Englezi radili i rade na uništenju Srbije
Strana 1 od 7 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 164

Tema: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

 1. #1
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  ENGLEZI RADILI NA UNIŠTENJU SRBIJE

  • Iz dokumenata do kojih je došao poznati istoričar jasno se vidi da je u Prvom svetskom ratu Engleska sve činila da nestane naša država

  SVE DO DANAŠNJIH DANA OD SRBA SE KRILA ISTINA: Dragoljub Živojinović za svoju knjigu prikupljao je dokumenta tri decenije

  Tek objavljeno kapitalno delo akademika dr Dragoljuba Živojinovića „Nevoljni ratnici, velike sile i Solunski front” ozbiljno je uzdrmala čitavu i ne samo našu savremenu istoriografiju. Dokumentacijom šokantne sadržine ova knjiga neprocenjive vrednosti u paramparčad raznela je dosadašnje teze o našim saveznicima i prijateljima. Otkrila srpske iluzije i zablude i uprla prstom u Englesku, zemlju koja je od samog napada Austrougraske 1914. godine, u Prvom svetskom ratu, svesrdno radila na uništenju Srba i srpske države.
  Zanimljivo je da je ovakvu arhivsku građu akademik Živojinović počeo je da otkriva upravo u londonskom arhivu pre trideset tri godine i to sasvim slučajo baveći se Vatikanom i Srbima. Takođe, treba istaći i činjenicu, akademik Živojinović je prvi otkrio u Londonu tu građu i prvi istoričar na planeti saopštio je svetu.

  Skoro vek u zabludi

  Od završetka Prvog svetskog rata pa sve do pojave ove knjige, srpski narod živeo je u zabludi, nazivajući i Engleze svojim saveznicima i čak prijateljima.
  - Nema dileme, Srbi su tvorci svih tih zabluda vezanih za savezništva i prijateljstva. Srbi su tvorci i drugih zabluda sa kojima će se tek sresti. A ove iluzije koje su pothranjivane gotovo jedan vek bile su u službi očuvanja prijateljstva sa Francuzima kao jedinim prijateljima u Prvom svetskom ratu. A u stranu gurana jedina istina da nam je Rusija bila jedini prijatelj sve do njenog sloma.

  • Prvi ste otkrili tu građu, prvi je saopštili svetu, kako to objašnjavate?
  - Pretpostavljam, tu netaknutu, nefriziranu, nečišćenu građu, koju do mene niko nije koristio, izbegavali su istoričari ili zbog toga što je nepovoljno govorila o onima koji su je ostavili, ili što je veoma ružno prikazivala loše odnose među saveznicima tokom Prvog svetskog rata. Drugo, ta nedirnuta građa, nedvosmisleno je razbila naše iluzije o saveznicima i iskrenim prijateljima. Do sada nismo znali pravu istinu da nismo imali pravih prijatelja do jedne sile tokom čitave te tragedije. Ti dokumenti otkrili su surovu istinu da čak i naša istoriografija nije znala šta se sve radilo iza naših leđa. Na kraju otkrila je da su Srbi izneli glavni teret Prvog svetskog rata.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah 2. #2
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  - Govorim o Rusiji, zemlji na koju se nismo oslanjali. Naprotiv, bili smo bastion, barikada protiv širenja njenog uticaja na Balkanu. A već od julske krize 1914. moglo se videti ko nam je pravi prijatelj ili saveznik. Rusija je tih dana odmah zauzela jasan stav. Decidno je rekla i saveznicima i našim neprijateljima da neće dozvoliti da Srbija bude poražena i pokorena i da će Srbiji pružiti svaku vrstu pomoći.

  • Kako se Francuska držala?
  - Francuska je imala nešto drugačiji stav. Našla se na udaru Nemaca i zbog toga bila je vezana za Rusiju, ali imala je i svojih interesa na Balkanu, a na Bliskom istoku imala veliki uloženi kapital. No, najviše zbog Rusije Francuzi su Srbiji pružili savezničku ruku.

  Ultimatum Francuza

  Jednog trenutka engleske podmetačine, razbijačke namere i rabote dozlogrdile su i francuskim generalima koji su počeli otvoreno da protestuju.
  - Nakon otvorene engleske opstrukcije na Solunskom frontu i poslednje engleske pretnje da će povući svoje trupe reagovala je i vlada Francuske. Uputila je Engleskoj ultimatum, da ukoliko i dalje njene trupe budu minirale pokretanje ofanzive, Francuska će se povući iz rata. Englezi su se tada zaista uplašili, popustili su, ali su i dalje iza leđa radili protiv tog fronta. Posle toga svoje elitne jedinice povukli su iz Grčke, a uveli ešalone dovučene iz Indije potpuno nesposobne za ratovanje na Balkanu.

  • Do današnjih dana u našoj istoriji do kraja nije objašnjeno držanje Engleske?
  - Englezi su sve drugo bili samo ne prijatelji Srbije. Dakle, nikada prijatelji. Naprotiv, Srbe organski ne vole, ni njihovo javno mnjenje ni njihov establišment. O nama su te 1914. pisali najgore, govorili najružnije. Nije bilo ni dnevnog lista, ni gotovo političara, ni generala iole naklonjenog Srbima. Tako su pisali i prema nama se odnosili još od 1903. godine. U našoj najtragičnijoj situaciji vodili su hajku protiv Srbije, otvoreno su je i u najtragičnijim trenucima ucenjivali i optuživali za početak Prvog svetskog rata. Da je svetska klanica upravo nastala zbog nas.

  • Kako su onda Englezi postali i naši saveznici?
  - Iz interesa. Prvo zbog Francuske i Belgije prema kojoj su imali ugovornu obavezu još iz 1830. godine. Drugo, sa briljantnim pobedama srpske vojske na Ceru i Kolubari Srbija nije pokorena, a vojnički je opstala. Znači postali smo faktor, potreban saveznicima.

  Oterali rusku brigadu

  Koliko su Englezi sve činili da potkopaju i oslabe Srbiju akademik Živojinović iznosi još jedan primer.
  - Na Solunskom frontu nalazila se i jedna ruska brigada koju je car Nikolaj poslao u pomoć srpskoj vojsci. Englezima je ta brigada strašno smetala, neprijateljski se prema njoj odnosila. NJeni generali smatrali su je pretnjom njihovih interesa. Nisu se smirili sve dok nisu izdejstvovali njeno uklanjanje sa Solunskog fronta. Tu rusku brigadu poslali su čak na istok Grčke kako ne bi imala bilo kakav kontakt sa srpskom vojskom.

  • Da li se posle tih bitaka engleski stav prema Srbiji promenio?
  - Upravo tada englesko neprijateljstvo prema Srbima stupilo je na scenu u najokrutnijem obliku. Britanci su krenuli sa najpodlijim ucenama. U najtežem trenutku tražili smo od njih finansijsku pomoć od 800 hiljada funti u vidu kredita za obnovu naoružanja, lekova i sanitetskog materijala. Odgovorili su ucenom - dobićete zajam, pod uslovom da se odreknete svoje teritorije u istočnoj Makedoniji u korist Bugara. Taj dokument prvi sam otkrio u svetu.

  • Kako je Vlada Srbije reagovala na tu bolnu ucenu?
  - Decidno je odbijen taj ultimatum. Englezi su ladno odgovorili - „onda vam ne damo kredit”. I nisu dali. Što je najgore, Englezi se nisu zaustavili na toj uceni. Tokom čitave mučne 1915. godine pojačavali su pritisak na Srbiju. Svoje ultimatume zasnivali su na našoj nemoći i beskrupulozno koristili srpsku zavisnost od saveznika. Svakakvih pritisaka je bilo.

  I Mišić žrtvovan

  Da su Srbi bili žrtve i sopstvenih zabluda primera je bezbroj. No, protiv tih iluzija ponajviše su se borili vojskovođe poput vojvode Živojina Mišića.
  - Nikola Pašić i regent Aleksandar Karađorđević bili su zagovornici ujedinjenja južnih Slovena. Tome se otvoreno suprotstavljao vojvoda <ĐŽ>ivojin Mišić. Govorio je da niko ne može da tera srpske vojnike da ginu za oslobođenje Hrvata i Slovenaca, već da do slobode oni moraju doći sami. Mišić je ubrzo oteran u penziju.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 3. #3
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  • Znači i takvu Srbiju krvljem zalivenu su kažnjavali?
  - Ne samo da su ladno odbacivali sve naše molbe za vojnom pomoći, već su iza leđa radili na slabljenju naših položaja. Odustali su od solunskog iskrcavanja. Odustali su od obezbeđenja koridora Niš - Solun, a potom dozvolili Bugarima da prekinu taj koridor, srušivši tako i poslednju nadu spasa za srpsku vojsku i srpski narod. Kaznili su tako podmuklo Srbiju na najsuroviji način, onemogućivši joj čak priliv lekova i hrane. A kada im je Nikola Pašić u očaju odgovorio da će srpska vojska položiti oružje i kapitulirati u Engleskoj je krenula nova lavina uvreda na račun Srba. Posle toga Pašić je konačno shvatio da je Srbija ostala sama.

  • Otkrili ste još jedan detalj dugo skrivan od srpske javnosti?
  - Po dolasku srpske vojske i izbeglica na albansko more, tek je krenulo kažnjavanje. Grčki kralj Konstantin bio je antisrbin koga su do poslednjeg trenutka podržavali Englezi. I taman kada su Francuzi posle mnogo igrarija pristali na prebacivanje Srba na Krf, stiglo je najšokantnije iznenađenje. Grčka vlada zabranila je ulazak srpske vojske na njenu teritoriju, a samim tim i prebacivanje našeg naroda na Krf. Tek kada je ruski car Nikolaj oštro pripretio da će sklopiti separatni mir sa Nemcima slomljen je engleski otpor, a Francuzi nisu više Grke ni pitali. No, ni tada Englezi nisu poslali svoje brodove. I to je bila jedna od njihovih ucena. Prvi sam i tu istinu obelodanio.

  Srpska vojska pred proboj Solunskog fronta

  • I na Krfu bilo je podvaljivačkih inicijativa?
  - Krenulo se sa još jednom podvalom. Pod plaštom reorganizacije, traženo je od naše komande da se srpska vojska rasporedi u šest divizija i da se one pošalju ne na Solunski već na zapadni front svaka za sebe. Naravno i ta podvala i taj pakleni plan je odbačen, a Englezi su bukvalno pobesneli. NJeni generali tokom čitave 1916. godine slali su u London najružnije izveštaje o srpskoj vojsci, nazivali je najpogrdnijim imenima. Engleski generali neprestano su radili protiv Srbije i na Solunskom frontu. Minirali su svako kretanje u ofanzivu, svaki pokušaj napada na neprijatelja. Stalno su ucenjivali i pretili da će povući svoje trupe. Tokom čitave 1917. godine neprestano su radili iza leđa Srbiji. Radili na očuvanju Austrijske monarhije, podržavali Italijane oko Dalmacije i Istre, podstrekavali Rumune da uzmu Banat, Bugare da uzmu srpske teritorije severno od Makedonije. A kada je Rusija izašla iz rata izgledalo je da Srbiji nema spasa. No, tada je došlo do francuskog zaokreta. Na čelu njene vojske dolaze odlični poznavaoci balkanskih prilika Klemanso, Giom i Depere i ishod je bio poznat
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 4. #4
  Elita NEPOBEDIVO SUNCE (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  internet
  Poruke
  21.886
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Karadjordjevic,Pashic i Mishic su bili visoki clanovi masonerije(Shkotski red)!!!
  Sve je ovo laz pa cak i to !!!

 5. #5
  Ističe se Saramat (avatar)
  Učlanjen
  30.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Са оне стране Дунава и Саве
  Poruke
  2.779
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  • Znači i takvu Srbiju krvljem zalivenu su kažnjavali?
  - Ne samo da su ladno odbacivali sve naše molbe za vojnom pomoći, već su iza leđa radili na slabljenju naših položaja. Odustali su od solunskog iskrcavanja. Odustali su od obezbeđenja koridora Niš - Solun, a potom dozvolili Bugarima da prekinu taj koridor, srušivši tako i poslednju nadu spasa za srpsku vojsku i srpski narod. Kaznili su tako podmuklo Srbiju na najsuroviji način, onemogućivši joj čak priliv lekova i hrane. A kada im je Nikola Pašić u očaju odgovorio da će srpska vojska položiti oružje i kapitulirati u Engleskoj je krenula nova lavina uvreda na račun Srba. Posle toga Pašić je konačno shvatio da je Srbija ostala sama.

  • Otkrili ste još jedan detalj dugo skrivan od srpske javnosti?
  - Po dolasku srpske vojske i izbeglica na albansko more, tek je krenulo kažnjavanje. Grčki kralj Konstantin bio je antisrbin koga su do poslednjeg trenutka podržavali Englezi. I taman kada su Francuzi posle mnogo igrarija pristali na prebacivanje Srba na Krf, stiglo je najšokantnije iznenađenje. Grčka vlada zabranila je ulazak srpske vojske na njenu teritoriju, a samim tim i prebacivanje našeg naroda na Krf. Tek kada je ruski car Nikolaj oštro pripretio da će sklopiti separatni mir sa Nemcima slomljen je engleski otpor, a Francuzi nisu više Grke ni pitali. No, ni tada Englezi nisu poslali svoje brodove. I to je bila jedna od njihovih ucena. Prvi sam i tu istinu obelodanio.

  Srpska vojska pred proboj Solunskog fronta

  • I na Krfu bilo je podvaljivačkih inicijativa?
  - Krenulo se sa još jednom podvalom. Pod plaštom reorganizacije, traženo je od naše komande da se srpska vojska rasporedi u šest divizija i da se one pošalju ne na Solunski već na zapadni front svaka za sebe. Naravno i ta podvala i taj pakleni plan je odbačen, a Englezi su bukvalno pobesneli. NJeni generali tokom čitave 1916. godine slali su u London najružnije izveštaje o srpskoj vojsci, nazivali je najpogrdnijim imenima. Engleski generali neprestano su radili protiv Srbije i na Solunskom frontu. Minirali su svako kretanje u ofanzivu, svaki pokušaj napada na neprijatelja. Stalno su ucenjivali i pretili da će povući svoje trupe. Tokom čitave 1917. godine neprestano su radili iza leđa Srbiji. Radili na očuvanju Austrijske monarhije, podržavali Italijane oko Dalmacije i Istre, podstrekavali Rumune da uzmu Banat, Bugare da uzmu srpske teritorije severno od Makedonije. A kada je Rusija izašla iz rata izgledalo je da Srbiji nema spasa. No, tada je došlo do francuskog zaokreta. Na čelu njene vojske dolaze odlični poznavaoci balkanskih prilika Klemanso, Giom i Depere i ishod je bio poznat
  Одлично је што си објавио овај текст јер је нашем народу потребно што више историјских докумената који говоре о "пријатељству" и "савезништву" Енглеза према Српском народу.Већина народа на питање ко нам је нанео нај више неправде одговорила би да су то Немци,Хрвати,Бугари,Мађари, Турци али моје мишљење је да су то уствари били Енглези.Иста је прича и у вези другог светског рата.Браво за чланак

 6. #6
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Srbi treba da se uz Ruse drze i Nemaca to je dobitna kombinacija i da odjebu stoku englesku odavde
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 7. #7
  Elita NEPOBEDIVO SUNCE (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  internet
  Poruke
  21.886
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Srbi treba da se uz Ruse drze i Nemaca to je dobitna kombinacija i da odjebu stoku englesku odavde
  Ali pre toga da se drze sami sebe
  Sve je ovo laz pa cak i to !!!

 8. #8
  Domaćin
  Učlanjen
  04.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ..
  Poruke
  4.786
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  STO JES JES

 9. #9
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.843
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Uvek . Zvoinovica poznajem licno . Veoma ozbiljan istoricar .
  Poslednji put ažurirao/la Sanovnik : 02.12.2008. u 22:49

 10. #10
  Ističe se Saramat (avatar)
  Učlanjen
  30.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Са оне стране Дунава и Саве
  Poruke
  2.779
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Srbi treba da se uz Ruse drze i Nemaca to je dobitna kombinacija i da odjebu stoku englesku odavde
  То је права комбинација,чини ми се и да Руси раде на томе само тешко ћемо се извући из Енглеских канџи

 11. #11
  Ističe se Saramat (avatar)
  Učlanjen
  30.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Са оне стране Дунава и Саве
  Poruke
  2.779
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Citat Original postavio NEPOBEDIVO SUNCE Pogledaj poruku
  Ali pre toga da se drze sami sebe

 12. #12
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.249
  Reputaciona moć
  1358

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Zivojinovic je opsednut Englezima ,tacno je da nas nikad nisu voleli kao na primer Grke , ali smo im uvek bili zadnja rupa na svirali i gledali na nas samo kroz svoje interes ,tako da je debilno njih kriviti za sve lose sto nam se desilo od Maricke bitke i starca Vujadina do danasnjih dana
  mada se slazem da bi neko blize saveznistvo Rusije i moderne Nemacke moglo da bude od koristi za nas
  The Show Must Go On...

 13. #13
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.843
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Citat Original postavio NEPOBEDIVO SUNCE Pogledaj poruku
  Karadjordjevic,Pashic i Mishic su bili visoki clanovi masonerije(Shkotski red)!!!
  C. Misic nije .

 14. #14
  Primećen član DragonR (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  689
  Reputaciona moć
  43

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Upravo tada englesko neprijateljstvo prema Srbima stupilo je na scenu u najokrutnijem obliku. Britanci su krenuli sa najpodlijim ucenama. U najtežem trenutku tražili smo od njih finansijsku pomoć od 800 hiljada funti u vidu kredita za obnovu naoružanja, lekova i sanitetskog materijala. Odgovorili su ucenom - dobićete zajam, pod uslovom da se odreknete svoje teritorije u istočnoj Makedoniji u korist Bugara.
  i ucenjuju nas do dan danas...

  inace zvanicna Britanija protiv Srbije radi jos od 1903. (pa cak i znatno pre toga); 1914. posle Sarajevskog atentata jedan britanski list je pisao 'steta sto ta razbojnicka Srbija nije ostrvo, lakse bi ih bilo odvuci na okean i sve podaviti'

  e oni jesu ostrvo.... samo kad bi potonuli, tolika gowna bi zagadila sva mora i okeane na ovoj planeti.

  kod takvih 'saveznika', neprijatelji nam nikada i nisu bili potrebni....
  bog vas kleo pogani izrodi...

 15. #15
  Elita NEPOBEDIVO SUNCE (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  internet
  Poruke
  21.886
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Citat Original postavio Sanovnik Pogledaj poruku
  C. Misic nije .
  Jeste.
  Sve je ovo laz pa cak i to !!!

 16. #16
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  mada se slazem da bi neko blize saveznistvo Rusije i moderne Nemacke moglo da bude od koristi za nas
  Generalno ..kad bi Nemacka i Rusija usli u neko saveznistvo danas drmali bi Evropom ..niko im nista ne bi mogao...bukvalno bi bili gospodari bez premca.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 17. #17
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.843
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Citat Original postavio NEPOBEDIVO SUNCE Pogledaj poruku
  Jeste.
  Nije , Dragi prijatelju . Proveri .

 18. #18
  Elita NEPOBEDIVO SUNCE (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  internet
  Poruke
  21.886
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Citat Original postavio Sanovnik Pogledaj poruku
  Nije , Dragi prijatelju . Proveri .
  Dragi moj prijatelju,jeste bio.Proveri ti.
  Sve je ovo laz pa cak i to !!!

 19. #19
  Buduća legenda Милунка Савић (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  35.932
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  1009

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  Zivojinovic je opsednut Englezima ,tacno je da nas nikad nisu voleli kao na primer Grke , ali smo im uvek bili zadnja rupa na svirali i gledali na nas samo kroz svoje interes ,tako da je debilno njih kriviti za sve lose sto nam se desilo od Maricke bitke i starca Vujadina do danasnjih dana
  mada se slazem da bi neko blize saveznistvo Rusije i moderne Nemacke moglo da bude od koristi za nas
  Ma, nije problem uopšte u Živojinoviću, on je uglavnom okej istoričar, nije mitoman, prilično uravnotežen, nego u ovim nadripatriotama što ga tako "stručno" interpretiraju.

 20. #20
  Aktivan član srbija do grcke (avatar)
  Učlanjen
  05.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srpska Federacija, dogodine u Pristini
  Poruke
  1.411
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  ko **** smrdljive engleze? neko mozda nije znao da su takvi? nista novo..
  da treba da se uhvatimo sa rusima? nije ni to nista novo..
  da treba da se uhvatimo sa nemcima? e, to je vec novo.

 21. #21
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.669
  Reputaciona moć
  3374

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Neke četnike iz moje porodice,iako su bili na visokom položaju,i borili se protiv Nemaca, su izdali ebeni Englezi...Bolje rečeno prodali, komunističkim kasapima...Ali,neka,sve se vraća, sve se plaća...Pritom nikako ne mrzim sve Engleze...Jer su dali svetu mnogo toga...To je ironija,često da je najgore i najbolje neraskidivo povezano...Oni znaju znanje o vladanju i svojom DRŽAVOM i SVETOM,i svi bi trebali učiti od njih,kao ranije Varvari od Rimljana Inače Otklon prema nama je počeo onda kad smo se suviše vezali za Ruje i kad su neki pametnjakovići počeli da proturaju ideju da smo mi ovde ''Balkanska Rusija''...Otad smo stavljeni na ''crnu listu'' ne samo kod njih nego i kod Nemaca i Francuza...
  Myles Bennett Dyson

 22. #22
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 23. #23
  Iskusan zadovoljni kupac (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zrtava antifasizma bb
  Poruke
  5.599
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  97

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Citat Original postavio Милунка Савић Pogledaj poruku
  Ma, nije problem uopšte u Živojinoviću, on je uglavnom okej istoričar, nije mitoman, prilično uravnotežen, nego u ovim nadripatriotama što ga tako "stručno" interpretiraju.
  niko nije ovde "interpretirao" zivojinovica, vec je samo citiran njegov intervju...torrente, bravo za temu
  Poslednji put ažurirao/la Mitternachtsträumer : 03.12.2008. u 00:10

 24. #24
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 25. #25
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.843
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: Englezi radili i rade na uništenju Srbije

  Citat Original postavio Милунка Савић Pogledaj poruku
  Ma, nije problem uopšte u Živojinoviću, on je uglavnom okej istoričar, nije mitoman, prilično uravnotežen, nego u ovim nadripatriotama što ga tako "stručno" interpretiraju.
  Ne moze da se bude istoricar , a da se bude uravnoten . Kakve veze ima Istorija sa ravnotezom. Mitiomani su nesto drugio . Ovaj covek je naucnik i njegovi nalazi nemaju veze sa nikakvom uravnotezenoscu . Sta sad, ako nekom njiegovi istoriski nalazi ne odgovaraju , on je odmah mitoman .

Strana 1 od 7 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Odgovora: 9
  Poslednja poruka: 22.03.2009., 21:18
 2. Odgovora: 30
  Poslednja poruka: 30.01.2009., 00:59
 3. Englezi radili na unistenju Srbije
  Autor Teodosije u forumu Istorija
  Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 09.12.2008., 01:04
 4. PROGRAMI KOJI SU RADILI NE RADE ODJEDNOM
  Autor JasamJa u forumu Softver
  Odgovora: 18
  Poslednja poruka: 19.05.2008., 18:09

Oznake

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •