Kada u okviru Opere otvorim pojedine sajtove izbaci mi skriptu, tipa, na primer, "Nastavi dalje samo ako u potpunosti veruješ ovom sajtu" s opcijama Approve, Reject i slično. Pošto u pitanju bude sajt za kog znam da je bezopasan, kliknem na Approve ali prethodno štikliram opciju "Stop executing scripts on this page", međutim, već sledeći put kad pokušam da otvorim istu tu stranicu on mi opet izbacuje istu tu skriptu kao da nisam štiklirao da je više ne izbacuje prethodni put. I tako sa svim skriptama. Kako da štikliram tu opciju jednom za svagda?

Drugo pitanje je vezano za brisanje adresa iz adress bar-a. Kako da izbrišem adrese koje dobijam kada kliknem na dugmence s desne strane adress bar-a? I da li mogu da ih izbrišem a da ne izbrišem i celu istoriju posećenih stranica? Jer ranije mi se dešavalo da želim da obrišem, na primer, temporary files, a da mi nestane i cela istorija.

E, da, i još nešto vezano za istoriju ako nije previše: ranije posećeni sajtovi mi se pojavljuju pod opcijama Today, Yesterday i Earlier this week, ali pod Earlier this month i Older nikad nema ničega. Kako to da podesim, to jest kako da podesim da pamti i sajtove posećene pre mesec dana i više?