Suvisno navodjenje redosleda.

Bog nije mogao prvo stvoriti coveka (u ovom\ovakvom telu) pa tek onda zemlju. Ili jeste? Jeste. Recimo da jeste. Ali nije, da bi ga stvorio od zemlje. Jer ni svemoguci bog ne moze zaobilaziti tako logiku pa da napravi coveka od zemlje i udahne mu zivot pre nego sto napravi to od cega ce ga napraviti (zemlju). Ili moze?

- za one koji misle da bog nije svemocan.

Moze i zaobilaziti logiku na takav nacin da bi mogao stvoriti nesto od zemlje i ako jos nije stvorio istu - ali nije hteo, stvorio je vreme (kao kristalni balon u kome ce staviti zemlju, ljude itd.) pa onda morao da ga postuje kao nadredjeno ako ce u njemu da stvara, i ako nije morao stvarati u vremenu?

Znaci li to da bog moze biti svemocan svuda osim "za vreme" vremena? (koje je, recimo, sam stvorio, i sam ga moze unistiti recimo) Izgleda da znaci. Onda bi to znacilo da za neke manevre koji zaobilaze logiku on mora da zaustavi vreme, ali ako nesto mora on onda nije svemocan.

Dakle, ljudi ne mogu istovremeno postovati logiku u mislima i misliti za hriscanskog boga da je svemocan, odnosno reci da su ljubitelji logike i da je bog svemocan u isto vreme.

Je li tako?

Drugo pitanje u vezi "svemoci": da li se bog moze samoubiti, ili je to nesto u cemu je covek mocniji od boga (jer covek to moze)?