Beograd -- Stanari sa Voždovca pozivali su Dragana Đilasa da pokrene istragu o izdavanju dozvola za projekat i gradnju supermerketa "Vero 5".

Kako je navedeno u saopštenju, građani koji skoro godinu dana protestuju, informisali su Đilasa da je na inicijativu Saveta za borbu protiv korupcije republicki javni tužilac pokrenuo istragu zbog osnovane sumnje da je bilo korupcije u uknjižbi zemljišta na kome se gradi market i nelegalnog izdavanja dozvola.

Pored toga, gradonačelniku Đilasu je ukazano da je u sukobima sa obezbeđenjem grdilišta do sada više desetina građana povređeno, kao i da su zbog protesta privođeni i pozivani na informativne razgovore.

Podećajući gradonačelniku na obećanje da će mu prioritet biti borba porotiv korupcije i da neće biti zaštićenih, građani su naveli da je "vinovnik nelegalnih aktivnosti oko izgradnje supermarketa visoki funkcioner Demokratske stranke (čija je porodica suvlasnik nelegalno uknjizenog zemljišta)" ne navodeći ime.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine krajem jula je obustavio gradnju megamarketa zato što kompanija "Veropulos" nije imala neophodnu studiju o proceni uticaja objekta na životnu sredinu.

S druge strane, kompanija "Veropulos" je objavila u više navrata da zbog protesta i obustavljanja gradnje trpi veliku materijalnu štetu i najavila je da će od države Srbije tražiti odštetu.
Prvo pa tvrdo.
I treba.
Bas me zanima sta ce biti sa ovom inicijativom.