Amerikanci, Britanci i Njemci planiraju "zdrobit" Srbiju

alkar

Ističe se
Banovan
Poruka
2.862
http://www.index.hr/vijesti/clanak/...iraju-u-10-godina-zdrobiti-srbiju/408315.aspx
nešto ste se gadno zamjerili zapadu???
NA SASTANKU održanom u lipnju 2003. godine u Bruxellesu predstavnici obavještajnih službi SAD-a, Velike Britanije i Njemačke donijeli su odluku da u roku od deset godina unište Republiku Srpsku, tvrdi beogradski dnevnik Kurir. Osim toga, navodi se i kako je na spomenutom sastanku bilo je riječi i o konačnoj realizaciji plana o "drobljenju" Srbije.

Ovaj projekt uključuje secesiju Kosova, Vojvodine, Raške oblasti i graničnih dijelova Srbije, odnosno svođenje srpske države na granice beogradskog pašaluka. Plan za Republiku Srpsku, prema tumačenju zapadnih obavještajaca, podrazumijeva sistemsku razgradnju ovog daytonskog entiteta.

U prvoj fazi radilo bi se na ukidanju atributa državnosti, odnosno suvereniteta. Ovaj proces je posebno vidljiv u posljednje dvije godine, kroz pokušaje međunarodne zajednice da nametne jedinstvenu vojsku i policiju na teritoriju cijele BiH. Kako navodi Kurirov neimenovani izvor, u tome je zasad ostvaren samo djelomičan uspjeh jer, iako je formirana jedinstvena armija, obavještajci nisu do kraja uspjeli u namjeri da policijske službe Republike Srpske integriraju sa onima u Sarajevu.

Prema riječima Kurirovog izvora, druga faza je daleko ozbiljnija i predviđa potpuno ovladavanje gospodarskim sektorima. Kroz proces privatizacije osigurat će se potpuna dominacija zapadnog kapitala, dok bi se istovremeno eliminirali svi nepoželjni poslovni ljudi, a naročito oni koji su kapitalom ili porijeklom vezani za Srbiju.

Gola fizička represija

Nakon ovih predradnji uslijedila bi gola fizička represija. Čitavo granično područje Republike Srpske koje se naslanja na Srbiju, uz pojas rijeke Drine, bilo bi izbrisano sa tog prostora. S druge strane rijeke, zapadni dio sadašnje Srbije imao bi poseban autonoman status u okviru novih granica Srbije.

Time bi se definitivno prekinula povezanost Srba sa jedne i druge obale Drine, i u fizičkom i u svakom drugom smislu. Srpsko stanovništvo oko Banjaluke i takozvane srpske krajine bio bi definitivno odsječeno i prepušteno samo sebi. U slučaju nekog novog sukoba, ovaj dio srpskog naroda bio bi nezaštićen, zaključuje Kurirov novinar.
 
Poslednja izmena:
Pa nista . PSve se ponavlja . Ista situacija kao i 1938-9 . Isto stanje stvari , isti akteri, isti podrepasi . Dok opet ne puknete negde pod Petrogradom , ili Moskvom , a onda ce mo da vas naucimo konacno pameti, i da vam vratimo iza ono pre, i za ono malopre , a i za ovo sad . Jednom , ali temeljno .

evo ga! još jedan Revolucionar. jesi se počeo organizirat, skupljat vojsku... ?
 
Nisam ja nikakv revolucionatr. Ja sam domacin . A u pitanju ce biti kaznena expedicija , a ne revolucija .

Inace , u pravou si . Oni to nama zaista spremaju . I najverovatnije ce uspeti , jer imaju ovde svoje agente u nasoj Vladi, ali to nece dugo trajati. Zeznuce se kod jacih od nas , a onda, kad pocistimo ove domace , eto nas tamo da poravnamo racune . kad atad ... Mnogo ste nas brate zaduzili . Mnoooogo .
 
Poslednja izmena:

Back
Top