programiranje EXCEL programiranje
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 28

Tema: programiranje EXCEL programiranje

  1. #1
    Primećen član benitez (avatar)
    Učlanjen
    06.10.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Srbija
    Poruke
    552
    Reputaciona moć
    46

    Question programiranje EXCEL programiranje

    kao pocetnik trazim pomos iskusnih vukova:
    treba mi tri stvari :

    AKO JE E5 > OD (E6+1,5) NEKA SE U POLJU C1 PRIKAZE 1 U SUPROTNOM NEKA BUDE 0

    POTREBNO MI JE DA: AKO JE E5-E2 >=1
    DA REZULTAT U POLJU BUDE 1 U SUPROTNOM DA BUDE 0
    PROBAO SAM OVAKO ALINESTO NE STIMA
    =COUNTIF((E5-E2);">=1")

    AKO JE E5>=1 i E6>=1 I AKO JE NJIHOV ZBIR E5+E6>=3
    DA U POLJU BUDE 1 A AKO JE ILI E5 ILI E6 =0 DA U POLJU PISE 0

    da li ovo mogu da resim formulom u odredjenom polju ili se mora odraditi programiranje



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    26.07.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    277
    Reputaciona moć
    37

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    1) U polju C1 pisi IF(E5>E6+1.5,1,0)

    2) slicno IF(E5-E2>=1,1,0)

    3) IF(AND((E5>=1),(E6>=1),(E5+E6>=3)),1,0)

  3. #3
    Primećen član benitez (avatar)
    Učlanjen
    06.10.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Srbija
    Poruke
    552
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    hvala druze na spremnosti da pomognes ali nesto ne stima u formulama

  4. #4
    Aktivan član redsonia (avatar)
    Učlanjen
    20.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    USA
    Poruke
    1.088
    Tekstova u blogu
    7
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    Sta ti fali je "=":

    1. =IF(E5>E6+1.5,1,0)
    2. =IF(E5-E2>=1,1,0)
    3. =IF(AND((E5>=1),(E6>=1),(E5+E6>=3)),1,0)

    Formule su skroz OK.

  5. #5
    Primećen član benitez (avatar)
    Učlanjen
    06.10.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Srbija
    Poruke
    552
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    naravno da sm stavio jednako, ja sam na office 2003 ali mi izbacuje gresku na crvenom delu
    =IF(E5>E6+1.5,1,0)
    =IF(E5-E2>=1,1,0)
    =IF(AND((E5>=1),(E6>=1),(E5+E6>=3)),1,0)

  6. #6
    Aktivan član redsonia (avatar)
    Učlanjen
    20.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    USA
    Poruke
    1.088
    Tekstova u blogu
    7
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje


  7. #7
    Primećen član benitez (avatar)
    Učlanjen
    06.10.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Srbija
    Poruke
    552
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    hvala redsonja dosta mi je pomogao help i resenje je u stvari:
    =IF(E5>(E6+1,5);1;0)
    =IF((E5-E2>=1);1;0)
    =IF(AND(E5>=1;E6>=1;E5+E6>=3);1;0)
    naravno hvala i bolesniku koji me je usmerio
    pozdrav svima

  8. #8
    Nov član
    Učlanjen
    08.10.2008.
    Poruke
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    molim da me neko uputi kako da matricu (12 kolonax30 redova) prebacim u 1 niz (1 kolonu). unapred hvala -teta zmaj

  9. #9
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    Citat Original postavio zmaj018 Pogledaj poruku
    molim da me neko uputi kako da matricu (12 kolonax30 redova) prebacim u 1 niz (1 kolonu). unapred hvala -teta zmaj
    Napravi mi to u Excelu kako bi trebalo da ti izgleda.Ne kontam bas najbolje sta se treba da uradi.Ti to odradi u Excelu i opisi sta,kako treba da se uradi i bice ti gotovo.

    poslaji to na E-mail : unisoft@verat.net i kada to resim saljem ti na tvoj E-mail.

  10. #10
    Nov član
    Učlanjen
    28.05.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    Da li neko zna moze li se na internetu naci office HEP na srpsko-hrvatskom ili bilo kojem drugom razumljivom jeziku.

    Hvala

  11. #11
    Početnik
    Učlanjen
    25.05.2009.
    Pol
    ženski
    Poruke
    4
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    ej cao .. jel mi neko moze pomoci oko excela.. hitno treba .. za ocjenu..

  12. #12
    Ističe se AleX (avatar)
    Učlanjen
    21.07.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.472
    Tekstova u blogu
    6
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    Možemo da pomognemo, ali čim si napisao da ti treba pomoć, trebao si da napišeš šta je u pitanju.
    Let me hear your thoughts.

  13. #13
    Početnik
    Učlanjen
    25.05.2009.
    Pol
    ženski
    Poruke
    4
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    ej.. jel mi mozes dati msn pa da ti fino sve objasnim ??? bez zezancije

  14. #14
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Post Re: programiranje EXCEL programiranje

    Citat Original postavio nadia92 Pogledaj poruku
    ej.. jel mi mozes dati msn pa da ti fino sve objasnim ??? bez zezancije
    Prvo ova tema je pogresna,Programiranje u Excelu ne znaci koristiti FORMULE vec programirati u VB-a.

    Resenje tvoga problema:
    ti imas upisanu matricu na nekom od radnih listova sa 12redova i 30 kolona.

    a da zaboravih da te pitam jel hoces da prvo ispise niz sa 1 red pa 2 red , ili da ide 1 kolona pa 2 kolona .Te rezultate treba da ispisuje u celije.

    12*30= 360

    Posto EXCEL-ov list ima 65536 redova i 256 kolona ti jedino ove rezultate mozes prikazati u jednom nizu VERTIKALNO, na primer: od celije A1 pa do celije A360.

    VB-code za tvoj problem. ( tvoja matrica je upisana u celije od A1:AD12 )

    '
    '************************************************* ************************************************** *******************
    Dim i as integer
    Dim j as integer
    DIm brojac as integer
    '
    For i=1 to 12
    For j=1 to 30
    brojac=brojac+1
    '
    ThisWorkbook.Worksheet(1).Cells(13 + brojac, 1).value=ThisWorkbook.Worksheet(1).Cells(i,j).valu e
    '
    Next
    Next
    '
    '************************************************* ************************************************** *******************

    U KODU ISPOD SU DODATE DVE PETLJE KOJE NAM GENERISU RADNOM BOJEVE-SLUCAJNE BROJEVE IZMEDJU 1i256 I TE VREDNOSTI UPISUJU U CELIJE A POSTO ISPISE MATRICU 12x30 ONDA CE POMOCU DRUGE DVE PETLJE CITAJU VREDNOSTI U UPISANIM CELIJAMA I ISPISUJU KAO NIZ VERTIKALNO POCEV OD CELIJE A14 pa nadole

    PUN VB CODE

    Option Explicit

    Sub MATRICA12x30()
    '************************************************* ************************************************** *********************
    ' Uradio: Ivan Stojic
    ' e-mail: unisoft@verat.net
    '************************************************* ************************************************** *********************
    Dim i As Integer
    Dim j As Integer
    Dim brojac As Integer
    '
    For i = 1 To 12
    For j = 1 To 30
    '
    ThisWorkbook.Worksheets(1).Cells(i, j).Value = Int((256 * Rnd))
    '
    Next
    Next
    '
    For i = 1 To 12
    For j = 1 To 30
    brojac = brojac + 1
    '
    ThisWorkbook.Worksheets(1).Cells(13 + brojac, 1).Value = ThisWorkbook.Worksheets(1).Cells(i, j).Value
    '
    Next
    Next
    '
    End Sub
    '

    postavio sam ti attach uz ovu poruku.Samo ekstenziju .txt promeni u .xls.Posto KRSTARICA dozvoljaca samo postavljanje fajlova sa ekstenzijama .txt,.jpg,.bmp ...
    morao sa da promenim ekstenziju Excel-ovog fajla u txt,
    Priloženi fajlovi Priloženi fajlovi
    Poslednji put ažurirao/la unisoft : 03.06.2009. u 09:46

  15. #15
    Ističe se AleX (avatar)
    Učlanjen
    21.07.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.472
    Tekstova u blogu
    6
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    Unisoft, kada se klikne na ono dugme, da bi uslo u vb, ono trazi password.
    Let me hear your thoughts.

  16. #16
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    Citat Original postavio AleX Pogledaj poruku
    Unisoft, kada se klikne na ono dugme, da bi uslo u vb, ono trazi password.
    Ja sam namerno stavio pasword.Kako brate mislis nesto da naucis,zapamtis.Onaj gore kod ti je 100% ispravan kao sto se mozes uveriti da to radi post si skinu fajl i probao.

    Na tebi ostaje samo ako zelis da naucis ovaj kod da ga sam prekucas.A to se radi,kada otvoris Excel i udjes u VB-a editor ides na karticu INSERT pa ti izabers NEW MODUL u u njemu samo iskopiras ovaj drugi kod.Kada ga otkucaj,ili prekopiras samo pritisni F5 ili klikni na mali zeleni trouglic u palei alatki i videces da ti radi kod.

    ALI VERUJ MI NECE IMATI EFEKTA AKO BUDES KORISTIO METODU COPY-PASTE.Lepo uzmi i prekucaj ovaj kod,nece ti trebati vise od 10min.Pre godinu dana kada samo poceo uciti Excel i ja sam isto trazio pomoci po forumima i naravno DOBRI ljudi ne samo da su mi pomogli vec mi resili ceo problem do kraja - a to mi trebalo za skolu.Dok mi jednog dana nisu rekli isto ko ja tebi sada NISAM SEO DA UCIM.


    Ako hoces da dobro znas Excel kupi literaturu za njega.Ima jedna mnogo dobra knjiga: Excel 2003 VBA PROGRAMIRANJE ( izdavac kompijuter biblioteka Cacak ).
    Poslednji put ažurirao/la unisoft : 06.06.2009. u 12:20

  17. #17
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    Citat Original postavio AleX Pogledaj poruku
    Unisoft, kada se klikne na ono dugme, da bi uslo u vb, ono trazi password.
    Posto kliknes na dugme on pokrece kod.Da bi video neki kod,moras da selektujes to dugme i sa DEVELOPER kartice u Excelu izaberes DESIGN MODE.Kada to uradis onda samo na neki objekat kliknes desnim klikom misa i izaberes VIEW CODE.

    Zaboravih ovo da ti kazem.Posto nacrtas na nekom od radnih listova BUTTON onda kliknes desnim klikom misa na njega i izaberes VIEW CODE.Automatski ti se otvara VBA editor sa novim modulom ubacnim i ispisanim sa 2 reda koda.

    Sub Button1_Click()

    End Sub

    e ti treba da izmedju ova dva reda koda napises onaj moj ili da radi metoda COPY-PASTE.

    '***********************************************
    'dosta od mene pomoci za ovaj problem
    ***********************************************
    Poslednji put ažurirao/la unisoft : 06.06.2009. u 12:32

  18. #18
    Nov član
    Učlanjen
    02.10.2010.
    Pol
    muški
    Poruke
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    molim vas za pomoc...zadatak mi je da u excelu napisem kod koji ce da koristi njutnov interpolacioni polinom i lagranz...
    znaci imam koordinatni sistem i morucnost da unesem 4 tacke...
    kad kliknem na jedno dugme sa strane, program da krivu po lagranzu,
    a drugo dugme daje krivu po njutnu...

    ako iko moze da pomogne molim vas

    unapred zahvalan

  19. #19
    Ističe se DarkSoul (avatar)
    Učlanjen
    18.01.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Republika Srpska
    Poruke
    2.923
    Reputaciona moć
    289

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    Citat Original postavio benitez Pogledaj poruku
    hvala redsonja dosta mi je pomogao help i resenje je u stvari:
    =IF(E5>(E6+1,5);1;0)
    =IF((E5-E2>=1);1;0)
    =IF(AND(E5>=1;E6>=1;E5+E6>=3);1;0)
    naravno hvala i bolesniku koji me je usmerio
    pozdrav svima
    Не знам за вас, људи, али ово кад издвојим баш се насмијем...
    20 godina posle rata u Ukrajini sreću se dva ratna veterana i počinju razgovor pitanjem:
    - U kom si kotlu služio?

  20. #20
    Zainteresovan član ladowina (avatar)
    Učlanjen
    19.08.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Kragujevac
    Poruke
    354
    Reputaciona moć
    34

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    Citat Original postavio DarkSoul Pogledaj poruku
    Не знам за вас, људи, али ово кад издвојим баш се насмијем...
    Uze mi citat iz clipboarda.

  21. #21
    Obećava sirijus49 (avatar)
    Učlanjen
    02.04.2011.
    Pol
    muški
    Lokacija
    BGD
    Poruke
    83
    Reputaciona moć
    28

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    Kako da od niza brojeva od 1-10 od koga mi trebaju bilo koja dva broja----
    zatim od niza od 11-29 od kojih mi treba bilo koja tri broja--
    -i od niza brojeva od 30-39 treba bilo koja dva broja
    napravim kolone koje će mi davati zbir svih 150 .
    Znači svih 39 brojeva su u igri.
    Hvala --------ako može-može!
    "ČEGA JE DUŠA PUNA TO USTA GOVORE"-- ISUS HRISTOS

  22. #22
    Nov član
    Učlanjen
    05.10.2013.
    Pol
    muški
    Poruke
    2
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    Pozdrav svima,
    Napravio sam u excelu na strani 2 program za magacin robe,a na strani 1 program fakture.
    Potrebna mi je pomoc,ako je izvodljivo,oko skidanja stanja na strani 2. Tj. da li moze unosom odredjene kolicine na fakturi str1 da dodje do smanjenja kolicine u magacinu str2.
    Pozdrav

  23. #23
    Početnik
    Učlanjen
    20.12.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Pančevo
    Poruke
    20
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje


  24. #24
    Aktivan član Gynphoo (avatar)
    Učlanjen
    31.01.2012.
    Pol
    muški
    Lokacija
    127.0.0.1
    Poruke
    1.344
    Reputaciona moć
    38

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    Excel programiranje

  25. #25
    Nov član
    Učlanjen
    28.08.2014.
    Pol
    muški
    Poruke
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: programiranje EXCEL programiranje

    Pozdrav svima. Potrebna mi je pomoc.
    Imamo tabelu u excelu. U jednoj koloni su JMBG i oni se ponavljaju ( ne svi ali ponavljaju se) . Kojom formulom, odnosno na koji nacin mogu da u koloni pored stavim neku oznaku tipa A za jedan maticni pa B za drugi maticni pa opet A ako se ovaj prvi ponavlja pa onda C ako je opet novi pa D ako je novi pa B ako se pre toga pojavio ... i tako dalje da za svaki jedinstveni dodeli novu oznaku a za postojeci istu.

    Hvala unapred.

    Pozdrav,

Slične teme

  1. excel, programiranje?
    Autor johan smith u forumu Programiranje
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 01.06.2009., 14:42
  2. Microsoft Excel - PROGRAMIRANJE
    Autor ivan88se u forumu Programiranje
    Odgovora: 15
    Poslednja poruka: 27.05.2009., 01:20
  3. Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.
    Autor unisoft u forumu Programiranje
    Odgovora: 24
    Poslednja poruka: 01.12.2008., 01:16
  4. php programiranje
    Autor nemanja02 u forumu Programiranje
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 19.08.2007., 23:21
  5. Programiranje IR-a
    Autor Nepoznati u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 05.05.2004., 15:25

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •