Brat Radovana Karadžića, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločinac

Pogledaj rezultate ankete: Da li Luka Karadžić treba da robija zbog toga što je ubio Branislavu Rebić?

Glasova
93. Ne možete glasati na ovu anketu
 • Da

  72 77,42%
 • Ne, brat najvećeg živog Srbina ne treba da robija

  21 22,58%
Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 120

Tema: Brat Radovana Karadžića, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločinac

 1. #1
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  03.04.2008.
  Lokacija
  Lijeva Rijeka
  Poruke
  323
  Reputaciona moć
  0

  Thumbs down Brat Radovana Karadžića, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločinac

  http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2005/07/16/srpski/H05071503.shtml

  Saobraćajna nesreća na putu Kragujevac-Mladenovac kod sela Trnovo


  Pijani Karadžić izazvao sudar
  Teško povređena Branislava Rebić (21) iz Aranđelovca u kritičnom stanju. Saopštenje za javnost o nesreći juče više sati bilo u kabinetu ministra policije Dragana Jočića da bi se "neke stvari do kraja odradile"
  KRAGUJEVAC - Luka Karadžić (53) iz Nikšića, brat haškog begunca Radovana Karadžića, izazvao je preksinoć saobraćajnu nesreću u pijanom stanju u kojoj je teško povređena devojka Branislava Rebić (21) iz sela Banja kod Aranđelovca. Udes se dogodio preksinoć oko 18.15 sati na magistralnom putu Kragujevac-Mladenovac kod Trnova. Povređena Branislava je u kritičnom stanju i nalazi se na Odeljenju intenzivne nege u Kliničkom centru u Kragujevcu.

  Iako se saobraćajna nesreća dogodila preksinoć, kragujevačka policija se zvaničnim saopštenjem oglasila tek oko 16 sati sledećeg dana. Kako nezvanično saznajemo, izveštaj o ovom događaju bio je na stolu ministra policije Dragana Jočića još u prepodnevnim satima, a novinarima je rečeno da se "još moraju da odrade do kraja neke stvari".

  Prema podacima do kojih je došao Glas, Luka Karadžić bio je u sivom metalik "mercedesu", nikšićkih registracija.

  Branislava Rebić je primljena u kragujevački klinički centar oko 19.30 sati i odmah je podvrgnuta operaciji, koja je trajala puna dva sata.

  - Devojka je primljena sa teškim povredama glave i mozga, te zbog teške kontuzije i krvarenja na mozgu - izjavio je za Glas primarijus dr Predrag Erić, načelnik Odeljenja intenzivne nege, na kom je Branislava smeštena posle operacije. Erić dodaje da je pacijentkinja priključena na aparate za veštačko disanje i da su preduzete sve mere u cilju lečenja.

  - Međutim, njeno stanje je veoma kritično i sa neizvesnim ishodom - rekao je primarijus Erić.
  Kako nezvanično saznajemo, Branislavi su samo pre nekoliko dana roditelji kupili automobil i ona je te večeri sa poznanikom krenula iz Aranđelovca za Kragujevac. NJu su u bolnici posetili roditelji i ostala rodbina.

  Dejan Veljković, opštinski tužilac iz Topole, izjavio je za Glas da očekuje podnošenje prijave tek u popodnevnim satima, pa ništa zvanično povodom ovog događaja još ne može da kaže. Ni predsednik suda u Topoli Borivoje Žunić takođe nije imao nikakvu zvaničnu informaciju i izjavio je da do 13 sati nije stigla ni krivična prijava, tako da još nema predmet.

  Luka Karadžić se, prema nezvaničnim informacijama, nalazio sam u "mercedesu", a na mestu događaja zadesili su se i lekari iz doma zdravlja iz Topole. Oni su povređenoj devojci pružili prvu pomoć.
  Kako je saopštila kragujevačka policija, Karadžić će, uz krivičnu prijavu za krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, biti priveden istražnom sudiji.

  B. Kuljanin


  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2005/07/19/srpski/H05071801.shtml


  Sud u Topoli poverovao da optuženi neće pobeći pre suđenja


  Luka na slobodi
  U ekskluzivnoj izjavi za Glas po izlasku iz pritvora Karadžić je kratko odgovorio da "samo Branislavi bude bolje", misleći na devojku koja je povređena u nesreći
  KRAGUJEVAC - Krivično veće Opštinskog suda u Topoli donelo je juče odluku o puštanju iz pritvora Luke Karadžića (53), osumnjičenog da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povređena Branislava Rebić (21) iz Aranđelovca.

  Odmah po izlasku iz pritvora Karadžić je otišao da obiđe Branislavu u kragujevačkoj bolnici.
  - Samo da Branislavi bude bolje. Uopšte ne razmišljam o sebi. Moja porodica i ja spremni smo da na svaki način pomognemo njoj i njenoj porodici. I najiskrenije saosećamo sa njima - izjavio je Karadžić, koji se od petka uveče nalazio u istražnom zatvoru u Petrovcu kraj Kragujevca.

  Iako mu je istražni sudija odredio pritvor zbog mogućnosti da pobegne i mogućeg uticaja na svedoke, na šta je Karadžićev advokat uložio žalbu, predsednik Opštinskog suda Borivoje Žunić izjavio je za Glas da je Veće ocenilo da su razlozi za pritvor bili nejasni i nepotpuni.
  - Ne može da se zaključi koje okolnosti ukazuju da će Karadžić pobeći. Takođe, Veće je stalo na stanovište da Luka Karadžić ne može da utiče na svedoke zbog toga što su sami svedoci oštećeni u postupku, i on na njih ne može da utiče - izjavio je Žunić.

  Svedoci su, naime, izjavili da sama devojka Branislava Rebić koja je i dalje u kritičnom stanju i njen mladić, nisu bliski sa Karadžićem, pa samim tim nema osnova za sumnju da bi on mogao da utiče na njihove izjave, obrazloženo je u sudu.

  Glasu je potvrđeno da bez obzira na veliko interesovanje javnosti za ovaj događaj, i činjenice da je Luka Karadžić brat haškog optuženika Radovana Karadžića, nije bilo pritisaka na Opštinski sud u Topoli niti na rad Krivičnog veća.

  Lekari kragujevačkog Kliničkog centra i dalje se bore za život teško povređene Branislave Rebić. Ona je u saobraćajnoj nesreći koja se u naselju Trnava kod Topole, dogodila 14. jula ove godine u večernjim satima, zadobila teške povrede glave.
  - Život joj je i dalje ugrožen i njeno stanje je vrlo teško - izjavila je dr Danijela Jovanović-Radojević.

  S. Vojinović

  B. Kuljanin


  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2005/07/20/srpski/H05071902.shtml


  Preminula devojka iz sudara sa Karadžićem

  KRAGUJEVAC/ARANĐELOVAC - Dvadesetjednogodišnja Branislava Rebić iz Aranđelovca, teško povređena u saobraćajnoj nesreći za koju je osumnjičen Luka Karadžić, preminula je preksinoć u Kliničkom centru u Kragujevcu. Dežurni lekari sa odeljenja intenzivne nege saopštili su da je Branislava preminula u ponedeljak, u 21,07 sati.

  Devojka je u Klinički centar primljena 14. jula, oko 19.30 sati, u kritičnom stanju, sa teškim povredama glave, kontuzijom i krvarenjem mozga. Bila je podvrgnuta operaciji koja je trajala puna dva sata, i sve vreme priključena na aparate za disanje. Napori lekara da joj spasu život ostali su bezuspešni.

  Podsetimo, Branislava Rebić je teško povređena, pre šest dana, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Kragujevac-Mladenovac, u naselju Trnava kod Topole. Prema saopštenju policije, do nesreće je došlo kada je "mercedes" kojim je upravljao Luka Karadžić (53) prešao na levu stranu kolovoza i sudario se sa "fijatom" kojim je upravljala Branislava Rebić. U automobilu se nalazio i njen mladić sa kojim je tragično nastradala devojka krenula u Kragujevac. Prema nalazu policije, Karadžić je automobilom upravljao pod dejstvom alkohola i on je zadržan u pritvoru punih pet dana.

  Porodica Rebić stigla je posle "Oluje" iz Kostajnice iz Hrvatske 1995. godine u selo Banja kod Aranđelovca. Komšije za njih imaju samo reči hvale i kažu da je Branislava bila vredan student. U Beogradu je studirala arapski jezik i bila je na trećoj godini Filološkog fakulteta. Mlađi brat je tek završio prvi razred srednje škole. Roditelji Branko i Branka Rebić ophrvani tugom, nisu se oglašavali, niti želeli da daju bilo kakve izjave novinarima od samog trenutka kada se nesreća dogodila.

  Branislava je, kako saznajemo, još pre dve godine položila vozački ispit i za C kategoriju i bila je, kažu svi, dobar vozač.
  Iz Opštinskog suda u Topoli saznajemo da je dat nalog za obdukciju. Branislava Rebić biće sahranjena na Risovačkom groblju u Aranđelovcu u četvrtak u 14 sati.

  Luka Karadžić pušten je iz pritvora u ponedeljak u popodnevnim satima.

  Ekipa Glasa 2. #2
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  03.04.2008.
  Lokacija
  Lijeva Rijeka
  Poruke
  323
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  http://arhiva.kurir-info.co.yu/Arhiva/2005/oktobar/04/H-01-04102005.shtml


  SVI DOKAZI PROTIV LUKE


  Luki Karadžiću preti višegodišnja robija zbog udesa u kome je poginula Branislava Rebić. Vozio pijan, prekoračio brzinu, njegov auto bio ispravan

  BEOGRAD - U Okružnom sudu u Kragujevcu uskoro počinje suđenje Luki Karadžiću koji je pre dva meseca izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala Branislava Rebić (21) iz sela Banja kod Aranđelovca.

  Brat Radovana Karadžića, najtraženijeg haškog begunca, mogao bi da bude osuđen na kaznu zatvora do 15 godina, jer će mu se suditi za krivično delo ugrožavanje opšte bezbednosti sa smrtnim ishodom.

  On praktično neće imati nijednu olakšavajuću okolnost jer je vozio pijan, prekoračio je brzinu, a utvrđeno je da je njegov "mercedes" bio tehnički ispravan! Istraga o ovom događaju privedena je kraju i čeka se još samo nalaz veštaka saobraćajne struke sa Saobraćajnog instituta u Novom Sadu.

  Izvor Kurira blizak istrazi, koji je insistirao na anonimnosti, tvrdi da svi prikupljeni dokazi nedvosmisleno govore da je za smrt Branislave Rebić odgovoran Luka Karadžić.
  - Svi dokazi su protiv Luke. On je kobne noći bio pijan za volanom, a to potvrđuje i nalaz njegove krvi, u kojoj je posle nesreće nađeno 1,9 promila alkohola. Luka je, pod uticajem alkohola, vozio mnogo iznad dozvoljene brzine, zbog čega je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad svojim "mercedesom", u jednoj krivini je prešao na suprotnu stranu puta i udario u plavi "fijat" koji je vozila nesrećna devojka.

  - Njegov automobil veštači se na Institutu u Novom Sadu i dosadašnji nalazi ukazuju da je "mercedes" bio potpuno tehnički ispravan. Uz ovakve dokaze, Luka Karadžić neće imati nijednu olakšavajuću okolnost - navodi naš izvor.

  Podsetimo, brat najtraženijeg haškog begunca je 14. jula ove godine, u naselju Trnava kod Kragujevca, udario u "fijat" za čijim volanom je bila Branislava Rebić, a na mestu suvozača njen momak. Ona je sa teškim povredama glave i kičme prebačena u Klinički centar u Kragujevcu bez ikakve šanse da preživi. Preminula je 18. jula, i to samo nekoliko sati posle odluke opštinskog tužioca u Topoli Borivoja Žunića da Luki Karadžiću ukine pritvor.


  Roditelji čekaju suđenje

  Roditelji nastradale Branislave ostali su pri svom ranijem stavu da neće govoriti za medije sve dok ne počne suđenje.
  - Novinari nas zovu, hoće priču. Javljaju se razni ljudi, nude pravnu pomoć, ali mi nećemo ništa reći dok ne počne suđenje i dok ne vidimo "odakle vetar duva" - kaže otac pokojne Branislave Rebić.

  Sagovornik Kurira navodi da je odluka o ukidanju pritvora više nego sumnjiva.
  - Luka Karadžić je uhapšen i priveden na saslušanje dan posle saobraćajke, a istražni sudija Milan Mesarović, na zahtev opštinskog tužioca Žunića koji je istovremeno i predsednik Opštinskog suda, odredio mu je pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bekstva i mogućnosti da utiče na svedoke. Međutim, četiri sata pre nego što će teško povređena Branislava Rebić preminuti, veće Opštinskog suda ukida Karadžiću pritvor uz obrazloženje da on nema gde da pobegne i da ne može uticati na svedoke.

  - Pri tom se zanemaruje činjenica da je Luka nastanjen u Nikšiću, ali da ima prijavljen boravak u Beogradu. Ili postoji "još nešto" zbog čega je Opštinski sud u Topoli doneo ovakvu odluku, kao što je do sada nepotvrđena informacija da je Radovanov brat kobne večeri izazvao saobraćajnu nesreću bezglavo bežeći od policije koja ga je jurila - objašnjava ovaj izvor.

  Predmet Luke Karadžića preuzela je istražni sudija Okružnog suda u Kragujevcu Danica Marinković, koja je za Kurir potvrdila da će se istraga o ovom slučaju zaokružiti kada stigne nalaz sa Saobraćajnog instituta u Novom Sadu.


  Luka Karadžić je tokom saslušanja kod istražnog sudije negirao krivicu. On je tvrdio da nije prešao na suprotnu stranu puta. Karadžić je rekao da je kolovoz bio klizav i da je iza krivine na njega izleteo "fijat". Luka je, kako saznajemo, priznao da je pre nego što je seo za volan popio šest krigli piva.


  Nisam ja pijani Luka!

  Luka Karadžić ogorčen je na pisanje našeg lista o ovoj saobraćajnoj nesreći. Karadžić je poručio Kuriru da informacije traži na nekom drugom mestu.
  - Informacije tražite tamo gde ste ih dobijali neposredno posle nesreće. Pisali ste svašta, te pijani Luka imao 1,9 alkohola u krvi, te vozio ovako i ne znam šta sve još. Suđenje nije počelo jer ni istraga još nije gotova. To je sve što mogu da vam kažem - rekao je Radovanov brat.
  Karadžić je rekao da više neće davati izjave za naš list jer "ako je Kurir imao nameru da mu zagorča život, u tome je i uspeo".  (LJ. K.)


  ---------------------------------------------------------------------------------------------------

  http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/tema/glas-javnosti-29-07-2008/sudski-postupak-protiv-luke-karadzica-privodi-se-kraju


  Sudski postupak protiv Luke Karadžića privodi se kraju

  Sudski postupak koji se protiv Luke Karadžića (56) vodi u kragujevačkom Okružnom sudu, zbog saobraćajne nesreće u kojoj je stradala Branislava Rebić (21) iz Banje kod Aranđelovca, privodi se kraju. Za 9. septembar zakazan je glavni pretres, kada se očekuje, iznošenje kompletnih dokaza, i završna reč tužioca i odbrane Karadžića.
  U saobraćajnoj nesreći koja se kod Topole, dogodila sredinom jula 2005. godine učestvovali su Luka Karadžić, brat Radovana Karadžića, i dvadesetjednogodišnja Branislava Rebić iz sela Banje kod Aranđelovca, student treće godine Filološkog fakulteta u Beogradu. Branislava Rebić je tada zadobila teške povrede glave i mozga, i nakon četiri dana kome, preminula je u kragujevačkom Kliničkom centru.
  Luka Karadžić je pred istražnim sudijom Opštinskog suda u Topoli, a zatim i u sudskom postupku koji je, zbog smrti devojke, prebačen u Okružni sud u Kragujevcu tvrdio da nije vozio levom stranom. Svoj iskaz tokom suđenja nije menjao.
  Na zahtev zastupnika porodice Rebić urađeno je, pored veštačenja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, i superveštačenje veštaka Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, a svoje mišljenje dali su, takođe na zahtev porodice Rebić, i traseolozi.
  Odbrana Karadžića nije se suprotstavila nijednom od zahteva porodice Rebić ocenjujući da je u njegovom interesu da se svi dokazi iznesu pred sud, niti je Karadžić menjao svoj prvobitni iskaz da nije vozio levom stranom.
  Interesantno je da je u vreme kada je Luka Karadžić, po rešenju istražnog sudije Opštinskog suda u Topoli bio u pritvoru, sin Radovana Karadžića, Saša Karadžić takođe bio uhapšen i to u Beogradu. U isto vreme izvršen je pretres stana LJiljane i Radovana Karadžića na Palama, a u isto vreme vođena je od strane SFOR-a, jedna od neuspelih akcija na hvatanju haškog optuženika.
  Superveštačenjem koje su potpisali veštaci beogradskog Saobraćajnog fakulteta „nije utvrđen nijedan propust vozača ‘mercedesa’“ Luke Karadžića, odnosno nije utvrđena njegova krivica za nastanak nesreće u kojoj je smrtno stradala Branislava Rebić.
  Sudski postupak vodi sudija Okružnog suda Aleksandar Blanuša.
  Poslednji put ažurirao/la Keća Pontin : 02.08.2008. u 00:52

 3. #3
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  03.04.2008.
  Lokacija
  Lijeva Rijeka
  Poruke
  323
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Otac ubijene Branislave svaki dan gleda na TV Luku koji traži pravdu?!!

  Poslednji put ažurirao/la Keća Pontin : 02.08.2008. u 02:24

 4. #4
  Ističe se Secikesa (avatar)
  Učlanjen
  19.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na planeti Saev u galaksiji Andromeda
  Poruke
  2.794
  Reputaciona moć
  69

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  Ako je pocinio bilo kakvo krivicno delo bilo ko i pa Luka Karadzic treba da odgovara,ali ti kao da znas nesto sto haski sud nije jos utvrdio,a to je krivica Radovana Karadzica,tako da nemoj da se bahanalises mnogo.

 5. #5
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  ako sam dobro shvatio, nesreca je nastala pre hapsenja.
  ako je i bilo propusta, nadam se da ce se sada to ustanoviti i sud doneti ispravnu odluku o tome da li je kriv ili ne.
  mada bez obzira na ishod, mlad zivot je prekinut... steta...
  zato sam uvek bio da se poostre kazne za nesavesne vozace, narocito one koji voze pijani. i ako je tacno da je vozio u pijanom stanju, mislim da je kriv.

 6. #6
  Iskusan
  Učlanjen
  06.02.2008.
  Poruke
  5.539
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  Ovo je stvara stvar... mogao bi lepo da otvoriš temu sa ovakvim naslovom na nekom muslimanskom forumu, pa da se tamo naslađuješ.

 7. #7
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  03.04.2008.
  Lokacija
  Lijeva Rijeka
  Poruke
  323
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Traži pravdu?!!

  http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=15609

  Dosije: Luka Karadžić

  Objavljeno: Pon, 28. 07. 2008. 17:23

  PROKLETSTVO MLAĐEG BRATA  Radovan ga izvukao iz anonimnosti

  PHOTO: DRAGAN KUJUNDŽIĆ


  Nekada samo poštar u Nikšiću, kome se radovala uglavnom rodbina gastarbajtera zbog blagougodnih vesti koje im je donosio, a danas brat, patriota, četnički vojvoda, ali i osumnjičeni za ranjavanje i ubistvo. Reč je naravno o Luki Karadžiću, nezaobilaznom licu aktuelnih okupljanja patriota i veze javnosti sa haškim optuženikom No. 1.

  Piše: Dejan Kožul

  Luka Karadžić rođen je 1. jula 1951. u crnogorskom selu Petnica nedaleko od Šavnika na Durmitoru. Malo toga je poznato iz njegove dalje prošlosti. Zna se da je završio srednju školu u Nikšiću, gde je raznosio telegrame radeći godinama kao poštar.
  U medijski centar, Luka nije došao svojom zaslugom, već pre svega zbog lika i dela starijeg brata Radovana. Prokletstvo mlađeg brata, večno u senci starijeg, Luka nikada nije mogao da raščini, mada, i da jeste uspeo, pitanje je čime bi se ovaj brka, sklon alkoholu, danas bavio. Brat Radovana Karadžića za njega je zanimanje kakvo je samo poželeti mogao.
  Međutim, da u ovoj zemlji ima ikakve pravde, kao što to nije slučaj, Luka Karadžić bi se danas šepurio u nekoj od zatvoreničkih ćelija, a ne po ulicama Beograda.

  U svađi pucnjem ranio fudbalskog trenera

  Hajdučka familija: Luka i Dragan


  PHOTO: DRAGAN KUJUNDŽIĆ


  Aktuelna dešavanja oko hapšenja Radovana Karadžića u potpunosti su u drugi plan potisnula činjenicu da je Luka Karadžić, pre tri godine, pijan, skrivio smrt 21-godišnje devojke, kao i da je godinu dana pre toga uhapšen u Srbiji na osnovu poternice MUP-a Crne Gore zbog „izazivanje opšte opasnosti, zato što je na Mljetičku, između Šavnika i Žabljaka, ispred istoimenog restorana, pucao iz pištolja i ranio fudbalskog trenera Miku Zirojevića”, saopštila je tada crnogorska policija.
  Incident se desio sredinom devedesetih godina, nakon svađe oveće grupe posetilaca restorana.
  Zbog ovog incidenta, mlađi Karadžić je završio u podgoričkom Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, popularnom Spužu, na izdržavanju 40-dnevne kazne.
  Iako je u početku demantovao medije, tvrdeći da nije uhapšen, Luka Karadžić je veoma brzo promenio ploču, shvativši da bi od hapšenja mogao da izvuče korist i stekne pokoju simpatiju, naravno opet koristeći slavu starijeg brata.
  Nakon izlaska iz zatvora, Luka je dao intervju Svedoku, u kojem je govorio: „Crna Gora od Beograda potražuje više od stotinu kriminalaca. Šta je sa onima koji su osumnjičeni za najteža krivična dela? Slobodno šetaju. A oni našli Luku Karadžića da uhapse! I pojedini mediji su se prema meni ponašali kao prema kriminalcu.
  Iz tog intervjua valjalo bi izdvojiti i sledeće: „Najpre sam otišao da vidim majku Jovanku, jer mi je supruga nekoliko puta bila u poseti. Jovanka, iako ima 84 godine, ume dostojanstveno da nosi dugogodišnju nepravdu prema porodici Karadžić. Iako je nedavno imala vrlo tešku operaciju zamene kuka, dočekala me je na nogama, bez štapa i štaka. Ona je hrabra žena. Poljubila me je i rekla: 'Sine, bolelo bi me da si, ne daj bože, ubio nekoga. Ovako, nisam brinula. Dobro došao kući!'”

  Pijani Luka usmrtio devojku


  Bolelo bi me da si, ne daj bože, ubio nekoga: reči mame Karadžić upućene Luki


  PHOTO: EPA/SAŠA STANKOVIĆ


  Mama Karadžić je u međuvremenu umrla, a Luka je nastavio posete kafanama i druženje sa flašom. Nakon jednog takvog drugovanja, manje od godinu dana nakon hapšenja zbog pucanja, odnosno 14. jula 2005, Luka Karadžić se u selu Gornja Trnava, nadomak Topole, u prilično pripitom stanju, svojim belim mercedesom „zakucao” u fijat koji je vozila 21-godišnja Branislava Rebić, koja je zadobila teške povrede. Četiri dana nakon udesa, zbog teških povreda glave, Branislava je preminula.
  Prema prvobitnim informacijama, Luka Karadžić je imao čak 1,9 promila alkohola u krvi. Policija je odmah utvrdila da je Karadžić svojim mercedesom prešao u levu traku, zbog čega je i došlo do sudara. Luka Karadžić je uhapšen, saslušan kod istražnog sudije Opštinskog suda u Topoli, nakon čega mu je određen pritvor od 30 dana. Međutim, Karadžić se našao na slobodi svega nekoliko sati nakon smrti Branislave Rebić, jer je procenjeno da ne može da utiče na svedoke, a sam nikada nije priznao da je krivac za nesreću. Karadžić je istražnom sudiji u Topoli i pred Okružnim sudom u Kragujevcu rekao da je vozio na svojoj strani kolovoza.
  Zatim su usledile i ispravke veštaka sudske medicine. Od 1,9 promila, količina alkohola u krvi Luke Karadžića spala je na 0,8. Okružno javno tužilaštvo u Kragujevcu podiglo je optužnicu koja tereti Karadžića da je tada vozio sa 0,82 promila alkohola u krvi, a registracija vozila kojim je upravljao istekla je 14 dana pre nesreće. „Optuženi je vozilom mercedes, ne poštujući saobraćajne propise, udario u fijat koji je vozila Branislava Rebić”, saopštilo je Tužilaštvo.


  Nije poznato da se Luka Karadžić, koji je inače izjavljivao da mu je jako teško posle nesreće, ijednom pojavio na ročištima povodom ovog slučaja. Zapisane su njegove reči dan nakon smrti Branislave Rebić i nakon što je pušten iz Okružnog zatvora u Kragujevcu:
  „Osećam se grozno. Ne daj bože nikome ovo što se meni dogodilo. Situacija je teška i neprijatna. Razumite da ne mogu da govorim o saobraćajnoj nesreći zbog istražnog postupka koji je još u toku. Nema smisla da bilo šta komentarišem o udesu i zbog porodice nesrećne devojke.”

  Posvađani sa zakonom

  Članovi porodice Karadžić česti su gosti zatvorskih ustanova. Osim Luke i Radovana, još jedan od braće Karadžić može da se pohvali zatvorskim iskustvom. Naime, Radislav Karadžić je uhapšen krajem oktobra 2006, zbog sumnje da je prikrivao tragove ubistva Zlatka Bulatovića, posle tuče u svojoj kafani Kula Karadžića u Podgorici.
  Luka Karadžić je tada govorio da Radislav nije uhapšen zbog prikrivanja, već da je priveden u svojstvu svedoka zbog ubistva.
  Dragan Karadžić, koji je poslednjih dana davao izjave da je on bio jedini jatak strikanu Radovanu, sumnjičen je za preprodaju droge, zbog čega je policija u nekoliko navrata pretresala njegovu kuću u Nikšiću.
  Ne treba ni spominjati da su svaki sličan kontakt sa policijom u porodici Karadžić karakterisali kao pritisak zbog odbeglog i odmetnutog Radovana.


  Dok se Luka Karadžić samosažaljevao, porodica, koja je izbegla iz Kostajnice 1995, ostala je bez ćerke, ali i bez pravde, na šta je više puta ukazivao Branko Rebić, Branislavin otac. Zanimljivo je da su najteže optužbe iznesene u Kuriru.
  „Dosad sam ćutao i nisam hteo ništa da pričam. Međutim, nije lako slušati njihove mutljavine, jer gaze preko mog mrtvog deteta, a ti ne možeš ništa. Da je bilo kao što kažu, ne bih se ganjao, ali da me ovako prave ludim, to ne mogu da dozvolim”, govorio je Branko Rebić, koji je još optužio Karadžićevog advokata i stručnjake koji su dosad veštačili na suđenju da montiraju proces.
  „Suđenje tapka u mestu, ali ne zbog sudija već zbog veštaka. Od aprila prošle godine čeka se veštačenje stručnjaka sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu. Zar im je potrebno deset meseci da utvrde šta se te večeri dogodilo ili jednostavno pokušavaju da krivac izbegne kaznu.”
  Nakon što je grupa veštaka grupe Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i Saobraćajnog fakulteta iz Beograda procenila da Karadžić nije kriv za nesreću, porodici je ostalo samo da se nada da će Luka Karadžić kad-tad biti okrivljen za nesreću. U međuvremenu je u Okružnom sudu u Kragujevcu osuđen na godinu dana uslovno, a porodica je podnela žalbu na tu presudu.
  Poslednji put ažurirao/la Keća Pontin : 02.08.2008. u 01:05

 8. #8
  Iskusan
  Učlanjen
  06.02.2008.
  Poruke
  5.539
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  P.S. To zlurado, neprekidno pljuvanje po Karadžićima od trenutka kada je ovaj otputovao za Hag i ima smisla samo ako je neko Musliman.

 9. #9
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  i samo da postujem jedan komentar iz tih novina. ako je to tacno, zakljucak se namece....

  Ovo nije prvi put da Luka ubija na drumovima vozeci nedozvoljenom brzinom. Prvi put je Luka ubio jednu devojcicu kod Danilovgrada u Crnoj Gori kada je morao odsluziti godinu dana robije jer je bio kriv. I opet nastavlja sa njegovim manirom da ne pazi kako vozi dovodeci u opasnost druge ljude.

 10. #10
  Iskusan
  Učlanjen
  06.02.2008.
  Poruke
  5.539
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  bla, bla.... samo tako nastavite...

 11. #11
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  03.04.2008.
  Lokacija
  Lijeva Rijeka
  Poruke
  323
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  Citat Original postavio bezkorisnickogimena Pogledaj poruku
  P.S. To zlurado, neprekidno pljuvanje po Karadžićima od trenutka kada je ovaj otputovao za Hag i ima smisla samo ako je neko Musliman.
  Da li bi volio da te pijani Luka Karadžić zgazi autom?

 12. #12
  Aktivan član akrap (avatar)
  Učlanjen
  12.06.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.272
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  daj da sacekamo sudsku odluku pa onda da krenemo sa pljuvanjem.Ako je kriv-naravno da treba da odgovara pa da je ne znam ti ko.Najgore je sto mrtva usta ne govore pa nema svjedocenja druge strane.To sto je sjeo pijan za volan je za osudu.Dosta ljudi tako radi,znaci-svjesno idu da ubiju nekog.Mogao si da korigujes naziv teme-do bola je

 13. #13
  Aktivan član akrap (avatar)
  Učlanjen
  12.06.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.272
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  ...i necu da glasam dok ne stigne presuda

 14. #14
  Domaćin мирјана б. (avatar)
  Učlanjen
  03.04.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Бања Лука
  Poruke
  3.100
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  217

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  Niko ne smije svojom nepaznjom da oduzima neciji zivot... Njegov postupak nema nikakve veze sa Radovanom... Ako je vec bio pijan, sto je vozio?!

 15. #15
  Iskusan
  Učlanjen
  06.02.2008.
  Poruke
  5.539
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  Citat Original postavio Keća Pontin Pogledaj poruku
  Da li bi volio da te pijani Luka Karadžić zgazi autom?
  No problem, ali posle tebe

 16. #16
  Domaćin
  Učlanjen
  04.11.2006.
  Lokacija
  Part of Belgrade
  Poruke
  4.803
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  Citat Original postavio mirjana b. Pogledaj poruku
  Niko ne smije svojom nepaznjom da oduzima neciji zivot... Njegov postupak nema nikakve veze sa Radovanom... Ako je vec bio pijan, sto je vozio?!
  bas tako Mirijana

 17. #17
  Domaćin мирјана б. (avatar)
  Učlanjen
  03.04.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Бања Лука
  Poruke
  3.100
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  217

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  Citat Original postavio 1234 Pogledaj poruku
  bas tako Mirijana
  hehe...ja tebe bas nesto ne razumijem veceras...

 18. #18
  Domaćin
  Učlanjen
  04.11.2006.
  Lokacija
  Part of Belgrade
  Poruke
  4.803
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  Citat Original postavio mirjana b. Pogledaj poruku
  hehe...ja tebe bas nesto ne razumijem veceras...
  dobro mirjana a ne mirijana moja greska

 19. #19
  Ističe se
  Učlanjen
  05.07.2008.
  Poruke
  2.961
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  KOJA PROPAGANDA....CCC

  PA NISI TI TAJ ILI MI DA ODLUCUJEMO DAL TREBA DA ROBIJA,TU JE SUD.
  MADA NE TREBA DA ROBIJA JER JE BILA NESRECA A NE UBISTVO S PREDUMISLJAJEM.
  MOZDA MALO NESTO.
  Poslednji put ažurirao/la nesha t. : 02.08.2008. u 22:03

 20. #20
  Ističe se
  Učlanjen
  05.07.2008.
  Poruke
  2.961
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  Citat Original postavio Keća Pontin Pogledaj poruku
  Da li bi volio da te pijani Luka Karadžić zgazi autom?
  KOJE DEBILNO PITANJE

 21. #21
  Aktivan član kennedy_bakircioglu (avatar)
  Učlanjen
  04.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  KOTOR - Grad evropskih vaterpolo shampiona
  Poruke
  1.363
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  Citat Original postavio bezkorisnickogimena Pogledaj poruku
  P.S. To zlurado, neprekidno pljuvanje po Karadžićima od trenutka kada je ovaj otputovao za Hag i ima smisla samo ako je neko Musliman.

  mozda jedan od najbesmislenijih postova koje sam ikad procitao

 22. #22
  Ističe se
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Lokacija
  Beograd, Vračar
  Poruke
  2.135
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  Citat Original postavio aimar Pogledaj poruku
  KOJA PROPAGANDA....CCC
  MADA NE TREBA DA ROBIJA JER JE BILA NESRECA A NE UBISTVO S PREDUMISLJAJEM.
  MOZDA MALO NESTO.
  Mozda malo nesto? Bio mrtav pijan za volanom pa malo gazio?

 23. #23
  Ističe se
  Učlanjen
  05.07.2008.
  Poruke
  2.961
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  Citat Original postavio mariobre Pogledaj poruku
  Mozda malo nesto? Bio mrtav pijan za volanom pa malo gazio?
  PA NORMALNO,PO PROCEDURI BITNO JE DA NIJE NAMERNO

 24. #24
  Ističe se
  Učlanjen
  05.07.2008.
  Poruke
  2.961
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  ej pazi u naslovu BEZDUSNI ZLOCINAC STO JE PIJAN NENAMERNO ZGAZIO NEKOGA...CCC

 25. #25
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Brat zločinca Radovana, medijska zvijezda - Luka Karadžić isto je bezdušni zločin

  Citat Original postavio kennedy_bakircioglu Pogledaj poruku

  mozda jedan od najbesmislenijih postova koje sam ikad procitao
  vala od kad sam ja na ovom forumu, i sta sam sve cuo-procitao, mislim da me vise nista ne moze iznenaditi

Slične teme

 1. Luka izdao Radovana!
  Autor DellBoy-011 u forumu Politika
  Odgovora: 56
  Poslednja poruka: 22.10.2008., 23:37
 2. brat Radovana Karadzića vodi proteste u Beogradu
  Autor gaggy924 u forumu Politika
  Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 23.07.2008., 20:12
 3. Luka Karadžić posetio brata Radovana!
  Autor 1234 u forumu Politika
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 22.07.2008., 19:41

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •