U specifikaciji za izradu PDF fajlova iz nekog programa (radi se o klasi ustvari, mada nije bitno), navedena su samo 3 fonta za upotrebu. (Times, Helvetica, Courier)
Radi savrseno, iz koda kreiram report, rezultat je odlican PDF dokument. Bez printera kao "virtuelnog" itd, obican PDF kasnije mogu da saljem klijentima.

Kada mi je zatrebao jos jedan font (klasa koristi neki FONT.DAT zapise za definiciju fontova), autor mi je rekao da nema vremena za ubacivanje novog fonta u FONT.DAT, kao cetvrtog. Dakle nista od dodatnog fonta.

Savetovao me je da u neki postojeci font dodam karaktere iz fonta koji mi treba kao cetrvti, pa da taj postojeci koristim za PDF.

Pomenuo je da mora biti TYPE1 font.

Jako slabo stojim sa fontovima i opstom logikom oko fontova, znam samo da ih u mojim programima upotrebljavam. O njima nisam nikada razmisljao sem da za program izaberem onaj koji mislim da najvise odgovara

Ima li neko da mi pomogne:
1. Da li PDF koristi samo TYPE1 fontove?
2. U cemu je razlika izmedju TRUE TYPE (TTF) i TYPE1 fontova?
3. FONT.DAT koja sadrzi definiciju fontova, ne trazi nikakve posebne fajlove prisutne (PMF ili slicno, a opet radi)
4. Ako se TYPE1 fontovi razlikuju od TRUETYPE, kako da znam na mom sistem koji su to TYPE1 fontovi a koji ne?
5. Verovatno glupo pitam, ali da li mogu nekim editorom otvoriti TYPE1 font, a iz nekog TRUETYPE fonta "ubaciti" na odredjena mesta karaktere iz TRUETYPE fonta koji mi je potreban?
6. Zaglavih se pomagajte!

Spreman sam za saradnju oko ovog problema, uz dogovor o novcanoj nadoknadi naravno.