Kako i zašto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slični
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 26

Tema: Kako i zašto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slični

 1. #1
  Primećen član
  Učlanjen
  22.06.2008.
  Poruke
  580
  Reputaciona moć
  0

  Exclamation Kako i zašto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slični

  Desetine „programa za mlade lidere“, zatim programa za „motivaciju mladih glasača“ - dotiranih preko raznih stranih fondacija, vladinih i privatnih - preplavile su posle 5. oktobra 2000. političku scenu Srbije.

  Od te davne i uzbudljive godine, putem raznih programa koje uglavnom finansiraju stranci, a koje su prihvatile mahom sve srpske partije, unutrašnja struktura domaćih stranaka se fundamentalno izmenila. NJihov podmladak sada ide na seminare gde ga instruktori iz inostranstva obučavaju modernim tehnikama „animiranja glasača“, regrutovanja u partijske redove i „slanja poruka“ biračima. U finansiranju stranaka i njihovog podmlatka - pored fondacija koje se isključivo bave ovom vrstom aktivnosti - učestvuju i neke strane vlade, njihova pojedinačna ministarstva ili ambasade.

  Iako sve traje već nekoliko godina, niko i ne pokušava da proveri učinak ovih programa na partijski kadar. Možda je zid ćutanja koji okružuje ovu sofisticiranu i prilično skupocenu aparaturu za „vaspitavanje kadrova“ utemeljen u činjenici da većina domaćih partija od nje na ovaj ili onaj način profitira. Da li to znači da će na duži rok političke stranke u Srbiji izgubiti kontrolu nad svojim omladinskim kadrom ili su one našle načina da „muzu“ strane fondacije zarad svojih ciljeva - pokazaće vreme.


  Programirana poluizolacija

  Primanje strane pomoći, naravno, samo po sebi ne mora da znači ništa loše. Međutim, ne može se poreći da organizovana pomoć - naročito ako je krupna i administrirana od naročite političke opcije - i te kako utiče, naročito kada su u pitanju mladi. Kome su, na kraju krajeva, lojalni mladi ljudi koji trenutno nose partijske boje i knjižice stranaka u Srbiji, ali uzimaju novac ili druge beneficije od stranih donatora i na njihovim donacijama grade karijeru?

  Srbija je dugo bila u izolaciji. Ne treba potcenjivati želju mladih da se dokažu „pred svetom“. Moćne zapadne zemlje koje u Srbiji imaju političkog i ekonomskog interesa - i koje, zašto ne reći, našu zemlju planski drže u stanju poluizolacije - obilato se koriste ovom činjenicom. Dok Srbija rasprodaje svoju imovinu - uglavnom biznisu čiji su centri odlučivanja u SAD ili Evropskoj uniji - mladi partijski kadar se školuje na američkim i zapadnoevropskim seminarima.

  Malo je reći da su mnogi domaći političari puni hvale za ovakve organizacije. Kako i ne bi, kad su neki od njih i sami bili njihovi kursisti. Takvi ponekad idu čak toliko daleko da skraćenice NED, NDI i IRI u svojim biografijama navode kao da su imena prestižnih univerziteta.

  Izjava Bojana Pajtića, predsednika Izvršnog veća Vojvodine, puna hvale o programu NDI dugo godina je stajala na veb-sajtu ove organizacije. Međutim, pre nekoliko godina je skinuta. Uzrok ovome može biti poslovično menjanje sadržaja, a možda i činjenica da Agencija za međunarodni razvoj SAD (Ju-Es-Ejd, glavni finansijer NDI-ja), prema američkom zakonu o stranoj pomoći iz 1988. (SEED ACT) ne sme finansirati osobe koje se nalaze na javnoj funkciji ili su kandidati za javnu funkciju. Možda su zato Amerikanci počeli da rade sa partijskim juniorima, koji tek treba da postanu funkcioneri. Dakako, i u Vašingtonu predobro znaju da je omladina najpogodnija za ideološku obradu.

  BALŠA, VESNA, ALEKSANDRA...

  Demokratska stranka uopšte ne krije da je najveći „korisnik“ usluga NDI. Čak i članovi Gradskog odbora DS-a smatraju za probitačno da to istaknu u svojim biografijama.
  Balša Božović (1983), član Gradskog odbora DS-a za saobraćaj, kaže: „Učestvovao na više seminara i treninga u organizaciji NDI, na temu nenasilnog otpora, odnosa sa javnošću i političkog marketinga, radio kao volonter u Narodnoj kancelariji predsednika Republike tokom leta 2006. godine“. A Vesna Stanimirović, članica Gradskog odbora DS-a za zdravstvo, otkriva: „Završila NDI obuke za liderke, NDI i IRI obuke za odbornice, kao i obuke ‘Glasa razlike’, ‘Žene to mogu’, ‘Žene u politici i društvu’. Aleksandra Gojković, načelnica gradske uprave DS-a, kaže da je „završila kurseve NDI iz oblasti javnog nastupa, upravljanja ljudskim resursima, upravljanja timom i liderstva.“ Primeri su brojni...

  KURSISTI

  Tako se, na primer, Nenad Rašić, ministar za rad i socijalnu zaštitu u Tačijevoj vladi na Kosmetu (a, bogami i zamenik ministra unutrašnjih poslova Pajazita), u svojoj biografiji pohvalio da je završio „Političku akademiju NDI“. Kao da je u pitanju univerzitet, a ne dotirana partijska organizacija. Rašićeva stranka, SLS, članica je takozvane Liberalne internacionale koja ima sedište u Londonu, gde joj društvo prave LDP Čedomira Jovanovića i Liberali Srbije Dušana Mihajlovića, kao i Liberalna stranka Crne Gore Slavka Perovića. U potpredsedništvu Liberalne internacionale, zanimljivo, sedi i Kenet Volak, potpredsednik NDI.


  Najprisutniji olbrajtovci

  Kada smo već pomenuli ovoliko inicijala, red je i da stvari pojasnimo. Dakle, jedna od najprisutnijih u pomoći partijskom podmlatku u Srbiji je nesvakidašnja američka organizacija koja se zove Nacionalni demokratski institut za međunarodne poslove, skraćeno NDI. Ta institucija se predstavlja kao „neprofitna organizacija“ - reklamirajući se da „radi na jačanju i širenju demokratije u svetu“. Zanimljivo je, međutim, da se ova organizacija u Srbiji tretira kao nevladina. A ne samo da je vladina (američka) - pošto njen osnovni budžet čine fondovi koje joj svake godine dodeljuje američki Kongres - nego ju je Kongres i osnovao 1983. godine. Povrh svega, NDI je pridružena i jednoj specifičnoj političkoj opciji u SAD - Demokratskoj partiji.
  Direktorskim bordom NDI trenutno predsedava Medlin Olbrajt, bivši državni sekretar i sadašnja savetnica predsedničkog kandidata Hilari Klinton. U savetničkom bordu NDI još sede eminentne „demokrate“: bivši guverner NJujorka Mario Kuomo, Majkl Dukakis i Bil Bredli. Tu je i Teodor Sorensen, bivši savetnik Kenedijeve administracije koji je, između ostalog, savetovao neprofitne organizacije naklonjene Demokratskoj partiji SAD da daju novac Fondu za humanitarno pravo Nataše Kandić.

  Čime se bavi Olbrajtov NDI koji je, kako se hvali na svom veb-sajtu, u Srbiji prisutan još od 1997. godine?

  U nedostatku javne debate o tome kako troše budžetski novac - kako ovde, tako i u SAD - moramo da se konsultujemo sa njihovim veb-sajtom. „NDI podržava demokratsku tranziciju u Srbiji tako što savetuje demokratske političke partije u vezi sa izborima, organizacionim razvojem i obraćanjem biračima; savetuje i NVO u pogledu nepartijskog posmatranja izbora i mobilizacije glasača; a savetuje i srpski parlament u vezi sa izgradnjom pravosudnih kapaciteta. Programi NDI stižu u svaki region Srbije. Od otvaranja svoje kancelarije 1997, Institut je radio sa preko 30.000 političkih lidera i građanskih aktivista“.
  NDI se na svom veb-sajtu dalje hvali da „sa 50 domaćih vršilaca obuke za političke partije promoviše dugoročan razvoj proreformskih političkih partija“. A da je od 1997. „radio sa više od 15.000 aktivista iz devet političkih partija na republičkom i lokalnom nivou“. Ne skriva takođe da radi i sa poslaničkim grupama unutar parlamenta i lokalnih skupština na tome kako da bolje svoja dostignuća predstave biračima.

  Impresivno, nema šta. Utoliko impresivnije što NDI ne krije da su demokratske partije Srbije - uz njegovu pomoć - otvorile svoje prve partijske centre za obuku kadrova... 2. #2
  Elita
  Učlanjen
  01.08.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  20.335
  Reputaciona moć
  319

  Podrazumevano Re: Kako i zasto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slicn

  E pa sad ovi zuti bi imali tri opcije da ovo protumace:
  pod 1.Nisam imao o ovome pojma al bi mozda sad mogao polako da saberem 2+2
  pod 2.Ma znam ja to sve bre al ebe mi se za Srbiju ja hocu u Evropu zato sto tamo samo
  mene cekaju
  pod 3.Ovo mije mnogo komplikovano nisam taj kapacitet.

 3. #3
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako i zasto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slicn

  A zašto podmladak SPS-a podučavaju Raul Kastro, Moamer el Gadafi i Kim Džong Il i ostali politički padavičari, politički pigmeji i severnokorejski komunistički šljam planete?

 4. #4
  Domaćin Dikan (avatar)
  Učlanjen
  19.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ni EU ni Kosovo
  Poruke
  4.809
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Kako i zasto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slicn

  pa zato su SPS i DS u koaliciji...jer im poducavaju omladinu

 5. #5
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Kako i zasto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slicn

  a ti mislis da 'nema od olbrajtove sta da se nauci'?

 6. #6
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako i zasto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slicn

  DS ne podučava politički šljam nego političke face. SPS podučavaju najveći šljamovi na planeti.


 7. #7
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako i zasto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slicn

  Citat Original postavio ~Petar~ Pogledaj poruku
  a ti mislis da 'nema od olbrajtove sta da se nauci'?

  Ja mislim da ima, zato i pljujem po SPS-u.


 8. #8
  Domaćin Dikan (avatar)
  Učlanjen
  19.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ni EU ni Kosovo
  Poruke
  4.809
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Kako i zasto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slicn

  Citat Original postavio ~Petar~ Pogledaj poruku
  a ti mislis da 'nema od olbrajtove sta da se nauci'?
  ima, ima....narocito kako syebati Srbe

 9. #9
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Kako i zasto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slicn

  Одлична тема Куши, одличан текст... у питању је велики проблем који се "гура под тепих" - најзад се неко сетио да све лепо опише, ја сам раније више пута упозоравао на те "активности" разних Канцеларија за ЕУ интеграције и сличних...

  опширнији одговор на тему сутра... баш сам уморан...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 10. #10
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako i zasto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slicn

  Citat Original postavio Dikan Pogledaj poruku
  ima, ima....narocito kako syebati Srbe
  Zar na tom planu još ima da se radi?

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Одлична тема Куши, одличан текст... у питању је велики проблем који се "гура под тепих" - најзад се неко сетио да све лепо опише, ја сам раније више пута упозоравао на те "активности" разних Канцеларија за ЕУ интеграције и сличних...

  опширнији одговор на тему сутра... баш сам уморан...
  Užasno je loša tema. Umoran si zato što si pljuvao po temi o Crnogorcima. Sutra će tema možda biti zatvorena.

 11. #11
  Primećen član
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  you`re the first thing and the last thing on my mind in your arms I feel Sunshine
  Poruke
  787
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako i zasto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slicn

  Citat Original postavio jevropa Pogledaj poruku
  E pa sad ovi zuti bi imali tri opcije da ovo protumace:
  pod 1.Nisam imao o ovome pojma al bi mozda sad mogao polako da saberem 2+2
  pod 2.Ma znam ja to sve bre al ebe mi se za Srbiju ja hocu u Evropu zato sto tamo samo
  mene cekaju
  pod 3.Ovo mije mnogo komplikovano nisam taj kapacitet.
  Sudeci po lokaciji(mozda je samo zezanje), lako ti je da se.es iz jedne od najrazvijennih zemalja E.U. Nemoj da prosipas jos go...a odande nego dodji da podelis sa nama ova koja nam serviraju tvoji istomisljenici.

 12. #12
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Kako i zašto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj sličn

  Citat Original postavio Kushi Pogledaj poruku
  Desetine „programa za mlade lidere“, zatim programa za „motivaciju mladih glasača“ - dotiranih preko raznih stranih fondacija, vladinih i privatnih - preplavile su posle 5. oktobra 2000. političku scenu Srbije.

  Od te davne i uzbudljive godine, putem raznih programa koje uglavnom finansiraju stranci, a koje su prihvatile mahom sve srpske partije, unutrašnja struktura domaćih stranaka se fundamentalno izmenila. NJihov podmladak sada ide na seminare gde ga instruktori iz inostranstva obučavaju modernim tehnikama „animiranja glasača“, regrutovanja u partijske redove i „slanja poruka“ biračima. U finansiranju stranaka i njihovog podmlatka - pored fondacija koje se isključivo bave ovom vrstom aktivnosti - učestvuju i neke strane vlade, njihova pojedinačna ministarstva ili ambasade.

  Iako sve traje već nekoliko godina, niko i ne pokušava da proveri učinak ovih programa na partijski kadar. Možda je zid ćutanja koji okružuje ovu sofisticiranu i prilično skupocenu aparaturu za „vaspitavanje kadrova“ utemeljen u činjenici da većina domaćih partija od nje na ovaj ili onaj način profitira. Da li to znači da će na duži rok političke stranke u Srbiji izgubiti kontrolu nad svojim omladinskim kadrom ili su one našle načina da „muzu“ strane fondacije zarad svojih ciljeva - pokazaće vreme.


  Programirana poluizolacija

  Primanje strane pomoći, naravno, samo po sebi ne mora da znači ništa loše. Međutim, ne može se poreći da organizovana pomoć - naročito ako je krupna i administrirana od naročite političke opcije - i te kako utiče, naročito kada su u pitanju mladi. Kome su, na kraju krajeva, lojalni mladi ljudi koji trenutno nose partijske boje i knjižice stranaka u Srbiji, ali uzimaju novac ili druge beneficije od stranih donatora i na njihovim donacijama grade karijeru?

  Srbija je dugo bila u izolaciji. Ne treba potcenjivati želju mladih da se dokažu „pred svetom“. Moćne zapadne zemlje koje u Srbiji imaju političkog i ekonomskog interesa - i koje, zašto ne reći, našu zemlju planski drže u stanju poluizolacije - obilato se koriste ovom činjenicom. Dok Srbija rasprodaje svoju imovinu - uglavnom biznisu čiji su centri odlučivanja u SAD ili Evropskoj uniji - mladi partijski kadar se školuje na američkim i zapadnoevropskim seminarima.

  Malo je reći da su mnogi domaći političari puni hvale za ovakve organizacije. Kako i ne bi, kad su neki od njih i sami bili njihovi kursisti. Takvi ponekad idu čak toliko daleko da skraćenice NED, NDI i IRI u svojim biografijama navode kao da su imena prestižnih univerziteta.

  Izjava Bojana Pajtića, predsednika Izvršnog veća Vojvodine, puna hvale o programu NDI dugo godina je stajala na veb-sajtu ove organizacije. Međutim, pre nekoliko godina je skinuta. Uzrok ovome može biti poslovično menjanje sadržaja, a možda i činjenica da Agencija za međunarodni razvoj SAD (Ju-Es-Ejd, glavni finansijer NDI-ja), prema američkom zakonu o stranoj pomoći iz 1988. (SEED ACT) ne sme finansirati osobe koje se nalaze na javnoj funkciji ili su kandidati za javnu funkciju. Možda su zato Amerikanci počeli da rade sa partijskim juniorima, koji tek treba da postanu funkcioneri. Dakako, i u Vašingtonu predobro znaju da je omladina najpogodnija za ideološku obradu.

  BALŠA, VESNA, ALEKSANDRA...


  Demokratska stranka uopšte ne krije da je najveći „korisnik“ usluga NDI. Čak i članovi Gradskog odbora DS-a smatraju za probitačno da to istaknu u svojim biografijama.
  Balša Božović (1983), član Gradskog odbora DS-a za saobraćaj, kaže: „Učestvovao na više seminara i treninga u organizaciji NDI, na temu nenasilnog otpora, odnosa sa javnošću i političkog marketinga, radio kao volonter u Narodnoj kancelariji predsednika Republike tokom leta 2006. godine“. A Vesna Stanimirović, članica Gradskog odbora DS-a za zdravstvo, otkriva: „Završila NDI obuke za liderke, NDI i IRI obuke za odbornice, kao i obuke ‘Glasa razlike’, ‘Žene to mogu’, ‘Žene u politici i društvu’. Aleksandra Gojković, načelnica gradske uprave DS-a, kaže da je „završila kurseve NDI iz oblasti javnog nastupa, upravljanja ljudskim resursima, upravljanja timom i liderstva.“ Primeri su brojni...

  KURSISTI

  Tako se, na primer, Nenad Rašić, ministar za rad i socijalnu zaštitu u Tačijevoj vladi na Kosmetu (a, bogami i zamenik ministra unutrašnjih poslova Pajazita), u svojoj biografiji pohvalio da je završio „Političku akademiju NDI“. Kao da je u pitanju univerzitet, a ne dotirana partijska organizacija. Rašićeva stranka, SLS, članica je takozvane Liberalne internacionale koja ima sedište u Londonu, gde joj društvo prave LDP Čedomira Jovanovića i Liberali Srbije Dušana Mihajlovića, kao i Liberalna stranka Crne Gore Slavka Perovića. U potpredsedništvu Liberalne internacionale, zanimljivo, sedi i Kenet Volak, potpredsednik NDI.


  Najprisutniji olbrajtovci


  Kada smo već pomenuli ovoliko inicijala, red je i da stvari pojasnimo. Dakle, jedna od najprisutnijih u pomoći partijskom podmlatku u Srbiji je nesvakidašnja američka organizacija koja se zove Nacionalni demokratski institut za međunarodne poslove, skraćeno NDI. Ta institucija se predstavlja kao „neprofitna organizacija“ - reklamirajući se da „radi na jačanju i širenju demokratije u svetu“. Zanimljivo je, međutim, da se ova organizacija u Srbiji tretira kao nevladina. A ne samo da je vladina (američka) - pošto njen osnovni budžet čine fondovi koje joj svake godine dodeljuje američki Kongres - nego ju je Kongres i osnovao 1983. godine. Povrh svega, NDI je pridružena i jednoj specifičnoj političkoj opciji u SAD - Demokratskoj partiji.
  Direktorskim bordom NDI trenutno predsedava Medlin Olbrajt, bivši državni sekretar i sadašnja savetnica predsedničkog kandidata Hilari Klinton. U savetničkom bordu NDI još sede eminentne „demokrate“: bivši guverner NJujorka Mario Kuomo, Majkl Dukakis i Bil Bredli. Tu je i Teodor Sorensen, bivši savetnik Kenedijeve administracije koji je, između ostalog, savetovao neprofitne organizacije naklonjene Demokratskoj partiji SAD da daju novac Fondu za humanitarno pravo Nataše Kandić.

  Čime se bavi Olbrajtov NDI koji je, kako se hvali na svom veb-sajtu, u Srbiji prisutan još od 1997. godine?

  U nedostatku javne debate o tome kako troše budžetski novac
  - kako ovde, tako i u SAD - moramo da se konsultujemo sa njihovim veb-sajtom. „NDI podržava demokratsku tranziciju u Srbiji tako što savetuje demokratske političke partije u vezi sa izborima, organizacionim razvojem i obraćanjem biračima; savetuje i NVO u pogledu nepartijskog posmatranja izbora i mobilizacije glasača; a savetuje i srpski parlament u vezi sa izgradnjom pravosudnih kapaciteta. Programi NDI stižu u svaki region Srbije. Od otvaranja svoje kancelarije 1997, Institut je radio sa preko 30.000 političkih lidera i građanskih aktivista“.
  NDI se na svom veb-sajtu dalje hvali da „sa 50 domaćih vršilaca obuke za političke partije promoviše dugoročan razvoj proreformskih političkih partija“. A da je od 1997. „radio sa više od 15.000 aktivista iz devet političkih partija na republičkom i lokalnom nivou“. Ne skriva takođe da radi i sa poslaničkim grupama unutar parlamenta i lokalnih skupština na tome kako da bolje svoja dostignuća predstave biračima.

  Impresivno, nema šta. Utoliko impresivnije što NDI ne krije da su demokratske partije Srbije - uz njegovu pomoć - otvorile svoje prve partijske centre za obuku kadrova...
  Просто је невероватно на који фуњарски начин жути заобилазе ову тему која садржи податке заиста скандалозне природе - извлаче се к'о пувањак из гаћа... само да оваква тема што пре исцури.

  Елем, после драстичних санкција и блокада, а затим изолације, бомбардовања и окупације дела територије Србије - и странцима је јасно да ће њихови плаћени пулени ускоро издувати и сналазе се - исто као што су некада радили и Турци који су отимали и одводили децу - а затим их враћали овде као ЈАНИЧАРЕ. После њих и по угледу на њих исто су радили Брозови партизани образовањем "омладинаца" или СКОЈ-еваца КОЈИ СУ ТАКОЂЕ БИЛИ УЗДАНИЦА која је, када је дорасла, задала најподлији ударац у леђа Србији.

  И не само да су своје обавештајне службенике инсталирали на сва значајна места и институције државе - него ето, о свом трошку ОДГАЈАЈУ "ЛИДЕРЕ" - ДА НИЈЕ ТРАГИЧНО БИЛО БИ СМЕШНО. То је исто као када би неко отворио универзитет за ПРЕДСЕДНИКА ДРЖАВЕ...

  Имао сам прилике да са неким од тих младих курсаџија разговарам Туга једна. Они чак нису ни свесни да су ти њихови "тренери" у ствари дресери који су им у главе инсталирали читаве мале програме за контролу ума.

  Како их до сада има већ 30 000 јаничара - једини излаз видим у ПРОМЕНИ ИЗБОРНОГ ЗАКОНА - морамо гласати за појединачне личности а не за странке, то видим као једини излаз.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 13. #13
  Iskusan
  Učlanjen
  02.02.2008.
  Lokacija
  Okupirana Srbija pod rezimom srpskog Sakasvilija - poglavnika Borisa Tadica-Francetica
  Poruke
  6.211
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako i zašto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj sličn

  posle ovoga nadam se da vam je jasno da je Boris Tadic srpski Sakasvhili

 14. #14
  Primećen član Slack Bladder (avatar)
  Učlanjen
  07.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Rov
  Poruke
  638
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Kako i zašto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj sličn

  Što ne reče da je ovaj izbljuvak sa sajta srpskadijaspora.info , ja se zabrinuo da nije opet Tabolid

 15. #15
  Ističe se
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Lokacija
  Beograd, Vračar
  Poruke
  2.135
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako i zašto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj sličn

  I treba da nas poducavaju osnovama... Da postoji dobro i zlo koje se razlikuje a ovde su ljudi zaboravili za taj pojam u protekle dve decenije... Bolesno.

 16. #16
  Iskusan
  Učlanjen
  02.02.2008.
  Lokacija
  Okupirana Srbija pod rezimom srpskog Sakasvilija - poglavnika Borisa Tadica-Francetica
  Poruke
  6.211
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako i zašto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj sličn

  amerikanci poducavaju demokrate kako da budu dobre americke sluge , srpski izdajnici i izrodi


  poducavaju ih kako da budu srpske verzije Mihaila Sakasvilija gruzijskog zlikovca ubice diktatora i americkog sluge

 17. #17
  Primećen član Slack Bladder (avatar)
  Učlanjen
  07.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Rov
  Poruke
  638
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Kako i zašto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj sličn

  Zato su tu isti ti ameri da poduče naše fine momke i devojke nacizmu, rasnoj mržnji, netrpeljivosti i patriJotizmu.... Begaj bre

 18. #18
  Iskusan
  Učlanjen
  02.02.2008.
  Lokacija
  Okupirana Srbija pod rezimom srpskog Sakasvilija - poglavnika Borisa Tadica-Francetica
  Poruke
  6.211
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako i zašto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj sličn

  poducavaju ih kako da budu americke podguzne muve sluge kvislinzi i izdajnici sopstvene drzave.

 19. #19
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Kako i zašto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj sličn

  Slack Bladder
  Registrovan član  Учлањен: 07.08.2008.
  Поруке: 11


  Re: Kako i zašto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj sličn

  Što ne reče da je ovaj izbljuvak sa sajta srpskadijaspora.info , ja se zabrinuo da nije opet Tabolid
  Zato su tu isti ti ameri da poduče naše fine momke i devojke nacizmu, rasnoj mržnji, netrpeljivosti i patriJotizmu.... Begaj bre
  Чудно . ОПЕТ СМРДИ НЕКИ КЛОН.......... а шта фали том сајту, није довољно ЖУТ или...???
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 20. #20
  Primećen član Slack Bladder (avatar)
  Učlanjen
  07.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Rov
  Poruke
  638
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Kako i zašto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj sličn

  Citat Original postavio Markowac Pogledaj poruku
  poducavaju ih kako da budu americke podguzne muve sluge kvislinzi i izdajnici sopstvene drzave.
  Aha, nije nego. Da krenem redom:
  Stormfront.org - osnovao član KKK-a, USA, do nedavno glavno mesto okupljanja na netu naših strojevaca i ostalog naci šljama
  Blood and Honor - neonaci organizacija nastala u Britaniji, kod nas njeni zastupnici na bhserbia.org

  Obraz, Zveri, 1389.org, Smorovci.....svi su oni u istoj klasi. Ako je iko podguzna muva i kvisling to su ove propalice.


  @Eremita
  Nisu te nahranili pa sad luduješ ?

 21. #21
  Ističe se
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Lokacija
  Beograd, Vračar
  Poruke
  2.135
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako i zašto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj sličn

  Citat Original postavio Slack Bladder Pogledaj poruku
  @Eremita
  Nisu te nahranili pa sad luduješ ?
  Štede na koncentratu

 22. #22
  Primećen član Slack Bladder (avatar)
  Učlanjen
  07.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Rov
  Poruke
  638
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Kako i zašto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj sličn

  Citat Original postavio mariobre Pogledaj poruku
  Štede na koncentratu

  Care imaš piće od mene za ovo

 23. #23
  Elita
  Učlanjen
  01.08.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  20.335
  Reputaciona moć
  319

  Podrazumevano Re: Kako i zasto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slicn

  Citat Original postavio ~Petar~ Pogledaj poruku
  a ti mislis da 'nema od olbrajtove sta da se nauci'?

  Ima kako nema:Kako ubiti sto vise Srba a pri tom ostati nevin i uz to jos dobiti drzavu na poklon.To si iti naucio jel`?

 24. #24
  Elita
  Učlanjen
  01.08.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  20.335
  Reputaciona moć
  319

  Podrazumevano Re: Kako i zasto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slicn

  Citat Original postavio WEISHAUPT Pogledaj poruku
  Zar na tom planu još ima da se radi?  Užasno je loša tema. Umoran si zato što si pljuvao po temi o Crnogorcima. Sutra će tema možda biti zatvorena.

  A ti ne mozes docekati da se na tom planu opet nesto pocne raditi,pa si vec aktivno uzeo ucesce.

 25. #25
  Elita
  Učlanjen
  01.08.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  20.335
  Reputaciona moć
  319

  Podrazumevano Re: Kako i zasto podmladak ds i njihovih partnera vaspitavaju Olbrajtova i njoj slicn

  Citat Original postavio maho shojo Pogledaj poruku
  Sudeci po lokaciji(mozda je samo zezanje), lako ti je da se.es iz jedne od najrazvijennih zemalja E.U. Nemoj da prosipas jos go...a odande nego dodji da podelis sa nama ova koja nam serviraju tvoji istomisljenici.

  E vidi ovako:Ta govna(Tadic i kompanija)koja ste izasrali moracete boga mi sami i da pojedete.

Slične teme

 1. Kako uhvatiti partnera u prevari
  Autor cvetko_a u forumu Žene
  Odgovora: 171
  Poslednja poruka: 23.07.2009., 23:40
 2. Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 15.04.2008., 22:03
 3. kako biramo partnera i/ili partnerku
  Autor Janna u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 28
  Poslednja poruka: 23.10.2006., 12:51
 4. Da li volite da varate partnera i zasto?
  Autor sssm u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 61
  Poslednja poruka: 04.08.2004., 01:23

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •