Veliki problem sa sajtom!
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Veliki problem sa sajtom!

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    15.09.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    11
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Veliki problem sa sajtom!

    Imam veliki problem sa sajtom. Napravio sam ga za nekih 5,6 dana, a prije toga ništa o tome nisam
    znao tako da sam možda neku vama poznatu sitnicu za*ebao.

    Koristim FrontPage 2003. Kada se sajt otvara preko Opere i običnog I.Explorera sve je normalno,
    ali kad ga otvorim sa Mozilom ili ovim novim google.Chromom kod tabela i pojedinih linkova se pojavljuju brojevi
    i neke stvari su ispremještane.
    Pojam nemam o čemu se radi pa me zanima zna li ko od vas što bi to moglo da bude...?

    Uglavnom sam za skoro sve koristio .layere. pa u njih ubačao što treba. Kod tabela se jawlja problem (te tabele sam uglavnom copy/past iz Publishera u FrontP..... pošto sam s publisherom počeo /može bit da je to..)

    Url sajta je: http://www.reklamiranje.co.me

    Ako neko ima ideju o čemu se radi neka se javi.

    Unaprijed hvala.



  2. #2
    Iskusan xpertbet (avatar)
    Učlanjen
    19.04.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Pandora
    Poruke
    5.542
    Tekstova u blogu
    33
    Reputaciona moć
    91

    Podrazumevano Re: Veliki problem sa sajtom!

    predji ti lepo na dreamweaver

    u toj mesarskoj kombinaciji frontpage publisher ima da ti nichu code nakaze i moze da bude da je svashta uglavnom (code je neuredan) i neki browseri ce uvek imati problema sa renderovanjem
    vidimo se sine chim se sretnem s tvojom majkom -> http://www.youtube.com/watch?v=oPAl8YLVO0g

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    15.09.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    11
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Veliki problem sa sajtom!

    Popravio sam ovo sto sam stigao sa dreamweaverom.. Ostalo cu kasnije..
    Hvala na pomoći.

  4. #4
    Primećen član Gill Bates (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bgd
    Poruke
    603
    Reputaciona moć
    60

    Thumbs up Re: Veliki problem sa sajtom!

    Pogledao sam to sto si popravio DW-om. U HTML source-u se vidi da od trenutnog stanja HTML-a nikada neces napraviti nesto valjano ili ces potrositi vise vremena nego da radis od nule.

    Ne mogu ti detaljno objasnjavati, ali samo jedan primer:

    pocetak HTML strane je
    <div align="center">
    <div style="position: absolute; width: 724px; height: 52px; z-index: 9; left: 127px; top: 1243px; .....

    to je apsolutno pozicioniranje (mislim na: position: absolute; ... left: 127px; top: 1243px; ) koje gotovo nikada ne daje isti prikaz u IE i FF

    Evo ti osnova relativnog pozicioniranja na HTML strani:

    <style>
    #header{background:#CC0000;text-align:left;padding:5px;font:bold 25px Arial;}
    #leva_kolona{background:#00CC00;float:left;width:1 90px;padding:5px;font:normal 12px Arial;height:500;}
    #sredina{background:#00AA00;float:left;width:490px ;padding:5px;font:normal 12px Arial;height:500;}
    #desna_kolona{background:#00CC00;float:right;width :190px;padding:5px;font:normal 12px Arial;height:500;}
    #footer{background:#CC0000;clear:both;float:left; width:890;padding:5px;font:normal 12px Arial;}
    </style>
    <div align="center" style="width:900;margin:10 auto;text-align:left;">

    <div id="header">HEADER</div>

    <div id="centralni_sadrzaj">
    <div id="leva_kolona">levo levo levo levo levo levo levo levo levo levo levo levo levo </div>
    <div id="sredina">tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst </div>
    <div id="desna_kolona">desno desno desno desno desno desno desno desno desno desno </div>
    </div>

    <div id="footer">&copyFirma d.o.o.</div>
    </div>
    Linux is like a wigwam. No gates, and Apache inside!

  5. #5
    Početnik
    Učlanjen
    15.09.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    11
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Veliki problem sa sajtom!

    Odradicu sve ispocetka kad budem imao vremena. Jel mi bolje da koristim tabele pa da u njih stavljam sto treba ili layere?
    I hvala za poduzi odgovor. Iskoristicu taj HTML....)

  6. #6
    Primećen član Gill Bates (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bgd
    Poruke
    603
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: Veliki problem sa sajtom!

    Tvoj slucaj je dosta tezak.

    Realno, posto je ispocetka sve radjeno preko tabela manje vremena ce ti trebati da pobijes ono apsolutno pozicioniranje i <div>, pa da vidis sta se dobija. Naravno, neki elementi (recimo footer) ce morati i tada da se prepozicioniraju u druge celije glavne tabele...

    Jedina mana koriscenja tabela koje drze graficke elemente sajta je to sto ako kasnije nesto budes hteo da prepozicioniras nece biti jednostavno.
    Linux is like a wigwam. No gates, and Apache inside!

  7. #7
    Početnik
    Učlanjen
    15.09.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    11
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Veliki problem sa sajtom!

    Samo još nešto... da li da slike stavljam kao pozadine u tabeli ili da idem na -insert- pa nadjem sliku ?

    Čini mi se da to nije isto. .

  8. #8
    Iskusan xpertbet (avatar)
    Učlanjen
    19.04.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Pandora
    Poruke
    5.542
    Tekstova u blogu
    33
    Reputaciona moć
    91

    Podrazumevano Re: Veliki problem sa sajtom!

    nije isto...

    ako stavljash kao pozadinu slike uticu na stranu/dizajn
    ako insertujesh kao element onda uticu na sadrzaj/seo
    vidimo se sine chim se sretnem s tvojom majkom -> http://www.youtube.com/watch?v=oPAl8YLVO0g

  9. #9
    Početnik
    Učlanjen
    15.09.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    11
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Veliki problem sa sajtom!

    Evo napravio sam ispočetka ove 2,3 stranice. može li se reć da to valja ? ))
    koliko toliko. . .

  10. #10
    Primećen član Gill Bates (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bgd
    Poruke
    603
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: Veliki problem sa sajtom!

    Linux is like a wigwam. No gates, and Apache inside!

  11. #11
    Početnik
    Učlanjen
    15.09.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    11
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Veliki problem sa sajtom!

    Citat Original postavio Gill Bates Pogledaj poruku
    primjer prezentaije je namjerno na brzinu odradjen. vjerovatno ću to danas da zamjenim.
    nego pitam za početnu stranu. ono pozicioniranje. radi sve ok. osim slike pozadine koja je mala pa je moram zamjenit )

  12. #12
    Iskusan NICS (avatar)
    Učlanjen
    08.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    5.571
    Reputaciona moć
    113

    Podrazumevano Re: Veliki problem sa sajtom!

    Razvuci pozadinu od poceta do kraja,
    Napravi jedan red razmaka u tabeli trenutno ti se tekst "lepi" za ivicu.
    Navigacione dugmice drugacije resi stavio si sva tri ista a "pocetna strana" imas previse slobodnog prostora u odnosu na druga dva koji su predugacki smamanji velicinu teksta
    I sta ce ti linija na sredini odnekle donekle ili skroz ili je izbaci
    Slikama izbaci pozadinu ivako su bar meni bezveze
    http://thumbnails113.imagebam.com/47289/07764f472886413.jpg

  13. #13
    Početnik
    Učlanjen
    15.09.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    11
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Veliki problem sa sajtom!

    kako da stavim da se linkovi sa mog sajta ka nekim drugim s. otvaraju u
    "novom prozoru".. a ne u istom..

    ako ima neka slicna tema , kao neki tutorijal recite da vas ne smaram.. mada nisam uspio da je nadjem... )

  14. #14
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: Veliki problem sa sajtom!

    za link koristis a tag, koji ima nekoliko zgodnih atributa

    href="link" - adresa koja ce da se otvori kad kliknes

    target="" - ono u cemu ce da se otvori stranica, tu mozes da upises _blank da bi otvorio u novoj strani, ili name iframe-a ako hoces da se otvori u njemu (ako znas sta je iframe)


    dakle - <a href="nesto.html" target="_blank">link</a>


  15. #15
    Početnik
    Učlanjen
    15.09.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    11
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Veliki problem sa sajtom!

    sredih i to.. hvala

  16. #16
    Zainteresovan član 4thman (avatar)
    Učlanjen
    13.10.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    na suvom...
    Poruke
    484
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: Veliki problem sa sajtom!

    vrlo html sajt...ne funkcionalan...
    al bolji od mog, pored placenog hosta nista napravio nisam
    ...kako čitaš, tako razumeš...

Slične teme

  1. veliki veliki problem
    Autor Registrovan Korisnik u forumu Operativni sistemi
    Odgovora: 28
    Poslednja poruka: 24.04.2008., 01:09
  2. Veliki, ali VELIKI problem!!!
    Autor Kad_LupimLupim u forumu Humor
    Odgovora: 45
    Poslednja poruka: 09.07.2005., 03:27
  3. VELIKI PROBLEM
    Autor Aaron u forumu Sigurnost i zaštita
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 01.12.2004., 17:51
  4. veliki problem
    Autor smoki 2004 u forumu Žene
    Odgovora: 73
    Poslednja poruka: 24.11.2004., 18:33
  5. VELIKI PROBLEM
    Autor GrkicD u forumu Softver
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 22.10.2004., 02:53

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •