Sabiranje na strani klijenta
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Sabiranje na strani klijenta

  1. #1
    Stoleb
    Guest

    Podrazumevano Sabiranje na strani klijenta

    Može li se u html-u uraditi sabiranje na strani klijenta - ako ne, neko drugo rešenje
    (cgi itd.) samo jednostavno ako može

    Unapred zahvalan :shock:



  2. #2
    Aktivan član Leka (avatar)
    Učlanjen
    29.06.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    1.630
    Reputaciona moć
    69

    Podrazumevano

    Naravno da moze,sa JavaScript-om,a sta zelis dalje sa tim rezultatom da ga prikazes na stranici ili
    posaljes serveru?Sta te precizno zanima?

  3. #3
    Stoleb
    Guest

    Podrazumevano Sabiranje na strani klijenta 2

    Da pojasnim - želim da saberem rezultate iz nekoliko polja i da ih pokažem na stranici, bez da se šalju serveru

    Hvala :shock:

  4. #4
    Aktivan član Leka (avatar)
    Učlanjen
    29.06.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    1.630
    Reputaciona moć
    69

    Podrazumevano

    <SCRIPT language="JavaScript">
    <!--

    function saberi(){
    var a=document.getElementById("id_prvog_polja").value;
    var b=document.getElementById("id_drugog_polja").value ;
    var c=document.getElementById("id_treceg_polja").value ;
    var d= parseFloat(a) + parseFloat(b) + parseFloat(c);
    document.getElementById("id_polja_za_rezultat").va lue=d;
    }

    -->
    </SCRIPT>

    Samo jos napravi HTML sa ovim poljima i ima da radi.

  5. #5
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Leka
    <SCRIPT language="JavaScript">
    <!--

    function saberi(){
    var a=document.getElementById("id_prvog_polja").value;
    var b=document.getElementById("id_drugog_polja").value ;
    var c=document.getElementById("id_treceg_polja").value ;
    var d= parseFloat(a) + parseFloat(b) + parseFloat(c);
    document.getElementById("id_polja_za_rezultat").va lue=d;
    }

    -->
    </SCRIPT>

    Samo jos napravi HTML sa ovim poljima i ima da radi.
    Leka,
    Reci mi molim te, gde si pronasao "getElementById()" funkciju. Imam "Java Script Bible" ali ne mogu da nadjem tu funkciju za "document".
    Je li taj JavaScript mozda specifican za IE ili slicno?
    Ne mogu je naci u toj bibliji a ima preko hiljadu strana (sta li to nabavih), pa zato pitam, a mozda bi mi koristila

    Da li se odnosi na bilo koji element u dokumentu, ili (kao sto predpostavljam) na element u nekoj formi? Ako je referenca na element forme, tada bi trebalo znati i koja od formi je u pitanju (ako dokument sadrzi vise formi)?

    Veoma me zanima ta document funkcija. Ja koristim "document.imeforme.IDvarijable.value" za referenciranje.

    Pozdrav

  6. #6
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Leka
    <SCRIPT language="JavaScript">
    <!--

    function saberi(){
    var a=document.getElementById("id_prvog_polja").value;
    var b=document.getElementById("id_drugog_polja").value ;
    var c=document.getElementById("id_treceg_polja").value ;
    var d= parseFloat(a) + parseFloat(b) + parseFloat(c);
    document.getElementById("id_polja_za_rezultat").va lue=d;
    }

    -->
    </SCRIPT>

    Samo jos napravi HTML sa ovim poljima i ima da radi.
    I zaboravih da pitam, da li je ta funkcija podrzana i u Netscape i IE ?
    Moram zestoko da pazim sta od Java Scripta upotrebljavam, jer kod mora da bude upotrebljiv na oba browsera najmanje, ali i za starije verzije istih browsera. Zbog toga ne mogu uvek da koristim "edge techology" resenja
    Pa ako je ta funkcija iz neke najnovije ili diosta nove verzije JavaScripta, moze praviti problema u starijim browserima

  7. #7
    Aktivan član Leka (avatar)
    Učlanjen
    29.06.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    1.630
    Reputaciona moć
    69

    Podrazumevano

    Sa id-jem mozes da pristupis cemu god hoces,elementu.polju....samo mu dodeli id.Koristim ga kada na brzinu
    hocu da nesto odradim pa sa njim "skocim".
    Nazalost podrzana je samo kod IE-a.

Slične teme

  1. Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 25.04.2008., 19:35
  2. Sabiranje u Basicu
    Autor Branyac u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 22.04.2008., 23:25
  3. Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 13.10.2006., 00:55
  4. podesavanje e-mail klijenta
    Autor crni djordje u forumu Mobilna telefonija
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 18.04.2005., 12:25
  5. Pitanje za korisnike Mozulla Thunderbird mejl klijenta
    Autor Sharlo_akrobata u forumu Softver
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 05.11.2004., 14:28

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •