Problem posle zamene baterije na matičnoj
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Problem posle zamene baterije na matičnoj

  1. #1
    Početnik djekan (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    8
    Reputaciona moć
    0

    Exclamation Problem posle zamene baterije na matičnoj

    U pitanju je ploča Gigabyte GA-M59SLI-S4 , posle zamene baterije sistem neće uopšte da se podigne. Inače sam menjao bateriju zato što mi je komp brljavio vreme. Šta bi moglo biti u pitanju ?



  2. #2
    Ističe se
    Učlanjen
    08.05.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    2.031
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano Re: Problem posle zamene baterije na matičnoj

    Jesi li siguran da je ispravna baterija

  3. #3
    Početnik djekan (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    8
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem posle zamene baterije na matičnoj

    Izmerio sam napon koji je 3.5 v . Nemam pristup ni biosu

  4. #4
    Početnik djekan (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    8
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem posle zamene baterije na matičnoj

    Da pojasnim - komp sam isključio , izvadio staru bateriju na kojoj sam izmerio napon od 0,7V . Jedini mogući problem je to što je matična bila bez baterije par sati pošto sam je poneo kao uzorak za kupovinu nove .Kupio sam bateriju Varta "CR2032 " ( oznaka koja je bila i na staroj bateriji ) na njoj je izmeren napon od 3,5V i montirana je na matičnu i tada počinju gore navedeni problemi.

  5. #5
    Primećen član 250392duki (avatar)
    Učlanjen
    23.02.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    somewhere in the time...K.S. city...
    Poruke
    573
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: Problem posle zamene baterije na matičnoj

    probaj da uradis clear smos . .. mada nema smisla

  6. #6
    Primećen član 1972 (avatar)
    Učlanjen
    30.05.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    803
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano Re: Problem posle zamene baterije na matičnoj

    Ako se tako "zaglavi", probaj da pritisneš taster Reset. (Naravno, treba da je priključen na ploču).

    U slučaju da posle toga proradi, i da tako jedino i hoće da proradi svaki put kad pokušaš, postoji velika šansa da ti napajanje nije ispravno.

  7. #7
    Početnik djekan (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    8
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem posle zamene baterije na matičnoj

    Odradio sam clear cmos i opet ništa , onda sam raskačio sve sa matične pa opet odradio clear cmos sa jumperom i ponovo nikakvi rezultati . Napajanje je OK ( Trust 420 W) . Jel postoji mogućnost da se zbog zamene baterije izbrisao bios ?
    Poslednji put ažurirao/la djekan : 01.11.2008. u 19:32

  8. #8
    Primećen član 250392duki (avatar)
    Učlanjen
    23.02.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    somewhere in the time...K.S. city...
    Poruke
    573
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: Problem posle zamene baterije na matičnoj

    nema sanse da se izbrisdao!

  9. #9
    Zainteresovan član gashpar (avatar)
    Učlanjen
    27.08.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Podunavac
    Poruke
    162
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Problem posle zamene baterije na matičnoj

    Uradi sledece:
    Ako imas dve ram memorije izvadi jednu! Ukljuci masinu i (pa makar i nista ne radilo) jedno 5 min!!! Posle toga pretisni reset i trebalo bi da ti sve radi kako treba!!!
    Nakon toga iskljuci masinu, vrati ram i veseli se...
    pozzz

  10. #10
    Početnik djekan (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    8
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem posle zamene baterije na matičnoj

    Svaka čast na dijagnozi ! To je i bilo u pitanju ali je komp popravljen pre par sati . Ortak koji servisira računare je to isto odradio što si ti predložio ( izvadio jednu RAM Memoriju, podigao sistem i kasnije ubacio drugu ) sad sve šljaka kako treba.....Zahvaljujem svima na trudu i na korisnim savetima . Pozdrav...

  11. #11
    Elita
    Učlanjen
    04.04.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    iza sedam brda i dolina u 3pm
    Poruke
    15.324
    Reputaciona moć
    380

    Podrazumevano Re: Problem posle zamene baterije na matičnoj

    Citat Original postavio gashpar Pogledaj poruku
    Uradi sledece:
    Ako imas dve ram memorije izvadi jednu! Ukljuci masinu i (pa makar i nista ne radilo) jedno 5 min!!! Posle toga pretisni reset i trebalo bi da ti sve radi kako treba!!!
    Nakon toga iskljuci masinu, vrati ram i veseli se...
    pozzz
    Molio bih te da objasniš šta nije bilo OK pošto se vidi da si znao rešenje problema!

  12. #12
    Početnik djekan (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    8
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem posle zamene baterije na matičnoj

    Nemam pojma u čemu je bio problem . Komp je bio mrtav (radili susamo kuleri ) , na monitoru nije bilo slike. Kada je izvadjena 1 ram memorija i upaljen komp pojavila se slika na racunaru i sistem se počeo dizati , ugasili smo komp ubacili i drugu RAM memoriju i sve je radilo kako treba. Ortak koji je to radio a inače je serviser računara kaže da mu se to već dešavalo u praksi.

    -Konfiguracija je sledeća :
    GIGABYTE GA-M59SLI-S4
    AMD 64x2 5000+ 2.6ghz
    nforce 5 sli
    2X2GIGA TRANCEND 800MHZ DDR2
    GForce 8800GT Palit 512ddr3
    250giga SATA2 HDD
    DWD-RW Pionir 111
    450W trust

    Kupio sam je pre par dana i platio 270 EUR - Sve je još pod garancijom 1 god . , jedino za matičnu ne posedujem garanciju .

  13. #13
    Zainteresovan član gashpar (avatar)
    Učlanjen
    27.08.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Podunavac
    Poruke
    162
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Problem posle zamene baterije na matičnoj

    Citat Original postavio snejks Pogledaj poruku
    Molio bih te da objasniš šta nije bilo OK pošto se vidi da si znao rešenje problema!
    Problem je bio u tome sto ta ploca moze da radi samo sa jednom ram memorijom na 800MHz!! Ako postavis dve bios se izgubi pokusavajuci da uskladi obe memorije da bi radilo!!! Kada izvadis jednu on odradi test kompletne masine (brzinu procesora, magistrale,rama) i podigne sistem ali to traje bar 30-45 sec.Kada vratis drugi ram, a posto je vec sve istestirano, bios automatski smanji brzinu rada oba slota ram memorije!Necu da te lazem kako se tacno zove to deljenje brzine rada ram memorije, ali je to problem kod gigabyte-ovih ploca!!! Pozzz
    Ako imate hardverske probleme slobodno pitajte!!!
    Poslednji put ažurirao/la gashpar : 03.11.2008. u 17:41

  14. #14
    Početnik djekan (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    8
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem posle zamene baterije na matičnoj

    E sad barem znam sta je bilo u pitanju... Pozdrav.

  15. #15
    Početnik
    Učlanjen
    24.07.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    28
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem posle zamene baterije na matičnoj

    Tacnije, navedena ploca se ne budi sa dve memorije u dual channell-u kada ucitava bios default sto je i normalno posto se posle vadjenja baterije on i vraca na duall channell.
    Ta ploca mora da radi sa ddr2 800 memorijama u dual channell-u i provereno radi . Nema govora o nekakvom deljenju brzine memorije koja radi na 800 jer bi onda u stavri imao brzinu ddr1 memorije koja je bila na 400.
    I to nije samo problem sa gigabyte plocam-a.

  16. #16
    Nov član
    Učlanjen
    14.08.2013.
    Pol
    muški
    Poruke
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem posle zamene baterije na matičnoj

    ovo je novo pitanje
    ploča asus m3n78 pro
    posle zamene cmos baterije prilikom podizana os
    racunar se zaistavi u bios setup sa porukom
    system intruded shassis opened or tempered before
    sve postavke biosa sam namestio prema uputstvu za mb (mislim da nije bilo nikakvih izmena)
    pritisnem f10 (save & exit) pocne ponovo bootovanje i opet isto
    resetujem cmos pomoći jumpera i gle cuda izadje crni ekran sa podatcima o biosu
    i porukom cmos shechsum error defolts loaded
    press f1 to continue
    pritisnem f1 sve ok ali kad iskljucim racunar sve po starom pa opet reset jumer itd
    molim za savet

Slične teme

  1. problem sa instaliranjem win xp posle skinutog linux-a
    Autor ivanmarkovic u forumu Operativni sistemi
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 17.08.2009., 23:40
  2. Problem nakom zamene ploce
    Autor Petica u forumu Hardver
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 25.09.2007., 12:47
  3. problem posle overclocka :(
    Autor OmEkSiVaC u forumu Hardver
    Odgovora: 47
    Poslednja poruka: 29.03.2007., 14:47

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •