Kako da napravim stranu za ucitavanje????
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Kako da napravim stranu za ucitavanje????

  1. #1
    m@sterelement
    Guest

    Podrazumevano Kako da napravim stranu za ucitavanje????

    Ucitavanje pocetne stranice mi traje 147 sekunde,inace radim sajt u front-pageu, pa bih vas zamolio da mi objasnite kako mogu da napravim onu traku koja pokazuje koliko se stranica ucitala. Unapred zahvalan.



  2. #2
    dirga
    Guest

    Podrazumevano

    Brate mislim da ovde to niko nezna je rnema tu ni w od webmastera.

  3. #3
    Primećen član
    Učlanjen
    08.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    869
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano

    Pa sinko evo da ti pomognem. Tvoj problem su verovatno slike ukoliko ih imas na toj stranici.Smanji im velicine. Ajde daj link da pogledam to.

  4. #4
    masterelement
    Guest

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Hackers
    Pa sinko evo da ti pomognem. Tvoj problem su verovatno slike ukoliko ih imas na toj stranici.Smanji im velicine. Ajde daj link da pogledam to.
    Nisam postavio sajt na server posto radim to kao maturski pa radim sajt skole, inace nije zbog slika vec imam flash animaciju, i prateci zvuk tako da prvo ucitavanje traje oko 120sec. u FronPageu mi tako pise.Pa sam na nekim sajtovima vidjao da pre nego sto se ucita stranica postoji stranica izmedju na kojoj na primer pise "Loading... Please Wait" i statusna traka sa brojem koliko se posto stranica ucitala, pa sam se pitao kako da i ja to ubacim.Unapred sam Vam zahvalan.

  5. #5
    ma nema veze
    Guest

    Podrazumevano

    posto vidim da stvarNO POJMA nemate.
    Evo da pomognem c0veku, u kratkim crtama.
    Onu 'traku' ces napraviti ako koristis flash..
    znaci, malo se potrudi i nauci flash, i lako ces napraviti preloader(traku
    toliko
    ajde sad na ucenje flesha!

  6. #6
    Zainteresovan član glok (avatar)
    Učlanjen
    27.11.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    198
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano

    Sličan problem je već rešavan na ovom forumu. Pogledaj. Ovo je jedno od tih rešenja.
    Skotina
    član


    Poruke: 267
    Mesto: Moj krevet

    Uto, 16. mart 2004 23:02
    Odgovorite sa citatom
    Vec sam o ovome pisao al nema veze opet cu!!!
    Ovo ti je scripta za ucitavanje!!!
    To za procente ne znam al ova ce ti isto koristiti! Dok se ne ucita sajt stajace poruka ili slika koju stavis! npr: loading... please wait!!!

    <head>

    <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
    <!-- Original: Skotina -->
    <!-- Begin
    function loadImages() {
    if (document.getElementById) { // DOM3 = IE5, NS6
    document.getElementById('hidepage').style.visibili ty = 'hidden';
    }
    else {
    if (document.layers) { // Netscape 4
    document.hidepage.visibility = 'hidden';
    }
    else { // IE 4
    document.all.hidepage.style.visibility = 'hidden';
    }
    }
    }
    // End -->
    </script>
    </head>

    <body OnLoad="loadImages()">

    <!-- PRELOADER -->

    <div id="hidepage"
    style="position: absolute;
    left:0px;
    top:0px;
    background-color: #253E6C;
    layer-background-color: #253E6C;
    height: 100%;
    width: 100%;">

    <table height="100%" width="100%" align="center">
    <tr><td valign="middle" align="center">
    Stranica se ucitava... Sacekajte!!!
    </td></tr></table>

    </div>

    <!-- KRAJ PRELOADERA -->

  7. #7
    Početnik
    Učlanjen
    04.05.2004.
    Lokacija
    Raj
    Poruke
    14
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio glok
    Sličan problem je već rešavan na ovom forumu. Pogledaj. Ovo je jedno od tih rešenja.
    Skotina
    član


    Poruke: 267
    Mesto: Moj krevet

    Uto, 16. mart 2004 23:02
    Odgovorite sa citatom
    Vec sam o ovome pisao al nema veze opet cu!!!
    Ovo ti je scripta za ucitavanje!!!
    To za procente ne znam al ova ce ti isto koristiti! Dok se ne ucita sajt stajace poruka ili slika koju stavis! npr: loading... please wait!!!

    <head>

    <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
    <!-- Original: Skotina -->
    <!-- Begin
    function loadImages() {
    if (document.getElementById) { // DOM3 = IE5, NS6
    document.getElementById('hidepage').style.visibili ty = 'hidden';
    }
    else {
    if (document.layers) { // Netscape 4
    document.hidepage.visibility = 'hidden';
    }
    else { // IE 4
    document.all.hidepage.style.visibility = 'hidden';
    }
    }
    }
    // End -->
    </script>
    </head>

    <body OnLoad="loadImages()">

    <!-- PRELOADER -->

    <div id="hidepage"
    style="position: absolute;
    left:0px;
    top:0px;
    background-color: #253E6C;
    layer-background-color: #253E6C;
    height: 100%;
    width: 100%;">

    <table height="100%" width="100%" align="center">
    <tr><td valign="middle" align="center">
    Stranica se ucitava... Sacekajte!!!
    </td></tr></table>

    </div>

    <!-- KRAJ PRELOADERA -->
    Hvala puno!!!

Slične teme

  1. KAKO DA NAPRAVIM ?
    Autor busy u forumu Internet
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 20.02.2008., 08:29
  2. KAKO DA NAPRAVIM ?
    Autor busy u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 20.02.2008., 08:05
  3. kako da sačuvam stranu
    Autor ocean u forumu Internet
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 15.03.2007., 10:42
  4. Kako da ubrzam ucitavanje sajta ?
    Autor borisjer u forumu Web dizajn
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 28.07.2006., 12:53
  5. kako da napravim sat
    Autor stekic u forumu Web dizajn
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 11.02.2006., 20:00

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •