Demokratija ne voli Istinu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Demokratija ne voli Istinu

 1. #1
  Primećen član Parsifal (avatar)
  Učlanjen
  08.04.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kažu da se zove Srbija
  Poruke
  998
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Demokratija ne voli Istinu

  Kome je to zasmetalo da narod sazna ko ga vodi u svetliju budućnost, pa je zaključao temu "Čiji su srpski političari".

  Zašto demokratija ne voli istinu?

  Čiji su srpski političari

  Srbima se često puta dešavalo da ih vode političari za koje se ne zna ni ko su , ni odakle su. Za Josipa Broza se ni dan danas ne zna ko je bio – vanbračni sin Franje Josipa i hrvatske grofice, poljski Jevrejin ili neko treći. Zato ovaj kratak osvrt na biografije trenutno aktuelnih političara sigurno neće biti suvišan, uz napomenu da su svi podaci preuzeti iz raznih izvora, pa s obzirom da nisu autorizovani, pitanje je koliko su i istiniti.

  Boris Tadić je rođen 15 januara u Sarajevu – BiH, dok u Beogradu završava osnovnu i srednju školu, i diplomira psihologiju na Filozofskom fakultetu. Tokom studija biva hapšen zbog organizovanja antikomunistčkih predavanja na okupljanjima u privatnim stanovima. Bio je zaposlen kao radio novinar, predavo je psihologiju u Prvoj Beogradskoj gimnaziji (koju je i sam pohađao) i radio je kao vojni klinički psiholog. Rođena sestra mu se zove Vjera.

  Dva puta se ženio.
  Prva supruga Veselinka Zastavniković po profesiji novinar, kasnije se zamonašila.
  Druga supruga Tatjana je po profesiji građevinski inženjer, imaju kćerke Mašu i Vanju.

  Otac mu je komunistički disident Ljuba Tadic, rođen u selu Smriječno kod Plužina – Crna Gora, a za vreme Broza je zbog svojih političkih stavova bio otpušten sa filozofskog fakulteta. Jedan od osnivača Demokratske Stranke.

  Kada je u pitanju njegova majka, tu se već izvori o njenom poreklu razlikuju.
  Prema zvaničnim podacima Nevenka Kićanović je po zanimanju psihijatar, rođ. 1926 u Bijeljini, i tvrdi se da su tokom 1942 godine njen otac Strahinja i još 6 rođaka ubijeni od strane Ustaša.

  Međutim, prema nekim izvorima sa neta, Nevenka se u stvari preziva Francetić i rođaka je čuvenog ustaškog zločinca Jure Francetica.

  Ova dva teksta detaljnije govore na tu temu>>> http://freetexthost.com/d1q31lgdgq i http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusije/new//read.php?num=15&id=12314207&thread=12313255


  Vojislav Koštunica rođen je 24 marta 1944 godine u Beogradu. Završio je pravni fakultet u Beogradu, dok 1974 godine biva otpušten sa fakulteta zbog kritika upućenih na račun Josipa Broza. Jedan od osnivača Demokratske Stranke.

  Supruga mu je Zorica Radović, takođe pravnik, inače rođaka vladike Amfilohije Radovića.

  Otac Jovan Damjanović je bio pravnik, zaposlen kao sudija. Zašto je (Vojislav) svoje prezime promenio u Koštunica, ne zna se.


  Miroljub Labus je rođen 28 februara 1947 godine u Maloj Krsni. 1970 godine je diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, dok je od 1983 godine bio angažovan kao povremeni predavač na Cornell univerzitetu i kao povremeni predavač u okviru Fulbright-ovog programa.


  Jelasiti Mark Radovan je mađarski državljanin, rođen u mestu Baja 19 februara 1968, maternji jezici su mu mađarski i srpski, tečno govori engleski i nemački. Četiri godine je radio pri Deutsche Bank u Frankfurtu, kao regionalni menadžer za Centralnu i Južnu Evropu, dok 1999 prelazi u McKinsey & Company. Državljanstvo SRJ dobio je specijalnom odlukom Savezne vlade SRJ, u novembru 2000. godine, kako bi mogao da bude imenovan na mesto viceguvernera.

  Inače, Jelasiti Mark Radovan je doneo zakon, po kojem srbi ne mogu imati više od 5% vlasništva u bankama u Srbiji!
  “…Odlukom koja je objavljena u Službenom glasniku broj 51/2006 i broj 129/2007, i koja mora da se sprovede do sredine 2008. godine, NBS je opisala uslove koje mora da ispuni svako ko želi da osnuje ili kupi banku u našoj zemlji. Uslovi koje je guverner propisao isključuju mogućnost da bilo koje domaće pravno ili fizičko lice može da kupi više od pet odsto bilo koje banke…”


  Ivana Dulić-Marković je rođena 13 juna 1961 godine u Zagrebu, i izjašnjava se da je hrvatske nacionalnosti. Diplomirala je Biotehnologiju na Beogradskom Univerzitetu i povremeni je predavač na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Banja Luci.
  Imaju dvoje dece iz suprugovog prvog braka.
  Otac Antun, majka Kata, brata Dragan.


  Božidar Đelić je francuski državljanin, rođen 1 aprila 1965 godine u Beogradu i ubrzo posle njegovog rođenja, dolazi do razvoda među roditeljima. Oba roditelja napustaju zemlju u potrazi za boljim poslom, dok Božidara ostavljaju da ga podiže baka Mileva. Posle smrti bake 1973 godine, preseljava se u Pariz kod majke i očuha, a kada njihov privatni posao propada, doprinosi budžetu porodice perući suđe i prozore, uz paralelno studiranje.

  Završio je “Institut d'Etudes Politiques de Paris” (Pariski institut za Političke Studije) i “Ecole des Hautes Etudes Commerciales” (Parisku Školu za Menadžment). Kasnije prelazi u SAD na usavršavanje, gde na “Harvard Business School” dobija zvanje MBA. Zatim specijalizira makroekonomiju i međunarodne odnose na John F. Kennedy School of Government” na Harvard Univerzitetu.

  Jedan od mentora mu je bio i zloglasni Jeffrey Sachs, koji ga uvodi u praksu tokom uništavanja poljske i ruske privrede.


  Mlađan Dinkić je rođen 20 decembra 1964 godine u Beogradu. Diplomirao (1988) je i magistrirao (1993) na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Od 1993-2000 godine radi kao asistent-predavač na Ekonomskom fakultetu. Završio muzičku školu – odsek klavir.

  Otac Dušan je tokom 70-ih predstavljao Jugoslaviju u organizaciji OECD, a tokom vlade Ante Markovića bio je director Savezne Agencije za Planiranje.

  Majka Mirosinka je doktorirala na ekonomiji. Rođena je u selu Bošnjani kod Varvarina - kao i Miroslav Mišković , te se tvrdi da su u rodbinskim odnosima.


  Nenad Čanak je rođen 2 novembra 1959. godine u Pančevu u porodici kolonizatora. "Moja porodica koja se doselila iz Like, iz Zrmanje, uvek je vodila računa o Novom Sadu i Vojvodini. Moj pradeda se u Minhenu upoznao sa groficom Elizabetom fon Hercog, mojom prababom, i u miraz dobio neke mlinove u Vojvodini." Vaspitavan je u učiteljskoj porodici: "Svi u porodici bili su mi učitelji i nisu me naučili da budem poslušnik."

  Osnovnu i srednju muzičku školu (flauta) završio je u Novom Sadu, a diplomirao na Ekonomskom fakultetu, i potom specijalizirao marketing i računarske mreže u Executive Training Center (Brdo kod Kranja 1989).

  Kao organizator antiratnih mitinga 1991. godine je mobilisan; rečeno mu je da je "dobrovoljac" i poslat je na ratište. "Na frontu sam bio u Iloku, učio sam dobrovoljce da pevaju srpske revolucionarne četničke pesme. Iživeo sam svoj strah od smrti. Rat je sramota ljudske golotinje. Sve se na kraju svede na konzervu mesnog nareska i komad hleba."

  Na početku agresije NATO-a prijavio se kao dobrovoljac. Nisu ga mobilisali: "Svi su 'ligaši' bili spremni da brane zemlju. Ko god baci bombu na Vojvodinu i novosadske mostove moj je najveći neprijatelj. U politici može sve, ali kad padne prva bomba, tu nemamo o čemu da razgovaramo."

  Otac Milan bio je akademik, professor Univerziteta u Novom Sadu, jedno vreme njegov gradonačelnik, a od 1974 godine pa sve do smrti, član predsedništva SAP Vojvodine.

  Majka Bosiljka je takođe bila profesor Univerziteta u Novom Sadu. 2. #2
  Veoma poznat Enchanted (avatar)
  Učlanjen
  07.11.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  10.930
  Reputaciona moć
  144

  Podrazumevano Re: Demokratija ne voli Istinu

  Ne vidim sta ima da se kaze o ovome a da vec nismo rekli.

 3. #3
  Primećen član Parsifal (avatar)
  Učlanjen
  08.04.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kažu da se zove Srbija
  Poruke
  998
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Demokratija ne voli Istinu

  .....
  Čedomir Jovanović je rođen 13 aprila 1971 godine u Beogradu. Diplomirao (1998) na Akademiji dramskih umetnosti. Supruga mu je Jelena Savić – ćerka Mijata Savića, imaju sina Mihajla i ćerku Janu.

  Otac Jovica je ekonomista I arhitekta.

  Majka Milena - devojačko Mršić, je ekonomista.


  Tomislav Nikolić je rođen 15 febrara 1952 godine u Kragujevcu. Usled nedostatka finansijskih sredstava studiranje na Pravnom fakultetu je napustio, i zaposlio se kao građevinski tehničar. Bio je šef izgradnje na pruzi Beograd–Bar, radio u Majdanpeku, Priboju, Prijepolju, Trebinju, Beogradu i drugim mestima širom bivše SFRJ. U kragujevačkoj firmi „22. decembar“ bio je šef investicija u periodu od 12 godina. Dve godine je bio i tehnički direktor javnog komunalnog preduzeća u Kragujevcu.

  Supruga Dragica, sinovi Radomir i Branislav.


  Aleksandar Vučić je rođen 5 marta 1970 godine u Beogradu. Pravni fakultet u Beogradu je završio pre roka sa najvećim uspehom, radio i kao novinar na radiu “kanal S” na Palama.
  Govori engleski, služi se ruskim i francuskim jezikom.

  Supruga Ksenija, po profesiji novinar, imaju sina Danila i kćerku Milicu.


  Velimir Ilić je rođen 28 maja 1951 godine u Čačku. Diplomirao je na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a od 1986 bavi se privatnim biznisom.

  Iz tri braka ima petoro dece.

  Iz prvog braka ima ćerku.

  Iz drugog braka sa Ljubinkom ima dvoje dece.

  Poslednja supruga se zove Gorica, imaju cerku Nevenu i sina Jovana.  Vuk Jeremić je rođen 3 jula 1975 godine u Beogradu. Osnovno i deo sredenjoškolskog obrazovanja (psihologiju mu je predavo Boris Tadić) završio je u Beogradu, dok je dalje školovanje nastavio u Londonu. Visokoškolsko obrazovanje je nastavio na Kembridž Univerzitetu, gde je diplomirao na Teorijskoj fizici.

  U finansijskom centru Londona radio je pri Deutsche Bank, Dresdner Kleinwort Benson i AstraZeneca Pharmaceuticals kompaniji. Kao i Božidar Đelić, i on je završio Kennedy School of Government na Harvard University dobivši zvanje Master in Public Administration in International Development (MPA/ID). Govori engleski i Nemački.

  Oženjen je Natašom Lekić, novinarkom RTS-a.

  Inače Vuk Jeremić je čukununuk Murat-age Pozderca, vladara Cazinske krajine iz vremena kraja Otomanskog carstva, i praunuk Nurije Pozderca, potpredsednika Prvog zasedanja AVNOJ-a, koji je poginuo u bici na Sutjesci.

  Jeremićeva baba Sadeta Pozderac bila je direktorka Prve beogradske gimnazije koja se udala za diplomatu Šerifa Buljubašića. Sadeta i Šerif su izrodili dvoje dece - Senu i Seada. Sead je postao operski pevač i danas kao penzioner živi u Beogradu, a Sena se udala za direktora "Jugopetrola" Miška Jeremića i dobila sina Vuka.
  Izjašnjava se kao Srbin pravoslavne vere.


  Ivica Dačić je rođen 1 januara 1966 godine u Prizrenu. Osnovnu školu završio je u Žitorađi, a gimnaziju u Nišu. U Beogradu je završio Fakultet političkih nauka – odsek žurnalistika, sa prosečnom ocenom 10 (deset). Govori ruski, služi se engleskim.

  Supruga Sanja, imaju sina Luku.

  Otac Desimir bio je policajac, majka Jelena – devojačko Đorđević, domaćica.
  Poslednji put ažurirao/la Parsifal : 25.11.2008. u 18:38

 4. #4
  Primećen član Parsifal (avatar)
  Učlanjen
  08.04.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kažu da se zove Srbija
  Poruke
  998
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Demokratija ne voli Istinu

  A Jeremić i Dačić? Oni su novi.

  Ko se to plaši osnovnih podataka njihovih biografija?

 5. #5
  Veoma poznat john doe (avatar)
  Učlanjen
  07.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Тамо где је лепо живети
  Poruke
  13.948
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  204

  Podrazumevano Re: Demokratija ne voli Istinu

  Ja sam dobio direktivu iz Washingtona da urgiram kod moderatora, pa pošto nisu hteli, lobirao sam malo preko Brisla i eto... Istina se ne sme saznati. Jedino je zna onaj hrvat Šešelj, ali njega smo odradili...
  Срећни народи својој деци у наслеђе остављају будућност, а несрећни прошлост.

 6. #6
  Primećen član Parsifal (avatar)
  Učlanjen
  08.04.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kažu da se zove Srbija
  Poruke
  998
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Demokratija ne voli Istinu

  Jedino je zna onaj hrvat Šešelj, ali njega smo odradili...
  Samo se ti nadaj da smo ga odradili, videćeš u šta će nam se život pretvoriti kada se Voja vrati u Srbiju, posle pobedonosne pobede nad Haškom Aždajom.

  Ja već prelistavam oglase o nekretinama u Aziji.
  Poslednji put ažurirao/la Parsifal : 25.11.2008. u 18:54

 7. #7
  Veoma poznat Enchanted (avatar)
  Učlanjen
  07.11.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  10.930
  Reputaciona moć
  144

  Podrazumevano Re: Demokratija ne voli Istinu

  Citat Original postavio Parsifal Pogledaj poruku
  Samo se ti nadaj da smo ga odradili, videćeš u šta će nam se život pretvoriti kada se Voja vrati u Srbiju, posle pobedonosne pobede na Haškom Aždajom.

  Ja već prelistavam oglase o nekretinama u Aziji.

 8. #8
  Domaćin neverujuidole (avatar)
  Učlanjen
  31.10.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  3.403
  Reputaciona moć
  68

  Podrazumevano Re: Demokratija ne voli Istinu

  Citat Original postavio bgdalibor Pogledaj poruku
  Ja sam dobio direktivu iz Washingtona da urgiram kod moderatora, pa pošto nisu hteli, lobirao sam malo preko Brisla i eto... Istina se ne sme saznati. Jedino je zna onaj hrvat Šešelj, ali njega smo odradili...
  Kolega, ne zanemarimo uticaj Britanije!
  Mrzim lazne legaliste i lazne demokrate! I docekacu svog predsednika onako kako dolikuje!

 9. #9
  Primećen član BubaCica (avatar)
  Učlanjen
  05.09.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  貝爾格萊德
  Poruke
  899
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Demokratija ne voli Istinu

  Одете на Википедију, и за сваког председника државе и утицајнијег политичара, можете да сазнате и како им се зове кућни љубимац. Само су код нас политичари обавијени велом тајне - тако ауторитативни, непогрешиви, недодирљиви...

 10. #10
  Domaćin
  Učlanjen
  04.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ..
  Poruke
  4.786
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Demokratija ne voli Istinu

  Ja bih tu nesto menj'o-demokratija voli samo svoju istinu i ono za sta odluci da ce da bude istina..........

 11. #11
  Primećen član Parsifal (avatar)
  Učlanjen
  08.04.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kažu da se zove Srbija
  Poruke
  998
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Demokratija ne voli Istinu

  Original postavila BubaCica
  Одете на Википедију, и за сваког председника државе и утицајнијег политичара, можете да сазнате и како им се зове кућни љубимац. Само су код нас политичари обавијени велом тајне - тако ауторитативни, непогрешиви, недодирљиви...
  Pa naravno, svuda u svetu je to stvar osnovne kulture, jedino kod nas kada za nekoga pitaš ko je i šta je, odgovore ti protiv pitanjem: "A što pitaš"?

  Eto zato.


  P.S. Recimo da mi je to postavljeno kao pitanje za biti il ne biti, ja ne bih znao podatak da je Čanak '91 bio na ratištu, niti da se '99 javio kao dobrovoljac.
  Poslednji put ažurirao/la Parsifal : 26.11.2008. u 10:32

Slične teme

 1. Kad je vreme za istinu?
  Autor Tuzni_patak u forumu Filozofija
  Odgovora: 77
  Poslednja poruka: 27.11.2008., 00:24
 2. Zapitajmo se u istinu, istinu o vremenu
  Autor InQuisitive u forumu Religija
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 17.10.2008., 11:05
 3. Da li treba deci reći istinu? I koju istinu?
  Autor jomini u forumu Dom i porodica
  Odgovora: 75
  Poslednja poruka: 09.01.2007., 15:33
 4. Ko voli, ko voli ---The White Stripes??
  Autor voodoo_doll u forumu Muzika
  Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 20.08.2005., 22:56

Oznake

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •