Коме служи Синод?
Strana 1 od 16 1234511 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 395

Tema: Коме служи Синод?

 1. #1
  Ističe se
  Učlanjen
  22.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.053
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Коме служи Синод?

  Коме служи Синод?

  Зашто свети Синод ствара лажну слику у јавности о успешности обнове?
  Спрега светог Синода и манастира Дечани на истом послу.
  Братство и јединство из Дечана – стара идеологија у новом руху!

  Са неочекиваном одлучношћу свети Архијерејски Синод исказао је поново спремност да уложи све своје моћи и заложи сав свој ауторитет у правцу промовисања Меморандума – у циљу, заправо, стварања лажне слике о успешности и намени Меморандума тј. обнове порушених храмова на Косову и Метохији, која се према њему врши.

  Ради се заправо о тексту објављеном на сајту Синода 15. августа 2008, (чиме ли изазваном?) са доста пратећег материјала у прилогу. И мада текст у свом уводном делу наводи да ће изнети само „непобитне чињенице“, оне су остале „непобитне“ само у жељама његових аутора. Остаје нејасно због чега поједини српски Архијереји, користећи сајт Синода као средство, имају потребу да се правдају због спровођења Меморандума (ако су већ уверени у исправност својих поступака), не износећи притом ниједан валидан аргумент.

  Тако је почев од изјаве да је викарни Епископ Теодосије Шибалић „савесно обављао“ своју улогу у овом процесу изузимања српског наслеђа из домена надлежности српских институција, преко гротескне (и безочне) тврдње да су у том процесу „идентитет објеката и имовинска права СПЦ у потпуности заштићени“, до става да је наставком спровођења Меморандума и након проглашења независности, и то у сарадњи са шиптарским лажним и безаконим институцијама, „у потпуности заштићена Резолуција СБ УН 1244“, да би на крају било зачињено закључком да се овако обновљене порушене цркве „освештају“, и позивом Преосвећеном Епископу Артемију да „охрабри српски православни народ“ својим повратком у „обновљену“ епископску резиденцију у Призрену.

  Ниједна од претходно наведених чињеница публикованих од стране Синода није, нажалост, непобитна, него је побијена већ много пута!

  Зашто је Синод на себе поново преузео улогу промовисања и легализовања безаконих шиптарских институција (истрајавањем на спровођењу Меморандума и одбацивањем свих досадашњих упозорења о карактеру онога што се дешава на терену Епархије рашко-призренске), као што је нешто слично учинио и 2005, када је подршком потписивању Меморандума легализовао шиптарске институције самоуправе, до тада непризнате од стране српске државе и српске Цркве, на чијем челу су се налазили и још увек се налазе осведочени ратни злочинци и реализатори геноцида над српским народом на Косову и Метохији?  Није тешко увидети ко стоји у позадини као организатор оваквог деловања светог Синода – то је манастир Високи Дечани, односно викарни Епископ Теодосије Шибалић и дечански монах Сава Јањић, као главни извршиоци спровођења обнове путем Меморандума, и главни оперативци у домену промовисања Меморандума, ради стварања лажне слике о успешности ове обнове.

  Као што није тешко увидети да је Митрополит Амфилохије главни извршилац у домену фаворизовања и наметања Меморандума, у оквирима деловања светог Синода СПЦ.

  Овај механизам је, нажалост, до сада већ много пута и на разне начине потврђен.

  Епархија је до сада више пута упозоравала да су информације и извештаји који долазе из Дечана о успешности и напретку обнове улепшавани, нетачни, те да стварају лажну слику о успешности обнове. Ова упозорења упућивана су у више наврата, званичним путем, и светом Синоду.

  Стога је јасно да су овим нетачним извештајима обмањивани како Синод, тако и јавност. Свети Синод, међутим, јесте обмањиван по овом питању, али није и обманут. Јер су до светог Синода више пута, од стране разних лица и институција, стизала јасна и алармантна упозорења, не само о неприхватљивим пропустима у процесу обнове, него и о погубним политичким последицама, које овакав начин спровођења обнове доноси интересима српског народа и српске баштине.

  Свети Синод је, дакле, био у поседу свих релевантних информација везаних за процес спровођења Меморандума. Али, ипак, увек је бирао да промовише и фаворизује лажну слику пласирану из Дечана, а свесно је занемаривао поруке које су указивале на рапидно урушавање корпуса српске баштине на Косову и Метохији и угрожавање српских интереса.

  При свему томе, свети Синод је у протеклих неколико година (односно неколицина Архијереја СПЦ под окриљем Синода) својим ауторитетом и својим заузимањем код државних власти, битно утицао на опредељивање државних институција по овом питању.

  Још су у свежем сећању самоуверене и (не)уверљиве тврдње Митрополита Амфилохија из 2005. године:

  «По Меморандуму само оно предузеће које има искуства градње и обнове православних храмова може конкурисати. Оно предузеће које да најповољније услове, а већ има искуства у обављању оваквих радова добиће посао. То може бити предузеће из Грчке, Италије, Србије..., али на Косову и Mетохији нема таквих предузећа. Значи, иза тврдњи да су Синод и Патријарх потписивањем Меморандума посао обнове светиња поверили онима који су их уништили, стоје или необавештени или злонамерни».

  Ове тврдње Митрополита Амфилохија стварност је немилосрдно демантовала. Али...?

  Јасно је, нажалост, да се Митрополит Амфилохије још 2005. упустио у свесно обмањивање јавности по овом питању. Потпуно исту улогу вршио је и помоћни Епископ Теодосије Шибалић још 2005, када је уочи првог круга тендера изјављивао да шиптарске фирме неће обнављати порушене светиње. Када су на првом кругу тендера, ипак, изабране углавном шиптарске фирме (по одлуци, наравно, Еп. Теодосија Шибалића и благослову Синода), Епископ Теодосије није жалио труда да све увери како се то неће поновити у другом кругу. Након што се исто поновило и у другом кругу тендера (опет по одлуци онога ко је пружао лажна уверавања да се то неће догодити), та тема је скинута са дневног реда.

  Слично је и са следећом изјавом Митрополита Амфилохија, такође из 2005. године:

  „Меморандум ... није нешто што се изненада појавило. То је акт који је дуго припреман. На њему су радили наши стручњаци и представници међународне заједнице. Свети Архијерејски Синод се са текстом Меморандума сагласио после дугог усаглашавања, на три узастопне седнице..., на две је присуствовао и Владика Артемије“.

  Нити се, међутим, свети Синод сагласио са текстом Меморандума „после дугог усаглашавања“, нити је о њему било уопште речи на седницама, нити је „дуго припреман“, нити су на њему радили „наши стручњаци“.

  Због чега, питање је, Високопреосвећени Амфилохије није презао од оваквих потеза, који никако не приличе митрополитском достојанству?

  Да ли су га на то „нагониле“ обавезе преузете чланством у Европској Експертској Групи, када се обавезао да ће „уложити све своје професионалне и личне потенцијале“ ради „учлањења Србије у европске и евро-атлантске интеграције“?

  Али, чланство у једној организацији као што је Европска Експертска Група још мање приличи достојанству Митрополита и Архијереја Цркве Божије!

  Јер, сваки члан Европске Експертске Групе, између осталог, „има следеће обавезе:

  1. да спроводи програмске активности Организације;

  2. да својим радом учествује у реализацији основних задатака и циљева Организације“.

  Како тек схватити чињеницу да је упутство за потписивање Меморандума, Српској Православној Цркви стигло од америчке администрације из Вашингтона 2005. године, и да је Синод тада поступио по том упутству?

  Као и да је након повлачења потписа са Меморандума 26. марта 2005. од стране Патријарха Павла, од делегације Српске Цркве из Вашингтона послата панична порука да им се сва врата због повлачења потписа затварају, те је Синод хитно, на пучистички начин, морао издејствовати оснажење потписа на Меморандуму, 27. марта?

  И поред тога Митрополит Амфилохије није се либио да 29. марта у београдској дневној штампи изјави да „потписивање Меморандума нико није постављао као услов за сусрет делегације СПЦ са Бушом“!

  Да ли је овакво деловање израз истинске унутрашње бриге за Косово и Метохију, или је то манифестација неких других тежњи? Може ли се на овакав начин сачувати Косово и Метохија? Сигурно не! Јер, добра може донети само оно што је учињено на добар начин. Овакви поступци, међутим, мотивисани су и служе другим интересима.  Јасно је да је Синод одиграо одлучујућу улогу у стварању лажне слике о успешности обнове, као и у прикривању свих ризика, пропуста, промашаја, погубних последица, али и у промовисању оних који су, са српске стране, најодговорнији за фијаско обнове и урушавање српских интереса.

  Није, међутим, јасно пласирање из манастира Високи Дечани идеје „мултиетничности“ тј. идеје „братства и јединства“, као идеала обнове којем српски народ треба да тежи („само се у стручној сарадњи на мултиетничкој основи могу постићи најбољи резултати“). Зашто се ова стара (црвена) идеологија пласира у новом руху, овога пута са места црквених великодостојника, који имају ауторитет борбе за српске интересе и (причину) бранитеља српства?

  Да ли зато да би се тиме потпомогла амнезија и аболирање шиптарских злочина над Србима почињених (а некажњених) не само од 1999. године, него и оних под режимом комунистичке тираније, током периода Другог светског рата...? Ту исту улогу имало је и наметање идеје братства и јединства након Другог светског рата, када је требало додатно казнити Србе, иако жртве масовних злочина усташа и муслимана у НДХ и Шиптара на Косову, а наградити злочинце добрима о којима никада нису ни сањали.

  Зар се српске цркве могу најбоље обновити само „на мултиетничкој основи“, тј. сарадњом џелата и жртве? Зашто Срби данас не могу да подижу и обнављају своје храмове без исламског елемента? Зашто укључивати у обнову оне, који немају никакво знање ни искуство у предметном послу? Зашто препуштати сатрапима оно највредније што смо као народ кроз векове створили? Зашто...?

  Треба ли одговоре на постављена питања очекивати из Високих Дечана? Свакако не!

  Прес одељење
  Епархије рашко-призренске
  август 2008 22. август 2008. 11:53 sa sajta Епархије рашко-призренске 2. #2
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Текст је ужасан и поразан по Србе на КиМ и по Србе уопште , али мислим да ипак није тема за пдф политика - него ће само бити повод за пљувачину на СПЦ...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 3. #3
  nesha t. nije na forumu
  vam kaže da budete dobri prema ljudima koji vas okružuju, na netu, a i u životu
  Veoma poznat nesha t. (avatar)
  Učlanjen
  07.06.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nisam tu
  Poruke
  12.878
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Link?

 4. #4
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Текст је ужасан и поразан по Србе на КиМ и по Србе уопште , али мислим да ипак није тема за пдф политика - него ће само бити повод за пљувачину на СПЦ...
  Toliki čovek a još ne razlikuje veroispovest od nacionalnosti?
  Nemoj da mi palamudiš o tradiciji kad je poznato da smo menjali vere za večere.
  Reč je o odnosima unutar verske organizacije pa sve jedno koje.
  A verska organizacija nije država.
  Bila nekad više nije. Javi Neobaveštenom.
  To što si ti igrom životnog slučaja pripadnik pomenute, ne daje ti za pravo da govoriš kako su neka dešavanja unutar organizacije dobrq ili loša za Srbe.
  Možda za organizaciju da a za Srbe - ne.


  Poslednji put ažurirao/la Iron Lord : 24.08.2008. u 09:10

 5. #5
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Pametnije pitanje bi glasilo: čime se bavi crkva ovih godina po Srbiji?

 6. #6
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 7. #7
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  Toliki čovek a još ne razlikuje veroispovest od nacionalnosti?
  Nemoj da mi palamudiš o tradiciji kad je poznato da smo menjali vere za večere.
  Reč je o odnosima unutar verske organizacije pa sve jedno koje.
  A verska organizacija nije država.
  Bila nekad više nije. Javi Neobaveštenom.
  To što si ti igrom životnog slučaja pripadnik pomenute, ne daje ti za pravo da govoriš kako su neka dešavanja unutar organizacije dobrq ili loša za Srbe.
  Možda za organizaciju da a za Srbe - ne.


  Ми о вуку - магарац на врата! (народна изрека)

  Преко 90% Срба изјаснило се на попису становништва да су припадници СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ. Атеистима, безбожницима и хулитељима као и отпадницима оваква чињеница не даје за право да своју занемарљиву атеистичку мањину стављају у исту раван са верујућим народом Срба.

  Нисмо "МИ" мењали вере за вечере - него такви као ТИ и теби слични!
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 8. #8
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Crni Mito i slični, pa nije crkva vojna organizacija.
  Svako ko je čitao istoriju mogao je da nadje kako se organizacija dovijala da opstane.
  Šta misliš koliko bi SPC opstala da je Artemije rodjen kad su Turci osvojili Srbiju i palamudio mimo knjige?

 9. #9
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Ми о вуку - магарац на врата! (народна изрека)

  Преко 90% Срба изјаснило се на попису становништва да су припадници СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ. Атеистима, безбожницима и хулитељима као и отпадницима оваква чињеница не даје за право да своју занемарљиву атеистичку мањину стављају у исту раван са верујућим народом Срба.

  Нисмо "МИ" мењали вере за вечере - него такви као ТИ и теби слични!
  O kom popisu govoriš pre 1990 ili posle?
  p.s. pitaj Rastka što su ga najurili sa dvora...

 10. #10
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  eto... opet nema odgovora... pa posle ja neozbiljan...

 11. #11
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  53.856
  Reputaciona moć
  1310

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Drugovi JugAslaveni, ostav.

  Nije SPC vasa briga.

 12. #12
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  O kom popisu govoriš pre 1990 ili posle?
  p.s. pitaj Rastka što su ga najurili sa dvora...
  U Republici Srbiji bez Kosova i Metohije


  95 odsto građana se izjašnjava kao vernici razliciitih veroispovesti,

  0,5 odsto da nisu vernici (ateisti), a

  4,5 odsto stanovništva se nije izjasnilo o svojoj veroispovesti.


  Ovo su pokazatelji sa poslednjeg popisa stanovništva uSrbiji iz 2002. godine, kojim je obuhvaćen 7.498.001 stanovnik, bez Kosova i Metohije, koji su predstavljeni juÄ?e u Vladi Republike Srbije.


  Prema podacima Zavoda za statistiku, među gotovo 7,5 miliona stanovnika Srbije bez Kosmeta,

  85 odsto (6.371.584) građana su pravoslavne veroispovesti,

  5,5 odsto (410.976) su katolici,

  3,2 odsto stanovnika (239.658) se izjašnjava da su islamske veroispovesti, a

  1,1 odsto (80.837) su protestanti,

  dok je 0,01 odsto (785) judaisti (Jevreji).


  Pripadnika ostalih veroispovesti (koje se ne ubrajaju u pomenute tradicionalne), po prošlogodišnjem popisu je 0,2 odsto (19.771).  Ne može teror manjine

  Odgovarajući na novinarska pitanja o zahtevu nekih nevladinih organizacija da Ustavni sud preispita zakonitost uvođenja veronauke u škole Srbije, ministar vera je kazao:
  - Mada niko ne može podržati teror većine nad manjinom, isto tako i još manje se može prihvatiti teror manjine nad većinom. Taj teror manjine su građani vernici, znaÄ?i njih 95 odsto, unazad 60 godina trpeli od, kako se popisom pokazalo, zanemarljive manjine, odnosno od svega 0, 5 odsto ateista u Srbiji.
  Onih koji su se izjasnili da nisu vernici (ateisti) ima 0,5 odsto (40.068), dok o svom verskom opredeljenju nije želelo da se odredi 4,5 odsto (334.322) stanovnika Srbije, bez južne pokrajine.

  +++++++++++++++++++++++++++++
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 13. #13
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Znači popis posle 1999... u redu je...

 14. #14
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  eto... opet nema odgovora... pa posle ja neozbiljan...
  Ау, бре, ала си досадан неки лик - већ сам ти одговорио детаљно а за успомену уз савет да мање лапрдаш на тему вере поготово православне истичем ти ова два званична податка:

  - 85 odsto (6.371.584) građana su pravoslavne veroispovesti,

  - 0,5 odsto (40.068) оnih koji su se izjasnili da nisu vernici (ateisti)
  **************************

  Извињавам се осталима што сам морао да увеличам - али овај вукодлак Ирон слабо памти.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 15. #15
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  U redu je rekoh, pta nije jasno?

  p.s. da li postoji zakon da se maloletne osobe ne upliću u verske organizacije?

 16. #16
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Citat Original postavio Победоносцев Pogledaj poruku
  Drugovi JugAslaveni, ostav.

  Nije SPC vasa briga.
  Nije tebi Tito zabranjivao da ideš u crkvu, tamo su gde su i sagradjene.
  Problem je što si hteo da budeš veći komunista od Tite...

 17. #17
  Zainteresovan član Jeremija (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  146
  Reputaciona moć
  54

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  eto... opet nema odgovora... pa posle ja neozbiljan...
  Пао си на испиту Лорде! Благо мене, за следећи пут научи лекцију па се јави за поправни.

  Растко није протеран (немој се брукати), ал то је тема само за стварне познаваоце историје Хришћанства и СПЦ.

 18. #18
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Citat Original postavio Jeremija Pogledaj poruku
  Пао си на испиту Лорде! Благо мене, за следећи пут научи лекцију па се јави за поправни.

  Растко није протеран (немој се брукати), ал то је тема само за стварне познаваоце историје Хришћанства и СПЦ.

  aham, oni su ga vrbovali pa smislili priču, jes' da nije rukama širio more, al' se lomio oko napuštanja staroslovenske vere... nadji u spisima ispod kog drveta je zaspao, gde i zašto...

 19. #19
  Iskusan nisliya (avatar)
  Učlanjen
  18.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  http://dl.net.hr/webcafe/misc/podsvjest.html
  Poruke
  6.433
  Reputaciona moć
  104

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku


  p.s. da li postoji zakon da se maloletne osobe ne upliću u verske organizacije?

  ali onda budu upleteni u gey organizacije pa niko nece da ih primi u druzinu
  ako ne verujesh, pitaj pahomija. vidish li sta mu rade zla deca

 20. #20
  Poznat la dolcevita (avatar)
  Učlanjen
  21.07.2006.
  Pol
  ženski
  Poruke
  8.008
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Ау, бре, ала си досадан неки лик - већ сам ти одговорио детаљно а за успомену уз савет да мање лапрдаш на тему вере поготово православне истичем ти ова два званична податка:

  - 85 odsto (6.371.584) građana su pravoslavne veroispovesti,

  - 0,5 odsto (40.068) оnih koji su se izjasnili da nisu vernici (ateisti)
  **************************

  Извињавам се осталима што сам морао да увеличам - али овај вукодлак Ирон слабо памти.
  To je samo deklarativno izjasnjavanje. I moji roditelji su se tako izjasnili, pa nikad ne idu u crkvu. Kapiš?

 21. #21
  Iskusan nisliya (avatar)
  Učlanjen
  18.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  http://dl.net.hr/webcafe/misc/podsvjest.html
  Poruke
  6.433
  Reputaciona moć
  104

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Citat Original postavio la dolcevita Pogledaj poruku
  ...pa nikad ne idu u crkvu. Kapiš?

  ni jedan srbin ne ide u crkvu. ako se i to desi, bice jednom godisnje i to usput do grada posto je petak. garderoba ne odudara od setaca ulice crvenih fenjera za zene a muskarci su skroz u fazonu "vidimo se u citulji"
  crkva je samo tu da se busamo kako je imamo a oni ne pa eventualno zapocnemo kavgu i protest u inat nevernicima!
  a o postu i slicnim obredima, drugi put

 22. #22
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Citat Original postavio la dolcevita Pogledaj poruku
  To je samo deklarativno izjasnjavanje. I moji roditelji su se tako izjasnili, pa nikad ne idu u crkvu. Kapiš?

  Nekima se poznavanje Boga svodi na necrkvene stavove pojedinih vladika.
  Platili 200€ za ufur u religiju i imaju fiskalni račun.
  Kud ćeš više?


 23. #23
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Citat Original postavio nisliya Pogledaj poruku

  ni jedan srbin ne ide u crkvu. ako se i to desi, bice jednom godisnje i to usput do grada posto je petak. garderoba ne odudara od setaca ulice crvenih fenjera za zene a muskarci su skroz u fazonu "vidimo se u citulji"
  crkva je samo tu da se busamo kako je imamo a oni ne pa eventualno zapocnemo kavgu i protest u inat nevernicima!
  a o postu i slicnim obredima, drugi put
  Zaboravih crkveni čin dotičnog gospodina ali sećam se da je gostovao na TV Studio B i da je objasnio fenomen "novih vernika" - "za njih se religija svela na krkanje".

  Primetno je da stariji i bolesni ljudi idu u crkvu ali ne da se približe onom u kog veruju nego da ih još neki dan ne uzima k sebi.

 24. #24
  Poznat la dolcevita (avatar)
  Učlanjen
  21.07.2006.
  Pol
  ženski
  Poruke
  8.008
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  Zaboravih crkveni čin dotičnog gospodina ali sećam se da je gostovao na TV Studio B i da je objasnio fenomen "novih vernika" - "za njih se religija svela na krkanje".

  Primetno je da stariji i bolesni ljudi idu u crkvu ali ne da se približe onom u kog veruju nego da ih još neki dan ne uzima k sebi.
  A, znas sta mi je najodvratnije? Kad vidim neke matore kalasture, koje sada kad ih niko nece, izigravaju verujuce (koji debilan termin), tipa Aleksandre Jankovic (nisam sigurna da se tako zove, vodi neku versku emisiju na RTS-u).

 25. #25
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Коме служи Синод?

  Citat Original postavio la dolcevita Pogledaj poruku
  A, znas sta mi je najodvratnije? Kad vidim neke matore kalasture, koje sada kad ih niko nece, izigravaju verujuce (koji debilan termin), tipa Aleksandre Jankovic (nisam sigurna da se tako zove, vodi neku versku emisiju na RTS-u).
  Aleksandra Janković još uvek traži pravi putić u svom Putokazu.
  Lepo je savetovati druge, ali sad sama vidi kako su odnosi medju ljudima komplikovani.

Slične teme

 1. Ко ће коме, ако не свој своме
  Autor nojkic_problem u forumu Politika
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 09.04.2009., 01:28
 2. Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 17.07.2008., 08:16
 3. Odgovora: 10
  Poslednja poruka: 25.04.2007., 00:44
 4. Коме да се окренемо?
  Autor Ljuba82 u forumu Politika
  Odgovora: 43
  Poslednja poruka: 10.08.2005., 01:03

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •