pls pomagajte iako je mnogo neiskusno pitanje vezano za VB
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: pls pomagajte iako je mnogo neiskusno pitanje vezano za VB

  1. #1

    Podrazumevano pls pomagajte iako je mnogo neiskusno pitanje vezano za VB

    Ova komanda ElseIf, jel to znaci, kada napravim neki slucaj sta da se radi,
    npr.
    If TextBox1.Text = nemam pojma
    Then Label1.Text = ti si n00b
    ElseIf
    TextBox1.Text = ja sam car
    Then Label1.Text = nisi
    End If

    jel sam dobro shvatio komandu ili ona sluzi za nesto drugo, ako sluzi onda pls
    mi objasnite za sta...



  2. #2
    Aktivan član redsonia (avatar)
    Učlanjen
    20.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    USA
    Poruke
    1.088
    Tekstova u blogu
    7
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: pls pomagajte iako je mnogo neiskusno pitanje vezano za VB

    Dobro si je shvatio.

  3. #3

    Podrazumevano Re: pls pomagajte iako je mnogo neiskusno pitanje vezano za VB

    hvala...
    usput mi se pojavila druga nedoumica u toku pravljenja mog prvog programa, a to je,
    kako glasi komanda za link u drugi form?
    Ono sto hocu da kazem ako ne razumete, je,
    (recimo da Form1 ima CommandButton1 i da na klik na to dugme treba da se otvori Form2)
    CommandButton1.Click
    e sta dalje treba da napisem?
    hvala unapred na pomoci

  4. #4
    Aktivan član redsonia (avatar)
    Učlanjen
    20.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    USA
    Poruke
    1.088
    Tekstova u blogu
    7
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: pls pomagajte iako je mnogo neiskusno pitanje vezano za VB


  5. #5
    Obećava
    Učlanjen
    03.08.2008.
    Poruke
    59
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pls pomagajte iako je mnogo neiskusno pitanje vezano za VB

    Citat Original postavio V1C10U5K1LL1NGM4CH1N3 Pogledaj poruku
    Ova komanda ElseIf, jel to znaci, kada napravim neki slucaj sta da se radi,
    npr.
    If TextBox1.Text = nemam pojma
    Then Label1.Text = ti si n00b
    ElseIf
    TextBox1.Text = ja sam car
    Then Label1.Text = nisi
    End If

    jel sam dobro shvatio komandu ili ona sluzi za nesto drugo, ako sluzi onda pls
    mi objasnite za sta...
    Kad analiziras vise mogucih unosa, neces koristiti IF THEN ELSE... .

    Kod:
    DIM argUserInp AS STRING '  argument_korisnicki_unos
    LET argUserInp = txtUserInp.Text '  "LET" ne mora da stoji...
    SELECT CASE argUserInp '  Umesto S C txtUserInp.Text, jer je brze...
    CASE "ja sam pravi car"
    CASE "ja sam car" '  U oba slucaja
        lblRetVal = "Nisi, ne verujem"
    CASE "ja sam cezarijon"
        lblRetVal = "Ehhehe :)"
    CASE ELSE '  Svi ostali slucajevi
        lblRetVal = "Verujem ti"
    END SELECT 'Kraj

  6. #6
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: pls pomagajte iako je mnogo neiskusno pitanje vezano za VB

    Citat Original postavio V1C10U5K1LL1NGM4CH1N3 Pogledaj poruku
    ...(recimo da Form1 ima CommandButton1 i da na klik na to dugme treba da se otvori Form2)
    CommandButton1.Click...
    Kod:
    Load Form2 'ucitavanje forme u memoriju
    Form2.Show 'prikazivanje forme
    Moze i ovako:
    Kod:
    Load Form2
    Form2.Show 1 'Form2 uvek u prvom planu

  7. #7
    Početnik
    Učlanjen
    23.11.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Makedonija
    Poruke
    28
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pls pomagajte iako je mnogo neiskusno pitanje vezano za VB

    Citat Original postavio V1C10U5K1LL1NGM4CH1N3 Pogledaj poruku
    Ova komanda ElseIf, jel to znaci, kada napravim neki slucaj sta da se radi,
    npr.
    If TextBox1.Text = nemam pojma
    Then Label1.Text = ti si n00b
    ElseIf
    TextBox1.Text = ja sam car
    Then Label1.Text = nisi
    End If

    jel sam dobro shvatio komandu ili ona sluzi za nesto drugo, ako sluzi onda pls
    mi objasnite za sta...
    Ту се користи Else, мада може и ElseIf.

    If a<5 Then ако је мање од 5
    Label1.Text = .......
    ElseIf a<12 ако није мање од 5, а мање од 12
    Label......
    ElseIf a < 20 ако није мање од 12, а мање од 20
    ..........
    Else ако није мање од 20
    Label1.Text = ...........
    End If
    Poslednji put ažurirao/la stojan palancanski : 08.08.2008. u 10:49

  8. #8
    Početnik
    Učlanjen
    07.08.2008.
    Poruke
    23
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pls pomagajte iako je mnogo neiskusno pitanje vezano za VB

    Moze umesto TextBox1.Text da se kuca bez .Text, posto je .Text valjda napravljen operator konverzije klase u string.

    If TextBox1 = "bez .Text" then
    ..

Slične teme

  1. Pitanje vezano za jaknu...
    Autor Leeman u forumu Muškarci
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 09.02.2009., 21:57
  2. Pitanje vezano za Sky Star 2
    Autor mtopic u forumu Satelitska televizija
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 20.03.2006., 00:01
  3. Pitanje vezano za VB scripting
    Autor guzpapir u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 04.08.2005., 01:01
  4. pitanje za vezano za vojsku
    Autor Mirko BGD u forumu Politika
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 16.04.2005., 04:26
  5. Pitanje vezano za plocu
    Autor Bule_busko u forumu Hardver
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 28.04.2004., 16:18

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •