Studio Alektik iz Novog Sada, vec duze vreme razvija novu estetiku, kako vizuelnu tako i muzicku koja pokusava da redefinise odnos izmedju klasicne i etno muzike, te da ispita granice mogucnosti gudackog kvarteta u drugacijem ambijentu.

Sastav cine:Aleksandra Bercek- violoncelo.
Gabriela Benak- violina.
Karmen Rencar- violoncelo.
Ivana Makevic- violina.
Toni Bodonji- udaraljke.

Ime:  2813301771_b82f2812e8_m.jpg
Pregleda: 4
Veličina:  28,4 KB

Aleksandra Bercek: "Cinjenica da smo zavrsile akademiju samo je znak da smo savladale klasican izraz i krenule u potragu za novim, jedinstvanim, nasim zvukom. Zbog novog izraza, izmislile smo novu rec- alektik, kojoj znacenje gradimo svakodnevno, paralelno sa muzikom.
Deo repertoara koji se bazira na tradicionalnim vojvodjanskim pesmama mnogi vide kao "Buda Bar na vojvodjanski nacin" a neke pesme (pogotovo one sa malo tvrdjim zvukom)
najcesce povezuju sa "Apokaliptikom"

"Ne poricemo razlicite uticaje i porucujemo da smo mi samo cetiri devojke koje uz licni pecat oblikuje svakodnevna vetrometina, kako muzicnog tako i celokupnog zivota u zemlji i vremenu u kom zivimo!"

Ime:  2813164621_5eb0d6fc8a_m.jpg
Pregleda: 3
Veličina:  19,0 KB

Ovo je bio malo ozbilniji uvod...cisto da se upoznamo sa grupom.
Htela sam da vidim da li je jos neko, (osim mene) upoznat sa njihovim radom.Ja sam ih nedavno slusala live, i mogu vam reci da su devojke extraaa...jako mi se svidja citava prica..od muzike preko celokupnog stajlinga Ako budete u mogucnosti da ih slusate uzivo, necete se pokajati.

Preporuka! Studio Alektik rocks!