Odgovornost
Prikazujem rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Odgovornost

 1. #1
  Veoma poznat john doe (avatar)
  Učlanjen
  07.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Тамо где је лепо живети
  Poruke
  13.948
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  204

  Podrazumevano Odgovornost

  Piše: Željko Cvijanović

  Dok se Borisu Tadiću nabijaju silne odgovornosti za sve ono što će se narednih godina događati u Srbiji, obično se zaboravlja jedna: odgovornost za političku scenu


  Kada danas Borisu Tadiću zameraju što igra basket sa Ivicom Dačićem; kada im smeta što je sa Suljom Ugljaninom i Palmom krenuo u Evropu; kada ga opominju da penzionerskom tribunu Krkobabiću još nije rekao da se sam snađe za onu milijardu evra koja bi trebalo da bude potrošena za hleb, lekove i poklone unucima; kada ga napadaju što je Čedi dao da se po Beogradu sa svojim tastom bavi lekovima - to zapravo znači samo jedno. Dakle, Boris je taj koji sedi na čelu Vlade čija će se obećanja pamtiti duže nego obećanja ijedne pre nje.

  Jedini on, Boris, biće kriv ako Đilas u Beogradu ne napravi nešto toliko veliko da može da se vidi sa svake tačke u gradu; samo on će biti odgovoran ako se pokaže da je Dačić bio jaje iz koga se ponovo izlegao Sloba; penzioneri će psovati njega, a ne Krkobabića, ako unuci na kraju ostanu bez poklona; svi će, dakle, ako Čeda zabrlja s lekovima, na receptima videti Borisov potpis.

  Toj listi zadataka, pred kojom bi se svaki Srbin koji drži do sopstvenog mira dobrovoljno predao Haškom tribunalu, dodao bih još nešto: Boris je taj koji će biti odgovoran ako parlament bude donosio zakone samo koliko radikalima i narodnjacima bude trebalo da se vrate sa pauze za ručak. To će reći da predsednik države sa ovom količinom vlasti u rukama nije danas odgovoran samo za ono što radi njegova stranka i koalicija, pa ni za ono što će raditi njegova vlada; on je na neki način odgovoran za celu političku scenu, i to će biti jedan od njegovih najvažnijih poslova u naredne četiri godine.

  Ako mislite da je to suvišno ideološko zakeranje i da rezultat tog posla ne može da se naspe u traktor, hajde da izvedemo malo računice, a onda pokušajte da upalite. Na jednoj makar relativno mirnoj političkoj sceni Boris će kod penzionera moći da se provuče i sa mnogo manje od milijarde evra; ako bude imao politički rat do istrebljenja, neće mu biti dovoljno ni više od milijarde; ako bude imao mirnu sezonu, svaki evro iz inostranstva koji bude uvlačio u zemlju doći će mu i brže i lakše nego ako bude imao tuču; kada bude gradio Mrkonjićev koridor, projekat koji će biti na vrhu liste njegovih uspeha ako ga bude i na vrhu liste promašaja ako ga ne bude, lakše će nalaziti pare za taj posao ako mu se onako besan Vučić noću ne bude muvao okolo; ako ne bude imao minimum političkog mira, umesto da sa Đilasom podiže mostove, moraće ponovo da čita Na Drini Ćupriju da bi se uverio kako je gradnja tog mosta išla loše sve dok nisu bili nahranjeni zli duhovi.


  Hajde da vidimo šta je do sada Boris uradio u ime svoje odgovornosti pred ovdašnjom političkom scenom. Uvukao je u priču Dačića prekoračivši visoko postavljenu ideološku i istorijsku rampu; progutao je knedlu sopstvene sujete i povređenosti uvodeći Čedu Jovanovića u podelu gradske vlasti; poslao je Mrkonjića da se grli i ljubi sa Veljom Ilićem i sve mi se čini da ovo što Velja već nekoliko nedelja nije ni Borisa ni socijaliste optužio za izdaju zemlje govori da će se ta dvojica na kraju venčati, što će reći da će Velja uskoro podići ruku za ovu vladu.


  Hajde da vidimo šta Boris nije uradio. Otvorite bilo koje novine u kojima je je danas Aca Vučić dao intervju i videćete. Lično sam sklon da verujem kako je Boris pogrešio što je između lojalnosti sopstvenoj stranci i odgovornosti za političku scenu izabrao ovo prvo. Hajde da vidimo: imao bi ceo mandat mirnog i Vučića i radikale tako što bi, kontrolišući republičku vlast, faktički bi upravljao Beogradom, jer Vučić, koga bi pri tom mogao da smeni kad god hoće, bez Tadića ne bi mogao na ulicama Beograda ni žardinjeru da podigne.


  Dalje: promovisao bi novog radikalskog lidera umesto što se danas pitamo da li će najveću opozicionu stranku u budućnosti voditi Šešelj iz Haga ili Šešelj iz Beograda. Potom bi za četiri godine otvorio mogućnost za veliku koaliciju između DS i radikala, ne zbog toga što bi ta koalicija bila pravo rešenje za Srbiju, već zato što bi sama mogućnost da se to dogodi najpre očistila političku scenu od onih koji na njoj parazitiraju sa svojim minimalnim rejtinzima i maksimalnim apetitima i što bi to bio čin konačnog nacionalnog pomirenja i uvođenja Srbije u red normalnih političkih sistema.


  Koštunici bi za to vreme ostavio grad kao izlaznu varijantu, umesto što je od njega napravio ono što ovaj nikada nije bio, dakle čoveka borbenog i spremnog na svaki rizik jer mu nije ostavljena nijedna rupa na koju bi ispustio vazduh u trenutku kad mu se stranka našla pod velikim pritiskom. I na kraju, ojačao bi Dačića, koji bi tada mogao da razmišlja i o mogućim koristima za sopstvenu stranku, a ne kao sada samo o spasavanju štete pošto su ga videli sa Čedom u gradskoj vladi.  Drugim rečima, ni radikalima ni Koštunici u ovoj konstelaciji snaga nije ostavljena nikakva izlazna varijanta i veliki deo njihove snage, izbora njihovog političkog delovanja i rešavanja unutrašnjih odnosa biće zasnovan upravo na toj činjenici. Kada Dačićev Žarko Ružić kaže da je neophodan dogovor sa opozicijom da bi se otkočila Srbija, on pokazuje da je prepoznao problem, ali problem je i to što on može sa opozicijom da pregovara sto godina, ali nema šta da im ponudi. Prvo, nijedan socijalista danas radikalima ne sme da izađe na oči jer su ih prevarili malo previše čak i za standarde srpske politike; drugo, socijalisti više zbog ponašanja na Gradu nego na Republici danas ni pred Koštunicom nemaju kapacitet za pravljenje dogovora te vrste.


  Dakle, to je posao za Borisa i ni za koga drugog. Ukoliko se dogodi - a sve govori da će se dogoditi - da radikali po nalogu iz Haga otkače Tomu Nikolića, oni to neće uraditi zato što je Šešelj neviđeno jak, već zato što im je spektar rešenja maksimalno sužen i što se radikali u takvim situacijama instinktivno ponašaju onako kako od njih očekuje Vojvoda iz Haga. Naravno, od Tadića se ne očekuje da uđe u unutrašnju radikalsku raspravu na temu šta se to dogodilo da su ih se, dok su bili mali i van sistema, plašili svi i zašto ih se, dok su bili veliki i u sistemu, nije plašio niko. Ali od njega se najpre očekuje da radikalima otvori mogućnosti koje će ojačati argumente onih koji Šešelja ne vide ponovo na čelu stranke, kao što se od njega očekuje da, ukoliko pobedi frakcija Šešeljevih namesnika u Otadžbini, ojača one frakcije - od Tome, preko Vučića do Maje - sa kojima bolje može da se sarađuje nego da se bije.

  Slično je i sa Koštunicom. Kada danas, ne bez razloga, napadaju njegovog šefa kabineta Aleksandra Nikitovića kao personifikaciju onog zadrtog autističnog DSS, Koštunici, kome nije ostavljena izlazna varijanta, ne preostaje drugo nego da se za Nikitovića bori do poslednje kapi krvi jer u tome prepoznaje ujdurmu svojih političkih protivnika. Kada ga njegov ministar Bubalo sa svojim stanovima, poslovima i svinjarijama onako najstrašnije blamira, Koštunica može da ga pozove i naredi mu da se nosi sa svojim krpicama iz državnog stana, ali ne može da ga javno išutira jer veruje kako Bubala u medijima tuku da bi glavu razbili njemu. Kada uskoro obelodane priču o utaji poreza jednog drugog ministra iz njegove stranke, plašim se da Koštunici neće preostati drugo nego da stane i iza njega. Njemu je, dakle, u ovim okolnostima preostalo da stane iza onoga što je najgore, a ne najbolje u DSS.

  Ima li tu nekog posla za Borisa? Ako procenjuje da je dobro što tonu Koštunica i radikali, onda nema, osim što može i sam da ih za još neki centimetar zakuca u zemlju. Ali njegov problem je u tome što ni jedni ni drugi neće sasvim potonuti, a što će, dok tonu, sa sobom povući dosta toga do čega je Borisu stalo. Ako procenjuje da mu je neophodna sezona mira u Srbiji, onda se za njega otvara ne samo veliki posao nego i široko polje odgovornosti u kome se pokazuju sve one nijanse koje razlikuju političara i državnika.

  Ako se to ne dogodi, ako Boris ne uspe da Koštunici i radikalima otvori onu rupicu kroz koju će izaći iz svog trenutnog raspoloženja i shvatiti da imaju šta da izgube ako svoje nezadovoljstvo budu manifestovali ovom borbenom destrukcijom, tada nam preti da se vratimo u nešto što će biti slično sceni iz 2002. godine: političari će biti pod ratnim bojama, a svi ovi mediji koji Borisa danas teraju u rat sa antievropskim snagama okrenuće se protiv njega kada shvate da ne može da očisti scenu od njih; svi ovi koji su do juče tako bestidno služili Koštunici i koji se preporučuju jednako bestidno služeći Borisa naplatiće mu ovaj kredit koji mu danas izručuju sa kamatama koje živ čovek ne može da plati.

  Ako se umeša otvarajući put onim strujama u DSS i radikalima koje veruju da smak sveta nije legitiman politički cilj, moći će, kada izađe ne izbore za četiri godine, da se pohvali da je napravio dva koridora - jedan drumski i jedan politički. I biće svestan da je mogao da ima ili oba ili nijedan.

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------

  Preuzeto iz lista STANDARD
  http://www.standardmagazin.com/kolumna.php?ID=376

  Znam da je malo preobimno za forum, ali preporučujem i demokratama i patriJotama, crvenim, plavim, žutim, crnima i ostalima da dobro pročitaju i pokušaju da shvate suštinu. 2. #2
  Ističe se
  Učlanjen
  05.07.2008.
  Poruke
  2.961
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  boris tadic................

 3. #3
  Ističe se
  Učlanjen
  05.07.2008.
  Poruke
  2.961
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  je zlo srpskog naroda..............

 4. #4
  mar_comm nije na forumu
  Читам ... чудим се !!! Глупост границе нема !!!
  Elita
  Učlanjen
  15.06.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.312
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  449

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  ПОМОЗИ ИМ БОЖЕ, НЕ ЗНАЈУ ШТА РАДЕ

 5. #5
  Veoma poznat john doe (avatar)
  Učlanjen
  07.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Тамо где је лепо живети
  Poruke
  13.948
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  204

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  Vidim da se ovde učenjaci i pametnjakovići ubiše od čitanja. Zaključci su pravo blago...

 6. #6
  mar_comm nije na forumu
  Читам ... чудим се !!! Глупост границе нема !!!
  Elita
  Učlanjen
  15.06.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.312
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  449

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  Јел те плаћају по коментару или на сат ????

 7. #7
  Ističe se zeksiv (avatar)
  Učlanjen
  14.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.160
  Tekstova u blogu
  10
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  Odgovornost je svih nas.........

 8. #8
  Veoma poznat john doe (avatar)
  Učlanjen
  07.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Тамо где је лепо живети
  Poruke
  13.948
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  204

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  Citat Original postavio mar_comm Pogledaj poruku
  Јел те плаћају по коментару или на сат ????
  Citat Original postavio zeksiv Pogledaj poruku
  Odgovornost je svih nas.........
  Odličan je tekst. Odličan. Malo je mesta za ovakvu temu, ali je tekst pravi i za demokrate i za patriJote, bez razlike. Svi će osetiti gorčinu u ustima kad pročitaju. To je poenta, to Srbiji fali i to nas strašno degradira. Hiljade postova na ovom pdf-u su inspirisani tom (ne)odgovornošću. Boris Tadić je uzet samo kao očigledan primer, jer ga svi znaju, ali se može primeniti na sve iz politike.

 9. #9
  Elita Navar (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  twilight
  Poruke
  20.163
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  meni se cini da se nekad taj slobodan milosevic takodje smatrao za sve odgovornim..i za raspad sfrj..i za ratove..i za propast privrede..i za mafiju..i za bombardovanje..i za stradanje novinara u tv..itd itd..sadasnja vlast a tadasnja opozicija je za sve smatrala odgovornim slobu..ne razumem zasto sada istima smeta isti tretman

 10. #10
  Elita Navar (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  twilight
  Poruke
  20.163
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  inace da nam predsednik sebe smatra odgovornom osobom podneo bi ostavku istog momenta kada su siptari proglasili nezavisnost..sto je neuspeh njegove politike..i neispunjenje predizbornih obecanja.."i kosovo i evropa"

  nista se u zemlji srbiji sustinski ne menja..ko na vlast zasedne samo revolucijom se skida..nikako izborima..

  inace kolaju neke glasine o nekakvim trgovinskim aranzmanima na relaciji tadic-nikolic oko preraspodele predsednickih izbornih rezultata..i o nekim zajednickim ruckovima doticne gospode po kopaoniku..iza ledja javnosti..ne tvrdim nista..kazem glasine

 11. #11
  Elita NEPOBEDIVO SUNCE (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  internet
  Poruke
  21.886
  Reputaciona moć
  557

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  Tadic je na sebe preuzeo "ulogu" alfe i omege,pa prema tome..................
  Sve je ovo laz pa cak i to !!!

 12. #12
  Veoma poznat john doe (avatar)
  Učlanjen
  07.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Тамо где је лепо живети
  Poruke
  13.948
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  204

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  Citat Original postavio Navar Pogledaj poruku
  inace da nam predsednik sebe smatra odgovornom osobom podneo bi ostavku istog momenta kada su siptari proglasili nezavisnost..sto je neuspeh njegove politike..i neispunjenje predizbornih obecanja.."i kosovo i evropa"

  nista se u zemlji srbiji sustinski ne menja..ko na vlast zasedne samo revolucijom se skida..nikako izborima..

  inace kolaju neke glasine o nekakvim trgovinskim aranzmanima na relaciji tadic-nikolic oko preraspodele predsednickih izbornih rezultata..i o nekim zajednickim ruckovima doticne gospode po kopaoniku..iza ledja javnosti..ne tvrdim nista..kazem glasine
  Pa pazi, recimo da ne sumnjam da su tadić i nikolić inali dil. I to ne samo oni.

  Pozicija i opozicija imaju zajedničke interese. Konfrontacija nastaje kad ne mogu da se dogovore ili kad jedni druge preveslaju. Uvek je toga bilo, pa i sad. Mada sje to po meni OK. Ako su Boris i Toma imali ručak, znači da u nešto dogovarali. Koliko god se dogovarali oko svojih interesa, to je dobro i za Srbiju, jer rade za istu stvar. Bolje je da saradjuju po bilo kom pitanju, nego da imaš dve konfrontirane strane. Saradnja je bitna. Isto kao i odgovornost. Ako rade zajedno, a ne jedan protiv drugog, onda će postojati i odgovornost za postupke, jer druga strana ima interesa u dilu. Itd...

 13. #13
  Elita Navar (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  twilight
  Poruke
  20.163
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  Citat Original postavio bgdalibor Pogledaj poruku
  Pa pazi, recimo da ne sumnjam da su tadić i nikolić inali dil. I to ne samo oni.

  Pozicija i opozicija imaju zajedničke interese. Konfrontacija nastaje kad ne mogu da se dogovore ili kad jedni druge preveslaju. Uvek je toga bilo, pa i sad. Mada sje to po meni OK. Ako su Boris i Toma imali ručak, znači da u nešto dogovarali. Koliko god se dogovarali oko svojih interesa, to je dobro i za Srbiju, jer rade za istu stvar. Bolje je da saradjuju po bilo kom pitanju, nego da imaš dve konfrontirane strane. Saradnja je bitna. Isto kao i odgovornost. Ako rade zajedno, a ne jedan protiv drugog, onda će postojati i odgovornost za postupke, jer druga strana ima interesa u dilu. Itd...
  sve to stoji..ali nekako u kontextu svega cini se da je neko nekog tu preveslao

  uostalom..ja i zagovaram onaj tzv minimum nacionalnog interesa..oko koga nema ni polemike ni rasprave..i koji je zajednicki osnov za sve stranke..ili bar veliku vecinu...u tom slucaju sustinski nece biti bitno ko je na vlasti jer ce svaka vlast morati da se toga pridrzava..

  ja kao srbin..koji zivi u srbiji..ne mogu da stavim nemacki ili francuski nacionalni interes iznad srpskog nacionalnog interesa..niti pak ruski

 14. #14
  Veoma poznat john doe (avatar)
  Učlanjen
  07.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Тамо где је лепо живети
  Poruke
  13.948
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  204

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  Citat Original postavio Navar Pogledaj poruku
  sve to stoji..ali nekako u kontextu svega cini se da je neko nekog tu preveslao

  uostalom..ja i zagovaram onaj tzv minimum nacionalnog interesa..oko koga nema ni polemike ni rasprave..i koji je zajednicki osnov za sve stranke..ili bar veliku vecinu...u tom slucaju sustinski nece biti bitno ko je na vlasti jer ce svaka vlast morati da se toga pridrzava..

  ja kao srbin..koji zivi u srbiji..ne mogu da stavim nemacki ili francuski nacionalni interes iznad srpskog nacionalnog interesa..niti pak ruski
  Slažem se.... Nacionalni interes pre svega.

  Ko je odgovoran za opstrukcije rada institucija, za povlačenje istraga o kriminalcima? Ko je rasturio obaveštajne službe koje su brinule o logistici i važnim informacijama? Ko je napravio političku scenu u Srbiji koja funkcioniše i radi sa tajkunima i krimosima, umesto sa Vladom i narodom? Sve su to odgovori bez kojih se ne može dalje.Neko za to mora da odgovara. Ne može se to rešavati ako postoje dve frakcije u izvršnoj vlasti koje vuku svaka na svoju stranu. za to mora da postoji, ako ne pomirenje, onda približavanje stavova u interesu države. Za to je DOS bio od početka, ali DSS i koštunica nisu dozvolili zarad nekih drugih interesa. Toma Nikolić je sad napravio bitan zaokret u stavu, nazovimo ih, konzervativaca i to je od istorijskog značaja za Srbiju. Nadam se da će i ostali polako krenuti da prihvataju odgovornost za svoje postupke na vežnim državnim funkcijama.

 15. #15
  Elita Navar (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  twilight
  Poruke
  20.163
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  naravno..ne potenciram nacionalizam..sto vodi u extremizam..vec po ugledu na pomenute demokratske zemlje..nemacku i francusku..ince na isto je godinama pozivao i slobodan milosevic..ali kao sto rekoh tadasnja opozicija to nije htela da cuje..i sve se vrti u krug..iz kog nikako da isplivamo..

  EU?..nije problem..ali tom pitanju valja konstruktivno pristupiti..valja uraditi studije..analize..dobitaka..gubitaka..itd itd..sto bi bio odgovoran nastup..pa sve to prezentovati narodu i bez uvijanja..napraviti javnu debatu..sagledati iz svih uglova i na kraju odluciti sta nam je ciniti ..hocemo li ili necemo u EU..jer to je odluka i pitanje od prevelikog znacaja za zemlju da bi o tome odluku donosila samo jedna klika vrhuska ili sta vec..i naravno..polazeci od nacionalnog interesa..da li je srpski nacionalni interesa da ugasimo svu domacu privredu i budemo jeftina radna snaga..ili nije..

  pre svega bi trebalo organizovati javnu debatu o srpskim nacionalnim interesima..sta kako zasto..pa sa definisanim nacionalnim interesima planirati gde cemo ili necemo..i kako se to uklapa ili ne uklapa..

  naravno da valja preispitati sumnjive stvari..

  i naravno svaki delikt protiv nacionalnih interesa je veleizdaja..barem u USA..a i u zemljama EU..i u skladu sa tim se i sudi

 16. #16
  Veoma poznat john doe (avatar)
  Učlanjen
  07.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Тамо где је лепо живети
  Poruke
  13.948
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  204

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  Citat Original postavio Navar Pogledaj poruku
  EU?..nije problem..ali tom pitanju valja konstruktivno pristupiti..valja uraditi studije..analize..dobitaka..gubitaka..itd itd..

  pre svega bi trebalo organizovati javnu debatu o srpskim nacionalnim interesima..

  naravno da valja preispitati sumnjive stvari..

  i naravno svaki delikt protiv nacionalnih interesa je veleizdaja..barem u USA..a i u zemljama EU..i u skladu sa tim se i sudi
  Pa shvati članstvo u EU kao atest spremnosti društva da funkcioniše kao ravnopravni partner u svemu. Ne kao skup moranja i mogućnosti. Jedan biznismen će uvek naći načina da radi i izvozi/uvozi sa EU. Njemu ne treba zvanično priznanje.

  Samo članstvo je priznanje ostalih da nismo banana-država. To je podsticaj nama koji smo patili pod lopovskim režimima i diktatorima, i potvrda da nismo uzalud postojali. Tako nekako.

  Izdaja zemlje, nameštanje tendera i kradje i štetočinstva ttreba sankcionisati najstrožije i retroaktivno trpati u zatvor i lustrirati

 17. #17
  DellBoy-011 nije na forumu
  Сестро заклињем се биће нас макар 300
  Elita DellBoy-011 (avatar)
  Učlanjen
  20.11.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  22.571
  Reputaciona moć
  277

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  Već dugo kupujem Standard. U svakom broju ima fantastičnih tekstova, mogu samo da preporučim

 18. #18
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.445
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  Хехехе........ем Жељко ем Цвијановић... нека нека само ви купујте "СТАНДАРД" - а чији је тај мали???
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 19. #19
  DellBoy-011 nije na forumu
  Сестро заклињем се биће нас макар 300
  Elita DellBoy-011 (avatar)
  Učlanjen
  20.11.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  22.571
  Reputaciona moć
  277

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Хехехе........ем Жељко ем Цвијановић... нека нека само ви купујте "СТАНДАРД" - а чији је тај мали???
  Mali je nekad mnogo voleo koštunicu, dok nije provalio da je ovaj promašen lik

 20. #20
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.196
  Reputaciona moć
  1357

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  Vojin mali ,kao i Ljiki Smajlovic ,Reljic from Teslic , Svinjoglavi (doduse on je kameleon) ,Manjo Vukotic ,Djuro Bilbija i ostala crnogorsko-bosanska DSS druzina iz nasih medija .
  Poslednji put ažurirao/la al bundy : 09.09.2008. u 21:39
  The Show Must Go On...

 21. #21
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.445
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  Citat Original postavio DellBoy-011 Pogledaj poruku
  Mali je nekad mnogo voleo koštunicu, dok nije provalio da je ovaj promašen lik
  А у кога се сад заљубишка


  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 22. #22
  Elita Navar (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  twilight
  Poruke
  20.163
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Odgovornost

  Citat Original postavio bgdalibor Pogledaj poruku
  Pa shvati članstvo u EU kao atest spremnosti društva da funkcioniše kao ravnopravni partner u svemu. Ne kao skup moranja i mogućnosti. Jedan biznismen će uvek naći načina da radi i izvozi/uvozi sa EU. Njemu ne treba zvanično priznanje.

  Samo članstvo je priznanje ostalih da nismo banana-država. To je podsticaj nama koji smo patili pod lopovskim režimima i diktatorima, i potvrda da nismo uzalud postojali. Tako nekako.

  Izdaja zemlje, nameštanje tendera i kradje i štetočinstva ttreba sankcionisati najstrožije i retroaktivno trpati u zatvor i lustrirati
  meni se cini da samo clanstvo u EU dokazuje da je drzava banana..mozda je EU imala neke ideje pre dvadesetak tridesetak godina..ali od tih ideja dana nema nista..

  ponajmanje ideje o ravnopravnosti..i ravnopravnim odnosima..sto se ogleda i u SSp..pa samo nama postavljaju neke nemoguce uslove i stalno iznalaze neke nove..ni u rumuniji ni u bugarskoj toga ne bese..vec doticne zemje primise po skarcenom postupku..nesto tu ne stima,,i to ozbiljno..

Slične teme

 1. ODGOVORNOST
  Autor naancy90 u forumu Tinejdžeri
  Odgovora: 133
  Poslednja poruka: 28.01.2009., 19:04
 2. ODGOVORNOST
  Autor arttim u forumu Filozofija
  Odgovora: 23
  Poslednja poruka: 03.12.2008., 15:00
 3. Odgovornost za organizatore!
  Autor DellBoy-011 u forumu Politika
  Odgovora: 238
  Poslednja poruka: 31.07.2008., 01:57
 4. Odgovornost i razlog
  Autor elhean@gmail.com u forumu Filozofija
  Odgovora: 77
  Poslednja poruka: 19.10.2007., 22:25
 5. Odgovornost !
  Autor Vanamond u forumu Dom i porodica
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 31.07.2004., 01:13

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •