Transcendental
Buduća legenda
- Poruka
- 29.502
ako je svemir homogen nema početka u prostoru, samo u vremenu, al sam kontao da to i klinci kapiraju 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

A gde je pocetak svemira?
Kako ti sve to shvatas?

ako je svemir homogen nema početka u prostoru, samo u vremenu, al sam kontao da to i klinci kapiraju![]()
Posto je bez objasnjenja zakljucana tema moram da otvorim novu
Logika koju cesto cujem zasto neko veruje je - "pa sve ovo nije moglo da nastane samo od sebe".
Dakle po toj logici neko je morao da napravi sve ovo?
Ali ta logika je sama sebi nedostatak - ako je neko morao da stvori sve ovo,onda je neko ili nesto morao da stvori tvorca jer po toj logici nista ne nastaje samo od sebe.
Znaci ko je tvorac tvorca?![]()
Nad-pitanje je da li je svemir sveobuhvatan, odnosno da li uključuje sve što postoji.
твој свемир укључује сво што за тебе постоји. и у шта верујеш.
кад би био на творчевом путу укључивао би више.
To je paradoxalno pitanje , kao i npr. ko je stvorio tog koji je stvorio tvorca (onda ovaj drugi nije "tvorac" ako je i sam tvoren ? ) . Na ta pitanja postoje samo filozofski odg tipa da je on van prostora i vremena bla bla , tipicna filozofija (palamudenje) .
Evo jos jednog tipa takvih pitanja : Ako je bog svemoguc , da li moze da stvori kamen toliko tezak da ga ni on sam ne moze pomeriti ?
Edit. Videh da se raspravlja i o svemiru . Svemir ce se urusiti u jednu tacku nakon sto materija dostigne kriticnu tacku (gravitacija postaje enormna) . Tako ogromna materija na tako malom prostoru ce dati , pogadjate , big bang 2 !
Sad je pitanje jel to 2. deo , ili mi vec zivimo u 13404230420. svemiru ...
ovo je samo jedna od teorija fizicara
Šta bi bila razlika?
Znaci pitanje je "Kada je pocetak svemira?".
U vezi sa ovom temom, da li se moze postaviti pitanje sta je starije svemir ili Bog.

Nad-pitanje je da li je svemir sveobuhvatan, odnosno da li uključuje sve što postoji.
) je u uslovima njegovog iskustva, u nashem sluchaju vremensko-prostorni kontinuum ^^ 

Daklem, svemir uključuje i sve što ne postoji.![]()
Zar ja tvrdim drugačije?Ima jedna teorija koja kaze da mi vidimo 5% materije od koje je svemir izgradjen .
Dakle moguce je da je svemir sastavljen od velikih majmuna![]()
Prica se svodi na to da je "ne postojanje" necega relativan pojam .
Zar ja tvrdim drugačije?![]()
http://forum.krstarica.com/showthre...rio-Tvorca?p=19221085&viewfull=1#post19221085
No, upravo to što smo svesni samo jednog dela celine, ne daje nam pravo da ono što ne znamo popunjavamo bogovima, majmunima i konjima.
Kakva kažnjavanja, kakve teorije, kakvi zakoni?ал даје за право да се казни свако ко не верује у теорије... јер је теорија, ко што реч каже, закон у који ти верујеш.
Kakva kažnjavanja, kakve teorije, kakvi zakoni?![]()
Aj smisli šta bi da kažeš pa napiši ponovo.
Sem toga, ti niti znaš, niti imaš dovoljno intelektualnih sposobnosti da zaključiš u šta i kako ja verujem.
Pozdrav svima, nije me bilo duze vreme, ali cu se i dalje retko ukljucivati na krstu, nemam vremena za kompjuter.
E sad da iznesem moje stavke. Niko nije mogao da stvori Tvorca, Boga jer je on vecan. Mnogi ce se pitati kako vecan, morao je od necega da nastane? Da povezem sa ateistickim ucenjem evolucije. Sve je po ateistima nastalo pre 15 milijardi od takozvanog Velikog Praska, od njega je nastalo sve, ceo kosmos. E sad se postavlja pitanje, sta je bilo pre Velikog Praska? Odakle ta cestica, materija od kojeg je nastao kosmos? Onda se dolazi do pretpostavke da je i pre ovog kosmosa postojao jos neki ''kosmos'' itd sto dovodi do zakljucka da je univerzum vecan, da nije mogao da nastane, jer ako je nastao u pocetku, sta je bilo pre toga pocetka. Znaci pocetak NE POSTOJI kao ni kraj. Naravno, teorija evolucije je netacna a Veliki Prasak se nije desio, sve je nastalo za 6 dana.
E pa i Bog nema pocetka, jer ga niko nije mogao stvoriti, postojao bi drugi Bog jel, a kao sto znamo nema ga. Znaci samo jedan Bog koji nema ni pocetka ni kraja, koji je vecan, za kojeg ne vaze prostor i vreme.
Kakve veze ima evolucija sa svim tim što reče ti?

Nije. Evolucija je proces.Evolucija je ateisticko ucenje.
Za ovo ne moraš biti ateista.Evo recimo ja sam sad ateista (ali nisam, dajem primer) i verujem da je univerzum nastao pre 15 milijardi godina od Velikog Praska.
Ako je svemir postojao oduvek, onda nema potrebe da u jednačinu uvodiš boga.E sad postavljam sebi a i vama pitanje: Sta je bilo pre velikog praska? I dolazim do zakljucka da je nesto moralo postojati, sto znaci da je ''univerzum'' koji je mozda menjao oblike vecan, nema pocetak i nema kraj, to ne postoji. E ja ne verujem u to jer je to laz i najveca moguca glupost u istoriji covecansta. Bog je stvorio sve i Bog je vecan.
Bog je, rekosmo, sasvim nepotreban u ovome što si rekao.Ne postoje pocetak i kraj, sve je vecno. Ili sto bi rekli fizicari ''Energija se ne moze ni stvoriti ni unistiti vec samo prelazi iz jednog oblika u drugi''. Taj zakon moe da vazi i za Boga. Ne moze se stvoriti ni unistiti, i moze prelaziti iz jednog oblika u drugi.
Nije. Evolucija je proces.
Za ovo ne moraš biti ateista.
Ako je svemir postojao oduvek, onda nema potrebe da u jednačinu uvodiš boga.
Bog je, rekosmo, sasvim nepotreban u ovome što si rekao.
No sve to još uvek nikakve veze sa evolucijom nema.
Ja svakako ne mislim da sam nastao od majmuna, pa eto, po tvojoj kategorizaciji nisam majmun.Evolucija je laz i cista glupost. Ne moze covek da nastane od majmuna, a ni zivi svet od kamenja. Ako verujes da si nastao od majmuna, onda si i ti majmun.![]()
Na priliku, papa je ateista?Svako ko veruje u evoluciju je ateista za mene. Svako ko veruje u lazi je ateista. Svako ko se odrice Boga radi nekih glupih nelogicnih teorija je ateista.
Iznošenje pretpostavki je rizičan biznis. Pogotovo pretpostavki šta neko misli o nečem što nije dovoljno poznato. Jer su mogućnosti mnoge, pa i izbori mogu biti raznovrsni. Što je stvar manje poznata, to je veća šansa da se zezneš.Dao sam primer za vas ateiste, posto smatram da se pitate sta je bilo pre Velikog Praska, a sta pre toga. Onda se verovatno ubedjujete da je sve vecno.