UDBA opet bira Patrijarha?

Pogledaj rezultate ankete: Mislim da je SPC ...

Glasova
13. Ne možete glasati na ovu anketu
 • Pravoslavna

  7 53,85%
 • Ekumenska

  1 7,69%
 • Udbaška

  2 15,38%
 • Profiterska

  3 23,08%
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 79

Tema: UDBA opet bira Patrijarha?

 1. #1
  Iskusan Стефан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  25.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Деспотовац
  Poruke
  5.962
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano UDBA opet bira Patrijarha?

  MONASI
  UDB-aši u mantijama
  Rekli ste da je UDB-a bukvalno organizovala Udruženje sveštenika SPC. Znači li to i da je među sveštenstvom bilo agenata saradnika?
  - Bilo je, ali činjenica je i da su prvi prislušni uređaji koji su 1948. godine stiglu u Titovu Jugoslaviju, bili instalirani upravo u Patrijaršiji. Slučajno sam imala prilike da vidim zapisnik sa zasedanja Sabora SPC iz 1954. I iz njega se vidi da je UDB-a do poslednje reči skidala razgovore s prislušnih uređaja. Pretpostavljam da za svaku godinu zasedanja Sabora postoji takva knjiga i da se to još uvek negde čuva.

  Do kad je trajala ta strašna represija nad SPC?
  - Do pada Aleksandra Rankovića. Koliko se god danas pričalo da je njegova funkcionerska karijera završena jer je bio Velikosrbin, on je, bar iz ugla istorije SPC, bio najžešći u suzbijanju aktivnosti Crkve i represija nad njom. A Crkva nije imala snage da se suprotstavi jer su oduvek finansijski zavisili od države.

  Ko je sve osim policije saslušavao sveštenstvo?
  - Mnogo ih je. Dokumenti pokazuju da je general Mitar Bakić bio čovek koji je direktno pretio po patrijaršiji kad je Vikentije trebao biti izabran za patrijarha. Potom Ljubodrag Đurić koji je kao komandant grada, u mladalačkom samoljublju, dojahao u Beograda i 1944. prvi sastanak imao sa mitropolitom Josifom. Sam Đurić mi je sredinom osamdesetih pričao o tom susretu i o tome kako je mitropolit pred njim podigao košulju i pokazao mu ožiljke zadobijene tokom borbi u Prvom svetskom ratu. Time mu je nagovestio da partizani nisu jedini koji su krvarili za domovinu. Đurić je inače pedesetih vršio veliki pritisak da mitropolit Josif ne bude izabran za patrijarha.

  To je isti onaj Ljubodrag Đurić, koji je otvorio takozvanu seks aferu na Šestom kongresu KPJ pa ga je Tito prognao. Ko je uz njega iz UDB-e pratio rad patrijaršije?
  - Mnogi, mada je većina radila pod šifrom. Ali u jednom se dokumentu pominje Ratko Jelić, sveštenik koji je bio i član partije i nije krio da je bio jedan od organizatora Udruženja sveštenika preko kojeg je UDB-a manipulisala sa SPC. Potom Milan Smiljanić. On je međutim bio važan i u Udruženju ali su ga cenili i u Crkvi jer je često znao da napravi most saradnje s državom i činio tako Crkvi usluge.

  Da li se i Slobodan Penezić Krcun bavio pritiscima na Crkvu?
  - O tome nema podataka. U dokumentima se umesto UDB-e, republičkog ili saveznog ministarstva unutrašnjih poslova, po pitanju Crkve, pojavljuje isključivo Savezna verska komisija. Mada je UDB-a toj Komisiji slala dokumenta i davala instrukcije gde i kako bi trebalo reagovati.

  EMIGRACIJA
  Četnici se rasuli ustaše zbili
  Represije nad SPC koje su ostale zapisane u arhivama zaista su bile strašne. Kako je to vreme prebrodila katolička crkva?
  - Ona je imala podršku Vatikana, i izuzetno složnu ustašku emigraciju koja je pomagala donacijama. Bilo je mnogo i šverca raznom robom traženom u to doba. Nekima je čak bilo i suđeno zbog toga. Finansijski autonomni, u odnosu na državne organe, bili su zahvaljujući pre svega Vatikanu. Uz to ih je čuvala njihova neverovatna konzervativnost i zatvorenost. To su čak i na biskupskom svetskom saboru u Vatikanu zaključili. UDB-a tako nije mogla naći nikoga ko bi s njima sarađivao... Nju dakle, napomenila sam, niko nije mogao da ucenjuje.

  Zašto četnička emigracija nije pomagala SPC kao što je ustaška pomagale katolike. Postoje čak tvrdnje da je Nikolaj Velimirović, koji se od komunista sklonio u dijasporu, u Americi hteo da osnuje svoju Pravoslavnu crkvu?
  - Nikolaj nije organizovao ni četničku organizaciju ni otcepljenje. Ali je pokušavao da tri episkopa koja su posle Dugog svetskog rata ostala u emigraciji, osnuje neku vrstu zagranične Crkve poput one koji su Rusi napravili u Americi. Da osnuje Crkvu koja će delovati nezavisno od crkve u Srbiji. Za to mu je trebao još jedan episkop iz zemlje pa je nastojao da dovede Varnavu Nastića. Pojedini tvrde da je Varnava upravo zbog Nikolajevog plana završio u zatvoru.

  Nikolaj je imao probleme sa srpskom emigracijom u Americi?
  - Činjenica je da se ta emigracije desetak godina razvijala nezavisno od SPC. Da je od sopstvenih para gradila crkve i nije dozvoljavala da im neki došljak, makar to bio i vladika Nikolaj, to dezorganizuje.

  TITO RAVNODUŠAN, MILOŠEVIĆ MANIPULANT,
  ĐINĐIĆ KTITOR, KOŠTUNICA VERNIK
  Šta mislite o javnim podrškama i kritikama lidera SPC upućenim političkim vođama na ovim prostorima. Da li im je Tito bio najljući protivnik?
  - Tito nije imao nikakve sentimente, ne samo u odnosu na SPC već prema bilo kojoj crkvi. On jeste izjavio 1945. godine da je katolik, ali iz dokumenata koje sam ja videla, svi su oni njegovom ideološkom aparatu bili interesantni samo kad su mogli da posluže partijskim interesima. Državni organi su tokom titoizma imali identičan odnos prema katoličkoj i pravoslavnoj crkvi, iste mere su primenjivane na sve ali nisu imali isti efekat. Katolici su bili kompaktniji, finansijski potkrepljeniji pa su samim tim mogli da se odupru uticajima. Primera radi, u selima u Vojvodini, gde su parohije imale obe crkve, pravoslavac bi se brzo povukao kad bi mu crkva na nedeljnim liturgijama ostajala prazna i ne bi imao dovoljno poziva za obrede, ili, kad bi mu neko pripretio. Jer taj je čovek bio oženjen i imao je porodicu koju je morao da izdržava. Ali katolik, koji je po crkvenim propisima neoženjen, ostao bi uporan - deci bi organizovao fudbalske utakmice, koncerte, kupovao bi im bonbone, pomogao bi ljudima, dok ih sve ne ubedi da im je crkva utočište. Zato valjda katolici nikada nisu priznali Udruženje sveštenika koje je UDB-a i njima nametala ali su se i oni u u Hrvatskoj, i u Sloveniji, do sedamdesetih godina teško nosili sa komunistima, posebno što su mnogi partijski funkcioneri tamo bili Srbi.
  Dakle, mit je da je Tito bio popustljiv prema katolicima, baš kao što je mit da je Aleksandar Ranković voleo pravoslavce i Srbe.

  Osamdesetih godina priča se menja. Slobodan Milošević se u svojoj “misiji” često poziva na SPC i Crkva ga podržava?
  - Zabluda je da je SPC sve vreme podržavala Miloševića. Oni su uz njega bili samo do devedesete, kad im je on obećavao vraćanje imovine i sve ono što je Crkva tek sada dobila. Kad su shvatili da ih je izneverio, čak su se javno, početkom devedesetih deklarisali da su uz opoziciju.

  Mislite da Crkva nije svesno dala podršku koaliciji radikala i socijalista?
  - SPC je od posle Drugog svetskog rata do tada bila jedini opozicioni element. Normalno je da se tada eksponiraju i približavaju nekom obliku nacionalizma. Ne zaboravimo, Crkva je i do tada negovala odnos prema srpskoj tradiciji: istoriji, kulturi, jeziku, ćirilici, svemu onom što može poneti etiketu nacionalizma. Sve se to, decenijama taložilo i kad je izbilo na površinu, oko Crkve su se okupili i ljudi koji su Srbe voleli da nazovu čak i Nebeskim narodom. Naprasno je mnogo njih zavolelo Crkvu. Čak i oni koji do tada nisu imali veze sa SPC, nisu znali ni da se prekrste, postali su najveći bogomoljci.
  http://www.revija92.rs/code/navigate.php?Id=599&editionId=52&articleId=228
  youtube.com/user/Stefaniph 2. #2
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.452
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Свака част Стефане - баш је добар интервју...али га треба прочитати у целини на датом линку.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 3. #3
  gost 4554 nije na forumu
  На тебе се, Господе, поуздах, да се не постидим до века
  Buduća legenda
  Učlanjen
  12.10.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.112
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Pravoslavna....

 4. #4
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.452
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Што се тиче Удружења тј. Задруге православног свештенства СПЦ - позната је ствар свим верницима да су ту окупљени доушници УДБ-е - али они су одувек били у мањини и свако нормалан се према њима односио другачије.тј.

  Наравно да банда црвена ОПЕТ жели да умеша своје прсте у избор Патријарха. Уосталом и сами су се огласили да би: ..."требало изабрати прозападног Патријарха СПЦ" - што је само по себи више него скандалозна изјава, али од кога је дата уопште ме не чуди.

  Питање је сада СВЕСТИ и САВЕСТИ Сабора а и Синода СПЦ и количине данашњег утицаја тајних служби на њихов рад.
  Poslednji put ažurirao/la eremita : 01.12.2008. u 08:47
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 5. #5
  Iskusan Стефан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  25.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Деспотовац
  Poruke
  5.962
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  nego Mito, nisi glasao...pod 3
  youtube.com/user/Stefaniph

 6. #6
  Aktivan član JocaŠkljoca (avatar)
  Učlanjen
  24.10.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.243
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  zar UDBA još postoji?

 7. #7
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Udba je kao bog. Ne postoji, ali je neki vide u svemu oko sebe...

 8. #8
  Poznat
  Učlanjen
  26.11.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  RS
  Poruke
  8.204
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Што се тиче Удружења тј. Задруге православног свештенства СПЦ - позната је ствар свим верницима да су ту окупљени доушници УДБ-е - али они су одувек били у мањини и свако нормалан се према њима односио другачије.тј.

  Наравно да банда црвена ОПЕТ жели да умеша своје прсте у избор Патријарха. Уосталом и сами су се огласили да би: ..."требало изабрати прозападног Патријарха СПЦ" - што је само по себи више него скандалозна изјава, али од кога је дата уопште ме не чуди.

  Питање је сада СВЕСТИ и САВЕСТИ Сабора а и Синода СПЦ и количине данашњег утицаја тајних служби на њихов рад.
  Ko je izjavio takvo nesto? I na koga su mislili?

 9. #9
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.452
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  „Vlast preko ministra vera Bogoljuba Šijakovića vrši strahovit pritisak da se
  promeni izborni zakon i da se patrijarh ne bira od tri episkopa i žrebom, nego
  većinom glasova. Državi treba podoban, „prozapadni“ patrijarh i to „pravda“
  računicom - ako možemo da dajemo novac, možemo i da se mešamo. Episkopima je
  upućena jasna poruka da neće biti tolikog finansiranja ako ne bude promene
  izbornog zakona. Početkom novembra Ministarstvo vera je objavilo da su Crkvu
  pomogli sa oko milion evra, što je znatno više nego prethodnih godina. To je i
  najbolji dokaz da je pritisak pojačan. Bude li na Saboru promene izbornog
  zakona, to znači samo jedno - patrijarha je izabrala vlast!“, tvrdi za naš list
  izvor iz SPC.

  Najozbiljniji kandidat vlasti i dalje je vladika zahumsko-hercegovački
  Grigorije. Kao apsolutni favorit režima, on dobija na snazi i zbog svoje
  bliskosti i „fudbalskih veza“ sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom,
  koji je opet veoma blizak sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.
  Posebno je zanimljivo da se u lobiranje uključio i predsednik Tadić, koji se u
  Beogradu sreo sa nekoliko starijih, uglednih episkopa, kako bi „diplomatskim
  pritiscima“ uticao na promenu izbornog zakona i važećeg Ustava SPC!
  http://www.glas-javnosti.rs/clanak/tema/glas-javnosti-10-11-2008/i-tadic-lobira-za-izbor-novog-srpskog-patrijarha
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 10. #10
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.452
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Citat Original postavio Стефан ИПХ Pogledaj poruku
  nego Mito, nisi glasao...pod 3
  А зашто бих гласао под 3. Ја не мислим да је СПЦ "удбашка" - тачно је да удба гура свој нос свуда и да воли све да зна, па видиш да на овом пдф неки људи пишу о младима и називају их "ОМЛАДИНЦИ" чиста Кумровачка школа...

  СПЦ ЈЕ, НАРАВНО, ПРАВОСЛАВНА!

  п.с. врло ретко гласам на анкетама, тако да нећу ни овај пут.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 11. #11
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  ... па видиш да на овом пдф неки људи пишу о младима и називају их "ОМЛАДИНЦИ" чиста Кумровачка школа...
  Jes. Treba koristiti jedan od osvećenih termina: dečačine, šiparci, adolescenti ili tinejdžeri.

 12. #12
  Buduća legenda причалица (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  under my skin
  Poruke
  25.118
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  2727

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  неки људи пишу о младима и називају их "ОМЛАДИНЦИ"
  šta fali ''znojavom omladincu''? on je baš na liniji....
  сећање на тебе ме кошта као петра кајгана

 13. #13
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.452
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Citat Original postavio Zazijavalo Pogledaj poruku
  Jes. Treba koristiti jedan od osvećenih termina: dečačine, šiparci, adolescenti ili tinejdžeri.
  Ало Зази, дај отвори неку тему МИ АТЕИСТИ, или ЈА ТИТОВ ПИОНИР, или МИ ОМЛАДИНЦИ И ОМЛАДИНКЕ СКЈ - немој више смарати православне теме на пдф религија.

  Ја ћу са радошћу да те растртим на твојој теми - али ти си толико јадан да немаш снаге ни да отвориш ни да браниш тему ЈА АТЕИСТА, ЈА ДРУГ ЗАЗИ...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 14. #14
  Iskusan
  Učlanjen
  21.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  5.460
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Anketa nije potrebna ..Tacno je da je crkva godinama, od strane komunista ,sistematski podrivana,ali je na nasu srecu ona jos uvek pravoslavna.Ovo ekumensko je tako tendenciozno metnuto u anketu zilote da je stvarno smesno..Iako postoje te struje u crkvi,SPC nije ekumenska.Ako smo uspesno odolevali kroz vekove...mislim da mozemo odoleti i sada..
  Veoma je bitno da se politicari ne mesaju u crkvu,a ni crkva u politiku.

 15. #15
  Iskusan Стефан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  25.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Деспотовац
  Poruke
  5.962
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Nemaš ti pojma, kutlaču u ruke!
  youtube.com/user/Stefaniph

 16. #16
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.452
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Citat Original postavio zvezdana zvezda Pogledaj poruku
  Anketa nije potrebna ..Tacno je da je crkva godinama, od strane komunista ,sistematski podrivana,ali je na nasu srecu ona jos uvek pravoslavna.Ovo ekumensko je tako tendenciozno metnuto u anketu zilote da je stvarno smesno..Iako postoje te struje u crkvi,SPC nije ekumenska.Ako smo uspesno odolevali kroz vekove...mislim da mozemo odoleti i sada..
  Veoma je bitno da se politicari ne mesaju u crkvu,a ni crkva u politiku.
  С ВЕРОМ У БОГА

  ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ !
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 17. #17
  gost 4554 nije na forumu
  На тебе се, Господе, поуздах, да се не постидим до века
  Buduća legenda
  Učlanjen
  12.10.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.112
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Citat Original postavio Стефан ИПХ Pogledaj poruku
  Nemaš ti pojma, kutlaču u ruke!
  Ziki, muški šovinisto....

  Ovo ti Nektarije neće oprostiti....

 18. #18
  gost 4554 nije na forumu
  На тебе се, Господе, поуздах, да се не постидим до века
  Buduća legenda
  Učlanjen
  12.10.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.112
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  С ВЕРОМ У БОГА

  ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ !
  Sa Verom u Boga stoji....
  Kralj nam nije potreban...

 19. #19
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.452
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Citat Original postavio analiticar Pogledaj poruku
  Sa Verom u Boga stoji....
  Kralj nam nije potreban...
  1. Ја сам монархиста !

  2. Србија ће за коју годину бити ПАРЛАМЕНТАРНА МОНАРХИЈА !
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 20. #20
  Iskusan Стефан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  25.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Деспотовац
  Poruke
  5.962
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Tako je eremita...zaokružimo masonsku državu!!!
  youtube.com/user/Stefaniph

 21. #21
  gost 4554 nije na forumu
  На тебе се, Господе, поуздах, да се не постидим до века
  Buduća legenda
  Učlanjen
  12.10.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.112
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  1. Ја сам монархиста !

  2. Србија ће за коју годину бити ПАРЛАМЕНТАРНА МОНАРХИЈА !

  Oće, kad mene ustoliče za Vaseljenskog Patrijarha u Crkvi Svete Sofije u Istambulu, pa ja onda krunišem tog Vašeg kralja....

 22. #22
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Ало Зази, дај отвори неку тему МИ АТЕИСТИ, или ЈА ТИТОВ ПИОНИР, или МИ ОМЛАДИНЦИ И ОМЛАДИНКЕ СКЈ - немој више смарати православне теме на пдф религија.

  Ја ћу са радошћу да те растртим на твојој теми - али ти си толико јадан да немаш снаге ни да отвориш ни да браниш тему ЈА АТЕИСТА, ЈА ДРУГ ЗАЗИ...
  Alo, mito, ti si počeo sa pominjanjem crvene bande, omladinaca i tako to... na pravoslavnim temama. Samo koristim pravo na repliku.

  A oko radosnog trtjenja, dogovaraj se sa zilotima. Ja nisam od takvih.

 23. #23
  Iskusan Стефан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  25.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Деспотовац
  Poruke
  5.962
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Citat Original postavio Zazijavalo Pogledaj poruku
  Alo, mito, ti si počeo sa pominjanjem crvene bande, omladinaca i tako to... na pravoslavnim temama. Samo koristim pravo na repliku.

  A oko radosnog trtjenja, dogovaraj se sa zilotima. Ja nisam od takvih.
  Da se primetiti, ali uvek ima nade....
  youtube.com/user/Stefaniph

 24. #24
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  1. Ја сам монархиста !

  2. Србија ће за коју годину бити ПАРЛАМЕНТАРНА МОНАРХИЈА !
  Kad faša kralj nauči srpska tjirilitza

 25. #25
  gost 4554 nije na forumu
  На тебе се, Господе, поуздах, да се не постидим до века
  Buduća legenda
  Učlanjen
  12.10.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.112
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: UDBA opet bira Patrijarha?

  Citat Original postavio Zazijavalo Pogledaj poruku
  Kad faša kralj nauči srpska tjirilitza

Slične teme

 1. OZNA, UDBA, BIA...
  Autor Titus. u forumu Politika
  Odgovora: 41
  Poslednja poruka: 02.01.2009., 00:55
 2. UDBA
  Autor xxxLORENCIOxxx u forumu Politika
  Odgovora: 9
  Poslednja poruka: 02.10.2008., 22:16
 3. SRS kao stranka koju je osnovala UDBA
  Autor Kira Neris u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 13.11.2006., 18:30
 4. Spremajmo Amfilohija za patrijarha
  Autor Lola 111 u forumu Politika
  Odgovora: 69
  Poslednja poruka: 29.08.2005., 00:57
 5. Udba je pobila elitu u emigraciji
  Autor katana_blade u forumu Politika
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 17.06.2005., 00:30

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •