda prešli valjkom smrti, masovne torture, tamničenja i promovisanja lažne istorije. Na istorijskom biću Srba, i samo Srba, stvorili su nekoliko novih nacija i njihovih republika,a Srbiju, i samo Srbiju, isparcelisali na tri dela.
  E Vuche Vuche, *izdajice srBskog polusveta
  Poslednji put ažurirao/la alergicna : 06.12.2008. u 16:12

 12. #12
  Domaćin Корнелије (avatar)
  Učlanjen
  25.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ns
  Poruke
  3.223
  Reputaciona moć
  72

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Ударила бена на будалу...

 13. #13
  Elita
  Učlanjen
  12.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Argeș
  Poruke
  16.552
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Citat Original postavio NSCZ Pogledaj poruku
  Ударила бена на будалу...
  pisar na komesara

 14. #14
  Elita
  Učlanjen
  12.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Argeș
  Poruke
  16.552
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  neka se i kaze da su pasic i aleksandar pogresili sto se tice jugoslavije, ali na toj gresci je trebalo da se stane, ne da se ponovi.
  pre kreacije stare jugoslavije nije bilo jasenovca da svedoci da se sa hrvatima ne moze ali je bio za vreme cosica i draskovica i cele komunisticke klike cija deca sad haraju srbijom.

  mozda obojica malo prostudiraju svoju proslost i greske.

 15. #15
  Elita
  Učlanjen
  12.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Argeș
  Poruke
  16.552
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Citat Original postavio 3nojavi Omladinac Pogledaj poruku
  neka se i kaze da su pasic i aleksandar pogresili sto se tice jugoslavije, ali na toj gresci je trebalo da se stane, ne da se ponovi.
  pre kreacije stare jugoslavije nije bilo jasenovca da svedoci da se sa hrvatima ne moze ali je bio za vreme cosica i draskovica i cele komunisticke klike cija deca sad haraju srbijom.

  mozda obojica malo prostudiraju svoju proslost i greske.
  i da, po krajiskim selima se 45-e sistematski islo na likvidiranju solunaca.
  i sad oni da ih zale, nemaju bre pravo glasa

 16. #16
  Veoma poznat Enchanted (avatar)
  Učlanjen
  07.11.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  10.930
  Reputaciona moć
  144

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Meni ne ide u glavu zasto se Draskovic uopste vise oglasava u javnosti.

 17. #17
  Domaćin Корнелије (avatar)
  Učlanjen
  25.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ns
  Poruke
  3.223
  Reputaciona moć
  72

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Citat Original postavio Enchanted Pogledaj poruku
  Meni ne ide u glavu zasto se Draskovic uopste vise oglasava u javnosti.
  Па мора од нечег да се живи ваљда?

 18. #18
  Buduća legenda Derer (avatar)
  Učlanjen
  03.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lepo mi je dok nekome trujem chaj
  Poruke
  42.806
  Tekstova u blogu
  18
  Reputaciona moć
  754

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  ne znam shta ima jedan komunjara da proziva drugog
  objocia sta g.ovna
  ne zna se koji vishe zaudara
  ALL THESE WORLDS ARE YOURS EXCEPT EUROPA. ATTEMPT NO LANDINGS THERE.

 19. #19
  Buduća legenda Derer (avatar)
  Učlanjen
  03.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lepo mi je dok nekome trujem chaj
  Poruke
  42.806
  Tekstova u blogu
  18
  Reputaciona moć
  754

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Citat Original postavio Enchanted Pogledaj poruku
  Meni ne ide u glavu zasto se Draskovic uopste vise oglasava u javnosti.
  istina
  meni recimo ne ide u glavu zashto je DS vukao tog slepca pre izbora kad nosi sa sobom 0,0000001% glasachkog tela
  ALL THESE WORLDS ARE YOURS EXCEPT EUROPA. ATTEMPT NO LANDINGS THERE.

 20. #20
  Veoma poznat Enchanted (avatar)
  Učlanjen
  07.11.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  10.930
  Reputaciona moć
  144

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Citat Original postavio Derer Pogledaj poruku
  istina
  meni recimo ne ide u glavu zashto je DS vukao tog slepca pre izbora kad nosi sa sobom 0,0000001% glasachkog tela
  To se i ja pitam i volela bih da nam jednom to kazu.

 21. #21
  Domaćin neverujuidole (avatar)
  Učlanjen
  31.10.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  3.403
  Reputaciona moć
  68

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Citat Original postavio Derer Pogledaj poruku
  istina
  meni recimo ne ide u glavu zashto je DS vukao tog slepca pre izbora kad nosi sa sobom 0,0000001% glasachkog tela
  Volela ja Vuka ili ne on ima svoje glasacko telo od 80 000 biraca ( mozda je cifra pala na 60 000 ). To nije zanemarljiva cifra, pogotovo kada imamo u vidu da su neke "stranke" osvojile 8816 glasova.
  Mrzim lazne legaliste i lazne demokrate! I docekacu svog predsednika onako kako dolikuje!

 22. #22
  Domaćin neverujuidole (avatar)
  Učlanjen
  31.10.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  3.403
  Reputaciona moć
  68

  Podrazumevano Re: Draskovic protiv Cosica:Grešnik ubija istinu!

  Citat Original postavio Enchanted Pogledaj poruku
  Meni ne ide u glavu zasto se Draskovic uopste vise oglasava u javnosti.
  Pa i ne oglasava se Draskovic, nego teta Dana, samo ona to radi kroz njega
  Mrzim lazne legaliste i lazne demokrate! I docekacu svog predsednika onako kako dolikuje!

Slične teme

 1. Zapitajmo se u istinu, istinu o vremenu
  Autor InQuisitive u forumu Religija
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 17.10.2008., 11:05
 2. Grešnik....
  Autor systemofadown u forumu Politika
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 19.08.2008., 11:23
 3. Da li treba deci reći istinu? I koju istinu?
  Autor jomini u forumu Dom i porodica
  Odgovora: 75
  Poslednja poruka: 09.01.2007., 15:33
 4. Vuk Drašković protiv SPC
  Autor Alekasandar2 u forumu Politika
  Odgovora: 35
  Poslednja poruka: 15.09.2006., 10:24
 5. Odgovora: 21
  Poslednja poruka: 04.09.2005., 19:33

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •