Стенограм ЦОУ- издајници, патриоте и сарадници
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Стенограм ЦОУ- издајници, патриоте и сарадници

 1. #1
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Стенограм ЦОУ- издајници, патриоте и сарадници

  Nikolić: Meni je žalije nego vama!


  Nikolić Jadranku Vukoviću: Ti si najobavešteniji da sam ja agent engleske obaveštajne službe, a da je Boža Delić agent Francuske, je l’ da? uuuTodorović: Jadranko, sedi dole, nisi dobio reč! Vuković: Ja bih zamolio da ne izađe, da razgovaramo do kraja...

  Srpska radikalna stranka je krajem prve dekade septembra doživela svoj politički cunami. Konačni razlaz Vojislava Šešelja i Tomislava Nikolića koji je prekrojio partijsku scenu Srbije za duže vreme. Zato Glas objavljuje najbitnije delove stenograma rasprave na dramatičnoj sednici Centralne otadžbinske uprave SRS od 12. septembra 2008. godine.

  Dragan Todorović: Predlažem sledeći dnevni red: Disciplinski postupak protiv članova Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke zbog povrede člana 205 Statuta SRS.

  Na osnovu člana 75, stav 1, alineja 6 Statuta stranke, Predsednički kolegijum SRS predlaže COU da pokrene disciplinski postupak protiv Tomislava Nikolića zbog disciplinskog prekršaja i predlaže izricanje disciplinske sankcije „isključenje iz Srpske radikalne stranke“.

  Obrazloženje: Dana 5. septembra 2008. godine, Tomislav Nikolić je Predsedničkom kolegijumu SRS podneo ostavku na funkciju predsednika poslaničke grupe i zamenika predsednika stranke. Nakon toga, formirao je novu poslaničku grupu u Narodnoj skupštini pod nazivom „Napred, Srbijo“, što predstavlja prekrajanje izborne volje građana Srbije i kršenje osnovnih principa parlamentarne demokratije za koju se zalaže SRS. Osim toga, g. Nikolić svakodnevno svojim aktivnostima i nastupima u javnosti iznosi stavove koji su suprotni programu i politici stranke. Uz to je neovlašćeno, iz arhive stranke, izneo stranačku dokumentaciju.

  Pre početka diskusije, Gordana Pop Lazić pročitala je pismo koje je Vojislav Šešelj iz Haga uputio članovima COU u kojem je, pored ostalog, naglasio: „Radi se o sukobu između dve ideologije. Sa jedne strane je ideologija SRS, sa druge strane je prozapadna ideologija. To nije nikakva, navodno, mekša, reformisana ideologija SRS, to je ideologija koja je identična ideologiji koju zastupa Demokratska stranka, ako tu uopšte i ima bilo kakve ideologije. U stvari, nju određuju Brisel, Vašington, činovnici iz stranih ambasada i oligarsi poput Miškovića i Beka“.

  Pismo je pozdravljeno aplauzom. Zatim je počela rasprava.
  Tomislav Nikolić: Baš da ne prođe bez ijedne reči, a moglo bi i tako da prođe. Nisam čuo šta mi se stavlja na teret.

  Na teret mi se stavljaju potezi koje sam vukao zajedno sa Vojislavom Šešeljom. Do pre pet dana to su bili zajednički potezi. Lepo je to, dobar ste aplauz napravili, ali Vojislav Šešelj je govorio o onome što smo zajedno radili.
  Samo mi recite sada ovde u oči, vi što govorite svuda sve o meni, a gde sam ja to izdao politiku Srpske radikalne stranke? Ako sam ja sluga evropski, onda smo to zajedno Šešelj i ja jer, gospodo, ja imam pisani tekst da smo zajedno

  dogovorili glasanje, i svi ste bili prisutni, vi koji me najviše napadate. Što tad ne rekoste Vojislavu Šešelju - nemojte, to je izdaja. Jesam li ja to izmislio?

  Četiri godine govorim o kući sa dvoja vrata, što se danas napada na to? Kad je to donosilo glasove, to je bila dobra politika. Kada ima toliko mudrosti u stranci, što me ne opomenuste na vreme da ne pričam o Evropi i o Rusiji, nego da pričam samo o Rusiji?!
  Mislio da ste vi to jedva dočekali. Kakav sam ja to izdajnik? Kakav sam multimilijarder? Što ste se obrušili na moju decu? Mislite da ja to mogu da oprostim? Ko je sutra od vas na redu?

  Todorović je prvi svedok svega šta smo proživeli zajedno. Ja cenim njegovo poštenje, kad-tad obiće mu se to o glavu.
  Ne vezuje nas više ništa. Ja vas ne mrzim uopšte, nemojte da me mrzite, nemojte da po nalogu bučete, derete se, vičete. Čemu to? Imaćete priliku za političku borbu...

  Ja nemam nameru uopšte da vas ubeđujem, niti da bilo koga od vas zovem, baš me briga.
  Nemate danas čemu da se radujete, ja se ne radujem uopšte. Ali ne zato što ste vi u pravu, nego smo razbili jedinu snagu. Ako mislite da je to moglo više da se izdrži, pitajte ove ljude ovde šta će biti kroz mesec dana, hoće li moći da izdrže.

  Gordana Pop Lazić: Moći će.
  Tomislav Nikolić: Da, zato si plakala pre dva dana na mom ramenu i žalila se na sve koji sede oko tebe. Ma baš me briga, neću da se svađam sa vama, nemoj, molim te, Gordana.... Završiću ovo i izaći ću.

  Dragan Todorović: Tiše, tiše.

  Tomislav Nikolić: A ti, Jadranko, ti si najobavešteniji da sam ja agent engleske obaveštajne službe, je l’ da? A Boža Delić agent Francuske obaveštajne službe.
  Dragan Todorović: Jadranko, sedi dole, nisi dobio reč. Sedi dole, Jadranko!
  Jadranko Vuković: Ja bih zamolio da ne izađe, da razgovaramo do kraja.
  Dragan Todorović: Sedi dole, nisi dobio reč!

  ZAŠTO SAMO TADIĆA DRŽIMO NA NIŠANU?

  - Ja ideologiju srpskog nacionalizma poštujem, samo je ne prepoznajem u stranci. Nisam je prepoznao ni kada je Milošević izdao, ni kada je Koštunica izdao i isporučivao ljude u Hag, i kad Tadić izdaje i isporučuje ljude u Hag.
  A mi imamo samo Tadića na nišanu, što nemamo svu trojicu? Jesmo li mi izdali Krajinu, jesmo li mi izdali Republiku Srpsku, jesmo li mi predali Kosovo, ili Milošević? A mi sarađivali s njim i posle toga!
  Jesmo li dobili nalog da s Koštunicom nikad ne idemo u koaliciju, kako sad da idemo s njim? Razmislite malo - rekao je Nikolić.

  Tomislav Nikolić: A, ja ću da iziđem, ali s tobom da razgovaram više neću jer ti si okrenuo predsednika stranke. Ti i još nekoliko doušnika. Vaši tajni razgovori s predsednikom stranke su doveli do ovoga! E, sad se vi zamislite kakva je bila vaša uloga. Ja sam ga opominjao na konsultante koje ima iz Beograda i na nekoliko žena koje mu dostavljaju podatke o stranci.


  Ja se ničega ne stidim šta sam uradio u stranci. Ni jednog sekunda koji sam ovde proveo! Bog zna šta će nas u životu sastavljati ili rastavljati, ali ja nisam izdajnik, vi to dobro znate, niti to mogu da budem. Osamnaest godina, s kim sam ja to proveo? Pa, sa Vojislavom Šešeljem. S kim je on proveo? Sa mnom!

  Ovo je sve bilo namešteno da ja izgubim totalno živce, da odlučim jednom da odem iz stranke. Pitaćete se posle: zbog čega sam morao da odem iz stranke. Da sam malo stariji, ne bih se više bavio politikom, jer vi ste ugasili moju želju za bavljenjem politikom, ali niste probudili u meni želju da se borim protiv vas. Meni je žalije nego vama!

  Nastaviće se
  Poslednji put ažurirao/la Alekasandar3 : 01.10.2008. u 08:47 2. #2
  Domaćin UltraZvuk (avatar)
  Učlanjen
  05.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ZR
  Poruke
  3.286
  Reputaciona moć
  82

  Podrazumevano Re: Стенограм ЦОУ- издајници, патриоте и сарадници

  Smešni su svi sa tim kobajagi patriotskim fazonima... otadžbinska uprava. Daj... otimačina za vlast, kakav patriotizam bre.

 3. #3
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Стенограм ЦОУ- издајници, патриоте и сарадници


 4. #4
  Aktivan član
  Učlanjen
  26.08.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.150
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Стенограм ЦОУ- издајници, патриоте и сарадници

  Citat Original postavio UltraZvuk Pogledaj poruku
  Smešni su svi sa tim kobajagi patriotskim fazonima... otadžbinska uprava. Daj... otimačina za vlast, kakav patriotizam bre.
  Bice da ti ipak projektujes sopstveni manjak patriotizma pa ti neverovatno deluje i sama ideja tog patriotizma.

 5. #5
  Domaćin UltraZvuk (avatar)
  Učlanjen
  05.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ZR
  Poruke
  3.286
  Reputaciona moć
  82

  Podrazumevano Re: Стенограм ЦОУ- издајници, патриоте и сарадници

  Patriotizam je u delima, a ne u busanju u grudi i vikanje JA SAM SRBIN.

  Da su radikali patriote, ne bi kočili sav mogući napredak ove zemlje svojim glupostima i ispadima, kletvama i baljezgarijama. I da naglasim, nisam član nijedne stranke, niti ću biti, jer ne podržavam nikoga u tom smislu. Kapiram da ima mnogo njih koji se ugrađuju i ćopaju... Samo me kao građanina ove zemlje i poreskog obveznika nervira ponašanje magaraca za govornicom, zbog kojih se ne usvajaju zakoni o šengenu, bezbednosti saobraćaja, jer oni non stop drndaju o nekim poslovnicima i koješta... Izgubili smo već toliko vremena, zar treba i dalje da ga gubimo zbog kojekakvih patriota koji veze nemaju ni sa čim?

 6. #6
  Aktivan član
  Učlanjen
  26.08.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.150
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Стенограм ЦОУ- издајници, патриоте и сарадници

  Svi zakonski predlozi trenutne vlasti su losi i sto se manje predloga ove nenarodne vlasti usvoji to je bolje za Srbiju.

 7. #7
  Domaćin UltraZvuk (avatar)
  Učlanjen
  05.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ZR
  Poruke
  3.286
  Reputaciona moć
  82

  Podrazumevano Re: Стенограм ЦОУ- издајници, патриоте и сарадници

  Loše je da se usvoji zakon o saobraćaju i da se smanji broj poginulih? Loše je da se usvoje zakoni da putujemo po belom svetu ko svi normalni ljudi bez vize? Loše je da firme iz Srbije prodaju svoju robu i usluge u EU?
  Pa jesi li svestan da isti posao koji u Srbiji naplatiš 10eur i Sloveniji možeš da prodaš za 32 eur? Znaš li koje je to tržište?! Zato nam treba beli šengen, da možemo Slovencima, Mađarima, Rumunima i Bugarima da uzimamo pare. A u suprotnom smeru da uvozimo kola bez carine. Da nije i to loše?

  Molim te daj mi samo argument i ja ću se složiti sa tobom da je loše, ako mi argumentuješ.

 8. #8
  Aktivan član
  Učlanjen
  26.08.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.150
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Стенограм ЦОУ- издајници, патриоте и сарадници

  Citat Original postavio UltraZvuk Pogledaj poruku
  Loše je da se usvoji zakon o saobraćaju i da se smanji broj poginulih?
  Ovo je los predlog zakona i da si malo citao znao bi i ti to.

  Citat Original postavio UltraZvuk Pogledaj poruku
  Loše je da se usvoje zakoni da putujemo po belom svetu ko svi normalni ljudi bez vize?
  Ovo uopste ne zavisi od nas i to je zamazivanje ociju javnosti.

  Citat Original postavio UltraZvuk Pogledaj poruku
  Loše je da firme iz Srbije prodaju svoju robu i usluge u EU?
  Ne, lose je da se roba iz EU prodaje bez carina u Srbiji i da se tako pune dzepovi uvoznickom lobiju.

 9. #9
  Reg nije na forumu
  је констернирана због прескордиције
  Buduća legenda Reg (avatar)
  Učlanjen
  27.07.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  tamo gde je gradonačelnik sramota grada
  Poruke
  25.449
  Reputaciona moć
  714

  Podrazumevano Re: Стенограм ЦОУ- издајници, патриоте и сарадници

  @RolandOfGilead

  Molila bih te da promeniš tekst trenutne aktivnosti "uterujem blagodet evroslinavcima". Takođe bih te molila da ne komentarišeš ovaj zahtev, u slučaju da se oglušiš, proslediću zahtev moderaciji, te će oni to učiniti umesto tebe.

  Zahvaljujem.

 10. #10
  Domaćin UltraZvuk (avatar)
  Učlanjen
  05.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ZR
  Poruke
  3.286
  Reputaciona moć
  82

  Podrazumevano Re: Стенограм ЦОУ- издајници, патриоте и сарадници

  Zakon o saobraćaju: Bolji je novi, nesavršeni, nego postojeći, to je sigurno.

  Zakoni o putnim ispravama i šengenu: naravno da od tebe ne zavisi. Očigledno nisi nigde ni putovao, jer da jesi, video bi kako nas gledaju, pa bi shvatio neke stvari.

  Uostalom, kome sam ja našao da pričam... sedite i pljujte državu, ona vam je i tako kriva za lične frustracije.

 11. #11
  Domaćin UltraZvuk (avatar)
  Učlanjen
  05.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ZR
  Poruke
  3.286
  Reputaciona moć
  82

  Podrazumevano Re: Стенограм ЦОУ- издајници, патриоте и сарадници

  A ovo za carine - da komšiji crkne krava!
  Bolje da plaćamo kola 20% skuplje, nego da uvoznik zaradi. Pa ti stvarno smešan.

Slične teme

 1. Odgovora: 118
  Poslednja poruka: 17.10.2008., 22:22
 2. Odgovora: 137
  Poslednja poruka: 03.12.2007., 21:28
 3. ПРАВЕ И ЛАЖНЕ ПАТРИОТЕ
  Autor Koschei.Besmertnii u forumu Politika
  Odgovora: 40
  Poslednja poruka: 11.08.2007., 12:21
 4. ПАТРИОТСКИ БУКВАР ...издајници марш
  Autor svetolik trpkovic u forumu Politika
  Odgovora: 337
  Poslednja poruka: 28.05.2007., 23:26
 5. Српске патриоте
  Autor LIBERTY 3.1 u forumu Politika
  Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 07.04.2007., 22:38

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •